۱/
آدرس آیپی شما هویت اینترنتی شماست. در فضای وب شما با این هویت شناسایی میشوید و از همین طریق قابل رهگیری هستید؛ اما در صورت لو رفتن آیپی شما، هکرها با آن چه کارهایی میتوانند انجام دهند؟
در این #رشتهتوییت با خطرهای فاش شدن آیپی و راههای جلوگیری از آن آشنا شوید #فیلترنت
۲/
هک رایانه
افشای آدرس آیپی و دسترسی افراد بدخواه و مجرمان اینترنتی به آن میتواند سرآغاز اتفاقات بدی برای شما باشد. مهاجمان اینترنتی ممکن است با استفاده از آیپی دستگاه شما امکان دسترسی به اطلاعات شخصی و هک کردن شما را داشته باشند.
۳/
هکرها با استفاده از آیپی افراد میتوانند از آسیبپذیری موجود در پروتکلهای ارتباطی برای ربودن فعالیتهای قربانی خود استفاده کنند. آدرس آیپی میتواند اطلاعاتی در مورد پورتهای باز و آسیبپذیر در رایانه شما به هکرها بدهد.
۴/
حمله به سرور یک شرکت
اکثر شرکتها از آدرس آیپی خصوصی استفاده میکنند. مهاجمان میتوانند از این آدرس برای اختلال در سیستم شرکت استفاده کنند، اگرچه انجام آن فرآیند دشواریست برای هکرها.
این اتفاق مستلزم دسترسی مهاجم به شبکه خصوصی شرکت و مطلع شدن از آدرس آیپی مشترک محلی است .
۵/
آنها ممکن است این کار را از طریق مهندسی اجتماعی انجام دهند. آیپی به خودی خود اطلاعات حساس را فاش نمیکند، اما هکرها توانایی نصب بدافزارها را از طریق استفاده از ترفندهای خاص دارند.
۶/
تعقیب و رصد کردن
آدرس آیپی شما به وبسایتها و برنامهها اطلاعاتی در مورد موقعیت شبکه شما میدهد، از این اطلاعات میتوان برای ردیابی مکان شما استفاده کرد. تشخیص اینکه شخصی از طریق آیپی از شما جاسوسی میکند یا خیر، دشوار است.
۷/
سایتها یا برنامهها فقط به آدرس آیپی شما برای ارائه دقیق محتوا نیاز دارند. تعقیب کنندگان(stalkers) ممکن است از این ابزار برای ردیابی شما استفاده کنند. حتی اگر آیپی شما، آنها را به آدرس دقیق شما نرساند، ایدهای از عبور و مرور و محل شما به دست میآورند.
۸/
افراد سودجو یا هکرها در صورت عدم رعایت موارد امنیتی توسط شما ممکن است بتوانند با استفاده از آیپی شما تراکنشهای مالی انجام دهند یا با هویت شما کلاهبرداری کنند. توجه کنید بسیاری از وبسایتها از پروتکل امن HTTPS پشتیبانی میکنند و این موضوع سد راهی برای مهاجمان اینترنتی است
۹/
به عنوان مثال، اگر شخصی از آیپی شما برای کلاهبرداری یا دانلود محتوای غیرقانونی استفاده کند، علاوه بر اینکه ارائه دهنده اینترنت، دسترسی به خدمات را مسدود میکند، ممکن است مورد پیگرد قانونی نیز قرار بگیرید.
۱۰/
روشهای ساده محافظت از فاش شدن آدرس آیپی
همواره از پروتکل امن HTTPS استفاده کنید.
هنگام اتصال به شبکههای وایفای عمومی، از فیلترشکن امن و مطمئن استفاده کنید.
سیستمعامل و نرمافزار «روتر» را بهروز نگه دارید.
از آنتیویروس قابل اعتماد و بهروز استفاده کنید.
پایان
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۱/
در سالهای اخیر برخی حکومتها اینترنتستیزی خود را با #سانسور و #فیلترینگ نشان دادهاند.
«فناوری» اما راهکارهایی مثل «حاملهای دارای قابلیت اتصال» یا Pluggable Transports برای عبور از سد #فیلترنت ارائه کرده است.
در این #رشته_توییت با این راهبردهای مهم آشنا شوید #طرح_صیانت
۲/
ترانسپورتهای مختلفی وجود دارند که به طیف گستردهای از روشهای مسدودسازی میپردازند. Pluggable Transports راهحل کارآمدی برای دور زدن #سانسور و مقابله با کنترل و نظارت نهادهای دولتی بر فعالیت آزادانه کاربران در فضای آنلاین است.بهطور کل، آنها را میتوان به سه بخش تقسیم کرد:
۳/
Diverting (منحرفکردن)
ترافیک با استفاده از مسیرهای مختلف بهسوی ترافیک استاندارد وب در اطراف شبکه جابجا میشود. یکی از روشهای منحرفکردن، «domain fronting» است که ترافیک از طریق یک "front" هدایت میشود. front معمولا یک آدرس آیپی است که در فضای ابری به اشتراک گذاشته میشود.
۱/
در گزارش جدید «اسپیدتست»، تغییر موقعیت #ایران در جدول ردهبندی کشورها به این شکل است: ۴ پله سقوط در جدول میانه سرعت اینترنت ثابت، ۸ پله سقوط در جدول میانگین سرعت اینترنت ثابت، ۱ پله سقوط در جدول میانه سرعت #اینترنت همراه، ۲ پله صعود در جدول میانگین سرعت اینترنت همراه. #فیلترنت
۲/
بر اساس توضیحات اسپیدتست، استفاده از «میانگین» شاخص دقیقی برای اندازه گیری کیفیت اینترنت نیست و «میانه» برای ردهبندی میزان سرعت اینترنت در کشورهای مختلف به تجربه واقعی مردم در آن کشور نزدیکتر است.
