@panuhoglund Hear, hear. No, eihän se nyt niin hyvin mennyt kun tyyppi ei halunnut olla diktaattori. Ei vuonna 1919 eikä myöskään 1946. Kolmesta virasta luopuneesta pressasta Marski on ainoa, joka on tehnyt sen kahdesti. 1/x
@panuhoglund Mutta tuosta demokratian sopimisesta, niin kyllä meillä on liberalismin perinteen puutetta, kun oltiin Venäjän tsaarinvallan alamaisia. Tuntuu joskus siltä että monille riittää maan itsenäisyys ja vapaus.
Hyvää tässä on myös se, että ollaan velvollisuusyhteiskunta. 2/x
@panuhoglund Velvollisuusajattelu merkitsee sitä että toimitaan yhteisten sääntöjen mukaan ja samalla myös vapauksien ja oikeuksien vastuuttamista.
Silloin myös korostuu se, että yhden ihmisen vapaus ei saa loukata tai rajoittaa toisen vapautta.
Tämä asia ei aina libertaristeille aukea. 3/x
@panuhoglund Suomalainen demokratia on hidas.
Se nojaa hyvään hallintoon ja siitä purnaamiseen.😉
Seriously: Demokratian kannalta on ongelmallista, että kansalainen ei tunnista itseään valtiovallan omistajaksi vaan ulkoistaa sen pysyvästi pressalle, hallitukselle ja kansanedustajalleen. 4/x
@panuhoglund Tärkeää on tunnistaa valtiovallan omistajuus. Sen jälkeen tulee vielä pystyä tunnustautumaan omistajaksi, eli hahmottaa uusiksi kansalaisen ja edustajien sekä hallinnon suhde. Kuka palvelee ketä ja mitä velvollisuuksia edustajilla ja hallinnolla on johtajaansa (omistaja) kohtaan?
@panuhoglund 6/x Hyvä esimerkki on #VTVGate ja @VTV_fi uusi strategia. Tässä on täysin unohdettu, että VTV:n lakisääteinen tehtävä palvelee ensisijaisesti valtiovallan omistajaa ja valvoo omistajan etua. yle.fi/uutiset/3-1187…
@panuhoglund@VTV_fi 7/x Epäonnistuminen on ollut sekä yksilöiden, esim. #Yliviikari, että koko johdon ja kaikkien tarkastajien. Tehtävä on hämärtynyt niin paljon, että on alettu tehdä sitä mitä koitetaan poistaa muilta, eli fuskua.
Tämä on nopean ja ohuen strategiatyön ongelma, jos on kovin suppeaa
@panuhoglund@VTV_fi 8/x niin vaarana on, että ajaudutaan sellaiseen missioon, joka poikkeaa lailla annetusta tehtävästä. Tai sitten arvopohjaa liudennetaan tunnistamattomaksi tai kaikenkattavaksi ympäripyöreydeksi.
@panuhoglund@VTV_fi Viranomaisen "arvot, visio, missio" strategiatyötä tehdessä on hyvä nojata oman lakisääteinen tehtävään ja sitten hakea arvoja jotka liittyvät niihin perustuslailla säädettyihin vapauksiin ja oikeuksiin, joita viranomainen turvaa. Vision täytyy taas, toisin kuin yksityisellä, 9/x
@panuhoglund@VTV_fi 10/10 olla saavutettavissa ja pohjautua hyvään hallinntoon. Kolmannen sektorin toimijat ovat yleensä hyviä näissä. Saisi valtiohallinto ottaa mallia.
Lopuksi muutama avainsana pitkän rantin päätteeksi:
Palvelee, osallistaa, tuottaa yhteistä hyvää.
Kiitos ja anteeksi.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh