Aşılı olanlar kan bağışı yapabilirmi?? EVET
Anlaşılan bazı kesimlerin sosyal medyadaki yalanları kafanızı karıştırmış. Bilinçli olarak ortaya yayılan bu saçmalıklar daha fazla insana zarar vermesin. Kan bağışı hayat kurtarır.
Saçmalığın kaynağı⬇️
Bu gibi gönderiler Telegram ve Facebook'ta dolaşıyor ve ABD Kızılhaçı'nın Covid-19 aşısı olan kişilerden kan bağışlarını yasakladığını iddia ediyor. Yalan haber nasılmı?⬇️
Facebook ve Telegram'da, ABD KızılHaçı'nın aşılanmış kişilerin "aşı doğal antikorlarını tamamen yok ettiğiiçin" kan bağışı yapmasına izin verilmediğini söylediği iddiası dolaşıyor. Kaynak olarak, bazı katkılarda tv raporunun bir bölümü gösteriliyor.
Aslında haber sadece iyileşen plazma bağışlama yani konvelansan plazma ile ilgilidir. Plazma bağışının çok azaldığını ABD Kızılhaç verilerine göre haber yapılmıştır. Bu haberde kan bağışı yapılmıyor algısının sebebi budur.
Hem ABD'de hem de Almanya'da Covid-19 aşısı olan kişiler için kan bağışı yapmalarına bir engel veya yasak yoktur.
Bu plandemici tayfasının iddalarının aksine tv de yayınlanan rapor:
TV raporu kanla ilgili değil, sözde iyileşme plazma bağışlarıyla ilgiliydi. Sözcü paylaşımda şunları söylüyor: : "Kızıl Haç,Covid-19 aşısı olan herkesin hastanelerdeki diğer Covid-19 hastalarına yardım etmek için iyileşen plazma bağışında bulunamayacağını söylüyor
#Kan plazması kanın hücresel olmayan kısmıdır ve büyük ölçüde sudan ve elektrolitler, besinler, plazma proteinleri veya hormonlar gibi içinde çözünen maddelerin yaklaşık yüzde on'undan oluşur.
Plazma bağışları, örneğin kanser veya otoimmün hastalıklara karşı veya nörolojik hastalıkların ve yaraların tedavisi için birçok ilacın temelini oluşturur. Türkiye’de plazma konusunu ve bağışını @DrErkurt ve @drsevketozkaya hocalarımıza sorup bilgi edinebilirsiniz.
Aşı olanların kan bağışı yapabilir. İlgili kaynak ve veriler:
Berlin: Bakın değerli ünvanlı copy pastacı troller birşey idda ediyorsanız gerçek kaynağı ile insanları bilgilendirmeye çalışın. Portekiz’de ki gerçek haber kaynağı ile aşıgıdaki linkte⬇️
Portekiz'de sadece 152 "doğrulanmış" Covid-19 ölümü gerçekleşti. Bu bir mahkeme tarafından doğrulandı. YALAN
Yayınlayan: Tkp.at, Journalistenwatch, Epoch Times gibi aşı karşıtı bloglar.
152 ölüm otopsisi yapılmayan yani nedeni bilinmeyen ölümlerdir. Mahkemenin sonradan bu ölümleri de covide bağlı ölümler sonucuna varmasıdır. Gerçek ölüm vakaları resmî kurumlar tarafından zaten açık ve şeffaf olarak açıklanmıştır.
Bizim çalışmanın tam tersi sonuçlar ortaya çıkmış Sn @mehmetceyhan23 hocam. Keşke araştırmanızın linkinide paylaşsaydınız. Bu Pandemi zamanında yapılan bütün çalışmalar çok değerlidir.
Freiburg, Heidelberg, Tübingen ve Ulm Üniversite hastanelerinin yapmış olduğu en geniş çapta araştırmanın ön sonuçlarına göre:
COVID-19 hastalığından iyileşen çocuklar, genellikle çok hafif ve hatta semptomsuz bir şekilde geçirse bile çok etkili ve kalıcı bir bağışıklık savunması geliştirirler. Çocuğun bağışıklık savunmasının yetişkinlerinkinden bile daha fazla olduğuna dair kanıtlar mevcuttur.
Tatilde olduğum için bazı sorularınıza yanıt verememiştim. Mesela bunlardan bir tanesi - mRNA enjeksiyonu lipid nanopartiküllerini vücuda yayar-Organlarda tehlikeli bir nanopartikül konsantrasyonuna" işaret ederek"Sağlık etkileri bilinmiyor diyen nanocu teyzenin saçma iddaları
Bir de bu saçmalıkları bu sözde Nobel adayı teyzeden alıntılayıp sosyal medyada yaymaya bilinçli bir şekilde çalışan bir kaç avanesi . Aslında bu şahsın baktığı yerler Legitim.ch, Tkp.at, RT German, Epoch Times gibi aşı karşıtı bloglar
Bu blogların dayanağı ise Japonya’da yapılan çalışmanın ön baskısının bir kısmını alıp sosyal medyada yaymalarıdır.Aşıların uzun vadede etkileri bilinmiyor saçmalığının ana kaynağı burasıdır.Bu blogların amacı medya fenomenleri gibi isim ve takipçi yapıp reklam gelirleri almaktır
Berlin: Almanya’da olası bir Sonbahar/Kış aylarında kötü senaryoya karşı hazırlıklar başladı. İlk olarak okullar açılmadan havalandırma sistemleri, öğretmen ve personelin aşılanması, hijyen malzemelerinin tedarik edilmesi planlı bir şekilde başladı.
Aynı zamanda hastaneler için ilaç ve malzeme tedarıği, yoğun bakımların düzenlenmesi gibi uygulamalar için ek bütçe oluşturuldu. Hastanelere yoğunluk fazla olmayacağı tahmin ediliyor. Fakat yinede açıl durumlara karşı önlemler alınacak.
Akıllı ülkeler ileride oluşabilecek kötü senaryolara karşı farklı planlar hazırlar. Umarım Türkiye’de de @saglikbakanligi ve ilgili diğer bakanlıklar planlar yapıyordur. Almanya’da RKI planları: