Aner Ottolenghi Profile picture
Sep 13, 2021 17 tweets 4 min read Read on X
חי שאוליאן, מכחיש קורונה פעיל מאוד, נדבק לאחרונה בקורונה. הוא אושפז, ומצבו הדרדר. אתמול הלך לעולמו.

חסידיו כבר החלו להפיץ שמועות שהאיש נרצח ע"י השב"כ.

באמת שכבר אין לי הרבה מה להגיד בנושא. אנשים מתים בקלות. רעיונות עשויים מחומר עמיד יותר.
ראיתי טענה שאשתו של המנוח, מפצירה באנשים לגשת להתחסן. אני מקווה שזה נכון, ואני מקווה שאנשים יקשיבו לה.
האידיוט הזה נחסם. שיהיה ברור, אני לא רוקד על הדם של שאוליאן. הטרגדיה שלו היא הטרגדיה של התקופה שבה אנו חיים.
ובלב הטרגדיה הזו נמצאת ההבנה ש-"מה שהמנוח רצה", הביא למותו, ויכול להביא למותם של רבים נוספים. וצריך לומר את זה. כן! לפני יום כיפור, כשאנשים עוד יכולים להיכתב בספר החיים. Image
ויותר מכך, אני לא אקבל הטפות מקבוצה של אנשים שבכל פעם שמישהו מת בשנה האחרונה, נדחפו לפוסטים בפייסבוק, או לתגובות בוואינט, עם השאלות "התמימות" שלהם, לגבי המשקל של המת, או האם חוסן במקרה.
אם יש משהו שאני לא אוהב, מהצד השני, זה את כל הדיבורים האלו על פרס דארווין ואבולוציה. מעבר לזה שאדם מבוגר שכבר העמיד צאצאים לא רלוונטי לטיעונים האלו, אלו טיעונים קצת ילדותיים וחסרי אמפתיה. אנחנו חברה, ואנחנו צריכים לדאוג גם לאנשים שמקבלים החלטות שאנחנו לא מסכימים איתן.
עוד אחת למאגר החסומים. אם אתם מסתכלים על העולם בצורה כל כך בינארית, שאתם לא מסוגלים להכיל את הרעיון שבין 0% יעילות ל-100% יעילות יש בפקטרום שלם של אחוזי יעילות, אז אתם או אידיוטים, או חיים בהכחשה, ובכל מקרה חלק מהבעיה. Image
וכן, מה שהולך להיות פה עכשיו, זה שיימינג לכל אידיוט שיעיז להפגין פה את הבורות המטומטמת שלו.
למה אתה לא קורא את כל השרשור? בלוק. Image
אה... כמובן... בואו נזיז את השער. מעבר לזה שיש צילומים של שאוליאן משתעל עוד לפני המעצר, הדביל הזה מחליט להאשים את תנאי המעצר בכך שאדם שלא התחסן, מתנגד למסכות ומתנגד לבדיקות, נדבק בנגיף. בלוק. Image
נחסמה. כי זה לא רלוונטי. כי זו הזזת שער. כי עיון בפיד שלה מגלה סתם עוד מכחישת קורונה. כי סעיף 3 במניפסט שלה זה הביטוי "פייזריזציה", שזה התירוץ הכי מטומטם ללמה לא להתחסן. חיסונים כתכנית לבקשתך, זה עוד טרופ של מתנגדי חיסונים. זה החיסון שיש, ואם היו אחרים, היו מוצאים תירוצים אחרים. Image
עוד אחת שחיה בעולם בינארי. בלוק. Image
וואי מה זה משתיקים אתכם... באמת לא שמענו אף אחת מהטענות ההזויות שלכם כל הפאקינג זמן. נחסם. Image
הו וואו... מסתבר שלא חסמתי עדיין את דג הרקק האלים, המיזוגן וההומופוב הזה. הזדמנות טובה. כמובן שהטיעון שלו תואם את הרמה הכללית של הבן-אדם. כי גם ברמת הדאטה הלא אנקדוטלי, לא מחוסנים מכחישי קורונה נוטים למות יותר מקורונה. Image
נחסם. א. אני לא אמרתי שיש לי בעיה עם הנפטר. יופי של ניסיון להסיח. ב. אין לי בעיה עם הנפטר, יש לי בעיה עם האידיולוגיה שלו, והעובדה שהוא הפיץ אותה. במובן הזה זה באמת דומה לעישון, ואני באמת לוקח חלק במאמץ להקטנת העישון בארץ. > Image
ואני אנצל את השטות הזו, כי ראיתי שזה צץ בעוד מקומות. ההשוואה המוזרה הזו למעשנים וחולי סוכרת. ראשית - חולי סוכרת לא מזיקים לסביבתם כמו אנשים שמפיצים מחלות או מעשנים. אז זה כבר יורד מהשולחן. אבל גם לגבי מעשנים - מדובר בהשוואה לא טובה >
עישון זה ממכר. ברמה הביולוגית (גם אכילה לא בריאה היא לפעמים תוצר של בעיה נוירולוגית, או כורך המציאות בגלל מצב סוציואקונומי). לא לעטות מסיכה זה לא ממכר. לא להתחסן זה לא ממכר. אז תסלחו לי אם יש לי קצת יותר אמפתיה למישהו שמעשן 40 שנים ולא מצליח להיגמל, מאשר להוא שלא מוכן לשים מסכה.
איזה פאקינג טיעון של פריבילגים.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Aner Ottolenghi

