چیکیتا نام تمساحی کوبایی است که تصویر دویدن سگ‌مانندش دست به دست می‌شود.
چه نکته‌ای در دویدن تمساح هست که آن را تعجب‌برانگیز می‌کند؟
به راه رفتن این الیگیتور خوشگل دقت کنید. وقتی راه می‌رود ران‌هایش قائم می‌شود و زانوهایش در امتداد صفحه‌ای فرضی که به موازات طول بدن و عمود بر سطح زمین است، عقب و جلو می‌روند. شبیه وضعیتی که پاهای پستانداران و پرندگان هنگام حرکت دارند.
گرچه پاهای تمساح‌ها و خویشاوندان نزدیک آن‌ها، از جمله الیگیتورها، کوتاه است، اما با همین پاهای کوتاه شیوه راه رفتن و دویدن آن‌ها روی خشکی با باقی «خزندگان» تفاوت دارد.
این بزمجه نمونه‌ای است از آن خزندگان متعارف. استخوان ران موازی سطح زمین است و از دو طرف لگن به سمت جانبین رفته، در نتیجه زانوها در نیم‌دایره‌ای افقی به مرکزیت مفصل لگن حرکت می‌کنند.
اگر پستانداری بخواهد ادای راه رفتن برمجه و سایر سوسمارها را درآورد، تقریبا شبیه این وضعیت خواهد شد.
فرقی نمی‌کند سوسمارش مثل این یکی پاهای کوچکی داشته باشد
یا مثل این یکی روی دوپای عقب خود بلند شود و بدود
یا حتی روی آب طی طریق نماید…

استخوان ران در سوسمارها به دو طرف بدن کشیده شده و موازی سطح زمین است.

دقت کنید که وقتی می‌گوییم سوسمار، یعنی انواع و اقسام مارمولک‌ها، از قبیل بزمجه، آفتاب‌پرست، گکو یا مارمولک خانگی، ایگونا، آگاما، لاسرتا، الخ.

کروکودیل و الیگیتور سوسمار نیستند.
این سوسمار است. ران‌هایش را موقع راه رفتن ببینید!
این بزمجه یا همان وارانوس هم سوسمار است، ران‌هایش را موقع راه رفتن ببینید!
اما این عزیز سوسمار نیست، بلکه نماینده‌ای از راسته کروکودیل‌ها/Crocodilia است. ران‌هایش را موقع راه رفتن ببینید!
دویدن روی خشکی از ویژگی‌های نیایی تمساح‌ها و دایناسورها بوده. در تمساح‌ها به دلیل زندگی شناور در آب کمی رنگ باخته، اما در دایناسورها تا جایی پیش رفته که به پرندگان امروز رسیده.
تمساح‌ها سوسمار نیستند، بلکه بیشتر به دایناسورها و پرندگان شباهت و قرابت دارند.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with ᴉʌɐɹsoɥʞ uɐɟɹǝ ◆ عرڡاں حـســـروے

ᴉʌɐɹsoɥʞ uɐɟɹǝ ◆ عرڡاں حـســـروے Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Erfan_khosravi

