شیخ #عیسی_قاسم رهبر شیعیان بحرین: عشق دو گونه است. عشقی طبیعی که با پیوند روانی و آشنایی با سرزمین و خانواده ابراز می شود و این برای مردم شناخته شده است. عشق دیگر، عشقی است برای صلاح وطن و تلاش برای نفع و حفظ آن، مسلمان این را یک وظیفه و رسالت می داند.
همانگونه کشورمان را دوست داریم که خودمان را دوست داریم، همانطور که پسرمان را دوست داریم. محبتی است که مبتنی بر پذیرش معارف شرعی است، محبتی است که ما در بیانی که خداوند تبارک و تعالی تعریف کرده است ابراز می کنیم.
روشن است که هیچ گونه تعارض منافع از این جهت با اسلام وجود ندارد، از آنجا که با اخلاص به وطن خصوصی و اسلامی و کاملاً منطبق بر مصلحت ملت و مصلحت هر میهن اسلامی دیگری است که پشتوانه و قوت دین را داشته باشد و نشان دهنده حاکمیت آن باشد.
ما دوست داریم در میهن پیشرفت باشد نه عقب ماندگی، در وطن عشق باشد و نه دشمنی، در وطن ثروت باشد و نه فقر، همکاری باشد و نه اختلاف، امنیت و آرامش بدون ترس، اضطراب و آشفتگی برقرار باشد.
برای ساختن وطن مورد نیاز، همه شهروندان باید یک درجه و بدون تقسیم بندی بر اساس خانواده، فرقه و ملیت باشند. وگرنه این خیال پردازی است است که وطنی مبتنی بر عشق، ائتلاف و تعاون، پیشرفت و پایداری داشته باشیم.
به گونه ای که در آن به شهروندانش احترام گذاشته می شود و تمام حقوق آنها به رسمیت شناخته می شود. وطنی که حاکمانش بین فرزندانش تبعیض نمی گذارند، وحدتش را تکه تکه نمی کنند، تار و پودش را پراکنده نمی کنند، بین گروه هایش پراکندگی، شکاف و دشمنی ایجاد نمی کنند..
.. و حقوق فرزندانش به خاطر ساکنان جدید پایمال نمی شود. وطنی که خواست حاکمان آن از خواست مردم است و خط مشی آنها سیاستی است که مورد قبول آنهاست و حرف اول در ساختن نهادها و اداره امور عمومی آن، حرف مردم است.
وطنی که بر شهروندانش فشار نمی آید و هیچ یک از فرزندانش آرزوی نیاز به یکی از ملیت های دیگر را ندارند و به دنبال فرصتی برای نجات از مشکلات وطن یا ذلت نمی گردند.
محبت فرزندان وطنی که از خاک آفریده شده اند در آن بزرگ شده و پرورش یافته اند از آن تغذیه کرده و نژاد خود و عِرق پدران، مادران و اجداد خود را به آن عطا کرده اند از دلها ریشه کن نمی شود. شک و شبهه بر آن ایستادن در باطل است چون شک و شبهه ای وجود ندارد.
هرکسی وطنی جز سرزمینی که پناهگاه و پرورش دهنده او بوده ندارد؛ برای پدران و مادرانش، حتی اجدادش که در اعماق گذشته های دور بوده اند نیز همینگونه است.
عشق او نیز همینگونه است چراکه وطنش از بستر این واقعیت بیرون آمده و در پرتو آموزه ایمان برای کشور و مردمش آرزوی خیر و طول عمر دارد تا به برادری،محبت،احترام متقابل شفقت خالصانه، سربلندی و آزادی درست و مسئولانه در مدار انسانیت و دین حق برسد.
قوت امت از قوت ملت است. همه كشورهای اسلامی در دايره عمومی خود در سطح هر كشور نيازمند وحدت داخلی همه جانبه و تمسک به ریسمان خدا و ارزش های او هستند.
غالباً در اصطلاح رایج بین میهن‌پرستی و اسلام، با آنچه که ممکن است احساس شود یا مقصود باشد، مخالفت می‌شود که میهن‌پرستی مخالف اسلام و اسلام مخالف میهن‌پرستی است. و این درست است [اگر 👈وطن را به جای خدا به عنوان بت و معبود مطلق قرار دادند.
