در چنین روزی در سال ۱۳۶۱، گلدانه یوسفی (علیپور)، در محل زندگی خود در روستای روشنکوه مازنداران مورد حمله سه نفر از افراد محلی قرار گرفت. مهاجمان خانم یوسفی ۶۴ ساله را خفه کردند و بعد پیکر و محل زندگیاش را به آتش کشیدند.
خانم یوسفی مسلمانزاده بود اما اواخر سال ۱۳۵۶ بهائی شد.
1⃣
او با یک مرد بهائی ازدواج کرد و سه فرزند داشت. آنها به کار دامداری مشغول بودند.
از زمان وقوع انقلاب ۱۳۵۷، خانم یوسفی و خانوادهاش بارها مورد آزار، تبعیض و حتی ضرب و شتم شدید مسلمانان قرار گرفتند. به گفته یک شاهد، محل زندگی آنها بارها با هجوم اهالی روستاهای اطراف مواجه شد.
2⃣
در اوایل تابستان ۱۳۶۱ عدهای از اهالی روستای مجاور به روستای محل زندگی خانم یوسفی حمله کردند، پس از ضرب و شتم او و خانوادهاش و شکستن در و پنجره، آنها را مجبور به ترک آن روستا کردند. پس از این حمله خانواده خانم یوسفی به روستای روشنکوه پناه آوردند و در آنجا سکنا گزیدند.
3⃣
به گفته نوه خانم یوسفی در زمان حادثه «سه نفر از سادات محله به نامهای سیدمحمد اندر اجنی، خواهرزاده گلدانه، دوستعلی یوسفی، برادرزاده گلدانه و حسین فضلینژاد، برادر خانم دوستعلی یوسفی، گلدانه را با چوب زدند...
4⃣
بعد طنابی آوردند و خفهاش کردند و او را با لحاف پیچیدند و در همان چادر نایلونی که در آن زندگی میکردند، جسدش را با بنزین سوزاندند و بعد هم چادر را با همه وسایل زندگی داخل آن به آتش کشیدند.»
5⃣
به دنبال شکایت پسر خانم یوسفی، چند نفر از مأموران نیروی انتظامی پاسگاه شهر کیاسر و پزشکی قانونی به محل واقعه آمدند و پزشک قانونی جواز دفن را صادر کرد. با این وجود، دادگاه انقلاب اسلامی به دلیل نبود «شاهد» پرونده را مختومه اعلام کرد.
6⃣
قاتلین خانم یوسفی ۲۵ روز در زندان ماندند و با حمایت فردی روحانی که برادر یکی از قاتلین بود، با قید ضمانت آزاد شدند. آنها قتل را انکار کردند و گفتند که هدفشان «تبلیغ و ارشاد» بوده است.
در آخرین روز آذر ماه، یاد میکنیم از یکی از جانباختگان پاییز.
علیاکبر سعیدی سیرجانی، شاعر، ادیب، نویسنده و پژوهشگر، از قربانیان سلسله قتلهای سیاسی موسوم به «قتلهای زنجیرهای»، در آذر ۱۳۷۳ در دوران بازداشت به قتل رسید. #دادخواهی
1⃣
در سال ۱۳۴۱ ازدواج کرد و سه فرزند دختر داشت. اطلاعات گسترده و عمیق از ادبیات فارسی و تاریخ ایران، نکتهسنجی و تیزبینی، نگارش ساده و روان توأم با ایهام و طنز، بیان گرم و صمیمانه و استعداد ذاتی در قصهگویی، آقای سعیدی سیرجانی را تبدیل به نویسندهای صاحبسبک و منحصربهفرد کرد.
2️⃣
برگزیدن زبان ایهام و استعاره در نقد مناسبات استبدادی در کنار ویژگیهای شخصیتی او نظیر صریحالهجه بودن، شجاعت، آزادگی و استقلال رأی و عمل، برای او محرومیتهای حرفهای و اجتماعی به همراه داشت.
3️⃣
#حاج_داوود_رحمانی، رئیس دوران وحشت زندان قزلحصار و مبدع شکنجه مخوف «قبر» یا «قیامت» پیش از پاسخگویی در پیشگاه عدالت درگذشت.
معصومه (شورانگیز) کریمیان، پزشک متخصص ارتوپد از انگلستان، در دوران «قیامت» ۷ ماه را در «تابوت» گذراند و در جریان کشتار ۶۷ همراه با خواهرش اعدام شد.
1⃣
از هواداران سازمان مجاهدین خلق بود. همراه با خواهرش زهرا (مهری) کریمیان در درگیریهای تظاهرات ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ به داخل یک ساندویچفروشی پناه بردند اما توسط پاسداران دستگیر شد. در بازجوییها شکنجه شد و به گفته همبندانش در نتیجه قپان بستن مدتها کتفش درد میکرد و دستش بیحس بود.
