عجیب زاده Profile picture
از خودم که می گذشتم بالغ بودم. از آن پس را به خاطر ندارم
6 subscribers
Mar 29, 2023 6 tweets 2 min read
۱. شاهزاده رضا پهلوی ستون یک اتحاد در جبهه‌ای واحد است و عبور از او لطمه‌ای بزرگ به جریان ایران‌خواهی است. به این سبب که باعث گسست پیوندهایی که جبههٔ ایران‌گرایان را در کنار هم به نیروی تأثیرگذار تبدیل کرده است، می‌شود.
این ولی به این معنا نیست که در برابر اشتباهات منفعل باشیم. ۲. به عنوان بخشی از جنبش ایران‌گرایی، موظفیم بکوشیم تا او را از هم‌نشستی با ایران‌ستیزان بر حذر داریم. فراموش نکنیم که «جامعهٔ ایران بشدت ملی‌گراست».
ایشان باید به این نقطه برسند که پتانسیل لازم برای پیشبرد امور را دارا هستند و نیازی به کوچک کردن خود زیر سقف کوتاه همبستگی ندارند.
Jan 21, 2023 4 tweets 1 min read
نظر کنونی‌ام این است که علی‌رغم همهٔ غوغاها، ایران با خطر تجزیه روبرو نیست. جدای از اینکه تجزیه‌طلبان کسر اندکی از جامعهٔ اقوام ایرانی را می‌سازند، کردستان و بلوچستان به دلیل حساسیت امنیتی بسیار بالا برای ترکیه و پاکستان، در افق چنددههٔ آینده امکان استقلال نخواهند یافت. ترکیب جمعیتی خوزستان نیز به گونه‌ای است که آن خطه مسیر تجزیه را به سمت تبدیل به یک کشور عربی نخواهد پیمود. بزرگی و پرجمعیتی استان‌های آذری‌نشین و تکثر بسیار بالای این مناطق مهمترین مانع برای جنبش پانترکی است.
اما اینها را خود تجزبه‌طلبان هم می‌دانند.
Jan 21, 2023 4 tweets 1 min read
گرایش سراسری و رادیکال به ملی‌گرایی یکی از نتایج زوال‌گرایی است. مرحلهٔ بعدی هم تشکیل یک دولت اقتدارگرای ملی است. این را مدتهاست که گفته‌ام.
تنها گزینه‌ای که شاید بتواند آلترناتیوی دموکراتیک بسازد، پهلوی است. این شانس را می‌توانید از دست دهید ولی با واقعیت نمی‌توانید سرشاخ شوید. می‌دانم که بیشترتان چنان سرشار از هیجان هستید که تحمل شکستی دیگر از واقعیت را ندارید، اما روی کار آمدن یک حکومت اقتدارگرا پس از جمهوری اسلامی یک انتخاب طبیعی است. یعنی یا دولت تشکیل نمی‌شود یا اگر قرار باشد تشکیل بشود، قطعا اقتدارگرا است.
Jan 12, 2023 14 tweets 3 min read
۱.مدتی پیش یک گروهی چند توییت قدیمی من را بازنشر کردند تا مرا مثلاً به قالیباف نسبت بدهند و از این طریق از میدان خارج کنند. این مدت چیزی ننوشتم چون دون شأن خودم می‌دانستم که خودم را برای عده‌ای که خود ما لب‌هایشان را از پای‌بوسِ ریشهری و دری نجف‌آبادی جدا کرده‌اییم اثبات کنم. ۲. حقانیت من محل اعراب نیست و بنابراین خیلی هم برایم مهم نیست که دیگران دربارهٔ من چه فکر می‌کنند اما برای پایبندی به حقیقت و به سبب خواست بسیاری از دوستانی که واقعیت را می‌دانند، این موضوع را توضیح می‌دهم.
