#رشتو
١- ممانعت از ورود #زنان به #ورزشگاه و برخورد قهرآمیز با آنان در مسابقه فوتبال ایران و لبنان نقض بند ٧اصل٣، اصل٩ و بند٢ اصل ١۵۶ قانون اساسی بود.این اتفاق همچنین مصداق جرایم کلاهبرداری، نقض آزادی‌های مشروع موضوع ماده ۵٧٠ ق.م.ا وتخلف نیروی انتظامی ازقانون به کارگیری سلاح بود.
٢-بند ٧ اصل سوم قانون اساسی «تامين آزادی‌های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون» را وظیفه دولت می‌داند. طبق مبانی بنیادین حقوقی وقتی قانون عملی را منع نکرده باشد آن عمل برای همه آزاد است. حضور زنان در ورزشگاه منع قانونی ندارد پس ممانعت از آن سرپیچی دولت از تکلیف قانون اساسی است.
٣-طبق بخش پایانی اصل نهم قانون اساسی نیز «هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور ، آزادی‌های مشروع را هر چند با وضع قوانین و مقررات سلب کند.» یعنی اگر بخواهند برای ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه قانون‌گذاری هم کنند این کار به اعتبار همین اصل فاقد وجاهت است.
۴-بند ٢ اصل ١۵۶ قانون اساسی «احیا حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی‌های مشروع» از وظایف دستگاه قضایی است. یعنی در این مورد به جز دولت، دستگاه قضایی هم اقدام به نقض تکلیفی کرده که توسط قانون اساسی به او محول شده.
۵-به عبارتی دولت و قوه قضائیه نه تنها اقدام به ترک تکلیف کرده‌اند که حتی اعمالی مغایر و خلاف آن را انجام داده‌اند که نقض آشکار قانون اساسی به عنوان میثاق ملی است.
۶-اما فروش بلیط به زنان و ممانعت از ورود آنها به ورزشگاه مصداق بارز وقوع جرم #کلاهبرداری است و بر اساس ماده ١٠٩ ق.م.ا مشمول گذر زمان نمی‌شود. اما آنچه که رخ داده «کلاهبرداری مشدد» است نه کلاهبرداری ساده. فرق اینها چیست؟
٧-مطابق قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری اگر این اقدام توسط کارمند دولت و موسسات عمومی صورت بگیرد یا مرتکب برای فریب از وسایل ارتباط جمعی استفاده کند به عمل او «کلاهبرداری مشدد» اطلاق می‌شود. در اتفاق رخ هر دوی این شروط به وقوع پیوسته‌اند.
٨-در «کلاهبرداری مشدد» مرتکب یا مرتکبین علاوه بر رد مال مستحق مجازات ٢ تا ١٠ سال حبس و انفصال دایم از خدمات دولتی هستند. در جریان مسابقه فوتبال ایران و لبنان هم نهاد دولتی اقدام به فروش متقلبانه بلیط برای زنان کرد و هم برای این کار از طریق وسایل ارتباط جمعی اطلاع‌رسانی شد.
٩-اما مطابق ماده ۵٧٠ ق.م.ا سلب آزادی مشروع افرادتوسط مقامات و مأموران رسمی جرم و مستحق مجازات دانسته شده. یعنی مساله‌ای که ماجرای رخ داده در مشهد مصداق آشکار و واضح آن است.
١٠-موضوع مهم دیگر استفاده از اسپری فلفل علیه زنان پشت در ورزشگاه‌ها است. اسپری فلفل یک «سلاح سرد» قلمداد می‌شود که مطابق قانون به کارگیری سلاح توسط مامورین نیروهای مسلح استفاده از آن صرفا وابسته به تحقق شرایط و وضعیت خاصی است.
١١-شرایط استفاده از سلاح در ماده ٣ این قانون طی ١٠ بند و همینطور مواد ۴ و ۵ آن توضیح داده شده. تجمع زنانی که از قبل برای ورود به ورزشگاه بلیط خریده بودند شامل کدامیک از این شرایط می‌شود که به صورت آنها اسپری فلفل پاشیده شده؟ آیا ناجا توضیح مستندی برای انجام این اقدام دارد؟
١٢-جای تاسف است که می‌دانیم نقض مکرر قانون در این مورد و تذکر آن برای نهادهای رسمی هیچ تاثیری ندارد و بیچاره مردمی که اینچنین حقوق قانونی‌شان بی‌پروا توسط نگهبانان و مجریان قانون نقض می‌شود. اما دود بی اعتبار کردن قانون قبل از همه به چشم همانها خواهد رفت.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with ali mojtahedzadeh

ali mojtahedzadeh Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @alimojtahedzad3

Mar 28
#رشتو

١-سخنان اخیر #روح‌الله_مومن_نسب درباره ساخت اکانت فیک به اسم افراد مشهور از نظر حقوقی به مثابه اعتراف صریح وی به ارتکاب برخی جرایم نظیر جعل، نشر اکاذیب و حتی اقدام علیه امنیت ملی است که همگی آنها ظرفیت پیگیری قضایی دارند.
٢-مطابق مواد ۶، ١٢ و ١٣ قانون جرایم رایانه‌ای ساخت اکانت فیک به نام دیگران مصداق «جعل هویت رایانه‌ای» است. نکته اینکه قانون در چنین مواردی ارتکاب این جرایم را علیه افراد به بهانه مخالفت آنها با نظام یا چیزهایی شبیه به این مشروع ندانسته و این اعمال به طور کلی جرم هستند.
٣-کما اینکه در این ویدئو خود آقای مومن نسب مدعی شده که علیه خود او در اینستاگرام حساب جعلی ساخته شده بوده و واکنش وی هم مراجعه به مرجع قضایی و طرح شکایت بوده. هر چند اگر روایتش از واکنش بازپرس صحت داشته باشد باید اذعان کرد که مقام قضایی در این مورد و با این واکنش تخلف کرده.
Read 8 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(