Georghy Zhukov Profile picture
Elect a clown, expect a circus.
Greek dating Profile picture 2 subscribed
Jun 5 4 tweets 2 min read
1/4 Μόλις τον προηγούμενο μήνα, ο Κασσελάκης καλεί το περιοδικό downtown «στο σπίτι του», το οποίο βρίσκεται σε προάστιο της Νέας Υόρκης.
Image
Image
2/4 Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο Θάνος Δημάδης, το σπίτι αγοράστηκε με τραπεζικό δάνειο ύψους 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων, συστήνοντας υποθήκη. Image
Jun 12, 2023 4 tweets 2 min read
🧵 Τα παρατράγουδα του ΣΥΡΙΖΑ με το Τουρκικό Προξενείο (μέρος τρίτο: η υπόθεση της Σ. Σαμπιχά)

Στις 23.4.2014, η Αυγή κυκλοφορεί με κύριο θέμα «Εκεί ψηλά στη Θράκη», με το οποίο εν πολλοίς προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφαση Τσίπρα για απόσυρση της Ρομά υποψήφιας ως… twitter.com/i/web/status/1… Image Ωστόσο, στην προσπάθεια της εφημερίδας να δικαιολογηθεί την αρον-αρον αποπομπή της Σαμπιχά, η εφημερίδα προβαίνει σε δύο αποκαλυπτικές παραδοχές:

1. Ότι το Προξενείο παρεμβαίνει και θα παρεμβαίνει στις εκλογικές διαδικασίες «για να "περιφρουρήσει" όχι μόνο την εθνική… twitter.com/i/web/status/1…
Jun 12, 2023 4 tweets 2 min read
🧵 Τα παρατράγουδα του ΣΥΡΙΖΑ με το Τουρκικό Προξενείο (μέρος δεύτερο: η ανάμειξη στο δημοψήφισμα)

Τον Ιούλιο του 2015, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ανέλαβε πρωτοβουλία να ζητήσει τη στήριξη του Τουρκικού Προξενείου για να στηριχθεί το «ΟΧΙ».

Για το σκοπό… twitter.com/i/web/status/1… Σύμφωνα με το Βήμα, η πρωτοβουλία Ζεϊμπέκ ήταν εις γνώση κυβερνητικών στελεχών που όχι μόνο δεν διαφώνησαν αλλά και εμμέσως παρότρυναν την κίνηση αυτή του μειονοτικού βουλευτή. 

Ακολούθησαν δε, άλλες δύο συναντήσεις παρουσία και των άλλων δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή,… twitter.com/i/web/status/1…
Jun 12, 2023 5 tweets 3 min read
🧵 Τα παρατράγουδα του ΣΥΡΙΖΑ με το Τουρκικό Προξενείο (μέρος πρώτο: Φερχάτ Οζγκιούρ)

Στις 20.5.2022, ήτοι έναν χρόνο προ εκλογών, η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο «ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κεντρικής Επιτροπής δύο χριστιανοί για να ευνοηθεί ο εκλεκτός του τουρκικού Προξενείου»… twitter.com/i/web/status/1… Image Σύμφωνα με την εφημερίδα, που μεταφέρει το ρεπορτάζ του Νίκου Αρβανίτη για το komotinipress.gr, τα αποτελέσματα της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας για τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και εκεί που ο Φερχάτ Οζγκιούρ ήταν τελευταίος, μετά… twitter.com/i/web/status/1… Image
Jun 11, 2023 4 tweets 2 min read
🧵 Τα επικίνδυνα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με τη μειονότητα

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το @tovimagr, το ζήτημα με την εμπλοκή του Προξενείου είναι πολύ πιο σύνθετο απ’ ότι εμφανίζεται.

