۱- در این گزارش به نقل از شاهدان عینی به آنچه در #آبان۹۸ در مریوان گذشت، پرداختهام. شدت سرکوب و کشتار به حدی بود که خیابانهای شهر بوی خون میداد، شبها حکومت نظامی برقرار بود.
همچنین به جانباختههای مریوان پرداختهام، از جمله یک نفر به نام «فرزین». radiozamaneh.com/692804
۲- #دانیال_استواری هنگامی که در بالای پشتبام خانهشان مشغول تماشای اعتراضها بود از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت. او ۱۸ روز قبل از مرگش ازدواج کرده بود و خانوادهاش تحت فشارهای امنیتی مجبور شدند با شهید ثبتنام شدن او موافقت کنند.
۳- #عثمان_نادری با مادرش و پسرش زندگی میکرد و تامین امرار معاش آنها به عهده او بود. او از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
عثمان به دلیل فقر گاهی کولبری میکرد. پسر ۸ سالهاش در نامهای برایش نوشته: «دلم برات تنگ شده بابا، کی کارت تموم میشه و از تهران برمیگردی؟»
۴- #بهروز_ملکی سالها بچهدار نشد و بعد از مرگش اولین فرزندش به دنیا آمد. نیروهای امنیتی جنازهاش را در بر کف خیابان کشیده بودند و این موضوع به کابوسی برای مادرش تبدیل شده.
به مادرش گفته بودند: "ارزش پسر شما همینقدر است، فقط ۸۰ میلیون دیه میدهیم…"
۵- #مهران_تاک با برخورد گلوله به پیشانیاش کشته شد و یک فرزند کوچک داشت.
یک منبع آگاه به من گفت: “تنها پدر و مادرش بهمراه دو مامور امنیتی برای خاکسپاری اجازه پیدا کردند حضور داشته باشند. پدر و مادرش ناچار شدند به تنهایی پیکر مهران را غسل بدهند و مامورها به آنها هیچ کمکی نکردند.
۶- #آرین_رجبی هنگام کشته شدن ۲۰ سال داشت، او از دوستان مهران تاک بود و در مراسم ختم او شرکت کرد. آرین ۲۸ آبان ۹۸ کشته شد. نیروهای امنیتی به زور پیکرش را در روستای حسناوله به خاک سپردند. پدرش چندین شب در کنار مزار آرین میخوابید، ظاهرا تهدید به نبش قبر شده بودند.
۷- #برهان_منصورنیا، #دانیال_استواری، #مهران_تاک، #بهروز_ملکی و #عثمان_نادری به ترتیب در کنار یکدیگر به خاک سپرده شدهاند.
بعد از حوادث آبان ۹۸ دوربینهای مداربسته در گورستان مریوان نصب شد که یکی از آنها کاملا روبهروی مزار جانباختههای اعتراضات کار گذاشته شده است.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1- رشته توییت: پلیس ضدشورش (Riot Police) و #یگان_ویژه
پلیس ضد شورش بخشی از نیروهای ویژه پلیس محسوب میشود و در برخی کشورها پلیس ضد شورش بخشی از یک نهاد نظامی یا امنیتی است.
پلیس ضد شورش، یگان منظمی است که در موقعیتهای خاص در نقش کنترلکننده اعتراضها و شورشها عمل میکند👇
2- یا ممکن است واحدهای جداگانهای باشند که در داخل ساختار یا به موازات نیروهای منظم پلیس سازمان یافتهاند.
نیروهای پلیس ضد شورش بسته به شرایط و برای اهداف مختلف وارد عمل میشوند. آنها برای کنترل شورشها، پراکنده کردن یا کنترل جمعیت، حفظ نظم عمومی، جلوگیری از جرم و جنایت، 👇
3- یا محافظت از مردم و اموال عمومی به کار گرفته میشوند.