زیرا [ماهیت میهن پرستی و وطن] به طور کامل و مطلق دین نیست، و بر اساس فهمی که ما اتخاذ می کنیم و آگاهی و عقلانیتی که داریم نمی تواند در [کالبد دین قرار بگیرد.]
نکته دیگر در این زمینه کثرت گرایی در سطح اسلام گرایان و در سطح ملت و رابطه آن با وحدت و تفرقه است. در بحرین نیروهای اسلامی هستند، نیروهای غیراسلامی هستند، مسلمانان هستند، مسیحی ها و یهودیان هستند، پس چگونه می توان وحدت ملی تحت اسلام باشد؟
اگر وحدت بر شر باشد، مسلمان وارد آن نمی شود، چه طرف مقابل مسلمان باشد و چه غیر مسلمان، ما از نظر اسلام همیشه حاضریم برای وحدت، حتی با غیر مسلمان، در امر خیر، اتحاد داشته باشیم، زیرا رضای خداوند تبارک و تعالی در آن است.
باید به گونه ای که لطمه ای به مصالح عالیه مسلمین وارد نشود، ملت را بر دیگران اولویت دهیم، شهروند را نیز باید بر دیگران اولویت دهیم. ثروت این کشور اول برای شهروندان است، فرصت های شغلی در این کشور اول برای شهروندان است، همه امتیازات اول برای شهروند است..
و این به معنی این است که مشکل بیکاری و فقر.. حل می شود، زیرا اگر شهروند بر دیگران تقدم داشته باشد، کشور از حل این دست از مشکلات ناتوان نیست. بیایید از یکدیگر بخواهیم که کشور را بر دیگران مقدم بدانیم و از یکدیگر بخواهیم که شهروند را بر دیگران اولویت دهیم.
اولویت دادن وطن و شهروند و ارائه وطن به شهروند به این معناست که این وطن نسبت به سایر کشورها به نفع من است.
من مسلمانم و اسلام اقتضا می کند که گشاده فکر باشم و دیدم را به هر وجب و به هر دانه خاکی از میهن بزرگ اسلامی(امت) بگسترانم. اما با این وجود، مسئولیت زمینی که شما در برابر دیگران مسئول آن هستید، بیشتر از مسئولیت شما در قبال زمینی است که دیگران به آن توجه بیشتری دارند.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with امیر سالار

امیر سالار Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Amirsalar__

Apr 19
آیت الله #مکارم_شیرازی: بر اساس آيات و روايات و حکم عقل، احترام به #وطن جدا از اسلامی بودن یا نبودنش "در ذات" دارای ارزش است!
هر قدر انسان به تاريخ عصر امير المؤمنين على( ع) آشناتر مى‌شود و ضعف‌ها و ناتوانى‌هاى عجيب مردم عراق و كوفه را در آن عصر بررسى مى‌كند، به اين حقيقت تلخ واقف مى‌گردد كه اين مردم زبون و ذليل و نادان چگونه ارزش‌هاى مكتب اين پيشواى بزرگ را با اعمال خودشان به زير سؤال بردند!
به همين دليل مولا على (ع) براى تحريک آنها و آماده ساختن‌شان جهت مبارزه با دشمنان خون آشام از تمام وسايل ممكن استفاده مى‌كند، از جمله روى مسأله وطن و علاقه انسان‌ها به آن تكيه فرموده و مى‌گويد: أىّ دار بعد داركم تمنعون؟، از كدامين خانه و وطن خود دفاع می کنید؟
Read 17 tweets
Apr 18
برادر شهید محسن #فخری_زاده دکتر سعید فخری زاده: گاهی این سوال پرسیده می‌شود که آیا شهید اصلاح‌طلب بودند یا اصول‌گرا پاسخی که می توان در جواب به این سوال داد این است که ایشان اسلام طلبی ملی‌گرا بودند. Image
بعد از شهادت ایشان نیز به سمتی نرفتیم که چهره شهید را بیشتر بشناسانیم، چون تخصص این شهید صرفاً فیزیک نبود و غیر از این سه زمینه دیگر را با دانش بالا دنبال می‌کردند این زمینه‌ها به‌این‌ترتیب است اول عرفان بود که تمام شاخه‌های عرفان را به‌صورت کامل می‌شناختند.
