Georgy Zhukov Profile picture
Jun 4 15 tweets 6 min read
Εξ αφορμής της «αποκάλυψης» που έκανε ο συνήγορος της Τουλουπάκη για την «παραποιημένη μετάφραση» εγγράφου του FBI, έχει ενδιαφέρον να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
1/
Όπως καταγγέλεται από την υπεράσπιση της Τουλουπάκη, διαφορά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και επίσημα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, στη δικογραφία της #νοβαρτις υπάρχει έγγραφο του FBI, στην επίσημη μετάφραση του οποίου έχει βολικά διαγραφεί το όνομα του @a_loverdos #Λοβερδος.
2/
Φαινομενικά πρόκειται για την μετάφραση του ίδιου εγγράφου. Ωστόσο, ΔΕΝ είναι το ίδιο έγγραφο. Όταν κατέθεσε ο αντεισαγγελέας Αγγελής στην εξεταστική για τον Παπαγγελόπουλο, κατέθεσε μια σειρά από μεταφράσεις εγγράφων του FBI protothema.gr/politics/artic…
3/
Όπως δήλωσε ενόρκως Αγγελής, τα έγγραφα αυτά του τα εγχείρησε ο βοηθός της Τουλουπάκη, εισαγγελέας Τζούρας και μάλιστα ήταν κατά 4 περισσότερα απ’ όσα είχε επισυνάψει η Τουλουπάκη στη δικογραφία (!!) και άρα η ίδια κατέχει ακόμα άγνωστο αριθμό εγγράφων.
4/
Στα έγγραφα του Αγγελη, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο @protothema, υπάρχουν δυο έγγραφα του FBI ένα με ημερομηνία 29.12.2016 και ένα με 25.5.2017. Τα έγγραφα έχουν πανομοιότυπο περιεχόμενο.

Η διαφορά είναι ότι το έγγραφο του 2016 δεν έχει ονόματα, ενώ το έγγραφο του 2017 έχει.
5/
Κατά τα φαινόμενα, το αγγλικό έγγραφο -σελίδα του οποίου δημοσιεύεται- και για το οποίο ζητήθηκε μετάφραση το 2021 από την Ανακρίτρια, προσκομίστηκε στο στάδιο της ανάκρισης από την Τουλουπάκη που το είχε στην κατοχή της, όπως κατέθεσε ενόρκως και ο Αγγελής.
6/
Εάν λοιπόν δεν δημοσιευτούν τα πλήρη έγγραφα, και όχι αποσπασματικά μια σελίδα, κάποιος κακόπιστος θα υποστήριζε ότι πήραν το αγγλικό έγγραφο του 2017 και έβαλαν τη μετάφραση του 2016.

Αλλά πέραν αυτού προκύπτει σειρά άλλων ερωτημάτων.
7/
Α. Τα έγραφα αυτά κρατήθηκαν κρυφά από το τέλος του 2016 έως σήμερα διότι τεκμηριώνουν την παρατυπία να τεθούν οι κουκουλοφόροι σε καθεστώς προστασίας, αφού εμφανίζει τον έναν εξ αυτών να έχει καταθέσει στις ΗΠΑ για να εισπράξει αποζημίωση.
8/
Β. Για ποιο λόγο η Τουλουπάκη κρατάει υπηρεσιακά έγγραφα στο σπίτι της, τα οποία έπρεπε να ήταν εντός της σχηματισθείσας από την ίδια ποινικής δικογραφίας;