2⃣
او هفت سال در زندانهای اوین و قزلحصار محبوس بود. همبندانش به خاطر میآورند که چون قد بلند و تحصیلات عالی داشت از طرف رئیس زندان مورد تهاجم بیشتری بود. بیشتر وقتها در بندهای تنبیهی، که در آنجا درِ اتاقها بسته بود، نگهداری میشد.
3⃣
در گواهی فوت مهداد قُرَشی، فرزند توراندخت خوشروان و شاهرخ قرشی، تاریخ ۲۹ مهر ۶۱ ثبت شده است. یک هفته پیش از آن دستگیر شده بود و نحوه کشته شدنش به خانواده اعلام نشد. ۲۱ ساله بود.
1⃣
متولد تهران و دانشجوی سال سوم رشته مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران بود. پس از بسته شدن دانشگاهها در سال ۵۹ در دوران انقلاب فرهنگی، به تدریس ریاضیات در مدارس راهنمایی مشغول شد.
2⃣
۲۲ مهر ۶۱ از خانه خارج شد ولی به عادت همیشگی که شب بازمیگشت، آن شب خبری از او نشد. روز بعد پاسداران در نبودن کسی، به تفتیش خانه پرداختند و سپس خبر بازداشت او در زندان اوین را به خانواده دادند.
3⃣
فشار روانی کسی که در صف اعدام قرار دارد و بلاتکلیفی حاصل از توقف موقت اجرای حکم سنجشپذیر نیست. آرمان عبدالعالی در ده روز گذشته، سه بار برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده است.
1⃣
عبدالصمد خرمشاهی وکیل آرمان عبدالعالی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، گفته ظاهراً این تعویق اجرای حکم اختصاص به آرمان نداشته است و حالت عمومی داشته و چند نفری که باید حکم اعدام برایشان اجرا میشد، اجرای حکمشان به تعویق افتاده است یعنی اختصاصی در مورد موکل نبوده است.
2⃣
آقای عبدالعالی متهم است در ۱۲ اسفند ۱۳۹۲، در حالی که کمتر از ۱۸ سال داشت، دوست دخترش، خانم شکور را در منزل خانوادگیشان واقع در خیابان میرداماد تهران به قتل رسانده است. تا کنون جسد خانم شکور پیدا نشده است.
3⃣
از فیلیپین مدرک خلبانی ارشد گرفت و در شرکت ایرتاکسی نخستوزیری کار میکرد. پس از انقلاب ۵۷ انصراف داد اما مدتی بعد دعوت شد که به کار قبلیاش باز گردد که آن زمان برای استفاده هیئت دولت، وزرا و میهمانان ج ا زیر نظر بنیاد مستضعفین اداره میشد.
1⃣
در نهایت در مرداد ۱۳۶۵ با برادر خود و برادر همسرش، با یک هواپیمای آموزشی فالکون از فرودگاه رشت برخاست و با استفاده از حریم هوایی ترکیه به عراق رفت. کمتر از یک ماه بعد به آلمان رفت و مدتی بعد تقاضای پناهندگی کرد. در هامبورگ نگران امنیت خود بود و ...
2⃣
از مقامات آلمان تقاضای پاسپورت کرده بود که با خانوادهاش بتوانند به کشور دیگر سفر کنند. تماسهای افراد ناشناس با وکیلش برای به دست آوردن آدرس او و تهدید تلفنی دو روز قبل از ترورش نگرانش کرده بود. پس از تهدید، به همراه وکیلاش باز به اداره پلیس رفت و درخواست محافظ کرد اما...
3⃣
خبرنامه جدید بنیاد عبدالرحمن برومند درباره خشونت برونمرزی جمهوری اسلامی ایران منتشر شد. در این خبرنامه آماری از آخرین پژوهشهای #بنیاد_برومند در رابطه با قتل و آدمرباییهای برونمرزی در چند دهه گذشته بازتاب داده شده است. @AlinejadMasih iranrights.org/fa/newsletter/…
1⃣
توطئه اخیرِ ربودن #مسیح_علینژاد، همگام است با سابقه چند ده ساله ارعاب، قتلهای فراقضایی و آدمرباییِ دگراندیشان با هدف تضعیف گروههای سیاسی و مذهبی، ساکت کردن فعالان و روزنامهنگاران و جلوگیری از شکلگیری جنبشهای موثر مخالفان حکومت در داخل و خارج کشور.
2⃣
بنیاد برومند در تحقیقات مستمر خود، بیش از ۵۴۰ ایرانی که قتل و یا آدمربایی موفقیتآمیز آنها به جمهوری اسلامی ایران منتسب است را شناسایی کرده. این آمار همه موارد گزارش شده را در بر نمیگیرد. اگرچه هنوز باید در خصوص بسیاری از موارد گزارش شده تحقیق به عمل آید،...
3⃣