Bir şirket düşünün, yüksek teknoloji peşinde koşan ama aynı zamanda gri su geri kazanımı düşünen, fabrika ısıtmasında dirençle ön ısıtma sağlayan güneş duvarından (solarwall) yararlanarak doğalgaz'dan %40 tasarruf eden.
Bu şirket #HKTM Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri.
Başlıyoruz;
Şirket’in ana faaliyet konusu Hidrolik Güç Ünitesi, Valf blok ve Stand, Aküpaj, Hidrolik Silindir, Filtreleme/Soğutma Ünitesi, Pnomatik Panolar, Kartezyen/Konveyör Sistemler, Koruma Bariyerleri, Robotlu Sistemler geliştirmek, üretmek, ticaretini ve ihracatını yapmak.
Kısaca; Beyaz Eşya, Cam ve Otomotiv sektörlerinde derinleşerek, otomasyon sistemleri ve robotik hatlar kurmak.
#HKTM’nin faaliyetlerini 2 ana başlık altında kategorize edebiliriz.
1.Mekanik Otomasyon & Robotik Bölümü
2.Hidromekanik Sistemler Bölümü
#HKTM Şirket 1998 yılında kuruldu ve sonrasında inovatif işler gerçekleştirdi. 2015 yılında 10m TL yatırımla, iş akışına göre özel tasarlayıp inşa ettiği 7000M² alana sahip yeni teknolojileri bünyesinden barındıran çevreci fabrikasına taşındı.
Fabrika çatısına yerleştirdiği 90Kw kurulu güce sahip fotovoltaik panellerle güneş enerjisinden yılda 100.000kwh enerji üreterek toplam enerji giderinin 3’te 1’ini karşıladı.
Şirket, toprağı ısı değiştirici olarak kullanarak elde edilen ön ısıtma ile verimlilik değeri benzerlerinin %40 üzerinde olan ‘Toprak kaynaklı ısı pompası ’nı ofis ısıtmasında kullanarak, sanayide tek örnek oldu.
Ofis soğutmasında VRF klimalara göre %10 daha verimli olan hava kaynaklı ısı pompası kullanıyor
Lavabolarda elimizi yıkadığımız gri suyu filtreleyerek, su tüketimin yüksek olduğu rezervuarlarda 2. kez değerlendirmek üzere kurduğu "gri su geri kazanım tesisi" su kanalına veriyor
Fabrika ısıtmasında ‘solarwall’ olarak bilinen, dirençle ön ısıtma sağlayan güneş duvarından yararlanarak, doğalgaz tüketiminde %40 tasarruf sağlıyor.
Şirket 2018‘de İngiltere merkezli Green World Organization tarafından düzenlenen çevre yarışmasında, "Karbon Salınımı Azalımı" konusunda gümüş ödüle layık görülerek, ilk uluslararası çevre ödülünü aldı.
Aynı yıl ÇEVKO tarafından düzenlenen ve dünyada çoğunluğu AB üyesi 31 ülkede geçerli olan, 150,000’den fazla kuruluşun ambalajları üzerinde kullanılan YEŞİL NOKTA çevre ödülünü de alarak toplam ödül sayısını 6’ya çıkardı.
Şirket 2019 yılında GALATAPORT projesi kapsamında iş aldı ve kendi AR-GE çalışmaları sonucu, %94 verimlilik oranıyla tamamını fabrikasında imal ettiği 343 adet Rotary Aktüatör ürünlerini kullanarak 2021 sonu itibariyle projeyi başarıyla tamamladı.
Yine AR-GE projesi kapsamında geliştirdiği "Plastik enjeksiyon kartezyen mal alma robotu" ile özel yapılmakta olan imalatlar, birer katalog ürünü haline getirilerek, büyüklüklerine göre değişmekte birlikte ortalama her biri 15k EUR bedelli standart makinelere dönüştürüldü.
Ticaret Bakanlığına başvurusu yapılan 3 yıllık "tasarım ürün geliştirme" projesi Aralık 2021'de onaylandı. Bugün 1/4'ü ihraç olmak üzere 100’e yakın sipariş girdisine ulaşan makinelerin yıllık imalat hedef rakamı olan 1000 seviyelerine ulaşması için gerekli yatırımlar yapılıyor.
1 adet patent ve 2 adette Faydalı modellerinin bulunduğu, giderek gelişen ve büyüyen AR-GE bölümünde yapılan beyin fırtınası sonrası ortaya çıkan ve TEYBED tarafından desteklenen AG tabanlı güvenlik projesinin çıktısı uluslararası saygın MECHATRONICS dergisinde yayınlandı.