Τεκμηριώνει αυτό στήσιμο της υπόθεσης ή όχι;
9/
Γ. Πόσα ακόμη έγγραφα έχουν παραμείνει στην κατοχή της Τουλουπάκη ή τρίτων, τα οποία ενδεχομένως εμπλέκουν άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως για παράδειγμα τον τέως υπουργό ΠΚ, το όνομα του οποίου είχε σβηστεί από την αρχική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή;
10/
Εάν η μετάφραση αφορά όντως το έγγραφο του 2017, υπάρχει μείζον ζήτημα παραποίησης δημοσίου εγγράφου που θα ερευνηθεί από την εισαγγελική έρευνα που διετάχθη. Αυτό λύνεται και πολύ πιο απλά με τη δημοσίευση όλου του εγγράφου για να φανεί πρωτόκολλο και ημερομηνία.
11/
Σε περίπτωση όμως που όλα τα παραπάνω επαληθευτούν, έχουμε να κάνουμε με μια νέα (ερασιτεχνική) σκευωρία μέσα στη σκευωρία της Νοβαρτις, η προσθέτει ένα ακόμη κομμάτι στο το παζλ της ήδη ποινικώς ελεγχόμενης και φερόμενης ως εγκληματικής συμμορίας.
12/
Bonus I: Όταν ο Αγγελής κατέθεσε τα έγγραφα αυτά στην Προανακριτική, ήταν τέτοιος ο πανικός των εμπλεκομένων που υπέβαλαν σε βάρος του μηνύσεις για παραβίαση απορρήτου, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η δημοσιοποίηση τους.

Οι μηνύσεις αυτές αρχειοθετηθήκαν ως αβάσιμες.
Bonus II: Η δικογραφία της Νοβαρτις είναι αχανής σε έκταση εγγράφων. Σε συνδυασμό με το ότι έως τον Αύγουστο 21, η Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ δεν τηρούσε αρχείο μεταφράσεων, βοηθά τη σύγχυση.
Bonus III: ο ΣΥΡΙΖΑ που τόσο εύκολα και ακρίτα υιοθέτησε την βαρύτατη καταγγελία της δήθεν παραποίησης εγγράφου και έβγαλε δελτία τύπου, έχει λάβει υπόψη του όλα τα παραπάνω;

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Georgy Zhukov

Georgy Zhukov Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @GeorghyZhukov

Apr 10
Το χαλαρόν της ημέρας προσφέρεται για να σας εξηγήσω γιατί η Ρωσία αντέδρασε τόσο έντονα στην απέλαση των διπλωματών της από την Ελλάδα, ενώ όλη η ΕΕ προβαίνει σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών κατά δεκάδες. >
Μεταξύ των απελαθέντων είναι ο ακόλουθος τύπου της Πρεσβείας, Βασίλι Γκαβρίλοφ. Ο Γκαβρίλοφ φέρεται ως προσωπική επιλογή Πούτιν, είχε αναλάβει τις επαφές με τα ΜΜΕ και ήταν αυτός που είχε στήσει φιλοπουτινικό δίκτυο στα social media. >
Σε μια σπάνια συνέντευξη του στις 7/2/2022 στο Πρώτο Πρόγραμμα, μας αναλύει ότι η Ρωσία «δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία» και όλα αυτά είναι δυτική προπαγάνδα που ακόμα και «το καθεστώς του Κιέβου» λέει στις ΗΠΑ να την σταματήσουν. >

🔗 ertnews.gr/roi-idiseon/ro…
Read 11 tweets
Mar 16
1/14 To 2019, εκδίδεται στην Αμερική το βιβλίο «Proof of Conspiracy» του Seth Abramson.

Το βιβλίο πραγματεύεται τα όσα συνέβησαν κατά τη θητεία του Τραμπ.

Στις σελίδες φιγουράρει και ο συγκυβερνήτης του Α. Τσίπρα, Πάνος Καμμένος.
2/14 Στο βιβλίο περιέχονται δεκάδες αναφορές για τις επαφές Καμμένου με τον σύμβουλο του Τραμπ G. Papadopoulos και τις υπόγειες επαφές τους με το σύστημα #Πούτιν.

Τελικώς, ο Papadopoulos συνελήφθη, οδηγήθηκε σε δίκη και εξέτισε ποινή για ψευδορκία.
3/14 Στο πλέον χαρακτηριστικό απόσπασμα, ο Καμμένος χαρακτηρίζεται από τις αμερικανικές αρχές ως «σύμμαχος του Πούτιν», αντίθετος στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την Κριμαία και σε πλήρη συνεργασία (μέσω του ΙΓΜΕΑ) με τον Πούτιν.
Read 15 tweets
Mar 16
1/ Θ. Πλεύρης, 11.3.2022, Βουλή:
16.000 οι θάνατοι από Covid εκτός ΜΕΘ.