از عقلیون افلاطون گرفته تا فلسفه اشراق که شهید فخری‌زاده به فلسفه علاقه فراوانی داشتند تا گوته، دکارت و غیره، در بعد عرفان بیشتر به عرفان ایرانی و به‌طور ویژه به حافظ، سعدی و مولانا علاقه داشتند به طوری که چند سخنرانی نیز در این باب دارد. زمینه بعدی تسلط علمی ایشان ادبیات است
Read 11 tweets
Apr 18
اگر ارتباط کسانی که تا پیش از جنگ #ارتش را با بهانه ها و در قالب های گوناگون تضعیف کردند سنجیده می شد قطعا اطلاعات و اشخاصی پیدا می شدند که نه از روی عقلانیت و خیرخواهی بلکه به واسطه ارتباط با رژیم بعث و صدام ماموریت آماده سازی شرایط برای حمله به #ایران را داشتند.
ناخدا صمدی می گوید:وقتی می‌گویند #ارتش در جنگ غافلگیر شد،دیوانه می‌شوم! ارتش نیز در وضعی بود که هم هرم فرماندهی آن از بین رفته بود،هم تعداد زیادی از پرسنلش استعفا داده بودند، به‌معنای دیگر کمر ارتش شکسته بود وما تا زمان آغاز جنگ استخدام جدیدی نداشتیم ولی ترخیص از خدمت خیلی داشتیم
مثلا سربازی ما از دوسال خدمت به یکسال کاهش یافت، سربازها رفتند و سربازخانه ها خالی شدند، استعفا آزاد شد؛ یعنی گفتند که هرکسی که میخواهد استعفا بدهد و فرماندهان قبول کنند؛ خیلی‌ها رفتند.
Read 12 tweets
Apr 17
#امام_موسی_صدر: وطن دوستی نه شعار است و نه کسب و کار و نه کالایی که بتوان با آن معامله کرد؛ بلکه وطن تجلی‌گاه ابعاد وجود انسان و مقوم شالوده کرامت او و مجالی برای رسالت های اوست؛ و باید با فدا کردن جان خود از آن دفاع کنیم، هرچند از نظر قدرت و عده با دشمن برابر نباشیم.
۱/۴
عشق به وطن بخشی از ایمان است. وطن ابعاد شخصیت انسان و ارتباط او با گذشته و آینده و پیوندش با خویشان و هموطنان و همه ی بشریت است. وطن زمینه ی حرکت و پویایی انسان و فراهم آورنده ی امکان رشد و ابزار تبدیل شدن بذر انسان به درخت پاکی است که ریشه اش ثابت و شاخه اش در آسمان است.
۲/۴
ما اعلام نمی کنیم که جنبشی اسلامی هستیم و همواره خواهیم گفت که جنبشی ملی هستیم. اسلام نوعی نگرش به هستی و جهان و زندگی است. اسلام به هیچ وجه با فعالیت ملی و فعالیت قومی ناسازگار نیست.
۳/۴
Read 4 tweets
Apr 16
#اعیان_شیعه: #فردوسی بزرگ ترین شاعر پارسی گوی و مشهورترین زبان شناس ایران است. استاد مطلق همه شاعران و فصیحان پارسی گوی است و بر گردن همه شاعران متأخر پارسی‌گوی شایستگی دارد، چرا که دامنه‌ی بلاغت را برایشان وسعت بخشید، راه را برای گفتار هموار کرد.
روش شعر را آسان کرد و راه را گشود. با واضح ترین نشانه ها، در ایستگاه های مختلف، جهت های مختلف و ایده های متفاوت، با انواع عبارات و رنگ های استعاره آمد. در کمال فن بیان از غزل و حکمت، اعتذار، انذار، مدح، طنز، مرثیه سرایی، فخر، اندرز و دیگر اهداف شعری.
.. و احیای ملی گرایی، میهن پرستی و زبان فارسی و...،مردم در بازارها از آن صحبت می کنند و در مجالس در موقعیتی خاص شعر او را در شاهنامه می خوانند که احساسات و عواطف آنها را برمی انگیزد و عشق به وطن را در آنها تجسم می بخشد.
Read 16 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(