Sep 22, 2024
من اولین بار سال ۸۳ بود که تدریس در جایگاه معلم رو تجربه کردم. همه‌جا و همه‌جور درس دادم. بیشتر از همه در مدارس سمپاش تدریس کردم تا سال ۹۷ که دیگه نرفتم مدرسه. مدرسه پالئوگرام رو درست کردم، شاگردای خودم رو داشتم و بعد فقط در مدرسه‌های خاص بودم که با الگوی مشارکتی اداره می‌شدند…
به تجربه اندک خودم و عقل ناقصی که دارم، یه چیز فهمیدم: مدرسه‌های ما، به خصوص مدارس خصوصی و گرونقیمت، آموزه‌های مخرب و نادرست زیادی در ذهن ساده و معصوم بچه‌های ما می‌کارند. بچه‌ها رو با اخلاقیات پر از دروغ و تظاهر آزار می‌دن، با رقابت بر سر چیزهای پوچ، با آموزش مزخرفات و خرافات…
بچه‌هاتون رو بی‌خود با چیزی که به دردشون نمی‌خوره اذیت نکنید. بچه‌ها رو برای رقابت‌های بی‌فایده‌ای مثل آزمون ورودی مدارس خاص یا آزمون ورودی دانشگاه آزار ندید. ارزش تجربه و دانش خودآموخته کسی که گرافیک یا برنامه‌نویسی بلده خیلی بیشتر از کسی‌ست که «باری به هر جهت» رفته به دانشگاه.
Read 6 tweets
Jul 10, 2024
امشب یکی از عجیب‌ترین مقاله‌های عمرم را خواندم. بسیار بسیار عجیب، درباره شکل‌های محتملی که ممکن است موجودات زنده فضایی داشته باشند و بعضی از این موجودات فرضی (و محتمل) چنان از تصورات ما دور هستند که فکرکردن به آن‌ها جنون‌آمیز به نظر می‌آید؛ هرچند از نظر علمی محتمل باشند.
Image
برای اینکه قصه را بازکنم و به آن مقاله عجیب برسم، باید اول گذری به چیستی حیات و امکان جستجوی آن در کائنات داشته باشیم. حیات گرچه موضوع علم زیست‌شناسی است، اما پدیده‌ای است فیزیکی. آنچه در کتاب‌های درسی زیست‌شناسی پیرامون چیستی حیات نوشته‌اند، دقیق نیست.
t.me/paleogram/949
Image
اگر از فیزیکدان‌ها بپرسیم «حیات چیست؟» پاسخ بهتری خواهیم گرفت و افتخار بهترین توصیف از ماهیت حیات به اروین شرودینگر می‌رسد. شرودینگر توصیفی ترمودینامیک از حیات ارائه داد. همین توصیف به ما کمک می‌کند جستجوی حیات در کائنات را با چشمان باز پیش ببریم.
t.me/paleogram/247
Image
Read 26 tweets
Mar 16, 2024
سال آینده سال نهنگ است، منتها نه این نهنگ که معرف حضور شماست.
این جناب که ملاحظه می‌کنید، اسمش در فارسی وال است. از هزار سال پیش هم وال نامیده می‌شد و این واژه فارسی ارتباطی به whale انگلیسی ندارد.*
پس اگر ایشان وال است، نهنگ چیست؟