Aner Ottolenghi Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @AnerOtto

Jun 30, 2023
הישוב החדש הזה בגליל, מזכיר לי ישוב חדש אחר שקם בסביבות 2011 ברמת נגב, בשיא המחאה החברתית. אני, שגם הייתי מעורב אז בענייני התישבות בנגב, עד היום לא מבין לחלוטין למה זה אושר. ישוב שכל סיבת ההקמה שלו היא גרעין של אנשים שחושבים שהם מיוחדים מספיק בשביל להצדיק ישוב יחודי לקהילה שלהם >
וזה העניין גם פה. אנשים שרוצים לבנות לעצמם קהילה מגודרת לעצמם, שגראנטד - זה אלי יותר טוב מאנשים שבונים קהילה בתוך קהילה, כדי להשליט בלחץ דמוגרפי את העקרונות שלהם על הסביבה, או באים מתוך תחושת עליונות להשביח (הרבה פעמים = להפיץ דת) את האזור. >
אבל גם פה יש אימפקט חברתי, כלכלי, וסביבתי. ובסוף, ובהקשר הזה ספציפית - של ישובים מגודרים לקהילה הדת"לית, האירוניה גדולה שבעתיים, כי אנחנו מכירים לא מעט קהילות כאלו שנולדו בחטא "ההשבחה", שמתלוננים כשדוחים אותם, ובמקביל מקימים קהילות שאין סיכוי שמישהו מבחוץ יכנס "להשביח" אותן. >
Read 5 tweets
Mar 19, 2023
להציג את זה שפתאום לא מתאים לסמולנים האשכנזים לשרת, כי ביבי ורפורמה, ואיך הדתיים הסרוגים ההו כה מושלמים המשיכו אחרי ההתנתקות, זה חירטוט מזובל.
תסלחו לי, אבל זה לא שהשמאל שמתנגד לכיבוש וההתנחלויות הפסיק להתגייס כשזה קרה. זה לא שהפסיקו כשהחרדים קיבלו עוד פטורים. המשכנו. >
המשכנו גם כשטרוריסטים יהודים החלו לפגע בפליסטינאים בחסות פוליטיקאים וארגוני מתנחלים. המשכנו כשסמנים קיצונים פאשיסטים כמו סטרוק וסמוטריץ' נבחרו. המשכנו. התרענו והמשכנו. אמרנו שיש סימנים. אמרנו שזה כבר אפרטהייד. ניפנפתם. זלזלתם. >
בשנים האחרונות זה נשחק, ומאז הבחירות האחרונות וההפיכה החוקתית זה נשבר לרסיסים. בחרתם בפאשיסטים גזענים על מלא. ואתם משתפים איתם פעולה למען רפורמה צרה שמשרתת בעלי אינטרסים אישיים או מגזריים שמנוגדים לכל עקרון השירות וצבא העם. >
Read 5 tweets
Mar 19, 2023
אוקיי, אז היינו בכל מיני בולנג'רי ופטיסרי בפאריז, אז זו הזדמנות טובה לעשות שרשור דירוג. >
קודם כל, אני אתחיל במה לדעתי היה די סתם ומאוד אובר-רייטד - הפטיסרי האגדי של פייר הרמה. היה די סתמי, מאוד מתוייר ומהוקצה בקטע מנכר. לא מגעיל חלילה, אבל ואללה... לא יודע אם שווה את זה. >
מאוד טעים, אבל גם לא מדהים כמו הבילד שעשו לו היה du pain et des idees. זה מקום מקסים והמאפים טעימים מאוד, אבל ואללה... השבלול פיסטוק שלהם לא מצדיק את ההשתפכויות. >
