امیرسالار Profile picture
... ... ... ... ...
Dec 23 7 tweets 3 min read
هینتس:«علت شکست اوزون حسن آن بود که او نتوانست توپهای ونیزی را به مقابله با توپخانه عثمانی ها که سواران ترکمنی و ایرانی او را چون برگ خزانی بر زمین می ریخت، بفرستد.»

پ.ن:ضعف مشترک آق قویونلو-مملوک-صفوی، سنگ اندازی عثمانی و نرسیدن توپ ونیزی ها به جنگ بود. حرام دانستن شعر است. "بین سال‌های 1485 تا 1490، دو کشور جنگی بی‌نتیجه داشتند که در آن مملوک در مجموع بهتر از عثمانی‌ عمل کرد. اما توازن نظامی به سرعت در حال تغییر بود. مزیت عثمانی، سلاح گرم بود. مملوک به طرز ناامیدکننده ای توسط پیاده نظام تفنگدار و توپخانه عثمانی شکست خورد. "

2/ Image
Dec 11 6 tweets 3 min read
حسین علایی (۵دی ۱۴٠٠) : بشار اسد که مادم العمر رئیس جمهور نیست. در عراق هم هرکسی حاکم باشد، یا با انتخابات یا بدون انتخابات بیشتر از صدام که نمی تواند بماند. اگر بدون قرارداد وارد عمل بشویم، ممکن است تعهدی به ما نداشته باشند.

1/5 ما به دولت مسعود بازرانی کمک کردیم، الان اقلیم کردستان پایگاه اسرائیلی هاست. ترکیه ای که هرچند روز یکبار خاک عراق را بمباران می کند، حجم مراوداتش در بازار عراق بیشتر از ایران است. اگر روابط کشورها به روابط گسترده اقتصادی منجر نشود، هر نوع روابطی شکننده است.

2/5
Sep 27 5 tweets 2 min read
رابرت کاپلان: گلدا مایر به سیگنال‌هایی که از مصر مبنی بر مذاکرات احتمالی صلح با انور السادات می‌رسید، توجه نکرد. پس از شکست نظامی اعراب در سال 1967، کابینه اش تصور نمی‌کردند که اعراب آنقدر قوی باشند که بتوانند دوباره وارد جنگ شوند.

1/4 Image
Image
در اکتبر 1973، این تراژدی زمانی رخ داد که مصر، با هماهنگی سوریه، حمله غافلگیرکننده ای را به اسرائیل از طریق کانال سوئز و در شمال، به بلندی های جولان انجام داد.

2/4
Sep 18 16 tweets 3 min read
شش مورد هست که بدون غیب گویی بایستی از حمله به دشمن اجتناب کرد: ۱.هنگامی که کشور دشمن، وسیع و جمعیتش فراوان است و در راحتی به سر می برد. ۲.هنگامی که در این کشور، زبردستان، زیردستان را دوست می دارند و کارهای نیکویشان شکوفا و همه جانبه است. Image ۳.هنگامی که تشویق به عمل می آید و مجازات و تنبیه هم با دقت مورد توجه است. ۴. هنگامی که با اثبات لیاقت، افراد به مقامات شایسته منصوب می شوند؛ به افراد عاقل مسئولیت داده می شود و کارها را به افراد کاردان می سپارند. ۵. هنگامی که تعداد افراد ارتش، بسیار و ساز و برگشان مجهز است.
Aug 23 21 tweets 6 min read
شفق الله وردی (عضو پیکار): از قبل شکسته بودیم، وگرنه سعید یزدیان کسی است که دوره شاه، توی زندان، افسانه مقاومت دارد؛ کسی است که ساواک شاه با آن دم و دستگاهش نتوانست بمبی را که تو ساختمانش کار گذاشته بود، کشف کند. ولی اینجا می بُرَد!

1/20

Image
Image
من نمی گویم شکنجه نبود. من به گمانم شکنجه دادن این جاک..ها توی تاریخ بی نظیر باشد، ولی فقط این نبود، ما قبل از اینکه وارد زندان بشویم، شکست خورده بودیم. من در مقابل شعارهای جمهوری اسلامی مات شده بودم. خب من می گفتم مرگ بر شوروی، جمهوری اسلامی هم می گفت مرگ بر شوروی!

