כתבתי בעבר על הסדר שבו אני מאמין (בהשראת @GSpier) שנכון לאסוף מידע על חברה להשקעה.
כתבתי שם שהמקור הראשון והכי אמין זה הדוח השנתי של החברה.
עברתי אתמול על כל הדוחות של #גיבוי בשנתיים האחרונות ומסתבר שאני צריך לעדכן את אופן איסוף המידע שלי, או לכל הפחות את המשקל של כל מקור מידע
>>
ניקח דוגמא אחת:
אחד הנתונים המשמעותיים שהסתמכתי עליו הוא טבלת החובות בפיגור שמופיעה רק בדוח השנתי, בגיבוי הנתון הזה הוא מהנמוכים בענף עם כ0.5% מתיק האשראי שנמצא בפיגור, רק לשם ההשוואה ביונט הנתון הזה הוא הגבוהה בענף בפער ולכן התרחקתי מיונט כמו מאש.
>>>
רק מה מסתבר? שהוא חסר משמעות! כשלקוח לא מצליח לשלם בזמן פשוט מאריכים לו את ההלוואה ומסווגים אותה כהלוואה לטווח ארוך ואז אין צורך לסווג כחוב בפיגור 👏👏👏
אז תגידו שהייתי צריך לעלות על זה, וזה נכון, אבל מסתבר שכל החברות בענף עושות את התעלול הזה 🤷‍♂️
אולי כשר חשבונאית אבל מסריח.
>>>
מבלי להיכנס עכשיו לכל הפרטים בגלל קוצר היריעה, אבל אני חושב שעל סמך הדיווחים שפורסמו בלבד ההשקעה בגיבוי הייתה החלטה נכונה.
אם ככה אז איך יוצא מצב שאחת האחזקות הגדולות שלי בתיק נמצאת 65% מתחת למחיר קנייה ממוצע? איפה בכל זאת טעיתי (ובגדול)?
היו כמה טעויות אבל אחת מ2 המרכזיות שבהן היא שלא נתתי מספיק משקל לאיכות. הרי ידעתי שיש בעיית איכות בחברה, זה טבעי כשמישהו שלא מגיע מהתחום קונה חברה שמראש הייתה קצת בעייתית ועוד בדיסקאונט עצום על המחיר בשוק וכל ההנהלה שהוא מביא היא ללא ניסיון בתחום
>>>
אבל נתתי לעצמי הנחות בניתוח, אמרתי לעצמי שהוא הוציא מהכיס כמעט 60 מיליון שקל (ועוד קנה בשוק ב31.3.22) כנראה שהוא רואה שהמצב טוב, חשבתי שילמדו תוך כדי תנועה אבל בינתיים התמחור הזול מגן עליי מהטעויות שכנראה יהיו לאורך הדרך.
>>>
אבל הכי גרוע זה שלא עמדתי מאחורי מה שבעצמי כתבתי במספר הזדמנויות בעיקר בטלגרם אבל גם בטוויטר (למשל בציוץ המתויג) בדיוק על הנושא הזה של כמה חשובה האיכות בבחירת החברות באחב במיוחד בתקופה הזאת שמתחיל להיות קצת יותר קשה לגבות אשראי אחרי מעל עשור של כסף זול
>>>
אני לא כותב את זה כהלקאה עצמית או משהו כזה, בכלל לא, המבט קדימה ללמוד מזה להבא ולהמשיך לחדד ולשפר את אסטרטגיית ההשקעה.
סתם חשבתי לשתף את אחת התובנות (ביניים) מהסיפור הזה כי מניסיון כואב הרבה יותר כיף ללמוד מניסיון של אחרים ולא מצלקות אישיות, ואפילו אם מישהו אחד יראה בזה ערך דיינו
אחרי הציוץ הזה מבטיח להשתדל להפסיק לכתוב על גיבוי.
נראה לי יצא כבר לאנשים מכל החורים 😅

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with refael bierenbaum

refael bierenbaum Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @rafabieren

