✒️ El @martiesteve vol saber si hi ha cap aplicació per aprendre i millorar l'ús que fem dels pronoms febles. Sembla que n'hi ha una, anomenada Posa'ls. Per què caldria tenir-ne més a l'abast? 👇
2⃣ Pel que fa als pronoms febles, em fa l'efecte que molts representants de la societat i institucions, a l'hora d'escriure i parlar, no els fan servir gaire. Per què? En tenim un bon grapat, de pronoms febles. Donen riquesa al català i el fan únic.
3⃣ Les facilitats que ens donen aquestes tecnologies ens haurien d'empènyer a crear coses semblants, socialment útils. Per tant, si teniu l'ànima d'emprenedors, endavant. Volem més eines d'aprenentatge i ensenyament lingüístic com Posa'ls.
✒️ Aida (@filologa_de_g), molt bon vídeo, tot i ser massa curt, perquè hi he trobat a faltar alternatives per aquests desdoblaments. La comparativa entre les barres i la costella d'Adam és molt adient. En podries fer una segona part, com ho veus? 🙂
1⃣ L'ús d'aquest llenguatge amb desdoblaments té unes incoherències molt clares, tal com dius. Aquests dies, la @CarmeJunyent, ben encertadament, n'ha parlat al seu compte.
2⃣ Marginem aquest binarisme. Deixem que la feina lingüística la facin, exclusivament, els seus especialistes. Això no pot ser un "A cal sabater, sabates de paper".
✒️ Arran d'uns comentaris sobre el #català i el #castellà fets avui per un representant polític al 'Congreso', i de la consegüent piulada del @jaumeclotet i la resposta del / de la @resd9, voldria posar sobre la taula unes qüestions importants. Obro fil: 👇
1⃣ Al 'Congreso', un representant del partit VOX ha dit (sense fer servir literalment aquestes paraules) que, entre els segles XVI i XVII, el castellà i el català eren "llengües pròpies de Catalunya".
2⃣ Segons @jaumeclotet, aquest representant polític és un "indocumentat". A més, diu que el català, aleshores, era "l'única llengua de la immensa majoria de catalans".