Jan 10, 2023 6 tweets 2 min read
عمدهٔ جریان‌هایی که در این سه ماه میانداران میدان رسانه بودند، بیش از آنکه پایان جمهوری اسلامی را دنبال کنند، دمیدن در روح مردگان سیاسی را پی گرفتند که مدتها بود جامعه از آنها و محتوای واپسگرایشان عبور کرده بود. باید بپذیریم که موفق هم بودند. این از اثرات محافظه‌کاری آگاهترهاست. فی‌المثل جریان‌هایی که انقلاب ۵۷ را ساختند و با داشتن سوابق تروریستی، در دههٔ اول انقلاب هر جنایتی توانستنه‌اند کردند یا دیگری همین اصلاح‌طلب‌های حقه‌باز که امروز همه تحت عناوینی تازه در حال حقنه شدن به عوامند، با این هدف که سرشان برای پس از جمهوری اسلامی بی‌کلاه نماند.
Dec 22, 2022 5 tweets 1 min read
۱. انقلاب‌ها وقوع دفعی دارند. انقلاب به سیلیِ آبداری می‌ماند که اگر بیش از حد محکم باشد جان از تن حاکمیت جدا می‌کند. اگر هم آنقدر توان نداشته باشد، پس از اندی دردش فراموش می‌شود. یا مثل موجی که می‌آید و فرو می‌نشیند. انقلاب ذاتاً تداوم ندارد، ضربه است و باید بقدر کافی محکم باشد. ۲. نهضت‌ها خلاف انقلاب‌ها، به دلیل درآمیختگی با مفهومِ ناایستای مقاومت، پایدارند. نهضت‌ها آرام آرام حرکت می‌کنند و به ضربه‌های تبری می‌مانند که به واسطهٔ پیوستگی‌شان، قادرند درختی سترگ را فرو بیاندازند. انقلاب‌ها شکست می‌خورند، اما نهضت‌ها شکست نمی‌خورند، ادامه می‌یابند.
Nov 23, 2022 11 tweets 3 min read
۱. یادتان هست از ژانویهٔ ۲۰۲۱ دو عامل قدرتمند مهار جمهوری اسلامی یعنی فشار حداکثری و سایهٔ جنگ از سرش برداشته شدند. اینکه اینها در دو سال اخیر به واسطهٔ تحمیل سنت مبارزاتی فعالان مدنی به مطالبه‌گری اقلیت‌گرایانه، از سبد مطالبات براندازی خارج شدند اما قابل درک نیست.
#مهسا_امینی ۲. این دو عامل که دست جمهوری اسلامی را در قبال واکنش‌ها می‌بستند، به کمک لابی قدرتمندش در غرب و خیانت همیشگی متحدتان دیرین ج.ا در محافل پراگرسیو، به تاریخ پیوستند تا این حکومت سفاک دوباره در داخل و خارج دست به گستاخی بزند.
آن متحدان در خون‌های ریختهٔ امروزی شریکند.
Oct 23, 2022 9 tweets 2 min read
۱. تظاهرات برلین سه بازیگر داشت. مردم، برگزارکنندگان و فراخوان‌دهندگان.
مردم سنگ تمام گذاشتند، حسن نیت خودشان را ثابت کردند و یک حماسهٔ باشکوه ساختند. دست این مردم را باید بوسید که از راه دور و نزدیک خود را رساندند تا صدای واحد و بلندتری در معترضان داخل باشند.
#مهسا_امینی ۲. آنچه از امروز در حافظهٔ جمعی ما می‌ماند همین شکوه همبستگی است و لا غیر.
بازیگر دوم این همایش، برگزارکنندگان آن بودند. گروه‌های چپِ افراطی و اقلیت‌گرا با سابقهٔ طولانی در ایران‌ستیزی و تجزیه‌طلبی. همان چیزی که ج.ا از روز اول تلاش کرد به معترضان داخل ببندد تا اتحاد را بشکند.
