Säsong 1 online i Schweiz färdigspelad, en tråd ->
"Den som skriker högst i motgång är också den som når framgång" är ett gammalt klassiskt @JohanBrcic citat. Skämt åsido så är det bara att lyfta på hatten för Luzern. Enda lilla käppen i hjulet under säsongen var målskyttet strax före jul men då började unge Yvan Alounga (1/12)
göra mål och han slutade aldrig. Klar vinst i skytteligan för kamerunaren!

"Mitt" St. Gallen var det enda laget som var topp-tre-tippat inför säsongen. Trots det blev det en KATASTROFAL start på säsongen och med endast två poäng på åtta första ligamatcherna var man (2/12)
sämsta schweiziska lag. Blev dock bättre och bättre under säsongen och till slut en 3:e plats och cupvinst. Víctor Ruiz vinnare i assistligan.

Lugano var kanske bättre än St. Gallen när Majk styrde. Men pga kortare förhinder vissa kvällar styrdes Lugano av AIn under (3/12)
vissa matcher och då såg det inte alls lika bra ut. Lyckades ändå hålla ifrån ett stigande Basel och knep en Europaplats. Halv-portugisen Custodio fantastisk från sin mittfältsposition och skrapade ihop 20+ poäng i ligan.

Zürich rattades av @SamuelYngvesson där det blev (4/12)
en ojämn säsong. Vi hade alla hoppats på att Zürich skulle komma före Basel men tyvärr så gick formkurvorna åt olika (fel) håll i slutet av säsongen. Lyckades låna in Rey Manaj från Barcelona utan att kunna registrera honom i truppen. Bra jobbat Yngve! Blaz Kramer var (5/12)
länge skytteligaledare men blev ifrånsprungen av tidigare nämnda Alounga.

Sion inledde ligaspelet med tre raka vinster och hybrisen (nåja) var total från @ragnare_ Några spelsessioner senare och allt var som vanligt igen. Total ojämnhet, skopor av frustration och (6/12)
världsrekord i taktikbyten. Ryktet går att Kennedy Igboananike var en av få ljusglimtar i FC Sion denna säsong.

Lausanne hade en helt okej höst. Lite ojämna resultat men man var med i snacket om en plats runt topp sex.. Sedan kom fallet, åh herregud vilket fall. 19 i (7/12)
rad utan vinst blev det till slut för @FilipMyrman grabbar. Klarade dock att kvala sig kvar så nu hoppas vi att det blåser positiva vindar i Lausanne igen. Någon bra spelare? Hahaha, vad är det undrar man i Lausanne.

@Loba43 som är ute och letar sten till vardags fick (8/12)
vrida och vända på varenda jävla en för att hitta något positivt med Vaduz säsong. I ren och skär desperation efter "bra" spelare värvades en tokslut Dani Osvaldo in och han gjorde några mål. Sedan hände inget. Nåväl, man vann ändå som vanligt cupen i Liechtenstein och (9/12)
är en av två spelare med en titel hittills!

Den klassiska klubben Grasshoppers, styrd av Killercow, hade det faktiskt inte så enkelt som man på förhand kunde tro. Man gick visserligen igenom hela säsongen som ett topp-tre-lag men det var inte förrän sent på säsongen (10/12)
man faktiskt skapade ett avstånd ner till tvåan. Går rykten om att unge Fabio Fehr redan fått en egen hejaramsa, "Fehr of the dark"...

Sist, och faktiskt också sämst, Neuchâtel Xamax. FUCKING Neuchâtel Xamax som jag och Mr Loba Loba brukar säga. Vi vet inte riktigt vad (11/12)
vår unge kompanjon @victorlundelll håller på med utan det enda vi vet är att han inte heller vet vad som försiggår. Anthony Koura tar i alla fall hem skytteligan. Och tro fan det om inte Neuchâtel kommer jävlas med Vaduz nästa säsong. (12/12)
Det kan bli bättre formatering på texten kommande säsonger, förmodligen inte.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Patrik Holm

Patrik Holm Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!