Waarom ik me laat vaccineren! 🧶

1) Vaccins zijn enorm uitgebreid getest en inmiddels 1.6 miljard keer gezet. Er bestaat bij mij, na veel research doen, geen enkele twijfel over het feit dat voor bijna iedereen de voordelen opwegen tegen de nadelen van de mogelijke bijwerkingen. Image
De kans dat je direct of indirect last van corona krijgt is gewoon veel groter dan van het vaccin.

2) Het voorkomt dat je ernstig ziek wordt of in het ziekenhuis komt. In mijn geval is de kans op ziekenhuis klein maar ook buiten het ziekenhuis kun je vreselijk ziek zijn.
Ook kunnen jongeren er heel flink ziek van worden. Een deel houdt maandenlang last. Hopelijk doet het vaccin daar ook wat tegen.

3) Het is waarschijnlijk zo dat de kans dat ik anderen besmet en dus mogelijk doodziek maak een stuk kleiner wordt. Dat vind ik fijn.
Als het vaccin bij mijn moeder niet werkt dan is de kans dat ik haar besmet kleiner.

4) Door het vaccin is het aantal virusdeeltjes, na besmetting, in je lijf vaak kleiner. Minder virusdeeltjes betekent minder kans op een mutatie en dus minder kans dat ...
net in mijn lijf de horor-mutatie optreedt die alles, wat we tot nu toe samen gedaan hebben, voor niets maakt.

Voordat iemand iets cynisch zegt over dat ik hiervoor betaald wordt... Dat is onzin. Grote onzin. Ik doe het om een heel andere reden.
Ik vertel het omdat ik het belangrijk vind dat de vaak onjuiste oerwoudverhalen niet de overhand krijgen. Met tien jaar ervaring als wetenschapscommunicator en alles wat ik hierover weet, kan ik zeggen dat het vaccineren van zoveel mogelijk mensen ...
een heel belangrijk onderdeel is van onze strijd tegen corona. Ik zal altijd proberen vragen te beantwoorden, maar houd het alsjeblieft vriendelijk. Je kunt het niet met me eens zijn, maar me wel normaal en respectvol benaderen.
Oh en best veel vragen over waarom ik hem al zou mogen krijgen. Ik heb diabetes, vandaar dat ik hem al mag. Ik haal ook elk jaar de griepprik dus dan is dit écht een no brainer voor mij.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Diederik Jekel

Diederik Jekel Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @DiederikJekel

11 Jul
De afgelopen week is een collega van ons neergeschoten en moest ik lastminute omdraaien omdat er mogelijk op mijn werk geschoten zou worden. Veel mensen praten nu over persvrijheid. Sommige mensen vinden dat er gezwicht wordt voor criminaliteit. 1/12
Ik wilde even reageren. Niet namens wie dan ook, maar namens mijzelf en gewoon omdat ik het van dichtbij meemaak. Ook wil ik graag een samenvatting van mijn corona-verhaal van dit weekend geven, want ik weiger me helemaal tegen te laten houden. Eerst over Peter. 2/12
Wat er met hem is gebeurd is voorbij verschrikkelijk en een trauma voor hem, zijn familie, ons team, de journalistiek en de rechtstaat. Dierbare collega’s die met hem werken, hem goed kennen, stonden vlakbij toen het gebeurde. Even niet uitzenden kun je als zwichten zien. 3/12
Read 12 tweets
8 Jun
Is het nou slim om kinderen tussen de 12 en 18 óók te vaccineren? Is het ethisch om dit soort experimenten uit te voeren? Waarom onderzoeken we deze groep, als ze toch nooit in het ziekenhuis komen? Alle kinderen of alleen kwetsbare kinderen? Een draadje van voors en tegens. 🧶
Eigenlijk moet je dit aan een ethicus vragen, maar het is een debat dat we met elkaar moeten voeren. Ik probeer alleen wat voors en tegens te noemen die mij te binnen schieten en de lijst is zeker niet onuitputtelijk en de intentie is goed.
Sommige mensen zijn boos dat men vaccin-onderzoek doet bij mensen jonger dan 18. Dat is helaas wel gedacht vanuit je eigen westerse blik. Bij in ieder geval 17 landen in de wereld is meer dan 50% van de mensen onder de 18. Dus je wilt hier ook data voor hebben.
Read 17 tweets
22 Apr
Voor als iemand nog tegen je roept: "Corona is maar een griepje, want kijk maar naar de IFR!" Dat wordt denk ik bijna altijd groepen door mensen die voor 2020 nooit die afkorting gehoord hadden.