Oct 19, 2022 5 tweets 2 min read
این فهرست و دیگر فهرست‌ها که در منشن می‌آیند را یکبار دیگر مرور کنید. هر کسی شایستگی ایستادن در کنار شما را ندارد. اینها کشتن هموطنان شما را آسان کردند، در خون آن ۱۵۰۰ نفر شریکند. نگذارید دغلکارانه در صف شما بایستند که به قول حافظ «نه هر که چهره برافروخت دلبری داند».

#مهسا_امینی فهرست حافظهٔ تاریخی از خون‌شویان آبان ۹۸

Sep 10, 2022 5 tweets 2 min read
در تشیّع و تصوّف، فلاکت، ذلت، بدبختی و تحقیر ارزش به شمار می‌آیند. به همین سبب، پیروان این دو، با هیچ تجربهٔ سخیفی از باور خود رویگردان نمی‌شوند، بسا اینکه حتی استوارتر شده و حس قرابت به موعود غایی خود پیدا می‌کنند.
این دو، با قرائت امروزی، مولود زوال‌گرایی دوران مغول هستند. در دوران مغول، تحقیر و فلاکت، بر زندگی جمیع مردم ایران سایه افکنده بود. استیصال مردمان، آنها را به سمت رهیافت‌هایی رهنمون می‌کرد که با باور به آنها بتوانند آن زیستِ تحمیلی را تحمل کنند؛ رهیافت‌هایی که بتوانند تخدیر انسان را توجیه کنند.
Sep 7, 2022 8 tweets 3 min read
این ویدئو را دو بار ببینید. سپس به آن عبارت «همکاران ما در وزارت امور خارجه» دقت کنید. چه کسانی به خبرنگاران، رسانه‌ها، سلبریتی‌ها و افراد مؤثر خط می‌دهند؟ در پروپاگاندا به این افراد «اسپین‌داکتر» می‌گویند.
اسپین‌دکتر، طراح و مجری پروپاگاندای کامل است.
پروپاگاندا یا جوسازی از نظر کارکرد چند شکل دارد: پروپاگاندای تکنیکی، پروپاگاندای کامل، پروپاگاندای غیر فعال (passive) و پادپروپاگاندا (Counter propaganda)
توضیحشان در اینجا نمی‌گنجد، اما پروپاگاندای کامل، نوعی از جوسازی است که در آن محدودیتی برای تکنیک و ابزار وجود ندارد.
Sep 5, 2022 4 tweets 1 min read
نمی‌دانم نظر چند نفرتان شبیه نظر این کاربر محترم است، اما انگار بازگویی پرورده‌های ذهنی‌ام بسیاری از شما را از من ناامید کرده است. البته من عددی نیستم و اتفاقاً به همین دلیل هم در اظهار نظراتم کمتر به نتیجه فکر می‌کنم و بیشتر به لزوم شارش ایده‌ها در بطن و متن نیروهای اجتماعی. Image از روزی که اینجا نوشته‌ام به سنت فکری خودم وفادار بوده‌ام و سعی کرده‌ام همیشه نظرم را بدون تعارف و تکلّف بیان کنم. در جایگاه یک شهروند عادی جامعه که نه بهره‌ای از قدرت برده است و نه نانش لنگ خوشایند و بدآیند کسی است، از اینجا عمدتاً برای بازگویی ایده‌های ذهنی‌ام استفاده می‌کنم.
Aug 28, 2022 4 tweets 1 min read
۱. «آریستوس» در یونانی به معنای عالی است. روبروی آن «کاکیستوس» تعریف می‌شود به معنای بدترین.
کاکیستوکراسی به معنای حکومت بدترین‌ها است.
نامیدن جمهوری اسلامی به عنوان حکومت روحانیون نوعی اعتبار بخشیدن به اوباش و نادیده گرفتن وجه «کاکیستوس» بودن حاکمان جمهوری اسلامی است.
