جری Profile picture
May 25, 2021 9 tweets 4 min read Read on X
#خط_لوله_گوره_جاسک
#Goreh_Jask_Pipeline
۱) مدت‌هاست که ایران با سرمایه‌گذاری عظیم تصمیم گرفته که یکی از طولانی‌ترین خطوط انتقال نفت و میعانات گازی رو از استان خوزستان به شرق هرمزگان احداث کنه. تو این #رشتو دلایل عمده این طرح استراتژیک ۲ میلیارد دلاری بیان شده.
۲) مهم‌ترین دلیل دور زدن تنگه هرمز برای صادرات نفته. عمده نفت و مشتقات نفتی از پایانه خارک منتقل میشن. ایران با تجربه دوران جنگ متوجه شده که همون‌طور که میتونه بقیه رو برای صادرات نفت دچار مشکل کنه، خودش هم در خلیج فارس و تنگه هرمز آسیب‌پذیره.
۳) جایی که در جنگ، عراق از آسمان کشورهای جنوبی برای حمله به نفتکش‌های ایرانی استفاده میکرد.
۴) دلیل دوم چیزیه که قبلا در موردش نوشتم. بندر جاسک بعنوان مکمل بندر چابهار میتونه به عنوان یک نگین برای هند مطرح باشه. جایی که هند میتونه از چابهار برای انتقال کالا به آسیای مرکزی استفاده کنه و از جاسک برای برای واردات نفت و فرآورده استفاده کنه.
البته که این بندر میتونه برای انتقال کالا به قفقاز و روسیه هم بکار بره. یک بندر و پایانه نفتی در دنیا معرفی کنید که از نظر امنیت انرژی و نزدیکی به هند در شرایط بهتری از جاسک باشه
۶) مورد بعدی این که ایران جزو آخرین کشورهاییه که مسیر جایگزین برای انتقال نفت بجز تنگه هرمز در نظر گرفته. ایران با احداث این خط لوله دست بالا رو در خلیج فارس بدست میاره.
۶) اهمیت بعدی این خط لوله امکان انتقال میعانات گازیه. رقیب اصلی ایران تو صادرات میعانات و LNG قطره. چه از نظر امنیت انرژی چه از نظر کوتاه شدن مسافت انتقال دریایی، جاسک در موقعیت بهتری از پایانه‌های قطر قرار داره. به نظرم خشمگین‌ترین کشور نسبت به این خط لوله قطر خواهد بود.
۷) و در آخر، احتمالا مهمترین دستاورد این طرح ایجاد اشتغال و توسعه در شرق هرمزگان و سواحل مکران خواهد بود. این طرح به کمک طرح‌هایی از قبیل شیرین‌سازی آب دریا، توسعه چابهار، احداث پتروشیمی و پالایشگاه و ... توان بالا بردن جمعیت در سواحل مکران رو بشدت افزایش خواهد داد.
۸) در یک اقتصاد آرام، سواحل مکران نگین ایران خواهند بود و تمرکز جمعیتی بالاتر و رونق اقتصادی بهتری رو نسبت به وضعیت کنونی مشاهده خواهیم کرد.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with جری

جری Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @irans_question

Mar 8, 2022
اوکراین ، ابریشم و ایران
#رشتو
لینک این رشتو در تلگرام t.me/irans_question…
1)
به دور از معنا نبود وقتی که شی جین پینگ برای اعلام جهانی بلندپروازانه‌ترین طرح تجاری چین، آستانه، پایتخت قزاقستان را انتخاب کرد. او صحبت‌هایش را این گونه آغاز کرد:
2) "برای بیش از ۲۰۰۰ سال، ساکنان قلب آسیا، قادر بوده‌اند که با وجود تفاوت‌های نژادی، دینی و فرهنگی، هم‌زیستی و همکاری کنند و به توسعه برسند. این یک اصل سیاست خارجی برای چین بوده که روابط دوجانبه دوستانه‌ای را با ملت‌های آسیای میانه برقرار سازد و حال وقت آن رسیده تا
3) روابط اقتصادی را نزدیک‌تر کنیم، روابط را بهبود دهیم، از مبادلات تجاری حمایت کنیم و گردش مالی را افزایش دهیم. وقت آن رسیده تا یک کمربند اقتصادی جاده ابریشم بسازیم.
Read 24 tweets
Dec 23, 2021
تقابل در هیمالیا - تنش‌های مرزی چین و هند

اول) تنش مرزی بین چین و هند همواره نمودی از روابط این دو کشور بوده. شناخت ریشه این اختلافات می‌تونه کمک کنه که تقابل فیل و اژدها رو بهتر درک کرد. این درگیری‌ها عمدتاً در سه ناحیه اقصی‌چین، سیکیم و آروناچال پرادش اتفاق می‌افته.
دوم) میخواید بدونید چرا چین و هند تو قرن ۲۱ نه با توپ و تفنگ و جنگنده بلکه با چماق به جنگ مرزی هم می‌رن؟ نقش بریتانیا در این درگیری‌ها چیه؟ می‌تونید ویدیو رو دانلود کنید و جزئیات بیشتری رو از تقابل چین و هند بدونید.

