Voorlaatste keer dat ik met dit continentale datarondje aan de bak ga.
Want deze unit zal in bijna ieder land opnieuw een stuk lichter uitvallen.
Maar niet in de UK.
Dit is de databron van republiek Srpska.
Wat dit extra gezellig maakt is het Cyrillische alfabet. Toch kon ik het cumulatieve aantal coronabesmettingen vrij simpel vinden. Jij ook?
Over obscure onofficiële republiekjes met cyrillisch alfabet gesproken! Ik weet al wat mijn allerallerallerlaatste uitbreiding van de Europakaart gaat worden.
TRANSINISTRIE! Hoe kón ik die nou zomaar bij Moldavië voegen? Schande!
Kijk dan hoe gezellig het daar is?
Prima. Maak dan. Kaart van Europa, 346 subnationale landsdelen, morgen klaar. EN STRAK UITGELIJND.
Ik heb de cijfers deze week in zo’n hoog tempo verwerkt dat ik nu moet wachten op de updates uit Spanje, Polen en Frankrijk die pas aan het begin van de avond komen 🙃
Toen ik met deze kaart begon kostte het me een heel weekend om alle cijfers bij elkaar te krijgen terwijl ik doen maar 22 landen deed.
Dat is dus nu nog maar iets meer dan drie uur voor ruim boven de veertig landen, netjes.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Nederland is toch een beetje het FC Dordrecht onder de coronacontroleurs.
Ik kijk die hele persconferentie niet hoor. Maar het is niet dankzij deze zwalkende stoethaspels dat de ‘pandemie zogenaamd ten einde is’. (Wat niet zo is, maar goed.)
Het komt puur en alleen door de vaccins en zéker niet door de Nederlandse overheid of regering.
Als die vaccins er niet zouden zijn, zaten we nog altijd met overvolle ziekenhuizen, lockdowns en avondklokken.
Het heeft nul zin om een kaart met de data van deze week met een kaart van de ECDC te vergelijken. Deze waarschuwingsniveaus worden wekelijks ververst op donderdag op basis van de cijfers in twee vorige volle(!) weken.
Er is een reden waarom ik voor mijn Europakaart geen gebruik maak van de ECDC-cijfers.
Ze zijn me veel te traag.
Verder zijn die kleurcodes groen, geel en rood van ECDC voor de helft gebaseerd het aandeel positieve coronatests, waar Nederland tot begin deze maand idd zwaar onvoldoende op scoorde.
De besmettingscijfers waar deze kaart op gebaseerd is, had ik vorige week al online.
Janette Ossenbaard zit al dagenlang ondergedoken in een bunker omdat niemand mag weten dat er een GGD-pleister op haar bovenarm zit.
Life hack - je hoeft helemaal niet zelf overtuigd te zijn van allerlei samenzweringen of Wappiestandpunten om er je brood mee te verdienen. Gewoon goed toneelspelen. Deze achterlijke doelgroep koopt je meuk toch wel. Perception is reality.
Heb het voor elkaar om Groot-Brittannië op Lower Tier Regional Authorities weer te geven, maar dat bestand is zo bespottelijk groot dat er niet mee te werken valt in Illustrator.
Hoe krijg ik deze shapefile of PDF in vredesnaam klein genoeg zonder enorm kwaliteitsverlies? 🥺
Of misschien een andere workaround.
Wat er moet gebeuren om deze kaart in Illustrator krijgen zonder hem kapot te simplificeren of in een brakke lage resolutie te exporteren terwijl de randen van de individuele vlakken bewerkbaar blijven.
Het moet zoiets worden.
Volgens mij gaat Affinity Publisher dit geintje gewoon oplossen.
Op een of andere manier heeft dit programma minder veel moeite met complexe Svg’s of Pdf’s dan Adobe Illustrator. Dat had ik niet verwacht.
Mijn heatmap met het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen week is ververst.
Kopgroep Nederland, België en Denemarken is van de hoogste posities af. Door de Indiase variant is nu Groot-Brittannië opnieuw de felste coronahaard van het continent.
Wat leuk.
Deze heatmap die sinds deze week ook is uitgebreid met de cijfers vanaf december is ook interactief te bekijken in het Corona in Europa-verhaal van afgelopen week op Innovation Origins.
'Fel' moet je wel met een korrel zout nemen want zoals je zelf ook wel ziet aan de kleuren zijn deze cijfers compleet niet te vergelijken met de aantallen waar we begin 2021 mee te maken hadden.
Maar toch is de stijging wel degelijk te merken nu en niet alleen meer in de UK.