Hep söyledik: Türkiye ekonomik büyüme için de, ekonomik buhrandan çıkış için de doğasını yağmalar. Yağmada yeni bir sayfa açmışlar. Elbette bu yeni sayfa ile direnişte de yeni bir sayfa açılacak. Alamost Gold denen firmaya ayrıntıları sorabilirsiniz.
Gelelim şu rehabilitasyon işine. Sizlere bir kaç örnek veriyorum. Maden şirketlerinin bu işlemden anladığı bu işte. Kes, yok et, biraz ağaç dik, tutmazsa yeşile boya geç. Ve aslında başka bir soru var: Zeytinlikler rehabilite edilebilir mi?
Zeytin ağacı ortalama 300-400 yıl yaşar.
Bir ağacının verimli hale gelmesi 35 yılı bulur. 35-150 yıl arası olgunluk dönemini yaşar.
Yani siz maden için 200 yaşında bir ağacı keseceksiniz. 20 yıl sonra yerine dikeceksiniz. 55 yıl sonra verimli olacak.
Dalga mı geçiyorsunuz?
250 yıllık bir doğal yaşamdan bahsediyoruz. Böyle söyleyince anlaşılmıyor belki ama bu karar ile mesela 1750 yılında oluşan zeytinlikler 20-30 yıllık bir madene kurban edilecek. Neden? Çünkü ekonomiyi berbat yönettiler.
Ülkemizin 250 yıllık neyi var ağaçlardan başka?
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü olarak muhalefete muhalefet yapmanın büyük bir hata olduğunu düşünüyorum. Zaten açıklanan metinde de karşı çıkılacak pek bir nokta yok. Olsa olsa geliştirmek için ek yapılabilir ki @YesillerPartisi perspektifi ile bunu yapmak gerekir. #YarınınTürkiyesi
Öncelikle bugün açıklanan metnin bir araç tarifi olduğunu; bu yüzden de kesin bir yol tarifi beklememek gerektiğini söylemek gerek. Gerçi bu metinde biraz yol da tarif edilmiş durumda. Parlamenter sistemin yanında ülkenin demokratikleşmesi ve rahatlaması yönünde de öneriler var.
Her konuda AKP'nin ülkeyi getirdiği nokta yüzünden Türkiye'nin bir restorasyon dönemine ihtiyaç duyduğu kesin. Fakat AKP'den sonra bir taraftan restorasyon yapılırken, diğer taraftan da acil sorunlara acil çözümler bulmak gerekecek. Ekolojik, ekonomik ve sosyal acil sorunlar...