منبع: کانال یوتیوب Politics with Paint
نسخه کامل رو می‌تونید از کانال تلگرام مسأله ایران دانلود کنید.

مسأله ایران (t.me/irans_question)
Read 5 tweets
Dec 11, 2021
۱) شاید جالب باشه براتون که ببینید من چی در مورد این عکس پیدا کردم. من یه مشکل بزرگ با این عکس داشتم. اون هم تاریخش بود. و البته یک سری نماد که نامفهوم بود برام.
چیزی که از این عکس تونستم بکشم بیرون تو ادامه این توییت اومده.
#رشتو
۲) اول در مورد موقعیت عکس بگم. خب این عکس تو سنت‌پترزبورگ و یا همون لنینگراد شوروی گرفته شده. این شهر یکی از استراتژیک‌ترین شهرهای روسیه محسوب میشه که یکی از اصلی‌ترین دروازه‌های تجاری و راه‌های تنفس روسیه است.
۳) رودخونه نوا که دریاچه لادوگا رو به خلیج فنلاند متصل می‌کنه از سنت‌پترزبورگ می‌گذره. این رودخونه با این که زیر ۱۰۰ کیلومتر مسیر رو طی می‌کنه، چهارمین رودخونه پرآب اروپاست. این رودخونه وارد شهر میشه و باعث شده که شهر در از کانال‌های آب باشه. چیزی شبیه به ونیز.
Read 12 tweets
Dec 10, 2021
آمریکا هم گفته نیکاراگوئه غلط کرده. اصلا رییس جمهورش قانونی نیست و از این حرفا.
ولی خب بنظر بحث سر چیز دیگری است. نه تنها نفوذ چین به آمریکای مرکزی بلکه شاید احیای ایده کانال نیکاراگوئه. کانالی برای رقابت با پاناما. کانالی عمیقتر با محدودیت تناژ خیلی بالاتر
باید منتظر موند و دید.
این پروژه در همون مراحل مقدماتی متوقف شد. چون شرکت چینی که قرار بود بسازتش تو بحران بورس چین کلی پول از دست داد. ولی خب بنظر با افزایش تنش بین آمریکا و چین ممکنه یک بار دیگه به سمتش خیز برداشته بشه. در حال حاضر بخاطر عمق و عرض کم کانال پاناما کشتی‌های بزرگ نمیتونن ازش عبور کنن.
فکر کنید از ساحل غربی آمریکا بخواید برید ساحل شرقی و کشتی بزرگی هم داشته باشید :))
البته کانال نیکاراگوئه کلی چالش دیگه هم داره. مهمترینش دریاچه بزرگ آب شیرینیه که تقریبا نیاز کل آمریکای مرکزی رو تامین میکنه، و قراره بخشی از مسیر باشه، بدون این که شور بشه.
Read 4 tweets
Aug 31, 2021
1) یک نگاهی بندازیم به نقشه. کشوری که بتونه به سواحل دریای مدیترانه مسلط بشه، قادر خواهد بود که دست بالا رو در معادلات ژیئوپلتیکی این ناحیه داشته باشه. تسلط به این دریا به معنای تسلط به مسیر دریایی منتهی به ترکیه، سوریه، لبنان، قبرس، اسراییل و مصر خواهد بود.
2) کنترل مدیترانه از این منظر حائز اهمیته که تقریبا تمامی مسیرهای دریایی ورودی به اروپا از سمت شرق از این دریا عبور میکنه.
3) همین‌طور، تعداد زیادی میادین گازی در دریای مدیترانه قرار گرفتن که می‌تونن آینده انرژی اروپا باشن. خیلی از کشورهای این منطقه همچنان به‌دنبال کاوش گاز در دریای مدیترانه هستن.
Read 24 tweets
Aug 29, 2021
تو قضیه نظامی که باید مشت آهنین نشون بدی، نفر اول نظامی کشورتو بزنن بعد بری از قبل هماهنگ کنی که بتونی بدون تلفات از طرف مقابل به اصطلاح تلافی کنی.

تو قضیه دیپلماسی که باید از در دوستی و مودت وارد بشی، خلاف پروتکل عمل کنی که الکی تنش‌آفرینی کنی.

نمی‌دونم ذوق‌زدگیتون بابت چیه
معذرت می‌خوام به تریپ قباتون برمی‌خوره، ولی «پرستیژ» رو باید اینجا نشون می‌دادید. البته اگه معنی پرستیژ رو بدونید. Image
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(