Om het clickbaity te maken:
5 Dingen die je niet met de IFR kunt duiden! ‼️
1: Een IFR van 10% is minder dramatisch dan die van influenza als maar 8000 mensen die ziekte krijgen.
2: Ziekenhuizen stromen niet over door doden, maar door zieken. us als voor elke dode 10x zoveel in ziekenhuis belandt, kan je zorg nog steeds overlopen met lagere IFR.
3: Een IFR zegt niets over hoe lang mensen in ziekenhuis liggen (17 dagen bed bezet houden).
4: Een IFR zegt niets over long-covid.
5: Een IFR zegt niets over de snelheid van verspreiding. 20000 zieken in één maand of in één jaar, bepaalt volledig de belasting zorg.
Read 8 tweets
16 Mar
My 2 cents: Er is gemiddeld niet meer trombose gevonden in de gevaccineerde populatie, tov niet-gevaccineerde. In 2 landen zijn 6 mensen met trombose en weinig plaatjes gevonden met 1 overleden persoon. Week 8: 21.863 coronadoden in EU. Besmettingen stijgen, economie gaat kapot.
Het moet uitgezocht worden, maar zelfs als, en dat is dus NIET zeker, deze bijwerking komt door vaccin en het is zo ongelooflijk zeldzaam dat na 381 miljoen vaccins wereldwijd je een paar gevallen vindt, is vaccineren statistisch een goed idee. Heb je bijwerkingen meldt het wel!
Een medicijn heeft altijd bijwerkingen. Zelfs een placebo kan dat hebben. Wetenschappers doen hun best om alles weer open te krijgen. Heb wat vertrouwen. Corona nu 2.7 miljoen doden met verschrikkelijke maatregelen en uitgestelde zorg. Zo'n prik is VEEL minder eng voor iedereen.
Read 5 tweets
11 Mar
Bijwerkingen van het vaccin in Denemarken. Is het waar? Moet het vaccineren in NL stoppen? En zijn vaccins een slecht idee als iemand overlijdt (nee, ik ben geen eikel of gevoelloos)? Een draadje over bijwerkingen, toeval en dit kattenfilmpje.

Allereerst ieder persoon dat overlijdt is er een teveel en op Twitter moeten dingen kort en daardoor zakelijk maar ik leef met elk persoon mee, of je nu corona hebt, niet naar buiten kan door maatregelen of trombose hebt. Maar dat kattenfilmpje is belangrijk in dit verhaal.
Oh en ik probeer dit objectief op te schrijven om uit te leggen waarom de keuze voor doorgaan of stoppen wordt gemaakt. Je moet zelf bedenken of je het ermee eens bent of niet. Ik ben hier niets aan het verdedigen of wat dan ook. Feitelijke uitleg.
Read 14 tweets
25 Feb
Politici kom terug van je reces en ga opzoek naar een oplossing voor horeca, onderwijs, en sportbranche, anders dan je nu doet en wel als volgt: we zitten in een levensgevaarlijke valse tegenstelling. Er zijn maatregelen-daardoor neveneffecten en DUS moeten maatregelen weg. Nee!
De maatregelen moeten want exponentiele groei is het gevolg als de R iets boven de 1 is. Hoe graag je ook wilt, je kunt NOOIT winnen van exponentiele groei. Zo simpel. Je kunt niet opschalen of bevolking scheiden, je komt ALTIJD uit op weer lockdown. Dat doet exponentieel.
Nu stijgen de aantallen besmettinhen en DUS zit R al boven de 1. Burgers willen perspectief: dat is te geven als je de neveneffecten oplost ipv discussieren over of de maatregel moet en of mensen ff moeten volhouden. Dat lukt niet. Perspectief zit hem niet in dom volhouden.
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(