سعید قاسمی در مراسم «وداع با پیکر #نادر_طالبزاده» موضوع ترور بیولوژیک او را مجددا مطرح کرد: «از نظر من آقا نادر شهید است. او ترور بیولوژیک شد و ما برای این مدعا هزاران دلیل داریم که اکنون مجال باز کردن همه آنها نیست.» اما این ادعا نادرست است.👇 factnameh.com/fact-checks/20…
⬇️
هیچ سندی برای اثبات ادعای ترور بیولوژیک طالبزاده وجود ندارد. پیش از این تنها خود طالبزاده این ادعا را مطرح کردهبود اما درباره این پرونده «سازمان پدافند غیرعامل» تحقیقات مفصلی کرد و «کمیسیون امنیت ملی مجلس» هم آن را بررسی و سرانجام مختومه اعلام کرد.
⬇️
علاءالدین بروجردی: «به هیچ نقطه روشنی در زمینه ترور بیولوژیکی دست پیدا نکردیم… شواهدی دال بر ترور بیولوژیکی این افراد وجود نداشت.»
سردار غلامرضا جلالی: «تشخیص قطعی ترور بیولوژیک… قدری شواهد و قرائن میخواهد… دو مورد مطرح شد که کامل بررسی کردیم… ترور بیولوژیک نبود.»
⬇️
طالبزاده بارها سابقه بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بقیهالله را داشته و یکبار در سال ۱۳۹۴ در این بیمارستان جراحی قلب باز انجام دادهاست. چند ماه گذشته نیز چند بار به بخش مراقبتهای ویژه مراجعه کرده و علت مرگ او نارسایی قلبی بوده که منجر به سکته قلبی شدهاست.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
پس از درگذشت #نادرطالبزاده شایعاتی درباره یهودی بودن خانواده او مطرح شده. تحقیقات ما نشان میدهد اگرچه خانواده نادر طالبزاده به نسبت مواضع سیاسی و فرهنگی او نامتعارف به نظر میرسند، اما ادعای مطرح شده درباره تبار یهودی او پایه و اساسی ندارد.👇 factnameh.com/fact-checks/20…
⬇️
پدر نادر طالبزاده، منصور اردوبادی از فرماندهان عالیرتبه ارتش در دهه ۱۳۳۰ است. در برخی منابع، از جمله خاطرات اردشیر زاهدی از نقش او در وقایع ۲۸مرداد صحبت شده که نادر طالبزاده آن را تکذیب میکند. تاکنون کسی درباره یهودی بودن منصور اردوبادی حرفی نزده است. ⬇️
مادر نادر طالبزاده، سیده وحیدالملوک امیرشرفی است. بعضی اعضای خانواده او را «ماری» صدا میزدند، برخلاف شایعات، او آمریکایی نیست، تبار یهودی ندارد و در یک خانواده اسما مسلمان به دنیا آمده. ماههای آخر عمر در تهران بوده و در مقبره خانوادگی در امامزاده عبدالله دفن شده است. ⬇️
✅✅فکتچک همزمان دومین #مناظره۱۴۰۰؛ در این رشته توییت گفتههای نامزدهای #انتخابات_۱۴۰۰ را درستیسنجی خواهیم کرد👇
کلیگویی و پرهیز از ارائه هر گونه فکت و سند از مهمترین ویژگیهای این مناظره تا اینجا بوده است.
🗣️محسن رضایی: دولت قیمت بنزین را چند برابر کرده است.
