Dr. Yona Vaisbuch @RambamHCC moderating the meeting.
Dr. Noa Dagan @ClalitResearch@BenGurionUni talking about prediction models in healthcare (no COVID19 allowed). Integrating models in the clinic is an ongoing struggle. Clalit developed novel platform to solve this.
Calibrating is a critical performance measure. Calibration may be noisy on subpopulation. Developed a multicalibration method to solve this. ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/P…
How do we choose candidates for intervention? Should we add features to increase diversity? No good answers yet, but we have to be accountable and fair.
Now up Dr. David Golan #VizAI on identifying stroke as soon as possible. If we capture it early we can save from its devastating outcomes. Every minute of delay 1.9 neurons die, 4.2 days of disability, $1060 additional costs.
How do you evaluate the impact of an AI solution? For causality you need an RCT, but hard expensive and logistical nightmare. Here isn’t really possible to randomize. Stepped wedged cluster RCT can solve this - randomly install the technology in hospitals.
Testing the prediction model across all hospitals, not just top academic centers. Important to understand that quality of data might be very different.
Dr. Irit Gat-Viks @TelAvivUni on creating baseline clinical states of health to develop risk predictors of complex diseases.
Its getting dark outside. Tel-Aviv lights from above.
The 2d map of clinical states can differentiate between patients in different conditions. Focused on atherosclerosis and found that after correcting to its clinical states the biomarkers are not indicative.
Ending with a panel with the speakers. How to go from basic research to clinical impact?
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
נראה לי שחלק מהשרשור פה מתייחס לביקורת שלי, אז אגיב בקצרה, ואשמח לדיון ענייני ומכבד.
אני רוצה להדגיש פה את הצד הענייני של המחלוקת ומה אפשר ללמוד מכך לגלים הבאים. המחלוקת בינינו נסובה סביב שלוש אמירות שלהבנתי נטענו:
>>
בשעה טובה נראה שעברנו את שיא הגל במאומתים. אפשר לראות זאת במספר המבוגרים 60+ שאומתו היום, ולראשונה יש ירידה לעומת השבוע הקודם. אמנם ירידה קלה של רק 6%, שחלקה אולי מוסברת מיעילות הבוסטרים, ועדיין, נראה שהשיא כבר מאוחרינו.
>>
אבל צריך להסביר משהו - בגל, השיא תמיד מגיע באותו הזמן. כל המודלים (סגל, גזית ודה-ליאון) חזו את השיא השבוע. על זה קשה מאוד להשפיע. על מה אפשר להשפיע? על השיא שלו. במחדל שלנו קבענו את שיא הגל כך שיהיה גבוה יותר מכל מדינה אחרת.
ועכשיו נאלץ לשלם את מחיר המחדל: 1. ככל שהשיא גבוה יותר, כך הירידה לוקחת יותר זמן ויותר אנשים נדבקים בירידה. 2. האי-ספיקה שבה נמצאים בתי החולים ימשיך עוד זמן. 3. כיתות הלימוד ימשיכו להיות ריקות. 4. התנועה תמשיך להיות כמו בראש השנה.
האם אנחנו בשיא המאומתים ומפה תתחיל ירידה? עוד לא. הראשונים לרדת צריכים להיות המבוגרים 60+, בגלל הבוסטר וזהירות יתר. כך היה בכל הגלים. עדיין לא רואים ירידה בקבוצה זו. יציבות עם עליה מתונה, אבל עכשיו כשאנחנו יודעים שבוסטר 4 יעיל בכ-50% סביר שבשאר הגילאים אנחנו עדיין בעליה.
>>
1. כמות המבוגרים המאומתים היא מדד טוב לאיפה אנחנו עומדים בגל. עד כה אומתו באומיקרון כ7.5% מהמבוגרים. אצל מבוגרים יש מעט מאוד אסימפטומטים לא מאובחנים. כדי להגיע לחסינות עדר זמנית מעריכים שצריך שרבע-שליש מהאוכלוסיה תדבק, כלומר עוד הכפלה אחת לפחות (בהינתן הבוסטר). בהצלחה לנו.
2. בשבוע האחרון היו מעל 7000 מאומתים מעל גיל 60 בכל יום (למעט סופ״ש) אנחנו כבר יודעים שכמות כזו של מאומתים מבוגרים מיצרת סדר גודל של 150-180 חולים קשה חדשים (וגם עשרות נפטרים). המשמעות היא שאנחנו צפויים לעוד שבוע לפחות (וכנראה הרבה יותר) של 150+ חולים קשים חדשים.
מבין שבפורמט טוויטר תמיד חייבים הסבר מלא: לא, אני לא רוצה שנחכה את הולנד. אני רק יוצא נגד המיסקונספציה שאי אפשר לעשות כלום נגד אומיקרון כפי שהסבירו לנו מתחילת הגל הזה.
התגובות פה כ״כ צפויות ומעייפות, אבל אין ברירה. כמו שמזכירים לי את ״600 חולים קשה״ כך כנראה צריך להסביר את הכוונה גם בציוץ הזה ברחל בתך הקטנה. >>
מתווה הבידודים והבדיקות שיש כרגע בישראל מנותק מהמדע ופוגע בכלכלה. גם אוכלים את הדגים המסריחים וגם מגורשים מהעיר. פרסמנו היום מתווה בידוד 72 שעות אחרי חשיפה לכולם, כולל מחוסנים.
>>
ראשית, אנחנו חושבים שהדבקה המונית מסוכנת לבריאות הציבור ומערכת הרפואה. בנוסף, היא גם מסכנת את הכלכלה שלא יכולה לתפקד בהדבקה המונית. אם אתם חושבים אחרת, אז כל זה לא רלוונטי עבורכם. מסיבת הדבקה מהנה.
לצערנו אומיקרון מדביק גם מחוסנים. לפי המתווה הנוכחי, ניתן לבצע בדיקת אנטיגן מיד לאחר חשיפה. זו בדיקה חסרת ערך, בזבוז זמן בעמידה בתור. היא גם מייצרת ביטחון כוזב לנבדק ורק מגבירה את ההדבקות סביבנו. מחקרים הראו שרק לאחר 72 שעות מההדבקה יש סיכוי לקבל תוצאה חיובית בבדיקת אנטיגן.