2020 yılındaki Ciro artışının % 80.5’i hidromekanik sistemlerin satışında meydana gelen 30.5m TL’den gelmiştir. 2021 Yılındaki ciro artışının %33.1’i mekanik otomasyon sistemlerin satışında meydana gelen 17.5m TL’den gelmiştir.
2022 yılının ilk 3 aylık döneminde toplam satışlarda 2021 yılının aynı dönemine göre meydana gelen 6.8m TL tutarındaki artış ise hidromekanik sistemlerin satışından ve ticari mal satışlarındandır.
Fiyatı ile ilgili konuşursak;
Fiyat tespit raporunda %20 arz iskontosu uygulandmış olup, 11 TL arz fiyatı tespit edilirken %70 İNA, %30 piyasa çarpan analizi ile ağırlıklandırılmıştır.
Şirket hem arz öncesi hem de arz sonrası sektör ortalamasına göre iskontolu fiyatlanıyor.
Gelelim Arz Geliri’nin nasıl kullanılacağına;
Şirket’in arzdan elde edeceği net gelirin 101.2m TL olması beklenmektedir.
1.Elde edilecek olan fonun %20-25’ini Manisa OSB’de yapacağı yeni üretim tesisinin arsa, tesis inşası ve üretim ekipmanlarının finansmanı için kullanacak.
Kurulacak olan tesiste kartezyen robotlar, rotary aktüatör, hidrolik mekatronik eğitim setleri, beyaz eşya sektörüne özel hat projeler, denizcilik sektörüne özel gyro dengeleyici sistemler üretmeyi planlamaktadır.
2.Arz'dan elde edilecek fonun %15-20’si ile hareket kontrol odaklı teknoloji şirketlerine yatırım yaparak inorganik büyüme hedefleniyor.
Yurtdışında bulunan, robot ve ataçman Ar-Ge’si yapan firmaların bünyeye katarak Avrupa ve Amerika pazarında aktif rol almak planlanıyor.
Yeni yatırımlarla üretim miktarı arttıkça işletme sermayesi ihtiyacı da artacaktır. Bu kapsamda elde edilecek olan net fonun %35-40’ının işletme sermayesinde kullanılması planlalanmaktadır.
4.03/2021 Finansal Tablolarında 19m TL’si kısa, 33m TL’si uzun vadeli olmak üzere toplam 52m TL kredi borcu bulunmaktadır.
Sadece 2022 yılının ilk çeyreğinde Şirket’in ödemiş finansman gideri 5m TL’dir. Arzdan elde edilecek net fonun %20-25’ini kredi ödemesinde kullanılacak.
Özetle;
Kaliteli bir patrona sahip özel bir şirket #HKTM. Açıkça vizyon olarak birçok şirketten ileride olduklarını düşünüyorum. Aklında olan tek şey innovasyon, yatırım ve teknolojinin üst düzey kullanımı. Hep patron diyoruz ya, saygı duyulacak bir patron Atıf Tunç Atıl.
Ben #HKTM’yi keyifle inceledim. Şirketin vizyonunu, geleceğe bakış açısını anlamaya çalışmak beni heyecanlandırdı.
Umarım başarılı bir arz gerçekleştirerek, yatırımcılarına karşı şeffaf bir yönetim anlayışıyla ülke sanayisine katkı sağlamaya devam ederler,
Sevgiler,
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
🎯Asla tek bir Hisse Senedine yatırım yapmayın
🎯Asla sadece Hisse Senetlerine yatırım yapmayın
🎯Borsaya değil şirketlere odaklanın
🎯Tahtacı/baskı var gibi fikirlerle kendinizi zehirlemeyin
🎯 Telegram’dan uzak durun
🎯Hiçbir Hisse Senedine aşık olmayın
🎯Sürekli aynı hisse senedini yazan kendini hoca zanneden kişilerden uzak durun
🎯Karlılığını, büyümesini sürdüren, yatırımlarını artıran şirketlerden korkmayın
🎯Hiç birşey bilmiyorsanız; profesyonelce yönetilen yatırım fonlarını tercih edin
🎯 Yatırım yaptığınız şirketlerin faaliyet raporlarını okuyun, haberlerini takip edin
🎯Her sektörü iyi bilmeyebilirsiniz, en azından fikriniz olsun
🎯Bir bilanço analizi yapıldığında başka şirket sormayın, hem analizi yapana hem de o şirketin yatırımcısına biraz saygı duyun
2Q22 bilançosundan sonra #PSGYO’nun incelemeye değer bir şirket olduğunu söylemiştim. Geçen süre içerisinde şirketin projeleri hakkında araştırma yaptığımda sadece #PSGYO özelinde değil aynı zamanda #EKGYO özelinde de ciddi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
"Şirket’in arz sürecindeki fiyat hareketlerinden bağımsız", #EKGYO ile beraber “2022 Ekim ayında lansmanı yapılacak olan” İstanbul Ortaköy’deki projesi neredeyse şirket piyasa değerinin en az 2-2.5 katı kadar kar fırsatı sunuyor.
