۱. یکی از راه‌هایی که نظام توتالیتر به واسطهٔ تعارض منافع با مردمش، برای مطیع‌سازی همگانی برمی‌گزیند، تلقین منافع مشترک است. یعنی روی باور عموم جوری کار کند که جامعه آن نظام را پاسدار ارزش‌های خود بداند.
ابزار این کار، ایجاد حس ازخودبیگانگی سراسری است.
#مجموعه_توییت
۲.در ایران، تحمیل و تحقیر، ازالهٔ کرامت انسانی، خرافه‌گرایی، وطن‌ستیزی، تهی کردن جامعه از اندیشهٔ پویا، سطحی‌سازی و تحمیق عموم، ایجاد مشغولیت‌های معیشتی، زوال‌گرایی و ارائهٔ قهرمان‌های پوشالی و افراد بی‌مایه بعنوان مراجع اجتماعی در راستای ایجاد همین حس ازخودبیگانگی سراسری هستند.
۳. در دههٔ اخیر در ایران سلبریتی‌ها با شدت پروموت می‌شوند و اینستاگرام فیلتر نیست. پلتفرمی که در دههٔ اخیر نقشی اساسی در سطحی‌سازی جامعه و تحمیق عموم ایفا کرده است. طب سنتی از مبادی رسمی حکومتی تبلیغ می‌شود. دست‌تجزیه‌طلبان برای خودنمایی باز گذاشته شده است.
۴. سلبریتی‌ها در جایگاه مراجع اجتماعی به عموم حقنه می‌شوند. تحقیر زنان دارای چندین متولی رسمی حکومتی است. کشور فاقد تولیدات اساسی برای رفع نیاز است و موازی با آن جامعه به شدت مصرف‌گرا شده است. سرگرمی از مسیر به هدف بدل گشته و ادبیات انسان‌ها در صحبت با همدیگر سخیف شده است.
۵. امید به آینده و بهبود اوضاع کور شده است. کلاهبردارها بدون احساس کوچکترین خطری فعالیت می‌کنند. در سطح اجتماع احساس «ما نمی‌توانیم» موج می‌زند. جامعه از عقده‌های جنسی لبریز است. افراد برای کسب نان شب دچار مشکلند. ثبات اقتصادی وجود ندارد.
۶. اعتماد عمومی به افراد جامعه خدشه‌دار شده است. در دانشگاه متخصص تربیت نمی‌شود. بخش‌هایی از کشور به بیگانگان فروخته یا سپرده شده است. صداقت ارزش اجتماعی شمرده نمی‌شود، شرارت و ناامنی موج می‌زند و...
هنوز می‌شود این فهرست را ادامه داد.
۷. جامعهٔ تهی از خود که به سبب اقدامات عمدتاً مستقیم و هدفمند و بعضاً غیر‌مستقیم هویت خود را از دست می‌دهد، مستعد دریافت هر نوع تحمیل فکری می‌شود.
آنها ما را این چنین می‌خواهند. انسان‌هایی ضعیف، مطیع و چرخ‌دنده‌هایی که موتور فربهٔ بقای حکومتشان را بچرخاند.
۸. ما مردم ایران اگر نتوانیم با نافرمانی عمومی، بسط احترام، امید به آینده، باور به تغییرپذیری وضع موجود و طرد وابستگان حکومتی اعم از سلبریتی و رسانه و بلاگر و اینفلونسر و...، مرجعیت اجتماعی دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی را زائل کنیم دیر یا زود به این تمامیت‌خواهی تن خواهیم داد.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with عجیب زاده