2/20
Aug 6 12 tweets 2 min read
در مارموز بودن یحیی سنوار، همین بس که افسران اسرائیلی را قانع کرده بود که دیگر یک تهدید نیست و می خواهد غزه را به سنگاپور/دوبی تبدیل کند و در این راه حتی از تخصص و فناوری اسرائیلی ها هم استفاده می کند. قبضه کردن شاخه سیاسی با حفظ سمت، تنها از او برمی آمد. Image از طرفی، این ادغام، باتوجه سوابق و ارتباطات پیشین، بیشتر به مذاق میلیشیای حول ایران خوش می آید و صورت مسئله اختلاف بین شاخه سیاسی و نظامی پاک می شود، چون دیگر از سایه سنگین خود سنوار هم خبری نیست، خود صندلی را تصاحب کرده.*
Mar 26 50 tweets 9 min read
پناهی سمنانی: مشکل این نیست که سرگذشت #حسن_صباح را از کجا می توان آغاز کرد. مشکل این است که کدام دسته از منابع بی شماری را که در اطراف زندگی افسانه ای این مرد نوشته شده می توان مبنای کار قرار داد؟

1 Image شخصیت شگفت انگیز و زندگی پرماجرای حسن صباح از او در تاریخ، سیمایی به راستی افسانه ای ساخته است. کمتر چهره ای را در تاریخ ایران می توان یافت که موجب بروز این همه ماجرای حیرت آور شده باشد.

2
Mar 11 22 tweets 6 min read
برخی هم تصور می کنند اگر شاه اسماعیل صفوی و به طورکلی صفویه نبود،امروز، ایران سکولار و گل و بلبل در دسترس بود.درحالیکه عملا عثمانی ایران را می بلعید؛ نکته اش اینجاست که تمجیدی هم از طرف اکثریت آخوندها شاهد نیستیم. علی شریعتی صفوی را فحش می دهد.موی دماغ دارخلافه عثمانی شده بود :) Image صفوی در این نگاه خائن به امت اسلام محسوب می شود؛ این جنس از شیعیان خجالتی با خیال امت یکپارچه اسلامی تحت لوای شعارهای امت گرایانه خلیفه عثمانی روزگار می گذرانند و حسرت چنین جهانی را می خورند.

2
Feb 23 79 tweets 14 min read
سرتیپ مفید: در نیروی هوایی ارتش، طرح البرز تهیه شده بود. شناسایی ها، هدف گذاری ها، تعداد هواپیما و مهمات مورد نیاز و سایر آمادگی ها و هماهنگی ها همه انجام شده بود. در شروع جنگ تحمیلی اجرای طرح «کمان ۹۹» نیروی هوایی، مرهون همین آمادگی قبل از انقلاب بود!

1

Image
Image
در اینجا لازم می دانم که سوالات احتمالی را خودم مطرح کرده و پاسخ دهم.

۱.آیا قبل از انقلاب ما طرح دفاعی در مقابل عراق نداشتیم؟

۲. آیا بعد از انقلاب و قبل از جنگ هم ما طرح دفاعی در مقابل عراق نداشتیم که نتوانستیم جلو پیشروی ارتش عراق را در نقاط صفر مرزی بگیریم؟

2
Feb 23 25 tweets 6 min read
حضرت آیت الله سید محمود طالقانی که از رهبران شناخته شده انقلاب اسلامی بود در مورخ ۱۳۵۷/۱۱/۲۸ می گوید «اگر به میل من باشد یک پاسبان را در رأس شهربانی و یک ستوان یکم را در رأس ستاد ارتش قرار میدهم!»

1
Image صبح روز ۱۳۵۸/۱۲/۴ بود. قبل از مراسم صبحگاه، فرماندهی نیروی زمینی سرتیپ ولی الله فلاحی مرا احضار کرد. در جلو ساختمان فرماندهی، ایشان به اتفاق تیمسار سرتیپ علی مردان خزاعی منتظر من بودند. راننده و خودروی ایشان هم آماده بود.

2
Feb 20 35 tweets 7 min read
هویدا سخت تحت تأثیر روش کنترل قیمت‌ها در فرانسه بود و معتقد بود در ایران هم باید چنین سازمانی به وجود آید. من هم سخت مخالف کنترل قیمت‌ها بودم. چرا که خود در فرانسه درس خوانده بودم، با استادانم گفت‌وگو کرده بودم و نتایج بی‌ربط و غیراقتصادی این نوع کنترل را می‌دانستم.

