Cengiz Özakıncı Profile picture
Nov 22, 2021 9 tweets 3 min read Read on X
1- Hitler'in Nazi Partisi'nin vahşeti "Uygarlık Avrupalıların eseridir" savını boşa çıkarınca "Naziliğin kökü Avrupa değil Doğu" savı ortaya atıldı. Swastikanın Türklük simgesi Oz Tamgası olarak tanıtılması "Naziliğin kökü Avrupa değil Doğu" propagandasıyla aynı dönemde başladı.
2- Yüzlerce tamgamız varken, Hitler ve Nazi Partisi ile özdeşleşmiş, tüm dünyada soykırım vs. insanlık suçlarının simgesi olarak algılanan ve bin yıl çabalansa bu algı silinemeyecek olan bir tamganın "oz tamgası" adıyla Türklüğün simgesi olarak tanıtılmasını doğru bulmuyorum.
3- "Oz Tamgası"nı soralı 4 yılı geçti. 2017'den bu yana yanıt yok. [Not: 11 Aralık 1975'te vefat eden Hüseyin Nihal Atsız'ın yazılarını taradım; içinde "oz tamgası" geçen bir yazı ben bulamadım. Görenlerin ya da bulanların insaniyet namına bildirmeleri dileğiyle...] ⤵️
4-Türkçü Zeki V.Togan 1935-1939 arası swastika tamgalı Nazi bayraklarının dalgalandığı Hitler Almanyası'nda Bonn ve Göttingen Üniversitelerinde ders verdi. Togan'ın yazılarında: Naziler Türk'ün Oz Tamgasını bayrak yapmış, gibi bir söz ben görmedim; gören varsa lütfen bildirsin.
5- İçinde "Oz Tamgası" sözcüğünün geçtiği, benim okuduğum İLK yayın, Haluk Tarcan'ın Kazım Mirşan'ın çalışmalarını tanıttığı, 1998'de yayımlanan "Ön-Türk Tarihi" adlı kitaptır. ANCAK LÜTFEN DİKKAT: Bu kitapta OZ TAMGASI Nazilerin bayraklaştırdığı SWASTİKA biçminde DEĞİLDİR.⤵️
6- Haluk Tarcan'ın Kazım Mirşan'dan aktardığına göre (1995/2003) Nazi swastikasına benzer tamganın adı OZ değil ÖG TAMGASI'dır; Nazi swastikası benzeri bu ÖG tamgasının Türk kozmolojisini simgeleyici bir özelliği olmadığından Mirşan'ca Türklüğün simgesi olarak gösterilmemiştir.⤵️
7- Geldik en önemli soruya: Nazi swastikası benzeri ÖG TAMGASI'nın adını, OZ TAMGASI olarak değiştirip, Nazi "swastika"sını Türk kozmolojisinin, dolayısıyla Türklüğün simgesiymiş gibi gösterme dalaveresini hangi tarihte kimler başlattı; bunların Almanya bağlantıları var mıdır?
8- OZ TAMGASI: Kazım Mirşan'ın OZ diye okuduğu tamga. (Mirşan bu okumayı tamganın orhun yazıtlarındaki Z'ye benzerliğine dayandırıyor.)
ÖG TAMGASI: Kazım Mirşan'ın ÖG diye okuduğu tamga. Mirşan bu okumayı tamganın Yunan abecesindeki⎾ 'Gamma'ya benzerliğine dayandırıyor.)
9- 1880'lerde, Swastika Greklerin GAMMA harfinden oluşan bir GREK İCADI'dır, denerek GAMMALI HAÇ adı verildi. K. Mirşan 1995'te Grekçedeki Gamma harfinin ÖG diye okunan bir Türk tamgasından alındığını ileri sürerek ÖG TAMGASI adını verdiği Swastikayı "Türk İcadı" olarak gösterdi.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Cengiz Özakıncı

Cengiz Özakıncı Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @cengizozakinci