عجیب زاده Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ajibzade

Jan 6
ماجرای هواپیمای اوکراینی خیلی حرف‌ها داشت که بیشتر ما می‌دانیم اما کمتر به زبان می‌آوریم.
سرآمدش افتادن پردهٔ شرارت و شقاوت جمهوری اسلامی، شرّی افسانه‌ای که بر همهٔ مناسباتِ زیست ایرانیان چنگ انداخته، بر همهٔ فرومایگانی بود که تا آن روز جنایت‌های این حکومت را باور نکرده بودند.
حکومتی که نه تنها به سادگی جنایت می‌کند، بلکه با ابزار تزویر و سالوس بر آن رنگ انکار می‌پاشد و گاه به پیرایه و مشاطه همان را در ویترین افتخاراتش می‌آراید و به ساده‌لوحانی که باورش دارند می‌فروشد‌.
هواپیمای اوکراینی رسوایی عظیمِ خیلِ هواداران جمهوری اسلامی نیز بود که به روش همیشگی‌شان یعنی دروغ و غوغا قصد داشتند تا جلاد را تطهیر کنند. این دیوار به قیمت جان آن ۱۷۶ مسافر بی‌گناهی که در آن هواپیما کشته شدند فرو ریخت.
Read 4 tweets
Nov 10, 2021
۱.کودک بودم. صدای شکسته شدن استکان‌های چای را در صف مدرسه شنیدم. نگاهم از ناظم بداخلاقمان به سمت ورودی سالن کلاس‌ها چرخید. مستخدم مدرسه عقب عقب به داخل حیاط پرتاب شد و دمپایی‌های پینه‌دارش هر کدام به سویی افتادند.
مدیر مدرسه لَختی بعد با دهانی مشحون از ناسزا از همان در بیرون آمد.
۲.مستخدم مدرسه‌مان مردی مظلوم و بیش از حد ساده‌دل بود. مجنون نبود، اما خیلی‌ها او را «خُل» می‌خواندند، چون هر که هرجور که می‌توانست اذیتش می‌کرد و کلاه بر سر می‌گذاشت. برخورد همگان، از دانش‌آموز و معلم تا کاسب و همسایه با او اندوهبار و تحقیرآمیز بود. حتی یک آقا هم پیشوندش نبود.
۳.همه به او می‌گفتند رحمان! گاهی بچه‌های مدرسه بیسکوییت‌هایش را می‌دزدیدند، گاهی جوانک‌های محل زورگیرش می‌کردند، گاهی بقال به زور به او ماست را چند برابر قیمت می‌فروخت. گاهی هم کسبهٔ راستهٔ فلان با کتک مجبور به پوشیدن کلاه زنانه و رقصیدنش در برابر عموم می‌کردند.
Read 14 tweets
Sep 11, 2021
فتنهٔ سعدی با یک غزل

چنانست که چندین شاعر بزرگ پس از سعدی کوشیده‌اند تا با سرودن غزل‌هایی هم‌وزن و هم‌قافیهٔ آن اظهار کنند چیزی از سعدی کم ندارند:

«جزای آن که نگفتیم شکر روز وصال
شب فراق نخفتیم لاجرم ز خیال
.
.
.
به ناله کار میسر نمی‌شود سعدی
ولیک نالهٔ بیچارگان خوش است، بنال»
۱. سیف فرغانی:

هلال حسن، به عهد رخ تو یافت کمال
که هم جمالِ جهانی و هم جهانِ جمال

رخ تو دید و بنالید سیف فرغانی
چو گل شکفت مگو عندلیب را که منال

بیا که در شب هجران تو بسی دیدیم
«جزای آنکه نگفتیم شکر روز وصال»
۲. حافظ:

شَمَمتُ روحَ وِدادٍ و شِمتُ برقَ وصال
بیا که بوی تو را میرم ای نسیم شمال

حکایت شب هجران فروگذاشته به
به شکر آن که برافکند پرده روز وصال

بیا که پردهٔ گلریز هفت خانه چشم
کشیده‌ایم به تحریر کارگاه خیال

قتیل عشق تو شد حافظ غریب ولی
به خاک ما گذری کن که خون مات حلال
Read 8 tweets
Sep 7, 2021
مروری بر آنچه که نسزد فراموش کرد.