اما چرا؟👇 ۲. برآمدن یک حکومت در نسبت با تعالیمی خاص- حال هرچقدر واپسگرا- نوعی قائم بودن به چارچوب سیاسی و اخلاقی را نشان می‌دهد. اوباش اما از قواعد تعریف‌شده پیروی نمی‌کنند، مسئولیت نمی‌پذیرند، تبعات تصمیماتشان را در نظر نمی‌گیرند و به هیچ منظومهٔ اخلاقی قائل نیستند.
Aug 18, 2022 4 tweets 1 min read
۱. از واژهٔ «سلطنت‌طلب» با حالتی تحقیرآمیز استفاده می‌کنند، گویی کسر شأنِ ونک‌به‌بالایشان است. مهم هم نیست البته.
من سلطنت‌طلب نیستم. موضوع من ایران است. خاندان پهلوی از قدیم دلدادگی و دلسوزی در قبال ایران را ثابت کرده و به همین دلیل، امروز آلترناتیوی قابل اعتماد برای ایران است. ۲. اگر کسی ایران را دوست دارد و مثل من کمین کفتارها و دورخیز شغالان برای نگه داشتن این کهنه‌دیار در همین باتلاقی که نیم‌قرن در آن مستغرق است را می‌بیند و نمی‌خواهد تکه‌تکه‌شدنش را هم ببیند، من را لااقل درک می‌کند. نمی‌گویم مسیر مرا هم می‌رود، اما قطعاً این اضطرار را درک می‌کند.
Aug 11, 2022 8 tweets 2 min read
۱. جامعهٔ ایران، مدت‌هاست در زوال‌گرایی دست‌وپا می‌زند و هرروز بیشتر در این باتلاق فرو می‌رود. مهمترین مانعی که باعث می‌شود ایران پسا جمهوری اسلامی خواص دموکراتیک نداشته باشد، همین خاصیت پدیدآمده در طول سالیان است. ۲. جامعهٔ زوال‌زده به سبب یأس نهادینه‌اش نسبت به آینده و تحقیر توأمانی که به واسطهٔ شکست‌های دمادمش تحمل کرده، از روی درماندگی دائماً برای خودش قهرمان می‌سازد و می‌پرورد. قهرمان‌ها به جایی نمی‌رسند ولی حس غرور نسبت به خویشتنِ قابل افتخار را به جامعه تزریق می‌کنند.
Jul 4, 2022 8 tweets 2 min read
۱.دو خط را در نظر بگیرید که هر کدام در دستگاه مختصات، معادله‌ای دارند. هر معادله‌ای برای خطی مشخص جواب می‌دهد. نظام سیاسی هر کشور هم همین است. متغیرهایی که سرزمین، اجتماع، فرهنگ یا عرصهٔ سیاسی را می‌سازند در هر جغرافیایی متفاوتند. هر جامعه‌ای مستلزم سنتز مدل بومیِ سیاسیِ خود است. ۲. اینکه مثلاً دموکراسی در غرب جواب داده است ولی در شرق به دیکتاتوریِ مادام‌العمر ختم می‌شود، ریشه در همین اصالت اندیشه دارد. پشت مفهومِ دموکراسی دو قرن عصر روشنگری، قطارقطار فلاسفهٔ قاره‌ای و انگلیسی، آزمون و خطا و همینطور دو جنگ جهانی نهفته‌اند. دموکراسی در غرب سنتز شده است.
Jul 3, 2022 4 tweets 1 min read
۱. من به قربانی شر احترام می‌گذارم. قربانی بودن ذاتاً حائز احترام نیست. جایی این احترام معنا پیدا میکند که به انگیزه، به قیام ترجمه بشود نه به سوگ.
یک مادر سوگوار البته می‌تواند فقط به عزا بپردازد، اما مادامی که ستایندهٔ قاتلان فرزندش شد، دیگر یک مادر سوگوار نیست؛ بخشی از شر است. ۲. این مادر و این خاندان قربانیانی معمول نبودند؛ از پس از ۸۸ همواره نمادی برای مشروعیت‌بخشی به حکومت بوده‌اند. هواداران بخشی از سیستم آنها را به عنوان نماد رواداری بر سر مخالفانی زده‌اند که کاسهٔ داغتر از آش خوانده می‌شدند. اعتبار خون فرزندشان را برای بقای این حکومت خرج کرده‌اند.