1
Image به‌عنوان نمونه وقتی شما با منطقی غیراقتصادی، سعی به کنترل قیمت‌ها می‌کنید، در واقع مانع تولید بیشتر آن کالا می‌شوید و در اثر این‌که آن کالا به اندازه کافی تولید نمی‌شود، پس از چندی عرضه محدودتر می‌شود و خواه ناخواه شما ناچار به افزایش قیمت می‌شوید.

2
Feb 13 51 tweets 11 min read
سرلشکر حسنی سعدی:اوایل دهه ۵۰ من با درجه سروانی در لشکر ۸۱زرهی،فرمانده گروهان یکم گردان۱۲۳ در تیپ اسلام‌آباد غرب بودم. اولین بار، سال۵۱ با بعثی‌ها جنگیدم. در مناطقی مثل سومار و نفت شهر با بعثی‌ها درگیر شدیم و آن‌ها را حسابی کوبیدیم. پاسگاه ابوعبیده آن‌ها را با خاک یکسان کردیم!

1
Image از پیروزی انقلاب تا شروع جنگ، یک دوره تقریباً ۲۰ ماهه است. ما هیچ وقت نمی‌توانیم به مقطع جنگ ورود کنیم، مگر اینکه این ۲۰ ماه را مورد بررسی قرار دهیم. بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب، تعدادی از فرماندهان ارشد ارتش اعدام و برخی زندانی یا اخراج شدند.

2
Feb 12 74 tweets 15 min read
سرهنگ شریف النسب: ظهیرنژاد مثل فنر از جا پرید و فریاد زد: آقای محترم، چه کسی به شما اجازه داده چنین حرفی بزنی؟ من به این سرباز گفته ام برای یک وجب خاک، باید خون بدهی. شما می گویی ما برای خاک نمی جنگیم؟ خاک ما، وطن، قرآن و دین ماست!

1
Image ظهیرنژاد می گفت: ضربە اصلی که ما خوردیم از کودتای نقاب بود، درست هم می گفت. در این ماجرا عدهای را دور خود جمع کرده بودند و می دانستند از این آدمهای لنگه به لنگه و بیکاره چنین کار بزرگی برنمی آید و شکست آن حتمی است.

2
Feb 11 73 tweets 14 min read
سرتیپ تراب ذاکری:کسی حرف ما را گوش نمی‌کرد، نه حرف من،نه حرف فلاحی و نه حرف ظهیرنژاد. از خرداد54حولات نظامی عراق را گزارش کرده بودم. آن گزارش‌ها را پاره کردند و سوزاندند.من همیشه در کلاس‌هایم می‌گویم که اگر به موقع یکی از لشکرهای ما در خوزستان مستقر می‌شد امکان نداشت جنگ شود!

1
Image با قرائن ،حمله عراق را پیش بینی کردیم و مستندات خود را به سیاستمداران وقت دادیم، به عنوان مثال به کمک آقای غرضی که استاندار وقت خوزستان بودند، موضوع را به گوش نمایندگان مجلس رساندیم. باور عمومی مسئولان کشور این بود که جنگ نخواهد شد.

2
Feb 8 49 tweets 11 min read
دریادار داریوش ضرغامی (فرمانده تکاوران دریایی): خیلی دقیق می زدند چون ستون پنجمشان خوب کار می کرد. اگر یک فرمانده واحد در خرمشهر بود که با واحدهای مختلف که به شهر می آمدند هماهنگی ایجاد می کرد و حساب این مزدوران را می رسید شاید خرمشهر سقوط نمی کرد!

1/2
Image
Image
روزهای اول درگیری که یکی از مسئولین به شهر آمده بود، از من پرسید چه می خواهی؟ گفتم: فقط ما را از شر این ستون پنجم راحت کنید. چون من که می جنگم نمی توانم حواسم را هم به اینها بدهم.

2/2
Feb 4 109 tweets 19 min read
علاقه‌ی شدید بنده به تاريخ و ادب فرهنگ ايران و ايرانی و به ويژه فرهنگ باستان، به قدری بود که با تحصیل در این رشته، هم اکنون از آبرومندی بالایی در اين زمينه برخوردار هستم.