Είναι η πρώτη φορά που ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει «γη και ύδωρ» στο Τουρκικό Προξενείο για να… twitter.com/i/web/status/1… Image Από το 2013 τουλάχιστον, δημοσιογράφος της περιοχής της Θράκης έχει μιλήσει δημόσια για το αλισβερίσι του ΣΥΡΙΖΑ με το Προξενείο και τους ψευτομουφτήδες που μοίραζαν ψηφοδέλτια του κόμματος στα τζαμιά, μετά το πέρας της ιερουργίας.
Jun 11, 2023 4 tweets 2 min read
🧵 Αλέξης Τσιπρας στην @Kathimerini_gr

💢 Για την απλή αναλογική: «η απλή αναλογική έχει υποστεί στρατηγική ήττα και θα περάσουν δεκαετίες για να αποκτήσει εκ νέου νόημα αυτή η συζήτηση»

▶️ Πρώτη φορά που βλέπουμε παραδοχή «στρατηγικής ήττας» από τον Αλέξη Τσίπρα. Image 💢 «Εγώ δεν είπα ποτέ ότι οι δημοσκοπήσεις είναι πετσωμένες»

▶️ Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει σαφείς αποστάσεις ασφαλείας από τα στελέχη του και τον ορυμαγδό των τρολ που ολημερίς έκρωζαν περί στημένων δημοσκοπήσεων. Image
May 29, 2023 7 tweets 4 min read
🧵Συμπτώσεις

Με την τοποθέτηση Μαραντζίδη στη θέση του υπευθύνου πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκα τον εναγώνιο αγώνα που έδινε η Κουμουνδούρου να τον σταματήσει να δημοσιεύει δημοσκοπήσεις της μονάδας ερευνών κοινής γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) από την… twitter.com/i/web/status/1… Οι επιθέσεις προς τον Μαραντζίδη και τον ΣΚΑΪ ήταν ανηλεείς. Τέλη Νοεμβρίου 2017, με επιστολή τους προς το ΕΣΡ, οι βουλευτές Πάνος Σκουρολιάκος, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος και Ιωάννης Σαρίδης ζητούσαν να ελεγχθούν οι δημοσκοπήσεις του ΠΑΜΑΚ..

Το ΕΣΡ απάντησε ότι δεν είναι εκ του… twitter.com/i/web/status/1… ImageImage
May 28, 2023 5 tweets 3 min read
🧵 Κατασκευαστές δημοσκοπήσεων

Στην Απογευματινή της Κυριακής δημοσιεύεται εκτενές ρεπορτάζ για τη «δημοσκόπηση» που δημοσίευσε το ελληνικό παράρτημα του σάιτ Euraktiv, η οποία έδινε διαφορά μισής μονάδας (!) μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Ως τώρα, το σάιτ δεν νιώθει καμία ανάγκη… twitter.com/i/web/status/1… ImageImage Το ελληνικό τμήμα του Euraktiv, όπως προκύπτει από καταχωρήσεις που βρίσκει κανείς εύκολα στο ίδιο το σάιτ, ιδρύθηκε και λειτούργησε το 2010 από τον Γιάννη Ρουμπάτη, δημοσιογράφο και μετέπειτα διοικητή της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ. Image
May 12, 2023 4 tweets 2 min read
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Ζεϊμπέκ, με συνέντευξη του στο Anadolu επιχειρεί να ανοίξει όλη την ατζέντα των ακραίων της μειονότητας, την οποία αποτελεί «τουρκική», η οποία αποτελεί μέρος της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής εναντίον της χώρας μας.
liberal.gr/politiki/bromi… Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αυτοκόλλητος με τον ξευτομουφτή Ξάνθης και συνοδεύει τον τούρκο πρόξενο και κάθε τούρκο αξιωματούχο που επισκέπτεται την Θράκη, κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «επιδείνωσε το καθεστώς της τουρκικής μειονότητας στην Θράκη».
Mar 20, 2023 7 tweets 3 min read
🧵Οι αρμοί της εξουσίας

Αντιπαρέρχομαι τις γελοιότητες Τσίπρα, ο οποίος πήγε και έκανε «αυτοψία» σε ένα γιαπί, ενώ το κτίριο τηλεδιοίκησης Λάρισας είναι άλλο.

