Kirjo Profile picture
6 Apr, 13 tweets, 2 min read
1 Tämä ketju ei kerro kenenkään nuoren henkilökohtaista tarinaa, vaan on synteesi tsiljoonasta nuoruusiän sukupuolidysforian puhkeamisen kuvauksesta, jotka olemme vuosien varrella kuulleet Suomesta ja ulkomailta:
2 ”Aada” on 12v tyttö, jonka murrosikä käynnistyy varhain. Aadan mieli ei pysy kehon muutosten perässä ja kuten valitettavan luonnollista on, hän ahdistuu, kun alkaa kasvaa naiseksi. Samaan aikaan Aada löytää someyhteisöt, joihin on ihana uppoutua omassa huoneessa.
3 Lapsuuden kaverit alkavat tuntua vierailta ja tylsiltä, mutta taiteellinen ja fiksu Aada löytää sielunkumppaneita Instasta – vaihdellaan artteja, kehutaan toisia ja keksitään somepersoonat, joiden takaa on turvallisempaa tutustua kuin omana itsenään. Aada vetäytyy yhä enemmän.
4 Soturikissa-aiheiset instatilit alkavat käsitellä muita aiheita, kun Aada ja kaverit kasvavat. Seksuaalisuus kiinnostaa: olenko straight, gay, pan vai aseksuaali? Määritteet vaihtuvat profiileissa ahkeraan. Aada ei ole varma itsestään, mutta hänen profiilissaan on pride-lippu.
5 Moni kaveri tulee kaapista ulos ei-heterona. Aadakin ihastuu IG-tyttökaveriin, joka on nätti ja hyvä piirtäjä. Samaan aikaan rintojen kasvu ahdistaa suunnattomasti kuukautisista puhumattakaan. Aada ihastuu tyttöihin, mutta vihaa tyttöyttä itsessään. Onneksi on löysät hupparit!
6 Aada löytää animen ja alkaa käydä con-tapahtumissa. Hän pukeutuu japanilaiseksi poikahahmoksi, jolla on mukanaan suuri pride-lippu. Aadan ystävät kutsuvat häntä Kaarnaksi. Aadan ystävien nimet ovat Miko, Valo ja Kuura. Kuura antaa Aadan kokeilla binderiään.
7 Aada oppii uusia termejä: cis, trans ja non-binary. Hän katsoo YouTube -videoita, joilla nämä termit selitetään, ja maailma räjähtää auki. TÄMÄ_ SE_ON!! Tämä on se syy, miksi Aada kokee niin suunnatonta ulkopuolisuutta. Hänen sukupuolensa on määritelty syntymässä väärin!!
8 Aadalla todetaan autismin kirjon piirteitä, mutta hänelle tärkeintä on nyt leikata hiukset lyhyiksi, ostaa uudet vaatteet poikien osastolta ja siirtyä sinisiin lakanoihin. Aada vaatii muuttaa nimensä Kaarnaksi. Vanhempiaan hän pitää rasisteina, koska he ovat cis-heteroita.
9 Aadan vanhempien mielestä identiteetin pohtiminen on tärkeää ja he haluavat tutkia, miksi Aadalla on näin suuri kriisi. Aada saa kavereilta listan, mitkä asiat täytyy sanoa aikuisille tässä tilanteessa. Itsemurhariski & ihmisoikeudet kannattaa mainita.
10 Aadan vanhemmat etsivät tietoa ja samaistuvat syömishäiriöistä kärsivien nuorten vanhempiin. Nuorten dysforia on kuulemma lisääntynyt 10 vuoden aikana. Aadan oireilu sopii kuvaan. Vanhemmat eivät löydä todisteita siitä, että Aada voisi olla oikeasti poika. Mistä siis on kyse?
11 Monien poliitikkojen & lapsiasiavaltuutetun mielestä Aadalla on oikeus määritellä sukupuolensa itse. Monien mielestä olisi hyvä myös keskeyttää Aadan puberteetti lääkkeillä, koska keho ahdistaa. Vanhemmat ihmettelevät, koska kehoahdistusta ei yleensä hoideta näin.
12 Vanhemmat kysyvät, pitääkö 7-luokkalaisen antaa määritellä uudestaan ihmisen evoluutiobiologia, diagnosoida itsensä ja velvoittaa perhettä, sukua, koulua ja viranomaisia käyttäytymään itsediagnoosin mukaisesti. Vanhemmille kerrotaan, että heillä on transfobia.
13/13 Aadan päivät kuluvat omassa huoneessa kännykän kanssa. Hän keskittyy unelmoimaan testosteronista ja mastektomiasta. Hän miettii valmiiksi kuvatekstit, joilla esittelee mastektomia-arpensa ja 1. testopiikkinsä TikTokissa. Koska hän on jätkä. Hän on valid. F*ck the cistem.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Kirjo

Kirjo Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!