TRT Haber tarafından görüntülenen, 401'inci Test Filo'ya bağlı F-16 üzerinde SOM-J seyir füzesi. SOM-J'nin yakın zamanda F-16'dan ilk atış testinin yapılması bekleniyor.
SOM-J, SOM seyir füzesi ailesinin en gelişmiş ve en yetenekli üyesi. Füze Lockheed Martin ve ROKETSAN birlikteliğinde F-35 savaş uçağının seyir-gemisavar füzesi ihtiyacını karşılamak için başlatıldı.
Daha sonra Lockheed Martin projeden ayrıldı. Füzenin geliştirme çalışmalarında TÜBİTAK-SAGE'de bulunuyor.
SOM-J Türk Savunma Sanayii'nin en yetenekli ve tehlikeli füzesi. Ailedeki üyelerinden daha küçük ve çok daha gelişmiş bir füze. SOM-J ile hareketli deniz ve kara hedefleri vurulabiliyor.
Füze tasarlanırken düşük radar izine sahip olmasına dikkat edildi. Böylece füzenin hava savunma sistemleri tarafından fark edilip, imhası daha zor.
Füzenin envantere girmesiyle Türk Hava Kuvvetleri önemli hava-deniz taarruz gücüne sahip olacak.
SOM-J F-16'ların yanında Akıncı TİHA da taşıyabilecek. SOM-J Mavi Vatan'ın savunulmasına önemli katkı sağlayacak. @trthaber@roketsan@TubitakSage
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Rüzgar Sınıfı Hücumbot P 347 TCG FIRTINA Stinger Atışı
Alman Lürssen Wert tasarımı Rüzgar sınıfı hücumbotlar Türkiye’de üretilmiştir. Deniz Kuvvetleri envanterinde 4 adet Rüzgar sınıfı hücumbot görev yapmaktadır.
Türk Deniz Kuvvetlerinde 4 adet bulunan Doğan sınıfı hücumbotlarla neredeyse aynı özelliklere sahipleridir.
Gövde 436 tondan 410 tona indirilmiş, toplam motor güçleri 12.000 beygirden 13.000 beygire artırılmıştır.
Özellikle Ege’de Türk Deniz Kuvvetlerinin çok işine yarayanz çevik, yüksek manevra kabiliyetine sahip hücumbotlardır.
📸: Gabya Sınıfı F-492 TCG Gemlik fırkateyni ve P-347 TCG Fırtına hücumbotu
MKE Genel Müdürü Yasin Akdere MKE'nin geliştirdiği yakın hava savunma sisteminin çok yakın zamanda atış testlerini tamamlayıp envantere gireceğini açıkladı.
Yasin Akdere:
"Otonom olduğu gibi manuel olarak da kullanılabilen, 20 milimetre 6 döner namlulu bir silah sistemi. Besleme ünitesi de yerli. Bu projemizi de 12 ay gibi kısa sürede sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz.
Yetenekli çözüm ortaklarımızla çalışarak kısa sürede atış testlerini gerçekleştireceğiz.
Bu ürün Deniz Kuvvetleri için tasarlandı, o yüzden üzerinde ilave radarımız yok. Geminin ana radarına entegre edeceğiz.
TB-3 ilk uçuşu 2022 karada yapacaktır. Karadaki testler sonrası TCG Anadolu'nun envantere girmesiyle birlikte gemi üzerinde test ve entegrasyon faaliyetlerinin başlaması bekleniyor.
TB-3'ün TCG Anadolu'ya entegrasyonu hiç kuşkusuz Türk Savunma Sanayii'nin en zor projelerinden biri olacak.
Bayraktar TB3; katlanabilir kanatlı, uçak gemisine iniş-kalkış yapabilme kabiliyetiyle beraber önemli bir güç çarpanı olacak.
Bayraktar TB3 S/İHA
1️⃣Katlanabilir kanatlı,
2️⃣1450 kalkış ağırlığına sahip,
3️⃣TB2’ye oranla daha ağır mühimmat taşıma kapasitesine sahip,
4️⃣Uçak gemisine iniş-kalkış yapabilen ve bu özelliğiyle olduğu sınıfta benzeri olmayacak bir insansız hava aracı olacak şekilde tasarlanıyor.
FNSS Genel Müdürü Nail Kurt şirketin ürünlerindeki yerlilik oranını artırmak için sürekli çalışıldığını; motor, zırh çeliği, top, dişli kutularında çalışmalar yapıldığını, bu alanlarda zaman zaman ambargolarla karşılaşıldığını açıkladı.
Nail Kurt ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok aktif bir ordu olduğunu, sahadaki geri dönüşlerle araçların sürekli geliştirdiğini söyledi. @C4Defence
FNSS kara araçlarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük tedarikçilerinden. İhtiyaca ve özel amaçlara uygun araçları ile FNSS ürünleri beğeni topluyor.