Ο καθένας μπορεί να κρίνει και να αποτιμήσει τη σοβαρότητα του ανδρός. Πάμε στο μείζον. Πώς στήνεις ένα καθεστώς που κάνει το άσπρο μαύρο. Κοινώς, πώς ελέγχεις τους αρμούς της εξουσίας.

Πρώτη περίπτωση: Τον Δεκέμβριο του 2016, κάποιος κύριος ονόματι Γιώργος Μουτεβελής διορίζεται μετακλητός στο γραφείο του Σπίρτζη. Ουδείς δίνει σημασία μιας και επί… twitter.com/i/web/status/1…
Mar 12, 2023 6 tweets 3 min read
🧵 Τα αιτία διάλυσης του ΟΣΕ.

Ακούγοντας σήμερα τον κ. Δουδωνή να αναλύει με περίσσεια νομική ευφράδεια τον κατά fictio juris ορισμό της μετάταξης, θυμήθηκα μια ιστορία από τη μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή του Κινήματος, όπου και ο ίδιος αποτελεί στέλεχος.

Στις 4.10.2010 η… twitter.com/i/web/status/1… Στο άρθρο 15 του εν λόγω νόμου εισήχθη ο όρος «πλεονάζον τακτικό προσωπικό» κάθε εταιρείας του ομίλου ΟΣΕ.

Ο νόμος όριζε ότι το πλεονάζον προσωπικό αποφασίζεται κατά το δοκούν από το ΔΣ κάθε εταιρείας του ομίλου, αλλά για την πρώτη εφαρμογή του Νόμου, ως πλεονάζον προσωπικό… twitter.com/i/web/status/1…
Mar 4, 2023 4 tweets 2 min read
❗️ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τα Νέα αποκαλύπτουν πρόστιμο 2.500.000€ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την Υπηρεσία Ελέγχου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που επιβλήθηκε για παρατυπίες της σύμβασης 717 «εκσυγχρονισμός τηλεδιοίκησης και εγκατάσταση ECTS». Η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση κατέθεσε ερώτηση τον Οκτώβριο του 2018 για την πορεία του έργου. Ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης δεν απάντησε αλλά περιορίστηκε στην «πάσα» εγγράφου της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία διαβεβαίωνε ότι το έργο θα ήταν έτοιμο το 2019.
Mar 3, 2023 7 tweets 3 min read
🧵Επιλεκτικές ευαισθησίες

Στις 8.2.20023 ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ερώτηση για τους λόγους εξαίρεσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την εφαρμογή του Κανονισμού 1371/2007 για τα δικαιώματα των επιβατών σε σιδηροδρομικά ταξίδια. Image Δέκα μέρες μετά, η Αυγή δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Σκανδαλώδης εξαίρεση από την υποχρέωση αποζημίωσης επιβατών», δημοσιεύοντας και την απόφαση εξαίρεσης, η οποία έχει ένα περίεργο σημαδάκι που θα αναλύσουμε πιο κάτω. ImageImage
Mar 2, 2023 6 tweets 2 min read
🧵Φρικαλέα μαθήματα μικροπολιτικής σκοπιμότητας

Ο Τσίπρας αναρτά βίντεο στο TikTok με τον Πρόεδρο των μηχανοδηγών, ο οποίος του λέει για «την αδιαφορία της κυβέρνησης στο θέμα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων». Μικρή λεπτομέρεια: ο πρόεδρος είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Image
Nov 27, 2022 12 tweets 4 min read
🧵 Συμπτώσεις, συνομωσίες και σενάρια James Bond

Διαβάζω χθες το πρωί ένα ενδιαφέρον tweet του Τάσου Τέλλογλου.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος μάλλον εννοεί ότι οι συγκεκριμένες κύριες για κάποιο λόγο θα προκαλέσουν την εμπλοκή του FBI. Δεν καταλαβαίνω ποια ακριβώς αρμοδιότητα έχει το FBI στην ελληνική επικράτεια, αλλά λίγη σημασία έχει το τι καταλαβαίνω εγώ.