Jun 24, 2022 4 tweets 2 min read
اگر ۱۵ کیلوگرم اورانیوم طبیعی به شکل UF6 با غنای ۶۵ درصدِ اورانیوم-۲۳۵ در زمینی به مساحت یک هکتار منتشر شود، هر گرم خاک در زمان انتشار ۱۱/۶۵ سیورت بر ساعت (معادل ۱۰۲۲۰۰ سیورت در سال) تشعشع موثرِ ممتد ایجاد می‌کند. حداکثر مقدار مجاز دریافت تشعشع برای انسان ۲۰ سیورت در سال است. تصحیح: مقدار مجاز برای انسان ۲۰ میلی سیورت یعنی دوصدم سیورت در سال است.

حالا همین مقدار اورانیوم اگر وارد یک دریاچه به طول و عرض یک کیلومتر و عمق ده متر بشود، هر لیتر از آب آن ۹۲۹۰۰۰ سیورت در ساعت تشعشع مؤثر دارد.
Jun 20, 2022 8 tweets 2 min read
۱.ارزیابی من این است که تاریخ انقضای جمهوری اسلامی برای اسرائیل به سر رسیده است.
اسرائیل در این چهل و چند سال از طریق سیاست مهار مؤثر توانست از جمهوری اسلامی به عنوان ابزاری برای حفظ و گسترش منافعش بهره بگیرد، بدون اینکه امنیتش حتّی ذرّه‌ای به خطر بیفتد. ۲. اسرائیل موفق شد از طریق همگرایی برای مهار دشمن مشترک، اعراب را به عنوان دشمن کلاسیک و تاریخی به شریک تبدیل کند و با بخشی از آنها رسماً ارتباط دیپلماتیک برقرار کند. همچنین توانست در عرصهٔ پروپاگاندا، اتهام تاریخی اشغال فلسطین را به دفاع مشروع و مقابله با تروریسم دگردیس کند.
Jun 18, 2022 47 tweets 18 min read
۳۴. در ده سال نخست رهبری علی خامنه‌ای (۱۳۷۸-۱۳۶۸)، حکم اعدام هفت نفر با روش قطع سر (گردن زدن با شمشیر) و حداقل یک نفر با پرتاب از بلندی اجرا شده است. ۳۵. در جریان پروندهٔ هسته‌ای، جمهوری اسلامی برای گمراه کردن ناظران بین‌المللی، ۱۵ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۵ درصد را در اطراف تهران پخش کرد . از آثار و تبعات این اقدام بر محیط زیست و همچنین سلامت شهروندان، تا امروز اطلاعی در دست نیست.
May 31, 2022 8 tweets 2 min read
۱. اعتراض به پایین‌ترین لایه‌های جامعه کشیده شده است. این برای یک سیستم که بقای خودش را دنبال می‌کند، خیلی خطرناک است، زیرا سرکوب هم نمی‌تواند علاج بلندمدتی برای آن باشد.
ایجاد اعتراضاتِ فاقد شکل و سازماندهی، یعنی مرحلهٔ ملایم (moderate stage) براندازی آغاز شده است. ۲. نقش شبکه‌های اجتماعی در مرحلهٔ نخست این زنجیره که نهفتگی (incubation stage) خوانده می‌شود، بسیار پررنگ بوده است. از دی‌ماه ۹۶ که نشانه‌های آغاز مرحلهٔ نهفتگی بروز یافتند، شبکه‌های اجتماعی با ابزارهای بازخوانی تاریخی، روشنگری، مرزبندی و رسواسازی به عبور از این مرحله سرعت دادند.