*اطلاعات بیشتر
t.me/paleogram/163
Image
تا پنجاه سال پیش هنوز در کتاب‌های علمی و درسی وقتی صحبت از نهنگ می‌شد، منظور این یکی جناب بوده، همین که در عربی تمساح و در انگلیسی crocodile نامیده می‌شود. البته از سده نهم هجری جابه‌جایی معنای نهنگ و وال شروع شده ولی تا همین چند دهه پیش در فئه ارتیاب بوده است. Image
حالا از کجا معلوم که مقصود از «سال نهنگ» همین وال نبوده؟
این گاه‌شماری دوری ۱۲ ساله احتمالا میراث سنت بودایی است و در بسیاری فرهنگ‌های آسیایی، از جمله نزد چینی‌ها، کره‌ای‌ها، مغول‌ها، ترک‌ها و ایرانی‌ها رواج یافته است. تا دوره قاجار هم نام‌های مغولی این سال‌ها در ایران رایج بود.
Image
Image
Read 6 tweets
Feb 25, 2024
روزنامه اعتماد خواسته روی موج سوار شود، اما نتیجه چنان پرغلط و خام‌دستانه است که اگر کار را دست بچه‌محصل می‌دادند، بهتر از این درمی‌آمد.
اصلاح‌طلبید دیگر، آنقدر به فکر روزنه‌گشایی بودید که یادتان رفته سوراخ‌های کار خودتان را ببندید! Image
لابد کلی هم قربان صدقه دقت ژورنالیستی خودتان رفته‌اید با آن قید تأییدنشده که در متن چپانده‌اید. فکر کردید ققنوس و عنقا و سیمرغ دیده‌شده که منتظر تأیید (لابد تأیید وزارت جادوگری) هستید. وانگهی نام این پرنده هما است، نه همای سعادت که این عبارت را توی دوقلاب چپانده‌اید. Image
افسانه‌های باستانی و تاریخی ایران؟ احتمالا منظورتان باورهای عامیانه بوده. یا توانایی کاربرد کلمات در زبان را به قدر کافی کسب نکردید، یا فرق افسانه و تاریخ و باستان و باور عامیانه را نمی‌دانید، یا عمدی دارید که شلختگی و بی‌نظمی فکر و زبان خود را در جامعه تسری دهید. رقت‌انگیزید. Image
Read 12 tweets
Jan 13, 2024
همه موجودات زنده می‌میرند،
اما همه برای مرگ برنامه‌ریزی نشده‌اند.
خیلی از جانداران، از جمله میکروب‌ها، اسفنج‌ها و کیسه‌تنان، تا وقتی متحمل آسیبی از بیرون نباشند، نخواهند مرد. مرگ برنامه‌ای است که در بسیاری جانداران بعدی تکامل یافته تا هر نسل بدون جنگ جای خود را به نسل بعدی بدهد.
اگر مرگ نبود، تنوع کنونی حیات هرگز تکامل نمی‌یافت. سیاره ما هم شاید تا آخرین روزی که می‌توانست شرایط و فرصت حیات را فراهم کند، میزبان هیچ شکل دیگری از جانداران جز قارچ‌ها و کپک‌ها و میکروب‌ها و اسفنج‌ها نمی‌شد. مرگ سرباغبان اصلی باغ‌های سرسبز و سرزنده تنوع زیستی است.
البته که مرگ به عنوان برنامه‌ای از پیش ریخته، فقط مخصوص جانوران نیست. یاخته‌های سازنده بدن جانوران هم مشمول مرگ برنامه‌ریزی‌شده هستند. اگر مرگ برنامه‌ریزی‌شده نبود تا هر گروه از یاخته‌ها را در زمان و موقعیت مشخصی وادار به خودکشی کند، جسم ما در فرایند تکوین و ریخت‌زایی درمی‌ماند.



Read 25 tweets
Dec 26, 2023
یه مدتی من هم از این جور حرف‌های در ظاهر منطقی از خودم درمی‌آوردم؛ یه کمی ملامت می‌کشیدم، یه کمی تفریح می‌کردیم، یه کمی هم سعی می‌کردم در کنارش این موضوع رو جابندازم که درستی و غلطی حرف‌ها ربطی به اعتبار گوینده نداره و به دلایل مختلفی ممکنه افراد موجه گل‌واژه هم بگن.
Image
اگر خود حضرت کریشنا هم از آسمون نازل بشه و یه چیزی بگه، ممکنه اشتباه باشه، ممکنه دروغ باشه، ممکنه شوخی باشه، ممکنه توهم باشه، شاید هم خر دانا باشه که داره ادای کریشنا رو درمی‌آره.
هر چی دیدید و شنیدید، چه از کریشنا، چه از من، چه از این بزرگوار، چه از اون عالی‌جناب، اول شک کنید…
حالا بیایید ببینیم این «اجی مجی لاترجی» واقعا از «agis la magie! la Terre reagit» اومده؟
اگر اینطور باشه، باید این عبارت در زبان فرانسه رایج بوده باشه که اینجوری اومده در فارسی جاافتاده. خیلی بعیده این عبارت فرانسوی رو ایرانی‌ها در خاک ایران جعل کرده و جاش انداخته باشند.
Read 12 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(