Mahdi Saremifar Profile picture
Jan 16, 2022 11 tweets 5 min read Read on X
تونل جدید نظنز، عمیق‌تر و بزرگ‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد!
تحلیل اخیر موسسه علوم و امنیت بین‌الملل @TheGoodISIS نشان می‌دهد مجموعه جدید زیرزمینی غنی‌سازی نطنز که پس از حمله هوایی به مرکز مونتاژ سانتریفیوژ در تابستان گذشته احداث شده، از فردو هم عمیق‌تر است.
isis-online.org/isis-reports/d…
مجموعه جدید، زیر کوه‌هاییست که جنوب سایت اصلی غنی‌سازی قراردارند و سالن‌هایی دارد که عمیق‌تر از سالن‌های سانتریفیوژ اصلی درسایت اصلی نطنز است که تنها هشت متر زیر زمین هستند.
با توجه به وسعت کوه، مجموعه زیرزمینی جدید از نظر فضای کف بسیار بزرگتر از مرکز مونتاژ سانتریفیوژ قبلی است
صالحی در اردیبهشت‌ماه در یک گفتگوی خبری، از ساخت این مجموعه و انتقال سالن‌های حساس به زیر کوه خبر داده‌بود. با این‌حال جمهوری اسلامی، در زمان شروع ساخت، وجود کارخانه غنی‌سازی را به آژانس اعلام نکرده که درصورت وجود (براساس پلان) یک نقض جدی پادمان‌ها است.
تصاویر ماهواره‌های تجاری نشان می‌دهد در یک‌سال گذشته فعالیت‌های حفاری گسترده‌ای درحال انجام بوده و توده‌های نخاله به طور پیوسته درحال افزایش هستند اما برخلاف وعده یک ساله، پس از ۱۸ ماه به نظر می‌رسد تاسیسات کلی تونل تمام نشده‌است.
دو ورودی تونل، یکی غرب و دیگری شرق یک کوه بزرگ، با سه درگاه احتمالی تونل در تصاویر ماهواره‌ای تجاری دیده می‌شود. همچنین یک منطقه ساخت‌وساز و پایگاه پشتیبانی احتمالی روی زمین برای فعالیت‌های آینده شناسایی شده‌اند. در نزدیکی ورودی غربی، یک مسیر دسترسی به بالای کوه برای ایجاد...
یک شفت برای سیستم تهویه در بالای کوه دیده می‌شود.
وسعت محل وسایت پشتیبانی احتمالی آینده که فضای بیشتری نسبت به سالن مونتاژ منهدم‌شده دارد، ممکن است نشان‌دهنده این باشد که فعالیت‌های غنی‌سازی با مقیاس بسیار بزرگ‌تری برای این تأسیسات زیرزمینی درنظر گرفته شده‌است.
تصویر ورودی شرقی:
نقشه کلی این تاسیسات مشابه دو ورودی تونل مشاهده‌شده در فردو است که پس از ورودی به هم می‌پیوندند.
کوهی که تونل جدید نطنز زیر آن است ۱۶۰۸متر از سطح دریا ارتفاع دارد. در مقایسه، کوهی که فردو زیر آن ساخته شده ۹۶۰متر ارتفاع دارد که باعث می‌شود…/تب
تصویر طرح بروجردی، اسناد تورقوزآباد:
تق/ … بالقوه حفاظت طبیعی بیشتری را برای تأسیسات ایجاد کند. فردو در حال حاضر چنان عمیقا مدفون شده‌است که تخریب آن از طریق حملات هوایی دشوار است. تخریب سایت جدید نطنز ممکن است سخت‌تر باشد.
reuters.com/article/us-ira…
شاید باشناخت همین موانع طبیعی بود که دنیس راس @AmbDennisRoss در تابستان امسال پیشنهاد داد که توسعه زرادخانه اسراییل (تجهیز آن به ۴قبضه GBU-57 و اجاره یک بمب‌افکن B2) بهترین راه برای دور نگه‌داشتن جمهوری اسلامی از رسیدن به آستانه تولید تسلیحات هسته‌ای است.
اگر تونل‌های غربی و شرقی افقی حفر شده‌باشند، سالن‌های داخلی به‌ترتیب ۷۸ و ۱۴۵ متر زیر ارتفاع کوه قرار می‌گیرند. اما اگر مطابق نقشه فردو باشند سالن‌ها حدود ۱۱۰متر عمق خواهند داشت. با اینحال از نظر مهندسی امکان ایجاد رمپ و دسترسی به عمق‌های بیشتر (و مجزا) هم وجود دارد.
طرح الغدیر:
اگر کارخانه غنی‌سازی در زیر این کوه باشد، ۶ تا ۷ آبشار IR-6 (حدود ۱۰۰۰ سانتریفیوژی که صالحی گفته) برای آن کافی است که خروجی غنی‌سازی را در مقایسه با فردو دوبرابر کند و به حدود یک سوم مساحت طبقه سالن اصلی فردو نیاز دارد که منطبق با سطح مقطع کوه (در مقایسه با کوه فردو) است.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Mahdi Saremifar

