در گواهی فوت مه‌داد قُرَشی، فرزند توراندخت خوشروان و شاهرخ قرشی، تاریخ ۲۹ مهر ۶۱ ثبت شده است. یک هفته پیش از آن دستگیر شده بود و نحوه کشته شدنش به خانواده اعلام نشد. ۲۱ ساله بود.
1⃣
متولد تهران و دانشجوی سال سوم رشته مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران بود. پس از بسته شدن دانشگاه‌ها در سال ۵۹ در دوران انقلاب فرهنگی، به تدریس ریاضیات در مدارس راهنمایی مشغول شد.
2⃣
۲۲ مهر ۶۱ از خانه خارج شد ولی به عادت همیشگی که شب بازمی‌گشت، آن شب خبری از او نشد. روز بعد پاسداران در نبودن کسی، به تفتیش خانه پرداختند و سپس خبر بازداشت او در زندان اوین را به خانواده دادند.
3⃣
مقامات در مورد نحوه کشته شدن آقای قرشی اطلاع روشنی به خانواده ندادند و آنها را از دیدن پیکر او محروم کردند. بنا بر اطلاعات ارسالی برای بنیاد برومند، روشن نیست که مه‌داد قرشی اعدام شده و یا زیر شکنجه کشته شده است. مأموران زندان ۱۸ آبان ۶۱ تلفنی خبر کشتن او را به خانواده دادند.
4⃣
زندگی‌نامه مه‌داد (عبدالله) قرشی و شرح آنچه بر او و خانواده‌ گذشت، از زبان برادرش:
iranrights.org/fa/library/doc…

صفحه یادبود مه‌داد قرشی در «یادبود امید»:
iranrights.org/fa/memorial/st…
5⃣

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Abdorrahman Boroumand Center

Abdorrahman Boroumand Center Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @IranRights_org

21 Oct
#حاج_داوود_رحمانی، رئیس دوران وحشت زندان قزل‌حصار و مبدع شکنجه مخوف «قبر» یا «قیامت» پیش از پاسخگویی در پیشگاه عدالت درگذشت.

معصومه (شورانگیز) کریمیان، پزشک متخصص ارتوپد از انگلستان، در دوران «قیامت» ۷ ماه ‌را در «تابوت‌» گذراند و در جریان کشتار ۶۷ همراه با خواهرش اعدام شد.
1⃣
از هواداران سازمان مجاهدین خلق بود. همراه با خواهرش زهرا (مهری) کریمیان در درگیری‌های تظاهرات ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ به داخل یک ساندویچ‌فروشی پناه بردند اما توسط پاسداران دستگیر شد. در بازجویی‌ها شکنجه شد و به گفته هم‌بندانش در نتیجه قپان بستن مدت‌ها کتفش درد می‌کرد و دستش بی‌حس بود.
2⃣
او هفت سال در زندان‌های اوین و قزل‌حصار محبوس بود. هم‌بندانش به خاطر می‌آورند که چون قد بلند و تحصیلات عالی داشت از طرف رئیس زندان مورد تهاجم بیشتری بود. بیشتر وقت‌ها در بندهای تنبیهی، که در آنجا درِ اتاق‌ها بسته بود، نگهداری می‌شد.
3⃣
Read 6 tweets
20 Oct
اجرای حکم اعدام #آرمان_عبدالعالی برای یک هفته به تعویق افتاد.

فشار روانی کسی که در صف اعدام قرار دارد و بلاتکلیفی حاصل از توقف موقت اجرای حکم سنجش‌پذیر نیست. آرمان عبدالعالی در ده روز گذشته، سه بار برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده است.
1⃣
عبدالصمد خرمشاهی وکیل آرمان عبدالعالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، گفته ظاهراً این تعویق اجرای حکم اختصاص به آرمان نداشته است و حالت عمومی داشته و چند نفری که باید حکم اعدام برایشان اجرا می‌شد، اجرای حکم‌شان به تعویق افتاده است یعنی اختصاصی در مورد موکل نبوده است.
2⃣
آقای عبدالعالی متهم است در ۱۲ اسفند ۱۳۹۲، در حالی که کمتر از ۱۸ سال داشت، دوست دخترش، خانم شکور را در منزل خانوادگی‌شان واقع در خیابان میرداماد تهران به قتل رسانده است. تا کنون جسد خانم شکور پیدا نشده است.
3⃣
Read 5 tweets
29 Jul
علی‌اکبر محمدی در آلمان #ترور شد.