گمراهکننده
افزایش قیمت بنزین در آبان ۱۳۹۸ تصمیم شورای هماهنگی سران قوا بود. این شورا در اردیبهشت ۱۳۹۷ با دستور رهبر جمهوری اسلامی برای «اتخاذ تصمیمهای کلیدی در حوزه اقتصادی» تشکیل شد. ۱/۲
درگیریهای اسرائیل و حماس، توجه بسیاری از رسانههای جهان را به خود جلب کرده است. چند نمونه از محتوای تصویری نادرست را که از سوی هواداران دو طرف درگیر منتشر شده، بازخوانی کردهایم. ۱/۶ factnameh.com/articles/2021-…
یکی از تصاویری که در شبکههای اجتماعی و رسانههای فارسیزبان، در سطح گستردهای منتشر شد، تصویری از دو کودک بود که با سر و صورتی خاکآلود، یکدیگر را در آغوش گرفته و در حال گریهاند. این تصویر مربوط به بمباران حلب، سوریه در سال ۲۰۱۶ است. ۲/۶
یکی دیگر از عکسهایی که در روزهای گذشته، به نام «ملاک رافت الطنانی» کودک قربانی غزه منتشر شد، مربوط به دختربچهای روس است. مادر او مدل است و این عکس را در سال ۲۰۱۸ در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده است. ۳/۶
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه: «فساد در ایران سیستماتیک نیست ولی مبارزه با فساد سیستماتیک است.» هر دو گزاره مطرح شده، نادرست و بیاساس هستند. (۱/۵)
( لینک دسترسی به متن کامل گزارش) 👇factnameh.com/fact-checks/20…
پیشتر برخی مقامهای رسمی در جمهوری اسلامی وجود «فساد سیستماتیک» را تایید کردهاند.
در رتبهبندی ۲۰۲۰ شاخص ادراک فساد سازمان دیدهبان شفافیت، ایران در رتبه ۱۴۹ قرار دارد. این بالاترین رتبه ایران در ۱۰ سال اخیر و نشاندهنده افزایش فساد در بخش عمومی است. (۲/۵)
نشانهای در دست نیست که نشان دهد «مبارزه با فساد» به طور جدی و سازمانیافته در دستور کار جمهوری اسلامی قرار دارد.
مهمترین سند قانونی مبارزه با فساد، «قانون ارتقای سلامت اداری» است که ۱۰سال پیش به تصویب رسیده، اما این سند قانونی، فراگیر نیست و شامل همه اشخاص نهادها نمیشود. (۳/۵)
علی خامنهای مدعی است: «در همه جای دنیا سیاستخارجی در مجامع بالادستی تعیین میشود نه وزارت امور خارجه». بله، وزارت خارجه در هیچ کشوری تنها نهاد تعیینکننده سیاست خارجی نیست، اما این همه واقعیت نیست. ۱/۴ factnameh.com/fact-checks/20…
فرایند سیاستگذاری خارجی در کشورها متفاوت است که معمولا مسئولیت نهایی آن با عالیترین مقام سیاسی است. در بسیاری کشورها مردم از طریق انتخابات، رسانههای آزاد و نهادهای نظارتی در تعیین سیاست خارجی نقش فعال و موثر دارند. در ایران فرایند تدوین سیاست خارجی نامشخص و غیرشفاف است. ۲/۴
آقای خامنهای میگوید سیاست خارجی در شورای عالی امنیت ملی تعیین میشود. ما نمیدانیم سازوکار تعیین سیاست خارجی در این شورا چگونه است، اما میدانیم در قانون اساسی حوزه فعالیت این شورا صرفا دفاعی-امنیتی تعریف شده و اشارهای به مسئولیت یا اختیارات سیاستگذاری خارجی شورا نشده است.۳/۴
محمد جواد آذریجهرمی: «ما در شبکه ملی اطلاعات به دنبال قطع ارتباط با دنیا نیستیم.»
نادرست!
طبق مصوبات شورای عالی فضای مجازی کنترل، محدودیت و #قطعاینترنت جهانی دستکم در «شرایط خاص»، جزو اهداف اصلی #شبکهملی_اطلاعات است.👇(۶/۱) factnameh.com/fact-checks/20…
در سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، ۵ بند «غیر قابل انتشار» وجود دارد. ما نمیدانیم محتوای این بندها چیست و چه در آن نوشته شده، اما در بخشهای قابل انتشار هم بندهایی هست که معنی آن ایجاد محدودیت، اختلال و حتی قطع اینترنت «در شرایط خاص» است. (۶/۲)
در این سند رسما از عبارت «امکان مدیریت مستقل به ویژه در شرایط جدایی شبکه از اینترنت جهانی» استفاده شده و تاکید شده شبکه ملی اطلاعات ابزاری برای «اعمال انواع سیاستهای حاکمیتی جمهوری اسلامی در تمامی ابعاد و لایههای شبکه است» است. اما منظور از «اعمال حاکمیت» چیست؟ (۶/۳)