Nikolas Dietis ᴾʰᴰ Profile picture
Jun 15, 2021 27 tweets 11 min read Read on X
Τον Μαϊο που πέρασε δημοσιεύσαμε μια μελέτη μας για τον κορωνοϊό, όπου με βιοπληροφορική ανάλυση καταλήξαμε σε μια λίστα γνωστών φαρμάκων για πιθανή δράση κατά της COVID19.
Στο αυτό το θρεντ θα εξηγήσω με απλά λόγια τι δείξαμε στη μελέτη κ γιατί.
1/25🧵
Ο όρος "επανατοποθέτηση φαρμάκων" (Drug Repurposing) έγινε πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια στην φαρμακολογία.
Ουσιαστικά είναι η εύρεση μιας *νέας* χρήσης για ένα ήδη γνωστό φάρμακο (δλδ ένα που χρησιμοποιούμε τώρα στην κλινική για κάποια άλλη άσχετη ασθένεια).
2/
Αν πχ ανακαλύψω ότι το φάρμακο Χ εκτός από καλό αντιπυρετικό, είναι και αποτελεσματικό φάρμακο κατά του σακχαρώδη διαβήτη, τότε αυτό το φάρμακο "επανατοποθετείται" (δλδ κατηγοριοποιείται) και ως αντιδιαβητικό, εκτός από αντιπυρετικό.
3/
Βεβαίως η επανατοποθέτηση φαρμάκων δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλά μέχρι τώρα βασίζονταν σε τυχαία ευρήματα κ όχι σε προμελέτη.
Πχ. η σιλδεναφίλη, προορίζονταν για την υπέρταση ως αγγειοδιασταλτικό, αλλά τυχαία βρήκαμε ότι προκαλεί στήση στους άντρες = εγέννετο "Viagra".
4/
Θυμάστε την προσπάθεια που έγινε με την υδροξυχλωροκίνη ως θεραπεία, στην αρχή της πανδημίας..
Αυτή ήταν μια (αποτυχημένη) προσπάθεια *επανατοποθέτησης* της υδροξυχλωροκίνης - ένα φάρμακο που χρησιμοποιούμε στην ρευμ. αρθρίτιδα, κ το μελέτησαν ως αντιικό στην COVID19.
5/
Η τυπική διαδικασία ανακάλυψης ενός νέου φαρμάκου, απ'το μηδέν ("de novo drug discovery"), έχει πολλά μειονεκτήματα - κυρίως κόστος, χρόνος & ρίσκο αποτυχίας.
[Σημειώσεις από παρουσίασή μου στον Ιατρικό Σύλλογο Πάφου το 2017]
6/
Αντί για ανακάλυψη φαρμάκου απ'το μηδέν, η επανατοποθέτηση φαρμάκων προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, δύο εκ των οποίων (ο ΧΡΟΝΟΣ και η μείωση του ΡΙΣΚΟΥ) είναι πολύ ελκυστικά για μια πανδημία.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι προσπάθειες δεν ήταν πλήρως επιτυχημένες..
7/
Αν το σκεφτείτε, έχουμε χιλιάδες γνωστά φάρμακα, είτε στην που χρησιμοποιούμε τώρα στην κλινική είτε παλαιότερα ανενεργά τα οποία μπορούμε να μελετήσουμε για τον κορωνοϊό.
Είναι όμως πολύ δύσκολο, έως ανέφικτο, να τα ελέγξεις ΟΛΑ αυτά τα φάρμακα σε τόσο σύντομο διάστημα..
8/