Kısaca bahsedecek olursam;
#PSGYO Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2021 Aralık ayında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Next Level İstanbul projesinin 2021 yıl sonu değerleme raporu hakkında açıklama yapmıştı.
Sabah sizlere bahsettiğim üzere uzun süredir takip ettiğim ancak geçtiğimiz hafta başında portföyüme eklediğim #EGEEN analizine başlıyorum;
Ege Endüstri A.Ş. otomotiv sektörü için dingil ve dingil parçaları geliştirmekte ve üretmektedir. Firma İzmir’de yerleşik olup, iki fabrikasında yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerine hizmet vermektedir.
Dikkatimi çeken ve beni heyecanlandıran kısımlardan bahsedecek olursam;
Şirketin %51 ortak olduğu ve bilançosunda “özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlar” kalemi altında kaydettiği EGE Fren Sistemleri yatırımı mevcuttur. Ege Fren Sistemlerinin %49 ortağı ise ABD’li dingil ve kamyon üreticisi Meritor Inc. $MTOR
Global piyasalarda sıkı para politikalarının büyüme verilerini olumsuz etkilediğini gördüğümüz/ göreceğimiz, resesyon korkularının piyasalar üzerinde baskı yaratmaya devam ettiği yaz aylarına hoşgeldiniz. Sabah programı gibi oldu 😂
Yunanistan ile olan süreci nasıl yöneteceğimiz, CDS’in geldiği korkutucu seviye, Kur’daki volatilite, dahiyane para politikamız, iç siyasi dinamikler, global piyasalardaki dalgalanmalar vs.
Olumsuz bir çok etken olmasına rağmen “Seçim” süreci herşeyi değiştirebilir.
Herşeye rağmen mevcut konjoktürde hisse senedi yatırımından daha iyi yatırım bir aracı olduğumu düşünmüyorum.
Bir daha, tane tane yazıyorum; büyüyen, karlılığını/kar marjlarını artıran, makul borçluluk oranında, yatırımlarını artıran her şirket sizi fazlasıyla mutlu edecektir.
Dün akşam sizlere yeni halka arz olacak olan #EUREN ile ilgili faaliyet gösterdiği alanlardan bahsetmiştim.
Birazdan Şirketin halka arz gelirini nasıl kullanacağını, 2021 yılı sonuçlarını/2022 yılı beklentilerini ve Halka Arz değerlemesinden bahsedeceğim,
Başlıyorum;
#EUREN halka arzdan elde edilen net gelirleri, çoğunluğu izahname ve fon kullanım yeri raporlarında açıkladığı üzere çeşitli yatırımlarınının ve bu yatırımlara ilişkin çalışma sermayesinin finansmanında kullanacak.
İlgili fonları kullanmaya başlamadığı süre boyunca, ilgili yatırımın yapılacağı zamana kadar KKM ve/veya Eurobond olarak nemalandırılacak.
Şirket’in 2021 yılı faaliyetlerine göre satışlarının %73'ü ihracat olup ağırlığı da Eurozone’dadır.
Geçtiğimiz akşam yeni halka arz olacak bir şirket analizi yapmak istediğimi sizlerle paylaşmıştım. Son dönemde #SMRTG#YYLGD ve #KMPUR gibi potansiyeli yüksek şirketlerin arzlarından sonra sizlere bahsetmek istediğim şirket;
#EUREN – Europen Endüstri İnşaat San. ve Tic. A.Ş.
Bu akşam ki flood'da Plastik İnşaat Malzemeleri Sektörü, Cam İşleme Sektörü, Beyaz Eşya Camı ve Mobilya Camı sektörlerinden; özellikle #SISE'nin Cam sektöründeki etkinliğinden, Camın Beyaz Eşya sektöründeki öneminden bahsedeceğim.
Umarım keyifle okursunuz.
Şirket’in faaliyet gösterdiği sektörler;
Şirket’in PVC Profil, panel, plaka, pencere ve kapı üretimiyle ilgili faaliyetleri plastik inşaat malzemeleri sektörü içerisinde ve buzdolabı, fırın camları ile birlikte mobilya camı/ayna uygulamaları ise cam sektöründe yer almaktadır.