آنچه زیر این توییت می‌آید، اوراقی از تاریخ معاصر ایران هستند که هر چشم و گوش داور و دادوری، حتی برای لحظه‌ای نباید از آنها غافل شود. اوراقی که بدون آنها، تفسیر و توصیف دوران جمهوری اسلامی، سقیم و ناقص است.

این مجموعه، به مرور تکمیل خواهد شد.
در اینجا تنها یک روایت تاریخی، فارغ از درجهٔ اهمیت و بازتاب در منابع و رسانه‌ها مطرح می‌شود. این مجموعه مبتنی بر روش‌های تاریخ‌نگاری آکادمیک نیست و صد البته نمی‌خواهد هم که باشد. اینجا تنها بارقه‌ای کم‌سو برای بازخوانی بخشی تاریک از تاریخ روایی چند دههٔ منتهی به امروز است ولاغیر.
۱. از کارون شروع می‌کنم. کارون سهمگین‌ترین تراژدی ممکن در ذهن نویسنده است. خلاصهٔ سروریِ یک ایدئولوژی واپسگرای ویرانگرِ بی‌رحم.

کارون حاجی‌زادهٔ ۹ ساله به همراه پدرش حمید، توسط قاتلان در استخدام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در خانه‌شان کاردآجین شدند. Image
Read 23 tweets
Aug 27, 2021
ایرانی کمابیش یازده قرن فرصت داشت خودش را از چنگال اسلام برهاند. مگر می‌شود که یازده قرن کسی حتی در حد و اندازهٔ محمد، در این جغرافیای پهناور پرورده نشود؟ شاید چون متفکر ایرانی خواست مسلِم بماند. حتی باورمندان به بازیابی خردورزی ایرانشهری مانند یعقوب لیث و فردوسی هم مسلمان مردند.
از فیلسوفان و متفکرانش هر که آمد جز از سوسوهای گُنگ و کم‌نوری از امثال رازی و خیام، که در لفافهٔ دینداری، مخاریق‌الانبیاء را پدید آوردند، اثری از شوریدن بر جهان‌بینی خمودهٔ تحمیل‌شدهٔ اسلام نمی‌توان یافت.
نه تنها اثری از آن شورش نیست، که همهٔ همّ و غم‌شان را بر این بسیج کردند که حقانیت اسلام را به هزار سفسطه به اثبات برسانند. گویی پیش از اندیشیدن نتیجه را گرفته‌اند. حتی از حملهٔ مغول که صحنهٔ سیاست را برای مدتی از اسلام سیاسی زدود، نه تنها بهره نگرفت، که کوشید به همان چاه بازگردد.
Read 6 tweets
Jul 30, 2021
هر جهان‌بینی که در آن جانبی با عنوان یا در نسبتِ با «جانب حق» تعریف شود، حذفی است. در واقع چنین است که خود را حق و نقطهٔ پرگار عالم می‌شمرد و همهٔ آنچه جز خود اوست را باطل در نظر می‌گیرد.
جهان‌بینی اسلام، جهان‌بینی حذفی است. همین رویکرد، اسلام را تبدیل به یک تهدید جهانی می‌کند.
جهان‌بینی خودحق‌پندار، سامانهٔ اخلاقی ثابتی ندارد. در واقع امر اخلاقی در آن جوری تعریف می‌شود که جانب حق، صاحب مزایای بیشتری است.
چنین می‌شود که مثلا مسلمانان مجازند علیه حکومت جائرِ غیر مُسلم بشورند، اما غیر مسلمانان اگر علیه حکومت جائر مسلم بشورند محاربند و مشمول مجازات مرگ.
همین می‌شود که احمد زیدآبادی برای الهه هیکس حق فحاشی قائل می‌شود ولی همان را برای جوان خشمگین سرخورده و تحقیر شده، مذموم می‌داند.
از همین دیدگاه، اصلاح‌طلبان نمی‌توانند و هرگز نمی‌توانستند آلترناتیوی برای جمهوری اسلامی باشند، چون آنها از نظر جهان‌بینی، خود جمهوری اسلامی‌اند.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(