۱۳۹۴

1
Image و تابه حال، از بنده دعوت‌های زیادی در سطوح بالا و راه‌های دور به ویژه در سطح ارتش انجام شده که به ایرانیان، مخصوصا ارتشیان بياموزيم و رهنمود بدهيم كه برای ارتشی بودن و از جان گذشتن و قربانی مردم شهر و ديار و سرزمين خود بودن، به چه خصوصيات اخلاقی نیاز است.

2
Jan 31 38 tweets 8 min read
دکتر مجیدی: چندین بار حتى در حضور اعلیحضرت عرض کردم : قربان، علت اینکه ما سرمان را پایین انداختیم و داریم کار می کنیم، این است که سالهای جنگ را دیده ایم، زجرها را کشیده ایم و تجربیات سیاسی پیدا کرده ایم، اما این جوانهایی که حالا در مملکت دارند بزرگ می شوند چگونه خواهند بود؟

1 Image یکی از سالهایی که وزیر کار بودم، یک مسافرتی با هویدا به یکی از شهرستانها کردیم. در ماشین که پهلوی هویدا نشسته بودم، این جمعیت و بچه ها را که در خیابان می دیدم، گفتم: آقای هویدا، بیچاره کسی که بعدها وزیر کار باشد و بخواهد جواب اینها را از نظر شغلی بدهد!

2
Jan 16 4 tweets 2 min read
برخلاف روایتی که کردستان عراق را هدفی بی ربط با اتفاقات اخیر می داند. کشته شدن پیشرو دزایی تاجر سرشناس در کردستان عراق را می توان مرتبط با سیدرضی موسوی که در پوشش دیپلمات در سوریه بود دانست. مهره های تدارکاتی در نزدیکی مرزهای دو طرف هدف قرار گرفته اند.
Image شکل عملیات هم این گزاره را تایید می کند با این تفاوت که خانواده دزایی هم در امان نماندند.*
Jan 6 181 tweets 57 min read
معمولا روی این موضوع که قاسم سلیمانی در ابتدا با هدف حفظ بشار اسد اصلا قبل از ظهور داعش در سوریه حضور داشته است خیلی مانور داده می شود؛ اما معمولا خیلی به اپوزیسیون سوریه پرداخته نمی شود و با لفظ مردم سر و ته قضیه را هم می آورند. در ادامه نظر برخی کاربران را با هم می خوانیم.

1
Image سلیمانی درواقع با ارتش آزاد سوریه می جنگید نه با داعش!

قبل از اینکه داعشی باشه اینا تو سوریه آدم کشتن ...

2 Image
Dec 28, 2023 21 tweets 5 min read
اسناد دیپلماتیک از طبقه بندی خارج شده👇🏻

سلیمانی:"ایران آماده گفتگو با آمریکا در مورد امنیت عراق است.آمریکا و ایران منافع مشترکی در عراق دارند و هر دو برای[موفقیت در تامین] امنیت و علیه تروریست ها تلاش می کنند.به قبر خمینی سوگند اجازه شلیک گلوله به [سوی] آمریکایی ها را ندادم!"

1

Image
Image

به گفته رئیس جمهور وقت عراق، جلال طالبانی، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دمشق پرواز کرده است تا به طالبانی پیامی برای سفیر (آمریکا) بدهد که ایران آمریکایی‌ها را هدف قرار نمی‌دهد و آماده همکاری است.

2
Dec 15, 2023 41 tweets 9 min read
محمد باهری وزیر دادگستری کابینه علم: مرحوم علم می‌گفت که فرماندار کل سیستان و بلوچستان بودم. وقتی که پاکستان مستقل شد می‌دانید در بلوچستان ما هم یک حرکت‌هایی پیدا شده بود دیگر ـ یک ناراحتی‌هایی. آقای قوام‌السلطنه به فکر می‌افتد که یک مرد مقتدری را بفرستد ...

1
Image امیراسداللهخان آن‌ موقع بیست‌ودو سه سالش بیشتر نبود. فکر می‌کند که این را بفرستد آن‌جا چون خانواده‌اش مورد احترام بلوچ‌ها بود. مثلاً مخصوصا مادر مرحوم علم را حتی بلوچ‌هایی که در پاکستان هستند خیلی بهش احترام می‌گذاشتند.

2