1) Com que darrerament gairebé no escric m'animaré a fer un enfilall.
Voldria compartir algunes "reflexions".
Algunes són opinions i d'altres poc més que pensaments, que en conjunt m'ajuden a entendre millor la situació i els camins que crec que aniria bé seguir.

👇
2) CONFLICTE:
Cal un alt nivell de conflicte amb l'estat. Ñ ha de ser ingovernable i ha de rebre molta pressió.
Fonts de pressió objectiu:
- Europa
- IBEX 35
- Partits polítics
Mesures per generar pressió:
- Front judicial
- Front econòmic
- Front polític
- Front cultural
3) Front judicial:
No podem desestimar la força d'aquest front. L'estratègia que hi ha en marxa serà necessària, en combinació amb la de la resta d'àmbits, per justificar a nivell internacional el canvi d'estatus.
Com altres bé expliquen, cal estar més alerta al TJUE que al TEDH.
4) Front econòmic:
Si els més de 2 milions de votants de l1-O cancel.lessin els seus contractes amb les empreses de l'IBEX 35 (subministraments, banca, assegurances...), cosa que en general no ha passat, parlaríem, en suma, de pèrdues milionàries per a aquestes empreses.
5) Tot i que avui dia hi ha iniciatives en marxa, el TC va córrer a desactivar les que tenien major altaveu. Caldria fer una campanya de més volada, tot i l'esperada repressió posterior. Els diners no tenen ideologia i aquestes empreses abans vendrien sa àvia que perdre calés.
6) Front polític:
Aquest és realment complicat donat que els partits polítics són i es comporten com GRANS EMPRESES. I els polítics, amb honroses excepcions, és comporten com treballadors d'una organització on poder prosperar econòmicament i aconseguir rellevància pública. PODER.
7) Com deia al principi, Ñ hauria de ser ingovernable, i ara com ara el que s'està fent és el contrari. El major "enemic" de l'estat és el que li està donant estabilitat. Els canvis sorgeixen de les revolucions i aquí s'està fent el contrari. Se'ns calma mentre es dóna suport al
8) govern español. Ja ho vaig dir fa temps i ho torno a dir: si l'objectiu és la indy, ens aniria millor amb el PP governant a Ñ. Són molt menys hàbils que el govern de PSanchez (molt més ben assessorat del que sembla) i tenen gran facilitat per mobilitzar el poble català.
9) Europa ha de trobar-se amb una Ñ totalment desestabilitzada i, ara mateix, està comprant la situació actual: un govern "moderat" ple de promeses de canvi i baixades de pantaló a EU que ha desactivat el govern Cat (fins al punt de tenir el seu suport polític). Anem a l'inrevés.
10) Pel que fa a la taula de diàleg, és un absurd. L'únic acceptable seria una taula de negociació, de tu a tu, per pactar les condicions de la separació. Amb l'actitud actual no es passarà d'unes millores econòmiques d'àmbit autonòmic que no solucionaran res.
11) Així que, tornant al que deia abans, si els partits es comporten com empreses, cal forçar una situació en la que aquestes empreses es vegin obligades, per supervivència, a anar en la direcció que ens interessa.
Compadeixo els presos, així com els exiliats,
12) però tenim moltíssima gent que ha patit repressió, violència, humiliacions, que s'han deixat la pell o que, senzillament, i no per això menys important, han dipositat la seva confiança, esforços i il·lusions en un projecte que els partits van prometre tirar endavant, sí o sí,
13) peti qui peti, "encara que acabem a la garjola", amb promeses incomplertes i, a sobre, modificades amb el passar del temps, com demostren les hemeroteques, plenes de frases taxatives i èpiques que han quedat en no res. Falta d'honor.
14) I sota aquestes promeses van rebre els nostres vots, que són els que els donen el seu sou junt amb l'enorme responsabilitat de ser els nostres representants a nivell polític, els qui han d'exercir la voluntat d'aquells que els han escollit. I si no poden fer-ho, que s'apartin
15) Voldrieu un metge que mata els seus pacients per mala praxi? Un policia que infringeix la llei i delinqueix? Un jutge que prevarica? Doncs tampoc podem acceptar un polític que menteix o que no compleix les seves promeses. També ho haurien de veure ells.
16) Front cultural:
Em centraré en el punt que trobo més important: la llengua.
Ja sé que se'n parla molt, però hi insistiré: a Cat cal parlar en català amb tot aquell que viu aquí i, sobretot, en les comunicacions comercials i institucionals. Tota empresa i institució està
17) obligada, per llei, a entendre'ns quan ens comuniquem en català (tot i que per cortesia del TC l'atenció verbal de les empreses pot ser en castellà, tot i que la llei diu una altra cosa). Però, si més no, cal que nosaltres ens expressem en català amb la convicció que és
18) el nostre dret i la manera de mostrar la utilitat de la nostra llengua a aquells que no la parlen, especialment els nouvinguts. Si la llei no els obliga i nosaltres no la fem servir amb ells, molts no faran l'esforç d'aprendre-la. Clar i català.
19) I amb això tanco l'enfilall. L'he escrit tot seguit i em deixo coses a dir, però en resum és el que volia expressar.
PS: continuo pensant que quan la situació econòmica faci el pet, la gent treurà les forces per tornar a apretar fort. I qui governi ens haurà de seguir.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨

𝐒𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Strateg18931712

9 Jun
1) LA TEMPESTA PERFECTA
Alguns comenteu que fa temps que piulo poc. Als que pensin que és perquè he perdut motivació o confiança en la nostra victòria els diré que s'equivoquen. Ans al contrari, estic més convençut que mai. Al final del fil explicaré per què.
2) Abans comentaré altres coses rellevants per entendre què està passant i el per què dels moviments d'ERC. No sóc dels que pensen que ERC ha abandonat l'objectiu de la indy. No comparteixo la seva estratègia, però entenc els seus motius. En primer lloc, hi ha sobre la taula
3) un nou referèndum "acordat" amb el PSOE. Els detalls exactes d'aquesta són una incògnita, però diria que l'opció d'un estat confederal que podria obrir l'opció futura d'una indy total és per on va el tema.
Si tornéssim uns anys enrere això seria una fantàstica opció.
Read 10 tweets
25 Jun 20
No volia parlar del cas de la @LauraBorras però no me'n puc estar. Enumeraré un seguit de punts i que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions:
1- La llei de contrac. pública és un "cagarro". Té llacunes interpretatives i no s'ajusta a la realitat. 👇
2- En ocasions cal fer alguna mena de "fraccionament". És una pràctica molt més que habitual. La legislació no ajuda a fer-ho diferent. La qüestió és amb quin objectiu es realitza. En aquest cas, són contractes separats per anys (fins un màxim de 3 per proveïdor). 👇
Tal i com està redactada la llei, sembla dir que no es poden fer més contractes amb al mateix proveïdor si en conjunt han superat l'import màxim establert. Això és absurd, i ningú l'interpreta així. A vegades es fa, senzillament, per fer una gestió més eficient.
Read 11 tweets
23 Jun 20
1)
- GC escapçada i ⬆️ sous cossos policials
- L'exèrcit ha demanat més diners i se'ls dóna
- El TJUE ha demostrat amb Polònia que mana sobre els TS dels estat membre. TS espanyol està al punt de mira.
- S'acosten cops judicials internacionals contra la judicatura ñola👇
2)
- S'ha obert la veda contra la monarquia ñola, tan des de dins com des de fora. Fi de la monarquia permet repensar Ñ.
- La crisi eco. entrarà ja en la fase més virulenta. Desastre total. Esclat social...
- UE necessita canvis en el model europeu. Model actual no funciona 👇
3)
- Rescats i ajudes de la UE seran molt condicionats. UE se saltarà els estats (corredor med. 5G, etc.). Estats com Ñ porten anys rebent diners que van a "la brossa"
- Merkel enceta presidència UE en uns dies 👇
Read 12 tweets
9 Jun 20
1) Segueixo amb el fil d'ahir.
Europa s'està posant les piles. Fa temps que sap que o es mou o s'acaba d'ensorrar. Així que ja està en marxa el projecte federal europeu (Tresor Europeu, unió bancària, canvi de l'actual poc democràtic sistema de govern...)
2) Es carregaran el sistema d'unanimitats en diferents processos de decisió facilitant així el desplegament l'adopció del sistema impositiu comú (o un punt intermig d'aquest). Ja poden anar posant molts diners sobre la taula, perquè això no serà fàcil...
3) A tot això, Ñ està obligada (i això no ve de fa 4 dies) a realitzar un conjunt de canvis. Està collada a nivell econòmic (mooolt), reputacional, i properament judicial. dic que això no ve d'ara perquè porta ja temps gestant-se.
Europa, davant la incapacitat del PP,
Read 12 tweets
8 Jun 20
1) Voldria compartir alguns apunts sobre la Covid. Alguns són més que evidents però d'altres potser no tant. Primer de tot, us demano que tingueu present que rere cada decisió pública i visible d'un governant, per norma general, hi ha una intenció oculta, si més no parcialment.
2) La pandèmia ha provocat importants moviments i n'ha mogut/accelerat d'altres.
Des del punt de vista geopolític, a Europa se li han vist les vergonyes. D'una banda per la mala gestió. Tard i malament. De l'altra, s'han visibilitzat les flaqueses de la seva dèbil estructuració.
3) La Xina va saber moure's amb intel·ligència i va passar, al ulls de gran part de l'opinió pública d'arreu, del "culpable" de la pandèmia a ser un país de reacció ràpida i contundent a l'hora de prendre mesures de contenció i d'ajuda a altres països. Els seus caps pensants van
Read 23 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(