Χρειαζόμαστε έναν τρόπο ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ μαζικής ανάλυσης όλων των γνώσεων που έχουμε για τα φάρμακα αυτά, που να σε βοηθάει να καταλήξεις σε μια λίστα φαρμάκων που θα έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι αποτελεσματικά, την οποία να μπορείς να μελετήσεις σε σύντομο διάστημα.
9/
Μια λύση μας την προσφέρει η επιστήμη της *βιοπληροφορικής*.
Μπορεί να μας αναλύσει μαζικά & ταχύτατα πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων κ να μας βοηθήσει να βάλουμε μια τάξη (να φτιάξουμε δλδ μια λίστα - "shortlist") σε όλες αυτές τις πληροφορίες, για ιδιότητες που ψάχνουμε. 🙌🙏
10/
Πέρσι τον Μάρτιο του '20 λοιπόν, με πρωτοβουλία του Δρ Γιώργο Σπύρου, Δ/ντη Βιοπληροφορικής @NeuroGeneticsCy, στήσαμε μια ερευνητική ομάδα με 19 εξαιρετικούς επιστήμονες σε Κύπρο (ΙΝΚΓ, UCY, UNic) & Ελλάδα (DUTH) στα πεδία βιοπληροφορικής, ιολογίας & φαρμακολογίας.
11/
Βεβαίως το ίδιο έκαναν κ άλλοι ερευνητές διεθνώς, δεν είμασταν οι μόνοι.
Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Δεν ξέραμε πολλά για τον ιό, αφού τα δεδομένα την άνοιξη του '20 ήταν πολύ λίγα.
Και όταν δεν ξέρεις καλά τον στόχο σου, πηγαίνεις λίγο στα τυφλά κ στην τύχη..
12/
Εδώ ήρθε η εφαρμογή μιας νέας μεθοδολογίας απ'την ομάδα του Δρ Σπύρου, την λεγόμενη "ενοποίηση πολυομικών δεδομένων βασισμένη σε δίκτυα" (network-based integration of multi-omic data) που μας επέτρεψε να χαρτογραφήσουμε χιλιάδες φάρμακα για πιθανή δράση ενάντια στην COVID19.
13/
Με απλά λόγια, αντί να προσπαθήσουμε να βρούμε ποια φάρμακα συνδέονται άμεσα/ευθέως με τον κορωνοϊό, είδαμε το πρόβλημα ως πιο σύνθετο, ως ένα δίκτυο με πολλαπλές συνδέσεις και επίπεδα.
Αυτό μας έδωσε πολλές πληροφορίες που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν.
14/
Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν δεδομένα από ότι πηγές είχαμε. Από:
✅μελέτες σε ασθενείς με κορωνοϊό
✅μελέτες σε ανθρώπινα κύτταρα
✅βάσεις δεδομένων γονιδίων & πρωτεϊνών
✅βάσεις δεδομένων για ότι φάρμακα ξέρουμε
..και τα αναλύσαμε με την μέθοδο των ενοποιημένων δικτύων.
15/
..και αφού τα αναλύσαμε όλα αυτά με τη μέθοδο των δικτύων, καταλήξαμε σε μια βαθμολογημένη "λίστα" (shortlist) υποψήφιων φαρμάκων ενάντια στον κορωνοϊό.
[Οι εικόνες περιγράφουν τη μέθοδο όπως είναι δημοσιευμένη στη μελέτη - για τους μυημένους].
16/
Το αποτέλεσμα;
Από χιλιάδες φάρμακα που αναλύσαμε, βγάλαμε μια λίστα 65 φαρμάκων με την μεγαλύτερη πιθανότητα δράσης έναντι της COVID19, και μετά από εμπειρογνωμοσύνη καταλήξαμε σε μια λίστα 16 φαρμάκων με τα πιο ενδιαφέροντα για μελέτη.