از فیلیپین مدرک خلبانی ارشد گرفت و در شرکت ایرتاکسی نخست‌وزیری کار می‌کرد. پس از انقلاب ۵۷ انصراف داد اما مدتی بعد دعوت شد که به کار قبلی‌اش باز گردد که آن زمان برای استفاده هیئت دولت، وزرا و میهمانان ج ا زیر نظر بنیاد مستضعفین اداره می‌شد.
1⃣
در نهایت در مرداد ۱۳۶۵ با برادر خود و برادر همسرش، با یک هواپیمای آموزشی فالکون از فرودگاه رشت برخاست و با استفاده از حریم هوایی ترکیه به عراق رفت. کمتر از یک ماه بعد به آلمان رفت و مدتی بعد تقاضای پناهندگی کرد. در هامبورگ نگران امنیت خود بود و ...
2⃣
از مقامات آلمان تقاضای پاسپورت کرده بود که با خانواده‌اش بتوانند به کشور دیگر سفر کنند. تماس‌های افراد ناشناس با وکیلش برای به دست آوردن آدرس او و تهدید تلفنی دو روز قبل از ترورش نگرانش کرده بود. پس از تهدید، به همراه وکیل‌اش باز به اداره پلیس رفت و درخواست محافظ کرد اما...
3⃣
Read 7 tweets
27 Jul
خبرنامه جدید بنیاد عبدالرحمن برومند درباره خشونت برون‌مرزی جمهوری اسلامی ایران منتشر شد. در این خبرنامه آماری از آخرین پژوهش‌های #بنیاد_برومند در رابطه با قتل‌ و آدم‌ربایی‌های برون‌مرزی در چند دهه‌ گذشته بازتاب داده شده است. @AlinejadMasih
iranrights.org/fa/newsletter/…
1⃣
توطئه اخیرِ ربودن #مسیح_علینژاد، همگام است با سابقه چند ده ساله ارعاب، قتل‌های فراقضایی و آدم‌رباییِ دگراندیشان با هدف تضعیف گروه‌های سیاسی و مذهبی، ساکت کردن فعالان و روزنامه‌نگاران و جلوگیری از شکل‌گیری جنبش‌های موثر مخالفان حکومت در داخل و خارج کشور.
2⃣
بنیاد برومند در تحقیقات مستمر خود، بیش از ۵۴۰ ایرانی که قتل و یا آدم‌ربایی موفقیت‌آمیز آنها به جمهوری اسلامی ایران منتسب است را شناسایی کرده. این آمار همه موارد گزارش شده را در بر نمی‌گیرد. اگرچه هنوز باید در خصوص بسیاری از موارد گزارش شده تحقیق به عمل آید،...
3⃣
Read 10 tweets
27 Jul
The kidnapping plot against @AlinejadMasih is not the first attempt the Islamic Republic's first assault against the freedom and life of Iranians living abroad - and without a definite, coordinated response, it will not be the last👇
iranrights.org/newsletter/iss…
📌In ongoing research, ABC has identified more than 540 Iranians assassinated or kidnapped in operations attributed to Iran - and many are still unaccounted for. Though many of these reported cases remain to be investigated, the general trend is alarming.
Countries neighboring Iran have witnessed more attacks, as have countries where transparency and accountability have not been a priority:
Iraq (30) excluding Iraqi Kurdistan (380 reported cases), Pakistan (30), and Turkey (28) +
Read 7 tweets
15 Jan
آرمان بحرآسمانی متولد ۲۲ بهمن ۱۳۷۵ و ساکن جیرفت بود. ۴ سال پیش در چنین روزی در ۲۰ سالگی، بین ساعت هفت و هشت صبح در محوطه زندان کرمان به دارآویخته شد. اتهام او «قتل عمد و شرب خمر» بود. متهم شد که در ۱۶ سالگی در حال مستی پسرخاله خود را به قتل رسانده است. ۱/۴ Image
دادگاه به این که او در زمان وقوع حادثه ۱۶ ساله و زیر سن قانونی و تحت تأثیر مشروبات الکلی بوده توجهی نکرد. به «قصاص نفس» به خاطر قتل و ۷۴ ضربه شلاق به خاطر نوشیدن مشروبات الکلی محکوم شد. وکیل او در اعتراض به تناقض در حکم دادگاه... ۲/۴
گفت که اگر دادگاه معتقد است موکلش مست بوده، نباید این قتل عمدی حساب شود و اگر مست نبوده، نباید حکم شلاق برای او صادر می‌شد. آرمان زمانی که در کانون اصلاح و تربیت بود در زمینه‌های ورزشی و فرهنگی فعال بود. ۳/۴
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(