Olaf Koens Profile picture
Jul 28, 2021 6 tweets 2 min read Twitter logo Read on Twitter
Een van de beste onderzoeksjournalisten van Rusland is opgepakt. Waarom? Omdat de Nederlandse complotdenker en FSB-handlanger Max van der Werff een klacht over hem heeft ingediend bij de Russische autoriteiten. Wat een schoft.

themoscowtimes.com/2021/07/28/pol…
Dobrochotov is, en dat zeg ik niet zomaar, een held. Met gevaar voor eigen leven haalt hij onderzoeken en documenten naar boven, ook in het MH17-dossier. Wat nekt hem? Een *Nederlander* die een zaak aanspant. In Rusland nog wel. Geen woorden voor.
Max van der Werff is een zetbaas voor de Russische inlichtingendiensten, wat je noemt een useful idiot. Hier legt de @DeGroene het haarfijn uit. Een zaak voor laster of smaad zou die zetbaas in Nederland gelijk verliezen, de feiten spreken voor zich...

groene.nl/artikel/nederl…
Zelfs bij de @RVDJ_NL haalt Van der Werff bakzeil. En dus dan maar in Rusland. En ja, de Russische autoriteiten grijpen dat met liefde aan. Smaad! Laster! Wat een verraad, ook aan iedereen die hier bij betrokken is, van collega's tot nabestaanden.
Vanuit je doorzonwoning in Eindhoven Russische desinformatie de wereld insturen is naargeestig. Dat in opdracht doen van de Russische inlichtingendiensten is kwaadaardig. Daarmee in Rusland mensen op laten pakken is... ja, wat is dat? Crimineel? Smerig? Het is laf, bovenal laf.
Ah, hij woont op de Filipijnen tegenwoordig. Geen wonder, daar is je roebel een rijksdaalder waard.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Olaf Koens

Olaf Koens Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @obk

Dec 12, 2022
Zomaar een paar fragmenten van de afgelopen jaren; 📺👇

[1] ‘De Krim is geen betwist gebied, Rusland erkent de grenzen van Oekraïne’.
[2] ‘Waren dat Russische soldaten?’ ‘Het waren lokale groeperingen’.
[3] ‘Achter de lokale groeperingen op de Krim stonden onze soldaten’.
[4] ‘Natuurlijk, het is een feit [...] ons leger heeft het Oekraïense leger op de Krim tegengehouden.’
[5] ‘Ik wil dat jullie mij goed begrijpen, vrienden. […] Geloof de mensen niet die zeggen dat er na de Krim nog andere regio’s volgen. Wij willen Oekraïne niet opsplitsen'.
[6] ‘We hebben het besluit genomen tot een speciale oorlogsoperatie’.
[7] ‘Ik onderstreep, in de oorlogshandelingen nemen geen dienstplichtige soldaten deel, en dat zal ook niet gebeuren. We zullen geen reservisten oproepen. Het gaat alleen om professionele soldaten’.
Read 4 tweets
Sep 30, 2022
Nu al drie kwartier naar complottheorieën, verzinsels en belachelijke omdraaiing van deze man aan het luisteren. Een krankzinnige speech over de ondergang van het Westen met af en toe een nucleaire dreiging. Waanzin.
En klaar. De dreiging naar Kiev klok zo: er moet rap een staakt-het-vuren komen en de Oekraïense troepen moeten zich direct terugtrekken van het grondgebied dat Rusland nu aan het annexeren is. 'Dan kunnen we onderhandelen over vrede', zei Poetin.
De nucleaire dreiging zat in een bijzin over de Verenigde Staten en het einde van de Tweede Wereldoorlog, over Hiroshima en Nagasaki. 'Dat is trouwens wel een gevaarlijk precedent', zei Poetin tussen neus en lippen door.
Read 4 tweets
Feb 24, 2022
Ik weet al de hele dag niet wat ik moet zeggen, laat staan hier schrijven. Ik kan alleen maar denken aan al die mensen, al die lieve, fantastische Oekraïners waar ik me nu zo verschrikkelijk veel zorgen over maak. Wie?
Ik denk aan Joera, de oud-politieagent uit Marioepol die mijn leven wist te redden, waar ik hem iedere dag dankbaar voor ben. Maanden later moesten we in de auto daar zo hard om lachen dat we een greppel inreden.
Aan mijn schoonfamilie van net boven Donetsk. De kinderen van een broer van, was het een neef - nouja - hoe zat het ook alweer? Wat maakt het uit, we zijn familie! Kom drinken! Nog even en abrikozenboom staat er bijna in bloei.
Read 15 tweets
Feb 22, 2022
Jongens, ik snap de paniek - maar misschien, hear me out - is dit wel het minst-erge scenario, in ieder geval het minste bloedvergieten. Dat Russische tanks die rebellengebieden nu inrijden, dat is helaas al jaren zo. Als het hier bij blijft komt iedereen met de schrik vrij.
Dat is geen gegeven. Het zou goed kunnen dat dit de opmaat is naar iets groters, dat Rusland de frontlinies gaat verleggen, dat het alsnog uitloopt op een herleving van de oorlog van 2014/2015 - met duizenden slachtoffers als gevolg.
Maar… Dit is niet de grote invasie, dit zijn niet de bombardementen op Kiev, dit is niet het Russische leger dat met met tweehonderdduizend troepen Oekraïne verpulvert. Nog niet.
Read 8 tweets
Jan 4, 2022
Grote protesten verschillende delen van Kazachstan. Het begon met een prijsstijging voor LPG (waar de meeste auto's op rijden) en is inmiddels omgeslagen tot een politiek protest. In de stad Atyrau is het matten op straat bij -10.
In Alma-Ata, de grootste stad van het land, is ondertussen een halve veldslag gaande. Oproerpolitie, legereenheden. Betogers worden in grote aantallen opgepakt, maar er worden ook politieauto's in brand gestoken.
Een politiebus voor het in brand vloog. Harde gasten, die Kazachen. Reken maar dat men in Ankara en Moskou hier met argusogen naar kijkt... Soort nachtmerriescenario. Prijsstijgingen (Turkije) en corrupte machtshebbers (Rusland) en een woedende bevolking. Giftige cocktail.
Read 10 tweets
Aug 9, 2021
De Taliban rukt op in Afghanistan. Dat gaat enorme gevolgen hebben, ook voor ons in Europa. Afgelopen week was ik in de Turkse stad Van, aan de Iraanse grens. Je weet niet wat je ziet. Reportage ⬇️ en een 🧵
Eerst de Taliban. Nu het Amerikaanse leger zich terugtrekt grijpen die de macht. Met gemak rollen ze steden als Kunduz binnen. Doet denken aan de snelle opmars van IS in Irak.
(dit kaartje maakten we vorige week, inmiddels zijn er alweer vijf provinciesteden gevallen)
Read 16 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(