17/
Από τον Μάρ μέχρι τον Σεπ '20 δούλευε η ομάδα για να καταλήξει στη λίστα αυτή. Καταθέσαμε τα αποτελέσματα μας προς δημοσίευση τον Οκτ '20.
Μέχρι τότε όμως, βγήκαν και κάποια δεδομένα απο κλινικές μελέτες για κάποια φάρμακα που βρίσκονταν στη λίστας μας, έναντι της COVID19!
18/
Όπως η ρεμντεσιβίρη, όπου τα δεδομένα της μελέτης ACTT βγήκαν τον Σεπ '20 και το φάρμακο πήρε έγκριση FDA για COVID19 τέλη Οκτ ΄20.
Στη βαθμολογία της λίστας μας (max 1 - min 0.68), η ρεμντεσιβίρη είχε σκορ 1.
19/
fda.gov/news-events/pr…
Ή όπως η δεξαμεθαζόνη, όπου τα δεδομένα της μελέτης RECOVERY βγήκαν τέλη Φεβ '20 και ο ΕΜΑ το πρόσθεσε στο πρωτόκολλο θεραπείας τον Σεπ '20. Στη βαθμολογία της μεθόδου μας (max 1 - min 0.68), η ρεμντεσιβίρη είχε σκορ 1.
20/
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32678530/
Η μελέτη μας δημοσιεύθηκε εν τέλη τώρα, τον Μαϊο '21. Στη λίστα που έχουμε υπάρχουν κ φάρμακα με καλή βαθμολογία, όπως η κυκλοσπορίνη (1), ατορβαστατίνη (1), ιματινίβη (0.95) για τα οποία υπάρχουν ήδη ενεργές μελέτες Φ3 από τις οποιες περιμένουμε σύντομα αποτελέσματα.. 🤞
21/
Στη λίστα που βγάλαμε υπάρχουν και υψηλά βαθμολογημένα φάρμακα που δεν έχουν ακόμη μελετηθεί σε κλινικές μελέτες, όπως το αντικαρκινικό βορινοστάτη (1), το αντιψυχωσικό ολανζαπίνη (1), το αντιγλυκαιμικό ροσιγλιταζόνη (1) κ.α.
Αυτά προσφέρονται ως μια καλή "μαγιά" για μελέτες.
22/
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι *κάθε* φάρμακο στη λίστα που δημοσιεύσαμε θα έχει σίγουρα δράση έναντι της COVID19.
Η βιοπληροφορική είναι ένα εργαλείο, ένας οδηγός. Σε βοηθάει να εστιάσεις την προσοχή σου από χιλιάδες φάρμακα σε λίγα, για να μην ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα..
23/
Το ποια από τα φάρμακα που δημοσιεύσαμε στην λίστα αυτή της μελέτης θα έχουν ΟΝΤΩΣ δράση έναντι της COVID19 και ποια όχι, θα το δείξει η πειραματική φαρμακολογία και οι κλινικές μελέτες.
Γι'αυτό είπα πριν ότι προσφέρεται ως μια καλή "μαγιά" για μελλοντικές μελέτες.
24/
Η δημοσίευσή μας δείχνει ποια είναι η δυνατότητα σύνθεσης και ενσωμάτωσης πολλών πληφοροριών προσφέροντας μια καλύτερη ενημερωμένη πρόβλεψη & κατάταξη σχετικά με το ποια φάρμακα αξίζουν να εισέλθουν σε πειραματικές/κλινικές δοκιμές το επόμενο διάστημα.
25/
Την δημοσίευση της μελέτης μπορείτε να τη βρείτε εδώ:
academic.oup.com/bib/advance-ar…
Το tweet του @UCYOfficial και δελτίο τύπου για την μελέτη μπορείτε να βρείτε εδώ:

