Да би дошло до рата, неко мора да га почне а да би га почео мора да има мотив. Значи, сада нешто нема, нешто не контролише што би хтео и хоће то ратом да оствари. Ми разлога за рат имамо али да не причам даље о томе..
Шта то шиптари тренутно немају па им треба рат да то остваре? Можда тако нешто и постоји али морам да признам да ја то не видим. Оће у Ниш? Нема од тога ништа, знају они да рат може и да се изгуби.
Треба им признање? То се ратом не добија а и ако су иоле паметни заболе их за било чије призање. Хтели ми то да признамо или не, они Косово и Метохију контролишу апсолутно у потпуности. Што би то ризиковали?
Када је свет у питању данас је главна вест да су САД, ГБ, Кина, Индија, Јапан и Јужна Кореја решиле да распродају своје војне резерве нафте. То се пред рат не ради. Бар до сада се тако нешто никада није десило.
Жали се данас један саудијски принц на ово пуштање нафте на тржиште из стратешких војних резерви њима обара цену. Каже није доста што европљани манипулишу ценом нафте, сад и ви. Шта каже принц, како европљани манипулишу? Па тако што се закључавају и смањују потражњу!
Мислим да рат нигде па ни овде није опција. Оно што ће да се деси када се ова нафта потроши а брзо ће, биће закључавање, закључавање и само закључавање а ту смо и ми и шиптари у истом проблему.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with karakuraba

karakuraba Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @karakuraba

25 Nov
ДУБИНА
Ово сам до сада објашњавао х пута али има нових пратилаца није ми тешко да поновим. Знам за ову теорију још од када о њој овде приви пут писала Ивона Живковић. Не могу да тврдим ни да је тачна, ни да није. Речи ћу само, да за разлику од неких, верујем да није ван памети. Image
Међутим, увек има неко међутим. Све да нафте има у изобиљу и да је она потпуно обновљива, постављају се питања њене доступности, због дубине њене локације и енергетске исплативости њене експлатације.
Тачно се зна колико се енергије добија од барела нафте. Један део тога мораш да потрошиш да би је извукао на површину. Други део се троши на транспорт, па највише на прераду, па опет транспорт до крајњих потршача.
Read 12 tweets
24 Nov
Фб пријатељ Милан Миленковић поводом ове скарадне приче:

"Najbolje je kad ove viteške priče pričaju babe koje od junaka ppriče dobijaju 7 soma jura mesečno. Odmah da se Vučkove pustolovine štampaju kao zbornik viteštva u Soraba. Posebno poglavlje: viteške provizije.
Dakle, Vučko je u ovoj skaski, sprečio mladića da bije devojku. Pokušavao sam da tu sccenu predstavim sebi bar desetak minuta i, ni uz najveći napor volje, nisam uspeo. Fali mi 7000 mesečno.
Mogu da zamislim Vučića da zajedno s mladićem prebije devojku,mogu da ga zamislim čak i da mladiću da 100 jura da prestane da je bije, a još lakše da od nje uzme dvesta jura, pa onda da mladiću sto jura da prestane da je delje, ali da je odbrani...
Read 4 tweets
23 Nov
Овај низ посвећен ја једној од најлепших партија шаха икада одиграној. Партија је одиграна 1975 г. Актери су били Анатоли Карпов и Борис Спаски. У твитовима који следе исту партију коментаришу наш интер Бора Златановић, хрватски велемајстор Алојзије Јанковић и програм Стокфиш
Ко воли шах не може а да у овоме не ужива.
Read 6 tweets
22 Nov
Побуна
Суверену државу чине суверени појединаци. Слободни људи! Јесмо ли ми то или зависимо од квази државе? Да је то бар наша држава а очигледно је да није. Ту зависност треба прекинути, не може се преко ноћи а скоро сви траже инстант решења.
Потсетимо се да је на почетку свега овога прокламовани циљ био имунитет крда. Па ће то да постигну, неки овако а неки онако али циљ нико није доводио у питање. Шта год ко мислио, добро им иде, први корак је успешно реализован, направили су крдо!
Read 19 tweets
20 Nov
РАЗГОВОР

Има новости па сам допунио овај низ.

Шпира твитне кратако али много тога каже. Ја не умем тако. Ја ћу Вам причати о томе шта се јесте причало на том састанку, бар о ономе што се до сада зна. Зна се које је теме покренула америчка страна а имамо и прве реакције Кине.
Нисам пре ово помињао јер и сада мислим да није битно али да ипак нотирамо. Амерички претседник предложио је (захтевао? - наложио?) да Кина на светско тржиште пусти одређену количину нафте из својих стратешких, читај војних, резерви.
Read 21 tweets
19 Nov
Шпира твитне кратако али много тога каже. Ја не умем тако. Ја ћу Вам причати о томе шта се јесте причало на том састанку, бар о ономе што се досад зна. Зна се које је теме покренула америчка страна а не знам шта је на то одговорио кинески претседник.
Прва и главна тема су биле балистичке ракете. Кина их има око 400 а најављено је повећење за 1000 комада што је америчком претседнику засметало а не смета му ни најмање то, што он држи прст на дугмету које покреће 8000 таквих ракета.
Ову причу не доживљавам као питање безбедности јер је и постојећи број ракета више него довољан да они једни другима не могу ништа. Овде се у ствари причало о нечему битном а то је енергетика јер се те ракете пуне уранијумом а он као што знамо може да послужи и да се прави струја
Read 13 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(