May 13
1921 Anayasası'nın Etnik Özerklik vaadettiği YALANDIR. 18.11.1920 günlü TBMM tutanağında yazılı gerekçede, 1921 Anayasası'nın ETNİK ÖZERKLİK DEĞİL ÜNİTER ULUS DEVLET ve GÜNÜMÜZDE VALİLİKLERDE BULUNAN İL GENEL MECLİSLERİ kurulmasını amaçladığı görülmektedir. Image
1921 Anayasası (Teşkilat-ı Esasiye Kanunu), 1876 Osmanlı Anayasasını (Kanun-u Esasi'yi) kaldırmamış; onun 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'na aykırı düşmeyen hükümlerini yürürlükte bırakmıştır. Yani 1921 Anayasası, 1876 Osmanlı Anayasasını kimi değişikliklerle yürürlükte tutmuştur. Image
Image
Kimi hukukçuların "1921 Anayasası bir anayasada bulunması gereken özellikleri taşımıyor, bu nedenle ona Anayasa bile denemez" sözleri, geçersizdir. Çünkü 1921 Anayasası, 1876 Anayasası'nı -değişiklik yaptığı kimi maddeler dışında- tümüyle yürürlükte bırakmıştır. Image
Image
Read 6 tweets
Aug 1, 2024
"Avrupalılar'ın Ataları Türk'tür" savı Sir J. Fergusson (1871) Leon de Rosny (1872) L. Cahun (1873) vs. Avrupalı biliminsanlarına aittir; onların yapıtlarında dilsel ve arkeolojik verilerle ortaya konmuştur. Ben makalemde onları aktardım ve kendi araştırmamı (Yeşim Taşı) ekledim. Image
"Gençleri zırvalarla zehirlemek"le suçlandığım makalem, 14 yıl önce 2010'da yayımlanmıştır. Makalem "Anadolu'dan Avrupa'ya Neolitik DNA göçü" tezini kanıt göstermez, tersine bu teze kökten karşıttır. Tezin sahibi Renfrew benim eleştirimden 7 yıl sonra yanlışını kabul etmiştir.

Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Read 5 tweets
Apr 7, 2024
1-İngiltere, Fransa, Rusya ve İtalya, Anadolu'yu 1915-1917 arası gizli antlaşmalarla paylaşmışlar; İzmir, Muğla, Antalya, Konya vs. İtalya'ya vermişlerdir. İzmir'in 1919'da Yunan'a verilmesine karşı İtalya, Yunan'ı kovup İzmir'i ele geçirmek üzere Türk direnişini desteklemiştir. Image
2-İtalya'nın Türk Direnişine desteğinin amacı: Yunan'ı Türklere kovdurduktan sonra, kendi payı olarak gördüğü İzmir, Muğla, Antalya, Konya yörelerindeki yeraltı maden ve yerüstü varlıklarını, DESTEĞİN DİYETİ OLARAK elde etmekti. Ekim 1922'de iktidara gelen Mussolini bunu istedi. Image
3- Ekim 1922'de 'Faşist Parti'yle iktidara gelen Mussolini, 1915-1917 arası gizli antlaşmalarla İtalya'ya verilen İzmir, Muğla, Antalya ve Konya yöresinin yeraltı ve yerüstü varsıllıklarının, Türkiye Cumhuriyeti tarafından İtalya'ya verilmesini savaş tehditleri savurarak istedi.
Read 5 tweets
Dec 5, 2023
Vahideddin hain oğlu haindir. Hem kendisi hem babası Abdülmecid, İngilizleri "veli" edinmiş ve böylece Maide suresinin 51. ayeti uyarınca İngilizlerden olmuşlardı; Vahideddin'in babası Abdülmecid İngiliz Hristiyan Garter Tarikatı Şövalyesi idi.
Vahideddin ve babası Abdülmecid, İngilizleri "veli" olarak tanımış ve böylelikle Maide suresinin 51. ayeti uyarınca "onlardan" olmuşlardır. Image
Vahideddin'in babası Abdülmecid'in Hristiyan İngiliz Garter Sövalye Tarikatına katılma belgeleri:

Image
Image
Image
Read 5 tweets
Jun 13, 2023
Çeyrek yüzyıl önce planını açıklayan örgüt: TESEV.
Şehitlik, gazilik rafa,. TSK'ya yabancı denetçi,. Sayıştay'a yabancı denetçi,. vs. vs. (Nokta, 12.04.2004) ImageImageImageImage
"Solcu" Ethem Sancak, "Solcu" Bülent Tanör'ü, "Solcu"TÜSİAD'ı ve "Solcu" TESEV'i anlatıyor:
odatv4.com/guncel/en-zeng… Image
"Solcu" Bülent Tanör, "Solcu" TÜSİAD, "Solcu" TESEV, "Solcu" Can Paker, "Başkanlık Sistemi"ne geç; MGK'yı Anayasadan çıkart; TSK'yı MSB'na bağla..
haber7.com/guncel/haber/1… Image
Read 4 tweets
Jun 13, 2023
Manda yuva yapmış söğüt dalına;
yavrusunu sinek kapmış gördün mü?
Hristiyanların Saint Antuan'a atfettiği "marifetler"(!) de Müslümanların evliyalara atfettiği "marifetler"le yarışabilir.
1- Katolikler, Saint Antuan'ın Lizbon katedralinde dua ederken Şeytan'ın varlığını hissedip yere bir haç çizerek Şeytan'ı kovduğuna inanıyorlar. Image
2- Katolik Hristiyanlar, balıkların deniz yüzeyinde saf tutarak Antuan'ın vaazını dinlediklerine; günah çıkartmaktan yemek yemeye vakit bulamayan Antuan'ın açlıktan öldüğüne; kesilen bacağı dua ile bedene yapıştırdığına inanıyorlar. Image
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(