S1/
Κλείνοντας, ένα ευχαριστώ σε ΟΛΑ τα μέλη της ομάδας μας, κάποια από τα οποία βρίσκονται και εδώ στον τουϊτοχώρο.
Please support them 🙏👏
@KyprianouTheo @andreak93 @margaritaz_cy @LoizidouElena

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Nikolas Dietis ᴾʰᴰ

Nikolas Dietis ᴾʰᴰ Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @N_Dietis

Mar 25
Το αντιπηκτικό φάρμακο βαρφαρίνη, είναι ένα από τα πιο διάσημα φάρμακα στον κόσμο. Η ανακάλυψη της έχει μια από τις πιο περίεργες και.. σουρεαλιστικές ιστορίες που υπάρχουν στην φαρμακολογία, που αξίζει να διαβάσετε στο #DrugTalk-Νο.5 ! 💊👇Image
Τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, σε κάποιες κτηνοτροφικές μονάδες στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και στον Καναδά, υπήρχε μια ανεξήγητη ασθένεια των βοοειδών, όπου αγελάδες πέθαιναν από έντονη στομαχική ακατάσχετη αιμορραγία..

Το 1921, ο κτηνίατρος Frank Schofield στη Βόρεια Ντακότα, εντόπισε την αιτία της ασθένειας: το βρεγμένο, μουχλιασμένο γλυκό τριφύλλι (sweet clover). Όσες αγελάδες έτρωγαν μουχλιασμένο τριφύλλι, είχαν τα ίδια συμπτώματα και κατέληγαν με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιον άγνωστο λόγο, το μουχλιασμένο τριφύλλι έπαιζε τον ρόλο ισχυρού αντιπυκτικού, προκαλώντας ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία στις αγελάδες που το έτρωγαν.
Ονόμασε την ασθένεια "νόσος του γλυκού τριφυλλιού".Image
Μερικά χρόνια αργότερα, ένας άλλος κτηνίατρος, ο Lee Roderick, επιβαιβέωσε ότι στην νόσο του γλυκού τριφυλλιού, μια άγνωστη ουσία απέτρεπε την ενεργοποίηση της προθρομβίνης στο αίμα, μιας σημαντικής πρωτεϊνης που χωρίς την λειτουργία της δεν μπορούσε να πήξει το αίμα.

Για να πήξει το αίμα, και να αποτραπεί αιμορραγία, ο οργανισμός μας ενεργοποιεί ένα καταρράκτη από δράσεις, όπου μια ουσία ενεργοποιεί την άλλη και στο τέλος φτιάχνεται ο θρόμβος που αποτρέπει την αιμορραγία. Σε αυτό τον καταρράκτη δράσεων, κεντρικό ρόλο παίζει η προθρομβίνη, η οποία μετατρέπεται σε θρομβίνη και εν τέλη δημιουργείται ο θρόμβος.

Αυτό που βρήκαν λοιπόν τη δεκαετία του '20, ήταν ότι κάτι υπήρχε μέσα στο μουχλιασμένο γλυκό τριφύλλι και απέτρεπε την προθρομβίνη να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν οι αγελάδες από αιμορραγία.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η έρευνα για αυτή την άγνωστη ουσία, θα ξεκινούσε μια "τρελή" πορεία που θα κατέληγε σε ένα από τα πιο διάσημα φάρμακα στην ιστορία της φαρμακολογίας..Image
Read 12 tweets
Mar 10
Αυτό το ξέρατε; Ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται σε γραφικά που έχουν σχέση με την Ιατρική, είναι η Ράβδος του Ασκληπιού!
Το γνωστό ιστορικό σύμβολο, με αλληγορική διάσταση, συχνά συγχέεται με ένα.. άλλο αρχαίο σύμβολο που καμία σχέση δεν έχει με την Ιατρική! #DrugTalkImage
Μπορεί το κατά πόσο ήταν ο Ασκληπιός υπαρκτό ή μυθικό πρόσωπο να έχει τεθεί ως αμφιλεγόμενο θέμα ανάμεσα σε ερευνητές-ιστορικούς, αλλά οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο, πιθανότατα Θεσσαλικής καταγωγής, που θεωρούνταν ήρωας λόγω των θεραπευτικών του δεξιοτήτων, και ο οποίος δέχτηκε τόσες τιμές μετά θάνατον όπου σταδιακά απέκτησε πλήρη θεϊκή υπόσταση.
Ήταν δηλαδή ένας πολιτισμικός ήρωας που η επίγεια φήμη του είχε διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα σε τέτοιο βαθμό που απέκτησε μυθική υπόσταση.
Έτσι, εμφανίζεται ο Ασκληπιός όχι μόνο σε αρχαίες ιστορίες και μύθους στην Ελληνική γραμματεία, αλλά και στην Ελληνική τέχνη, σε πολλά γλυπτά, κεραμικά, μωσαϊκά, ακόμα και νομίσματα.