نکته مهم آنکه پلیس ضدشورش با حوزه اختیارات مشخص و محدود، از تجهیزات ویژهای استفاده میکند که عمدتا جزو «سلاحها و تجهیزات غیرکشنده و کنترلی» محسوب میشوند.
نیروهای امنیتی مختلفی در جریان سرکوب معترضان در آبان ۹۸ نقش داشتند و «نخسا» که مخفف «نیروهای خودجوش سرزمینهای اسلامی» است، یکی از آنهاست. این گروه شبهنظامی که تاکنون به صورت رسمی معرفی نشده و مشخص نیست معتلق به کدام یک از نهادهای👇
2- امنیتی-نظامی در ج.ا. است، اما در جریان سرکوب اعتراضهای مختلف در سالهای گذشته نقش مهمی برعهده داشته است.
اکانت توییتر و کانال تلگرام «ناب جهادی» و «حیفا را با موشک میزنیم» که متعلق به گروه «نخسا» است، در جریان آبان ۹۸ مطالب و تصاویری را از حضور در جمع نیروهای امنیتی 👇
3- برای سرکوب معترضان منتشر کرد که همه آنها به فاصله چند روز حذف شد.
اما در اولین سالگرد #آبان٩٨ توییتر نخسا یکی از پستهایی را که پیشتر در تاریخ ۲۶ نوامبر ۲۰۱۹-۵ آذر ۹۸ (عکس راست) حذف کرده بود، در تاریخ ۱۴ نوامبر ۲۰۲۰-۲۵ آبان ۹۹ (عکس چپ) با متنی متفاوت دوباره به اشتراک گذاشت.
سال ۲۰۰۴ شورای شهر مونتزا در ایتالیا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن نگهدای ماهی قرمز در تنگهای گرد را ممنوع میکرد. استدلال اخلاقی آنها این بود: «ماهی که در تنگ نگهداری میشود دید تحریف شدهای از واقعیت دارد و به همین دلیل رنج میبرد.»
۲- این تصمیم اخلاقی نه تنها مورد حمایت فعالان حقوق #حیوانات قرار گرفت، بلکه موجب شد شهرهای دیگر مانند رُم هم آن را اجرایی کنند و حتی در مراسمهای مختلف هم گذاشتن ماهی قرمز در تنگ ممنوع شود.
تنگهای محدب نور را میشکند و باعث میشود ماهیها دید صحیحی از محیط اطراف نداشته باشند.
۳- فارغ از اینکه ماهی قرمز دانش و آگاهی کافی برای درک واقعیت خارج از زیستگاه پر از آب خودش را دارد (به این بخش باز میگردیم)، اما تنگهای گرد عموما دارای فیلتر نیستند و برخلاف آکواریومهای مستطیلی، اکسیژن رسانی مناسب به آب امکانپذیر نیست، و این یکی عامل مرگ زود هنگام ماهیهای
مسئلهای که این روزها به چشم میخورد، واکنشهای گروههای مختلف نسبت به جانباختگان اعتراضات آبان و هواپیمای اوکراینی است. گویی فاصلهای عجیب میان این دو دسته از افراد بیگناه که هر دو قربانی ج.ا.👇
۲- شدند وجود دارد. واکنشها پیرامون کشته شدگان هواپیمای اوکراینی چه در میان ایرانیان و چه در سطح بینالمللی فراگیر، بهجا و مناسب بود. حتی هنرمندان، برخی از گروههای دانشجویی، سلبتریتیها و دیگر گروههایی که عموما در مورد جان باختگان سکوت کردند، درباره هواپیمای اوکراینی سکوت را👇
۳- شکستند. اقدامهای جدی مانند تحریم #جشنواره_فجر انجام دادند. بسیاری بیانیه دادند، اعتراض کردند، مراسمهای یادبود خارج از کشور (دستکم در هلند) از سوی دانشجویان همیشه خنثی شکل داده شد.
دانشجویان داخلی هم مراسمهایی برگزار کردند که حتی به اعتراض ضدحکومتی هم تبدیل شد.👇