2⃣ Απαντώντας για την παρακολούθηση Κουκάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος @joikonomou είπε: Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα.
❗Στο ρεπορτάζ εξηγούμε γιατί είναι θεσμική εκτροπή: Για τις #υποκλοπές αρμόδια είναι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.
3⃣ Η κυβέρνηση λέει ότι δεν γνωρίζει τι κάνει η #ΕΥΠ. Δηλ. δεν ελέγχει μια κρατική υπηρεσία που κάνει κάθε χρόνο χιλιάδες άρσεις απορρήτου.
❗Όμως ο κ. @kmitsotakis έχει την απόλυτη ευθύνη για την ΕΥΠ αφού την έφερε υπό τον άμεσο έλεγχό του λίγες ώρες μετά τις εκλογές του '19.
4⃣ Ο κ. Οικονόμου ξέχασε να πει ότι:
❗Η εισαγγελέας Εφετών -αρμόδια για τις υποκλοπές- στεγάζεται *μέσα* στην #ΕΥΠ.
❗Όταν η ΕΥΠ ζητά άρση απορρήτου για εθνική ασφάλεια, η εισαγγελέας ξέρει μόνο τον υπό παρακολούθηση αριθμό. Όχι το πρόσωπο & τον λόγο που παρακολουθείται.
5⃣ Το #Μαξίμου λέει ψέματα ότι ο νόμος για τις υποκλοπές στην 🇬🇷 ακολουθεί την Ευρώπη.
Επιστημονικό άρθρο 3 μελών της #ΑΔΑΕ λέει ότι η αιφνίδια αλλαγή της νομοθεσίας από την κυβέρνηση @kmitsotakis αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου & το 🇪🇺 Δίκαιο.
6⃣ Σε αντίθεση με όσα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΑΔΑΕ δεν μπορούσε ποτέ να ενημερώσει τον θιγόμενο ενώ παρακολουθείται.
❗Μέχρι την τροπολογία Μητσοτάκη, η γνωστοποίηση μπορούσε να γίνει μόνο μετά τη λήξη της παρακολούθησης, εφόσον δεν οδηγούσε σε αναίρεση του σκοπού της.
7⃣ Το Μαξίμου έχει βαριές ευθύνες είτε βρίσκεται πίσω από το #Predator είτε όχι.
❗Στην 1η περίπτωση ευθύνεται για το χακάρισμα του δημοσιογράφου @nasoskook.
❗Στη 2η περίπτωση έχει αφήσει σε ιδιώτες ένα εργαλείο για μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσιογράφων & πολιτικών.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
❗️Η κυβέρνηση #Μητσοτάκη άφησε (δις!) τον εγκληματία πολέμου #Νετανιάχου να περάσει ανενόχλητος από την Ελλάδα, παρά το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
✍️ @dafnikaravola @maltepioti @Chondrogiannos
2⃣ Στις 6.7.2025, ώρα 19:40, το αεροπλάνο του #Νετανιάχου με αριθμό νηολόγησης 4X-ISR απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, με προορισμό τη στρατιωτική βάση Joint Base Andrews στο Μέριλαντ (ΗΠΑ) και με σκοπό την πραγματοποίηση συνομιλιών με τον πρόεδρο Τραμπ.
3⃣ Η πτήση #Νετανιάχου, με χαρακτηριστικό κωδικό κλήσης αεροσκάφους XAA1, πέρασε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.
❗️Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέμεινε άπραγη, παρά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη #Γάζα.
#Thread: Σε δίκη για τον #ΟΠΕΚΕΠΕ ο ιδιοκτήτης της #Nerco, Νίκος Χλύκας.
❗️Τη #Nerco είχαμε συναντήσει στην έρευνα για το Costa Navarino: Οριοθέτησε περιοχές #Natura στο Κτηματολόγιο, με συνέπεια τη συρρίκνωση Natura στην τουριστική επένδυση του #CostaNavarino στη Μεσσηνία.
2⃣ Προχωρά στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών η δίκη των «επτά του ΟΠΕΚΕΠΕ». Μεταξύ αυτών ο Ν. Χλύκας της Nerco.
❗️Κατηγορούνται ότι έλαβαν περί τα 180.000€ σε ενωσιακές επιδοτήσεις, εμφανιζόμενοι είτε ως κληρονόμοι είτε ως κτηνοτρόφοι ενοικιαστές δασικών εκτάσεων σε Γράμμο & Βίτσι.
3⃣ Κατά την παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη για διασπάθιση ενωσιακών κονδυλίων, η Ευρωπαία εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα πρότεινε ενοχή των κατηγορουμένων και διερεύνηση διάπραξης των κακουργημάτων της απάτης και της πλαστογραφίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
2⃣ Υπό την αιγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η έκθεση εξοπλιστικών #DEFEA διαφήμισε στην Αθήνα όπλα που το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει σε φονικές επιχειρήσεις κατά Παλαιστινίων.
❗Παρά τη διεθνή καταδίκη για γενοκτονία.
3⃣ Η ισραηλινή οπλοβιομηχανία #Elbit παρουσίασε στην #DEFEA στρατιωτικά ντρόουν #Hermes.
❗Σύμφωνα με το γαλλικό ερευνητικό μέσο @Disclose_ngo, αυτά τα ντρόουν έχουν χρησιμοποιηθεί για βομβαρδισμούς στη Γάζα.
3⃣ Στις 13.4.2025 η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων εξέδωσε ανακοίνωση για την έρευνά μας.
❗Αναφέρει ότι η χρήση δεδομένων DNA από ιδιώτες «χωρίς ευθύνη Δημόσιου φορέα όπως του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού προκαλεί σοβαρά βιοηθικά διλήμματα».
2⃣ Αποκαλύπτουμε την κρυφή Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ υπουργείου Υγείας (με υπογραφή Γεωργιάδη) και δύο ιδιωτικών εταιρειών (RealGenix, Beginnings), στις οποίες παραδίδεται το DNA του 25% των νεογνών έως το 2029.
3⃣ Το δημόσιο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ) θα παραδίδει στους ιδιώτες σταγόνες από τον προληπτικό έλεγχο του αίματος των νεογνών, εισπράττοντας ως τυράκι 10 ευρώ ανά βρέφος.
❗️Όμως, τα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA θα ανήκουν στις εταιρείες!