2/14Image
Image
Image
Image
Το πιο χαρακτηριστικό της αναπαράστασης του Ασκληπιού ήταν η ράβδος που φαίνεται είτε να κρατάει στα χέρια του ή να έχει στο πλαϊ του, (οι αρχαίοι το έλεγαν "βακτηρία"), η οποια όμως είχε πάντα ένα φίδι τυλιγμένο τρείς φορές γύρω της.

Η ράβδος γενικά, στην Αρχαία Ελλάδα,συμβόλιζε την εξουσία που έχει κάποιος, την ηγεσία που ασκεί ή το στήριγμα που χρειάζεται για να ασκήσει τα σημαντικά καθήκοντά του.

Έτσι και η ράβδος του Ασκληπιού πιστεύεται ότι συμβολιζει την σημασία που έχει η άσκηση του επαγγέλματος/λειτουργήματός του, και το φίδι, που ήταν συχνό σύμβολο της μακροζωίας, της ίασης και της ανανέωσης στην Αρχαία Ελλάδα (όπως το φίδι αλλάζει δέρμα και ανανεώνεται). Οι τρεις περιστροφές του φιδιού γύρω από την ράβδο θεωρείται ότι συμβολίζουν τις τρεις βασικές αρχές σε ένα Ασκληπιείο (τον χώρο θεραπείας και εφαρμογής της γνώσης του Ασκληπιού): την αλήθεια, την σωφροσύνη και την ευφυία.
Επίσης, σε σχέση με την δική μου επιστήμη, την φαρμακολογία, το φίδι και η ράβδος του Ασκληπιού είχαν τη δική τους σημασία στην αρχαία Ελλάδα, καθώς σχετίζονταν με την θεραπεία και την διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες που είχαν διάφορες ουσίες, βότανα και δηλητήρια (πχ αναισθητική/αναλγητική δράση).