۳/
نحوه جمع آوری دادهها در اسپیدتست بهاین شکل است که این سایت با بهرهگیری از ارتباط اینترنتی دستگاه شما، سرعت [اتصال] بین دستگاه و یک سرور آزمایشی را اندازهگیری میکند. با مراجعه به گزارش ماه ژوئن اسپیدتست در مورد ایران با جزئیات بیشتری از این گزارش مواجه خواهیم شد.
۱/
انتشار بدون آگاهی و بیاندازه تصاویر کودکان در شبکههای اجتماعی میتواند سرقت هویت، عواقب حقوقی و پیامدهای روانشناختی را به دنبال داشته باشد.
در این #رشته_توییت با خطرات احتمالی اشتراک گذاری تصاویر #کودکان و روشهای مقابله این تهدیدها آشنا شوید. #طرح_صیانت#فیلترنت
۲/
طبیعی است که بخواهیم شادترین لحظات زندگی خود و فرزندانمان را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذاریم. با این حال، این رویکرد تبعاتی هم دارد. طبق گزارش کمیسر کودکان انگلستان، به طور متوسط از یک فرد در بریتانیا تا سن ۱۸ سالگی، ۷۰ هزار پست به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته میشود.
۳/
این دادهها برای طیف وسیعی از افراد قابل دسترسی است. زمانی که عکسی را در شبکههای اجتماعی پست میکنید، دیگر آن تصویر منحصراً متعلق به شما نیست. در پلتفرم شبکههای اجتماعی امکان استفاده از دادهها وجود دارد.
۱/
سفر هفته گذشته #زارعپور به #روسیه حاشیه کم نداشت. انتشار دو تصویر از یک مصاحبه توسط مشاور #وزیر_ارتباطات خبرساز شد و از کار بیکار شدن مشاور وزیر را در پی داشت! کاربران شبکههای اجتماعی از این عزل با عنوان «قدرت دامن کوتاه روسی» یاد کردند.
۲/
روز بعد از واقعه، موتور جستوجوی «یاندکس» پس از ۷ سال رفع فیلتر شد. همزمان با رفع فیلتر، «جستوجوی امن» روی این موتور جستوجو هم فعال شد. کارشناسان نسبت به مسدودسازی #گوگل نگراناند. سوق دادن کاربران به استفاده از #یاندکس، میتواند اقدامی برای نظارت بر فعالیت شهروندان باشد.
۳/
دیدار #وزیر_ارتباطات با مسئولین نهاد نظارتی بر ارتباطات روسیه یا همان #روسکومنادزور که مسئول اصلی #سانسور و نظارت گسترده بر ارتباطات و رسانههای جمعی این کشور است و قول و قرار همکاریهای مشترک و امضای تفاهمنامه نگرانیهای کاربران اینترنت در ایران را بیش از پیش کرده است.
۱/
از ابتدای سال ۱۴۰۱، اتفاقات متفاوتی در کیفیت خدمات اینترنتی و سیاستگذاری فناوری اطلاعات در ایران رخ داد که باعث شده کاربران #فضای_مجازی با نشانههای مختلف به این نتیجه برسند که #طرح_صیانت یا جداقل بندهایی از آن به صورت چراغ خاموش، در حال اجرا است.
۲/
در موضوع مشهور به «قفل کودک جستجوی گوگل» طبق #طرح_صیانت، نهاد تنظیمگر میتواند با اعمال خط مشی ترافیکی، یعنی تغییراتی فنی در پهنای باند و ترافیک اینترنتی، دستیابی به سرویسهای مختلف را عملا غیرممکن کند.
۳/
در #طرح_صیانت قرار بود تنظیمگری به #شورای_عالی_فضای_مجازی سپرده شود و دولت مجری باشد. اما افراد خاصی نظیر رسول جلیلی (معمار فیلترینگ هوشمند) از شورای عالی فضای مجازی، به کمیسیون تنظیم مقررات میآید تا همان سیاستهای کلان حاکمیت، در تنظیمگری اعمال شود.
همه ما عناوینی مانند «در واکسن #کرونا چیپ کارگذاشتهاند» را دیدهایم. این یک نمونه از افسانههایی است که در اینترنت منتشر میشوند که امروزه آنها را «اخبار جعلی» مینامیم. پیشنهاد میکنیم موارد مشکوک را بر طبق الگوریتم زیر بررسی کنید تا از صحت مطلب مطمئن شوید. #درستیسنجی
۱/۱۰
اولین گام این است که بررسی کنید اطلاعات از کجا آمده است. حتی معتبرترین رسانهها نیز میتوانند مطالب نادرست منتشر کنند. این مرحله برای دسته بندی تحت عنوان منابع «غیر قابل اعتماد» ضروری است. گاهی اوقات اتفاق میافتد که در ترجمه خطایی رخ میدهد و بهطبع مطلب نادرست نشر میشود.
۲/۱۰
هر مطلبی که ادعا میکند قابل اعتماد است، باید حاوی پیوندهایی به منابع اصلی باشد. مطلب بدون ارجاع به منبع اصلی قابل اعتماد نیست. اگر متنی رویدادهای خارج از کشور را توصیف میکند، باید حاوی پیوندهایی به نشریات معتبر محلی باشد.بدون آن چگونگی اطلاع یافتن از رویداد جای سوال دارد.
۳/۱۰