Mahdi Saremifar Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @msaremif

Mar 15, 2023
به‌نظر می‌رسد سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اصلا نمی‌داند درباره چه حرف می‌زند!
اولا، عنوان «مریوان» که در مسایل پادمانی ذکر می‌شود، اصلا یک مکان نیست. بلکه اسم یک آزمایش است که مکان آن، سایتی در بیابان‌های شمال شهر آباده در استان فارس است.
۱/۹
این سایت (عرض: 31.3700546 شمالی، طول: 052.5551105 شرقی) یکی از تاسیسات طرح «آماد» است که در آرشیو هسته‌ای تورقوزآباد شناسایی شده‌است.
در گزارش‌های آژانس آمده که در این منطقه «نشانه‌های آزمایش محافظ برای آماده‌سازی استفاده از آشکارسازهای نوترونی را پیدا کرده‌است.»
۲/۹
درحالی که کمالوندی گفته: «بحث ما در این مکان درباره اورانیوم ۲۳۶ است که در آنجا ردگیری شده‌است. ما گفتیم اینها موادی است که از سال‌ها قبل در زمان شوروی توسط شرکتی که در آنجا فعالیت می­‌کرده آمده‌است.»
اسناد جمهوری اسلامی از این آزمایش، دروغ او را آشکار می‌کند:
۳/۹
Read 10 tweets
Mar 7, 2023
سربرگ‌های دفتر رهبر جمهوری اسلامی 🧵 ۱/۲۰
بعداز توییت «حمید مطشر» که ممری @MEMRIReports و اورشلیم‌پست @Jerusalem_Post بازنشرکردند فرصت پیش‌آمد که درسربرگ‌های «دفتر رهبری جمهوری اسلامی» بالاترین نهاد قدرت ایران، بررسی و مداقه نهایی رابه عمل آورده و نتیجه غایی را اعلام کنم!
#OSINT
۲/۲۰
سربرگ‌های نامه‌های دفتر نهاد رهبری جمهوری اسلامی (با عنوان «دفتر مقام معظم رهبری») با امضای رئیس دفتر، محمدی گلپایگانی (یا سیدعلی‌اصغر حجازی - ازطرف) منتشر می‌شود.
اگر از دوران تایپ دستی (پیش از رواج مایکروسافت ورد) بگذریم (مثل نامه سردبیری نصیری در کیهان در تصویر زیر) ...
۳/۲۰
این سربرگ‌ها در تاریخ ۳۴ساله زعامت علی‌خامنه‌ای ۲ یونیفرم کلی داشته‌اند.
در اوایل دهه ۱۳۸۰، در سربرگ‌ها، لغت «رهبری» بالای «معظم» دیده می‌شد. اما در سربرگ‌های ۱۰ سال اخیر، «رهبری» کنار «معظم» آمده‌است.
(تصویر: سربرگ سال ۱۳۸۲ از نامه به رئیس بنیاد مستضعفان)
Read 20 tweets
Jan 23, 2023
این اتفاق (تلاش برای بستن تنگه هرمز) واقعا افتاده:
در ۳۱ تیر ۱۳۶۶، نفتکش کویتی «الرخا»، متعلق به شرکت نفت کویت، پرچمش را عوض کرد و با نصب پرچم آمریکا و تغییر نام به «اس‌اس بریجتون»، از دریای عمان وارد خلیج فارس شد تا به همراهی ۵ رزم‌ناو آمریکایی به سمت کویت برود.
خمینی، دستور حمله به آن را صادر کرد. به‌این ترتیب، دو روز بعد، در ۲ مرداد، سپاه با قراردادن مین در راه این کشتی، مستقیما وارد جنگ با ایالات متحده شد.
محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه، در سخنرانی در دانشکده فرماندهی و ستاد در سال ۱۳۷۹ ماجرا را این‌طور شرح می‌دهد:
«امام پس از استماع سخنان اشاره شده فرمودند: اگر من جای شما باشم همان اولی را با آرپی‌جی می‌زنم.
حاضران جلسه پس از این سخن امام، اظهار می‌دارند: هر چه شما دستور دهید ما اطاعت خواهیم کرد.
امام پاسخ می‌دهد: من چیزی را نمی‌خواهم به شما تحمیل کنم، شما باید خودتان تصمیم بگیرید.»
Read 17 tweets
Apr 14, 2022
سالن‌های جدید مونتاژ سانتریفیوژ ایران
اسناد محرمانه آژانس که به مناسبت «روز ملی فناوری هسته‌ای» به رویترز درز کرده، درباره مکان‌هاییست که پیش از این هم در تصاویر ماهواره‌ای مشاهده شده‌بود.
هم سایت نطنز و هم سایت اصفهان سازه‌ای شبیه فردو دارند.
در آن زمان سوال این بود که آژانس چقدر از جزئیات این تاسیسات با خبر است؟ وگرنه صالحی در اردیبهشت ۱۴۰۰ از وجود تاسیساتی خبر داده‌بود. اهمیت سوال در این بود که نقشه هوایی از تاسیسات تونلی نطنز و اصفهان نشان می‌داد که سالن‌های بزرگ در پشت سالن‌های ...
انحرافی ضد موج انفجار قرار دارد که ظرفیت بسیار بالایی دارند.
اسناد تورقوزآباد نشان می‌دهد که این سازه‌ها بر طرح «شهید بروجردی / الغدیر» (پروژه آماد) منطبق است. تحلیل اخیر موسسه علوم و امنیت بین‌الملل @TheGoodISIS نشان می‌دهد:…تب