3/14
ixek.gr/wp-content/upl…Image
Read 16 tweets
Jan 14
Πριν λίγες ημέρες, ο 12χρονος Thomas Hey γνώρισε από κοντά, για πρώτη φορά, τον αγαπημένο του ήρωα, Καθ.Εμβρυολογίας του @KingsCollegeLon, Κύπρο Νικολαΐδη, ο οποίος του έσωσε τη ζωή όταν ήταν μόλις 24 εβδ έμβρυο..
Είναι μια ιστορία ζωής που καθρεφτίζει την ουσία της Ιατρικής. /🧵 Image
Το 2011, η έγκυος Lucy Hey, κατά την διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας, μαθαίνει ότι το μωρό της έχει Συγγενής Διαφραγματική Κήλη (Congenital Diaphragmatic Hernia), μια σπάνια κατάσταση (3/10.000) που προκύπτει από τον ατελή σχηματισμό διαφράγματος.
.mayoclinic.org/diseases-condi…
Στο CDH, ένα κενό στο διάφραγμα προκαλεί τα άλλα όργανα (έντερο, ήπαρ) να καταλάβουν το χώρο, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται σωστά ο πνεύμονας. Αυτή η πνευμονική υποπλασία οδηγεί σε καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Η πιθανότητα επιβίωσης στην περίπτωση του Thomas ήταν 2-5%.. Image
Read 15 tweets
Dec 30, 2023
Σε τέτοιες γιορτινές ημέρες, που αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ, αυξάνονται κ τα μαργαριτάρια που διαδίδονται για το πως να αποτρέψουμε ή να μειώσουμε το ρίσκο της μέθης.
Μέσα στους μύθους όμως υπάρχουν και κάποιες αλήθειες!
Ας τα ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το εορταστικό #drugtalk 💊👇 Image
Πριν αναφερθούμε στη μέθη & το hangover, ας αναφέρουμε πρώτα 2-3 στοιχεία για το αλκοόλ που συχνά-πυκνά βρίσκονται στο κέντρο μυθοπλασιών.
🔸Αλκοόλ & κέφι:
Η αιθανόλη, που περιέχεται στα αλκοολούχα ποτά, είναι μια νευροκατασταλτική ουσία - καταστέλλει τον εγκέφαλο, δεν διεγείρει! Image
Και η καταστολή αυτή προκαλεί την μείωση του κινητικού συντονισμού, τη δυσκολία λήψης αποφάσεων, την απώλεια μνήμης, τις επιβραδυνόμενες αντιδράσεις, κτλ κτλ.
Έτσι και το "κέφι" δεν οφείλεται σε διέγερση του εγκεφάλου, αλλά στην καταστολή του ελέγχου συναισθημάτων & παρορμήσεων! Image
Read 32 tweets
Nov 5, 2023
Η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων που έχουμε στο ντουλάπι, είναι συχνά-πυκνά θέμα συζήτησης στο σπίτι. Στο σημερινό #DrugTalk απαντάμε στο ερώτημα που όλοι θέλουν να κάνουν, αλλά κανείς τελικά δεν κάνει! Λήγουν τα φάρμακα ωρέ;; 😊😏
Μύθοι & αλήθειες, με ενδιαφέρουσες ιστορίες💊👇 Image
Όταν ο Δρ Lee Cantrell (φωτό), Καθηγητής Κλιν.Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας UCSF, βρήκε το 2012 ξεχασμένα φάρμακατα, ληγμένα για περισσότερα από 30-40 χρόνια (!), του κινήθηκε η περιέργεια: είναι άραγε κατάλληλα ακόμη για χρήση μετά από τόσα χρόνια;
2/ Image
Ο Cantrell ζήτησε την βοήθεια του Roy Gerona (φωτό - πάνω αριστερά, με την ομάδα του), ειδικό ερευνητή στο UCSF στην ανάλυση χημικών ουσιών.
Και οι δύο ήξεραν ότι η ημερ.λήξης των φαρμάκων είναι ένας *παραπλανητικός όρος*.
Μπορούσαν όμως να το αποδείξουν σε κάτι τόσο extreme;
3/ Image
Read 27 tweets
Oct 22, 2023
Αυτές τις ημέρες, με τον πόλεμο στο Ισραήλ, ακούμε στην επικαιρότητα για τα χάπια Captagon. Ξεκινάμε λοιπόν το πρώτο #DrugTalk με μια βουτιά στην δράση του ναρκωτικού που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην Μέση Ανατολή! Τι είναι & γιατί το παίρνουν όσοι το καταχράζονται? 💊👇 Captagon: Τα χάπια του πολέμου στην Μέση Ανατολή.  Drug Talk Επικαιρότητα
Ξεκινάμε πρώτα με το δια ταύτα. Τι είναι το Captagon;
Πρόκειται για την εμπορική ονομασία μιας χημικής ουσίας που λέγεται **φαινεθυλλίνη**, που σχεδιάστηκε από την Γερμανική εταιρεία Chemiewerk Homburg το 1961 για την ναρκοληψία (πάθηση περβολικής ανεξέλεγκτης υπνηλίας). Image
Η φαινεθυλλίνη είναι μια χημική "πρόσθεση" δύο ουσιών: της θεοφυλλίνης & της αμφεταμίνης - ουσίες στις οποιες και διασπάται στον οργανισμό μας:
🔸Η πρώτη είναι φυσική ουσία (υπάρχει στο τσάι), και μοιάζει με την καφεϊνη.
🔸Η δεύτερη είναι ένα πολύ ισχυρό διεγερτικό ναρκωτικό! Fenethylline breaks down to amphetamine and theophylline
Read 17 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(