Π. Πολάκης, 15.3.2022, Twitter, «αποκάλυψη εγγράφου για 16.000 θανάτους εκτός ΜΕΘ»
2/ Σύσσωμος ο τύπος που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει πρωτοσέλιδο την «αποκάλυψη Πολάκη» - δείγμα πολιτικής απόγνωσης και απελπισίας.

❗️Σημειωτέον, ότι το έγγραφο του ΕΟΔΥ το κατέθεσε ο ίδιος ο Πλεύρης στα πρακτικά προς επίρρωση των όσων είπε από βήματος.
3/ Το 2018, χωρίς πανδημία και παγκοσμίως πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, από τις συνήθεις παθήσεις έχαναν τη ζωή τους 5.000 άτομα ετησίως από την ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ.
Read 4 tweets
Mar 6
1/ Παρά τις χαζοχαρούμενες διαψεύσεις είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι ο Σαββίδης μεσολάβησε ώστε πολυμελής αντιπροσωπεία με αρχηγό τον Τσίπρα να μεταβεί στον Πούτιν τον Απρίλιο 2015 και να ζητήσει δάνειο για μετάβαση στη δραχμή.
2/ Γι’ αυτό άλλωστε όπως αποκαλύπτουν τα wiki leaks, ενεπλάκη ο Κλίντον να τον πείσει να υπογράψει το μνημόνιο και να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

info-war.gr/nea-ebloki-tis…
3/ Ωστόσο, η εμπλοκή του Σαββίδη για δάνειο από τον Πούτιν δεν ήταν πρωτοφανής. Είχε επαναληφθεί και το 2011 στον ΓΑΠ, ο οποίος αρνήθηκε.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον ίδιο τον Σαββιδη σε συνέντευξη του στα Επίκαιρα του Λιβάνη, όσο ακόμα ήταν βουλευτής του Πούτιν.
Read 6 tweets
Mar 6
1/ Η τακτική της εναντίωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ουκρανία δεν προέκυψε προ δυο εβδομάδων που καταψήφισαν την έκτακτη οικονομική βοήθεια. Το ίδιο έκαναν και το 2015 μαζί με τους Podemos και την Λεπέν.
2/ Το ίδιο διάστημα, οι Podemos καλούσαν την ισπανική κυβέρνηση να αφήσει τη νατοϊκή γραμμή και να έχει αυτόνομες σχέσεις με τη Ρωσία.

thediplomatinspain.com/en/2016/11/pod…
3/ ΣΥΡΙΖΑ - Podemos έχουν καταγράφει σε διάφορες έρευνες (σε ανύποπτο χρόνο) ως κόμματα που εξυπηρετούν τις ρωσικές θέσεις και τα ρωσικά συμφέροντα.

(Ακολουθούν έρευνες του Economist και του Atlantic Council)
Read 7 tweets
Mar 6
1/ Ως απάντηση των όσων αποκαλύφθηκαν χθες για την απόπειρα να στηθεί δίκτυο ρωσόφιλων καναλιών με επικεφαλής τον Κ. Βαξεβάνη, ο εκδότης απάντησε πως τον Ιούλιο 2018, το Documento ξεσκέπασε Ρώσους πράκτορες που δρούσαν υπέρ του «Μακεδονικού» και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
2/ Ωστόσο, η αποκάλυψη αυτή είχε και συνέχεια. Τον Οκτώβριο του 2018, οι New York Times δημοσίευσαν ότι πίσω από τους Ρώσους πράκτορες ήταν ο γνώριμος φίλος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιβάν Σαββίδης -ο οποίος κατά δήλωση του διετέλεσε «λαγός» του Παππά κατά τον διαγωνισμό των τηλ. αδειών.
3/ Η προσπάθεια να συνδεθούν οι Ρώσοι πράκτορες με τους «μακεδονομάχους» και τη ΝΔ μέσω …μονής Βατοπεδίου έπεσε στο κενό μόλις αποκαλύφθηκε η εμπλοκή Σαββίδη.

Ωστόσο, παρά το στήσιμο της σκοτεινής αυτής υπόθεσης, ο Σαββίδης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Α. Τσίπρα.
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(