May 12
כשביקשתי בפעם הראשונה מההורים שלי לפתוח בשבילי חשבון באינטראקטיב ברוקרס על שמם (משום מה לא נותנים לילד מתחת לגיל 18 לפתוח חשבון 😅) ראיתי את החשש בעיניים שלהם.
קשה להאשים אותם, הם ראו אנשים מסביבם מפסידים את התחתונים בהתפוצצות בועת הדוט.קום ב2000 ואז שוב במשבר הסאב פריים ב2008
>>
מבחינתם שוק ההון היה קזינו, אולי תזכה בכמה סיבובים ברולטה, אבל בסופו של דבר תצא בכיסים ריקים.
היום לשמחתי הגישה שלהם קצת אחרת, ואת אחי הקטן הם מעודדים לקרוא וללמוד על השקעות, אבל יש דור שלם שחרד מהבורסה ורץ לקנות נדל"ן בכל מחיר כי "נדל"ן תמיד עולה" אבל מניות זה מסוכן.
>>
האם אנחנו בדרך לשידור חוזר? האם אנחנו בדרך לדור שלם שלא יהיה מוכן לשמוע על שוק ההון ויעביר את החרדה הזו לילדים שלו?
האמת שאין לי מושג, מה שאני כן יודע זה שסטטיסטית סביר להניח שעד שאגיע לגיל פנסיה יהיו כנראה לפחות 4 נפילות של 30% ומעלה בשוק, מתוכן בטח אחת של 50% או יותר.
>>
Read 4 tweets
May 10
1/15 שרשור הקצאת הון #2 - דיבידנדים.
אחרי שדיברנו בשרשור המקורי על הקצאת הון ולמה היא חשובה, כעת נדבר על האפשרות הראשונה לשימוש במזומן - דיבידנד.
מתחילים 🧵🧵
2/15 יתרונות:
1. דיבידנדים זה כסף שנכנס כמזומן ישירות לחשבון שיכול לשמש כתזרים שוטף בדומה למשל לדירה להשקעה שמניבה תשואת שכירות. אמנם הדיבידנדים לרוב לא יציבים כמו דמי שכירות אבל אם תבנו תיק מפוזר של מניות דיבידנד סביר שתצליחו לייצר תזרים מספיק יציב שאפשר להסתמך עליו.
3/15 יש משקיעים שבנו פרוטפוליו מכובד של מניות דיבידנד שמספק להם תזרים קבוע ויציב למשל @hasolidit שמומלץ בחום ללכת לקרוא את מה שהיא כתבה בנושא.
Read 15 tweets
May 2
1/10 בואו נדבר קצת על הקצאת הון:
מטרת העל של מנכ"ל בחברה ציבורית היא להשיא ערך לבעלי המניות. הדרך לעשות זאת היא ע"י 2 משימות עיקריות: 1. להביא את החברה ליעילות תפעולית מקסימלית. 2. לנהל את המזומן של החברה.
🧵
>>
2/10 רוב הלימוד הפורמלי של ניהול בעולם מתמקד בפן התפעולי של החברה (1), אך מסתבר שכדי להגיע לתוצאות יוצאות דופן צריך להתמקד ולהקצות את הפוקוס והמשאבים דווקא בהקצאת ההון (2), בעוד שבצד התפעול ניתן להאציל סמכויות לדרג הנהלה זוטר יותר.
>>
3/10 כמובן, חשוב שלמנהל יהיה את 2 היכולות, אך לדעתי יכולת הקצאת הון חשובה לאין ערוך יותר מהיכולת להגיע ליעילות תפעולית.
>>
Read 10 tweets
Apr 3
1/15 בשרשור הקודם על אפקט הבעלות (כן לא יודע מה חשבתי לעצמי שבחרתי אז את התמונה הזו, זרמו) הבטחתי שרשור על שנאת ההפסד. מפה לשם עברו כבר 8 חודשים מאז.
אז הנה שרשור על שנאת ההפסד, ממה צריך להיזהר ואיך אפשר לרתום אותה לטובתנו
מתחילים
2/15 שנאת ההפסד (באנגלית: Loss Aversion Bias) בכלכלה ההתנהגותית מתייחסת לתופעה שבה אובדן אמיתי או פוטנציאלי נתפס בעיני אנשים כחמורים יותר מבחינה פסיכולוגית או רגשית מאשר רווח שווה ערך.
מחקרים טוענים כי מהבחינה הפסיכולוגית, עוצמתם של הפסדים כפולה מזו של רווחים. Image
3/15 שנאת ההפסד עשויה להיות הגורם לתופעת התנודתיות האסימטרית, שאומרת שהתנודתיות בשוק יורד כפולה מהתנודתיות בשוק עולה. (מוזמנים לקרוא על זה עוד פה: investopedia.com/terms/a/assyme…)
Read 17 tweets
Jan 30
1/9
#המלצת_קריאה חינוכו של משקיע מאת @GSpier הוא אחד מספרי ההשקעות הטובים שקראתי. הספר לא עוסק באיך להשקיע אלא מתאר את המסע שעבר גיא שפיר מבנקאי השקעות למנהל קרן גידור מהמוצלחות בעולם, וכולל תובנות וטעויות שעשה לאורך הדרך וניתן ללמוד מהן.
הנה כמה נקודות מרכזיות שאני לוקח מהספר: ImageImage
2/9
1. אתה חייב להיות הגרסה הטובה ביותר של עצמך. אני לא צריך לשאוף להיות וורן באפט או גיא שפיר אלא אני צריך להיות הגרסה המוצלחת ביותר של רפאל שיכולה להיות. הסיבה היא שיש לי סט תכונות ואישיות אחרים מהם וממילא כדאי ללכת על החוזקות שלי במקום לנסות להיות משהו שלא מתאים לאישיות שלי.
3/9
כל זה לא סותר כלל את העובדה שאפשר וכדאי מאוד ללמוד ממשקיעים אחרים תוך הבנה שלא כל מה שנכון להם בהכרח נכון גם לי.
Read 9 tweets
Dec 5, 2021
1/9 אחד הנושאים הפחות מדוברים בעולם ההשקעות, לא בצדק לטעמי, הוא ניהול של תהליך איסוף המידע לקראת השקעה על פי הסדר הנכון.
הטיית העיגון (👇🏽) גורמת לזה שהרעיון הראשון שנכנס למוחנו הוא בדרך כלל גם הרעיון שנשאר, לכן חשוב מאוד להקפיד על הסדר שבו אני אוסף מידע ובוחן רעיונות להשקעה.
-->
2/9 תמיד אעדיף להתחיל במקורות הפחות מוטים והפחות ניתנים למניפולציות, שהם הדו"ח השנתי האחרון של החברה ואז הדוחות הרבעוניים והדו"חות השנתיים של השנים האחרונות, אף חברה לא רוצה לחטוף תביעה ולכן לרוב כל המידע מופיע שם.
-->
3/9 רק אחר כך כדאי לעבור להסתכל על מצגת של החברה, תוך תשומת לב בעיקר לאיזה נתונים לא מופיעים בה, ותוך השוואה למצגות קודמות שפורסמו ע"י החברה והנתונים שהוספו/הוחסרו משם, כבר כמה פעמים שזה הציל אותי מלפספס פרט חשוב.
חשוב לזכור שהמצגות מציגות רק תמונה חלקית ואופטימית של המציאות
-->
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(