Η μία εκ των κυριών προ ημερών ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook αναλυτικό άρθρο για τη συμπερίληψη της στη λίστα παρακολουθούμενων.
Nov 27, 2022 8 tweets 2 min read
🧵 Παραμύθια με πριγκίπισσες, δράκους και 37 δις κομπόδεμα

Επειδή παρακολουθώ διάφορους ανόητους να επαίρονται για τα «37 δις που μάζεψε και άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» κρίνω σκόπιμο να (ξανα)γράψω τι είναι και πώς προέκυψαν αυτά τα 37 δισεκατομμύρια. Το σύνολο του ποσού αποτελούν α) περίπου 16 δις από το δάνειο του μνημονίου Τσίπρα συν εκδόσεις χρέους των 2 πρώτων μνημονίων συν υπερπλεονασματα υπεροφορολόγησης (ή σεξουαλικών πράξεων κατά γνωστή ρήση βουλευτού) της μεσαίας τάξης και
Nov 12, 2022 8 tweets 3 min read
🧵 Ο ιδιώτης και οι παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι επί της κυβερνήσεως του δεν μπορεί να αποκλειστούν υποκλοπές μέσω του λογισμικού Pegasus. Η παρουσία του εν λόγω λογισμικού έχει τεκμηριωθεί από το citizen lab, το γνωστό ερευνητικό κέντρο που διαπίστωσε και την παρουσία predator στο κινητό του Ανδρουλάκη.

citizenlab.ca/2018/09/hide-a…
Nov 12, 2022 4 tweets 2 min read
Thread 🧵

Ένα εκ των ονομάτων της νέας λίστας ανήκει την Αντωνία (Τόνια) Πρίμπα, δικηγόρο Αθηνών. Image Στη λίστα, η κα. Πρίμπα εμφανίζεται ως «σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων». Αν μη τι άλλο, μια μετακλητή ειδική σύμβουλος στη ΓΓ Τηλεπικοινωνιών μπορεί να είναι θύμα υποκλοπών.
Nov 12, 2022 12 tweets 5 min read
🧵 Ο νέος Ποινικός Κωδικας και τα ταξίδια στην Μπερ Σεβά

Οι τακτικοί αναγνώστες των όσων γράφω, θυμούνται ότι στις 07.9.2022 έγραφα στο @tomanifesto ότι με τον νέο ΠΚ οι παράνομες υποκλοπές υποβιβάστηκαν από κακούργημα σε πλημμέλημα επειδή οι ποινές «ήταν δυσανάλογα υψηλές». Image Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη ύποπτη τροποποίηση. Με τον νέο ΠΚ τροποποιήθηκαν και οι διατάξεις των άρθρων 370Γ και 370Ε και αποποινικοποιήθηκε η εμπορία και κατοχή λογισμικών επέμβασης σε συστήματα τηλεπικοινωνιών και πληροφοριακών συστημάτων γενικώς.
Sep 1, 2022 4 tweets 2 min read
1/ Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπαρχάν Μπουράν υποδέχτηκε σήμερα τους δυο υποψήφιους που προωθεί η Τουρκία για τη θέση του μουφτή για τον νομό Ξάνθης.

❗️ m.facebook.com/story.php?stor… 2/ Ο Μπουρχάν καλεί τους μουσουλμάνους τη περιοχής να «ψηφίσουν» τον έναν εκ των δυο, ώστε να «εκλεγεί» μουφτής για την επόμενη πενταετία.
Aug 27, 2022 4 tweets 2 min read
Άκρως ενδιαφέρον το πρώτο γκάλοπ της GPO μετά την υπόθεση Ανδρουλακη για τα Νέα. Η ΝΔ έχει απώλειες μόλις 1,7%, o ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μόλις 0,9% και το ΠΑΣΟΚ 1%.

Ακόμα πιο ενδιαφέροντες οι λοιποί δείκτες της δημοσκόπησης
1/4 Ο Κ. Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για ΠΘ με 10,7 μονάδες διαφορά από τον Α. Τσίπρα και ο Ν. Ανδρουλάκης έρχεται δεύτερος μετά τον ΠΘ στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. 2/4