Read 7 tweets
Mar 17, 2023
בשולי הדברים, גרנדמייזר נשמע כמו משחתת גרמנית ממלחמת העולם הראשונה, שטבעה כי היא רדפה אחרי סירת דייג.
בשולי הדברים, גרנדמייזר נשמע כמו השם של העוגה הלאומית של דוכסות גרמנית, שבין צ'כו לסלובקיה. וכן, יש בה גם קקאו וגם קינמון וגם אגסים וגם שזיפים וגם חמאה וגם שומן חזיר, וקירש דובדבנים, וברנדי שיקשקים, ויש לה צורה של יהודי שערפו לו את הראש.
בשולי הדברים, גרנדמייזר נשמע כמו הדאגה הכי גבוהה בארגון שהקים האח הפחות מוצלח, של מייסד הקוקלס קלאן.
Read 7 tweets
Jan 26, 2022
אוקיי, הגעתי הביתה, ואני מתחיל בבידוד. אבל אני רוצה לכתוב מה עשיתי בימים האחרונים, מה היה יכול לקרות אם לא הייתי עושה את זה, ומה אני מתכוון לעשות בימים הקרובים (חוץ מטלביזיה), ומה אולי המדינה הייתה עושה אחרת, אם היינו יכולים לחזור אחורה בזמן חצי שנה - שנה. >
אז מי שעוקב אחרי יודע שבימים האחרונים ביצעתי בדיקת קורונה בכל יום. זה התאפשר תודות ליוזמה מבורכת של @bengurionu שהציבו ביתן בדיקות בכניסה לאוניברסיטה, וכל סטודנט וחבר סגל שמעוניין היה יכול להיבדק. >
ביום חמישי האחרון הייתי באירוע, שהתרחש בחלל די גדול ומאוורר, ולמרות זאת אנשים שנבדקו לאחר מכן יצאו חיוביים.
אז החלטתי ללכת להיבדק בביתן שהעמידה האוניברסיטה. ופה מגיע הצומת הראשון - לכאורה אני לא הייתי חייב לעשות את זה, בטח לא בכל יום, בטח לא כשיצאתי שלילי בבדיקה אחרי 72 שעות >
Read 16 tweets
Jan 11, 2022
כתבה שלמה על איך אחד הגנים של SRAS-CoV-2 מונע ביטוי של MHC-1, ובכך מקטין תגובה של תאי T.

ואף פאקיג מילה על NK! אהההה! התאים הכי משוגעים במערכת החיסון והזדמנות נפלאה לדבר על אחד המנגנונים שלהם, והוא לא עושה את זה!

אז אני אסביר! >
forbes.com/sites/williamh…
אז בשביל שתאי T הורגים יוכלו למצוא תאים שהודבקו ע"י הנגיף ולחסל אותם לפני שהנגיף יוכל להתרבות בהם, אותם תאים מודבקים צריכים להגיד לתאי ה-T: היי! נדבקתי!

ואיך הם עושים את זה? עם חלבון שנקרא MHC-1. >
על גבי ה-MHC-1 תאים מודבקים מציגים לתאי T חתיכות מהנגיף שהדביק אותם. למעשה הם מציגים חתיכות מהרבה מאוד חלבונים, לרבות חלבונים שהתא עצמו מייצר ברגיל.

אבל תאי T עוברים סדרת חינוך להתעלם מחלבונים עצמיים, וכשהם מאתרים חלבונים לא מוכרים (נגיד של נגיף), אז הם יכולים להרוג את התא >
Read 12 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(