تصاویر: تاسیسات تونلی اصفهان، جنب مرکز زیرکونیوم
Read 6 tweets
Feb 22, 2022
واقعیت پشت پرده #طرح_صیانت
در تمام این سال‌ها کاربران همواره از دو موضوع نگران بوده‌اند: فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی خارجی، به‌خصوص اینستاگرام، و احراز هویت.
اما واقعیتی که کمتر به آن توجه شده، تسلط ستاد کل نیروهای مسلح به اینترنت در این طرح است ۱/۱۶

independentpersian.com/node/217151
در نخستین نسخه‌های طرح (نسخه مجلس دهم)، جمله‌ای آمده بود که مهم‌ترین نگرانی، از آن سرچشمه می‌گیرد: «تمام پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی فعال موظفند حداکثر تا دو ماه پس از تصویب این قانون، شرایط خود را با آن تطبیق دهند.»
تعریف بسیطی هم از پیام‌رسان داشت که همه چیز را شامل می‌شد! ۲/۱۶
در نسخه ابتدایی طرح در مجلس یازدهم، تنها «خدمات اثرگذار خارجی» (که ۵درصد ترافیک بین‌الملل را اشغال می‌کنند) با ارائه نماینده قانونی و پذیرش تعهدات ابلاغی کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی، می‌توانستند در ایران فعالیت کنند.
یعنی محدود به چند سرویس خاص شد.
۳/۱۶
Read 16 tweets
Nov 15, 2021
ماموریت دارت #DARTMission: حمله ناسا به یک سیارک و تغییر مدار آن!
تقریبا نیم‌قرن است که می‌دانيم سنگی بزرگ به ابعاد ۱۰ کیلومتر حدود ۶۵میلیون سال پیش باعث انقراض دایناسورهای عظیم‌الجثه روی زمین شد. در یک قرن گذشته هم برخوردهایی کوچک باعث شده که هراس نابودی بشر در اثر برخورد …/۱ Astroid Impact
مشابه، امری جدی تلقى شود. سال ۲۰۰۰ مجله دیسکاور @DiscoverMag فهرستی از ۲۰ تهدید جدی تمدن و بشر را منتشر کرد. از آن به بعد مجله‌های پاپ‌ساینس فهرست‌های مشابه زیادی منتشر کرده‌اند که نابودی بشر دراثر برخورد سیارک یا سنگ آسمانی همواره در صدر آنها بوده‌است /۲

discovermagazine.com/planet-earth/2…
روزانه صدهاتن سنگ آسمانی کوچک در ابعاد چند سانتی‌متر به زمین برخورد می‌کنند. در تصویر زیر تعداد برخوردهای مشاهده شده سنگ‌های ۱ تا ۲۰ متر در طول ۲۰ سال دیده می‌شود. غیر از برخورد ۶۵میلیون‌سال پیش، اثر حداقل ۵ ابربرخورد (سنگی با قطر حدود ۱۰کیلومتر) روی زمین تایید شده‌است. /۳ Small Astroid Impact
Read 14 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(