خوشبختانه مردم ما از اعمال ریاضی، تقسیم را خوب بلدند! کافیست یک رقم بزرگی بهعنوان فساد مطرح بشود، سریع آن را تقسیم بر جمعیت و نرخ دلار میکنند. هر ایرانی nمیلیون تومان یا xمیلیارد دلار. سواد رسانهای در این بین تقریباً شوخی است. چهکسی این رقم را گفته، انگیزهاش چه بوده،
چقدر اعتبار دارد، جزئیاتش چیست، ذینفع انتشار این اطلاعات کیست، یعنی چهکسانی از این جوسازیها سود میکنند؟ فقط عین #طوطی یک رقم را تکرار میکنند. باز آن پروژهبگیرانِ توئیتریِ فولاد یک پولی گرفته بودند که نابخرد باشند، آخه چرا مردم؟ میدانم بالاخره عدهای جنجال دوست دارند،
دوست دارند خودشان را بدبخت نشان بدهند، بگویند هر که آمد از ما خورد و بُرد اما این درست نیست. ۳ میلیارد دلار اصلاً ادعای کمی نیست. بعد میگویید «اختلاس»؟ ۶۰ و اندی درصد از این رقم بابت قیمتگذاری دستوری بوده، یعنی عین این گزارش را میتوانند برای خودروسازیها بنویسند.
همان ۲۰۶ و تیباهایی که خیلی خوشحال در قرعهکشیشان شرکت میکنید و حوالهاش را به دلالها میفروشید! این اسمش اختلاس است؟ اگر اختلاسه که شما هم در آن شریکید قربانتان بروم! حتی گزارش مجلس بارها اعلام کرده کل مشکل از مداخلات دولتی بوده، بعد یک عده چپ احمق دارند بازار آزاد را میزنند.
بورسیها هم که تا دلتان بخواهد «عقده توجه» خودشان را نشان دادند. یک لحظه فکر نکردند شفافسازی کنند و روی آتش بنزین نریزند. تیتر میزنند «۹۲همت تخلف در شفافترین شرکت بورس». خُب چرا میخواهید همین یک ذره #اعتماد را از بین ببرید؟ خوشی زده زیر دلتان؟ همه شرکتهای ما این شکلی هستند؟
یعنی از «مسئولیتهای اجتماعیِ تحمیلی» شرکتهای خصولتی اطلاع نداشتید که الان انقدر با شوق و ذوق آن را تعریف میکنید؟ یعنی چهارتا گزارش تفسیری هیات مدیره نخوانده بودید؟ حداقل گزارش مجلس را بخوانید. کلاً ۲۷۰ صفحه است، کوه که نمیخواهید بکنید. وظیفه شما الان شفافسازی برای مردم است.
اثرات جانبیِ این جوسازیهای عجولانه، زدن بازار آزاد و بورس سهام است. مشکل امروز #فولاد، اساساً دولتی و حاکمیتی است. وارد بازیهای جناحی نشوید و آن را به شرکتهای دیگر تعمیم ندهید. بوی تسویه حساب سیاسی به مشام میرسد.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
#رشتو
امروز اگر یک نفر از من بپرسد ریشه اصلی فساد و تخلف در فولاد مبارکه چه بود، من به او میگویم «عدم امکان صادرات گاز». ببینید سیاستگذار در ایران نیازی برای صادرات گاز نمیدید، تحریمها هم به او این اجازه را اجازه نمیداد.
از طرفی همیشه در گوش او خوانده بودند که خامفروشی بد است و اصلاً فضیلت در تکمیل زنجیره پاییندستی و ایجاد ارزش افزوده است!
با خودش گفت «بیاییم این گاز را ارزان به شرکتها بدهیم، از آن طرف محصول نهایی را صادر کنیم. در واقع با یک تیر دو نشان بزنیم».
بنابراین آمدند به فولاد و سیمان و پتروشیمی، گاز ارزان دادند. بعد برای اینکه مزیت صادراتی ایجاد کنند گفتند شما با قیمت جهانی صادر کنید و مالیات هم نمیخواهد بدهید اما برای بازار داخل، کالا را به قیمت مصوب بفروشید. بعد دیدند که این کار باعث قاچاق معکوس میشود.
یک درس از ماجرای فولاد: من چندی قبل در توئیتر از سبک زندگی جدیدم مبنی بر «پیگیری نکردن اخبار» حرف زدم و آن را پیشنهاد کردم و همان موقع با هجمه برخی مواجه شدم که «تو مخالف آگاه شدن مردمی!». امروز اما مشخص میشود که فولاد مبارکه با گروههای متعدد، همکاری رسانهای داشته است.
این موضوع البته منحصر به فولاد مبارکه و حتی ایران نیست اما بیایید انتظار نداشته باشیم رسانههایی که از شرکتهای بزرگ تامین مالی میشوند، علیه ایشان گزارش بنویسند! خُب در شرایطی که اخبار، اغلب اوقات با سوگیریهایی همراه هستند، دنبال کردن آنها چه مزیتی برای ما میتواند داشته باشد؟
این به کنار، رفتار برخی روزنامهنگاران بعد از انتشار گزارش با ببینید. درست مثل مردم عادی حرف میزنند. یعنی دیگر «مردم دنبالهروی رسانه نیستند، رسانه دنبالهروی مردم است.»
از یک گزارش ۳۰۰ صفحهای پر ابهام، عدد ۹۲ همت را رسانهای میکنند. با سند و مدرک میگویم این درست نیست، «مغرضانه» نوشته شده و هم مردم و هم رسانه را دارند «اهرمِ» یک دادگاه عادل میکنند. کمااینکه قبلتر با امثال عراقچی هم این را کردند. میگویند نه، تو ضد مردمی و فحاشی میکنند.
موقع بحث لزوم به پرداخت مالیات هم همین را میگفتند، موقع انتخابات هم همین را میگفتند، موقع انتقادهای اجتماعی هم همین را. همین الان مزایا و معایب مالیات را بگویید و از کف جامعه بپرسید چند درصد موافق مالیات هستند. آمار مشارکت در انتخاباتی که که ترکیب نامزدها همه را مایوس کرده بود،
باز حدود ۴۹ درصد (بدون باطله ۴۲ درصد) اینها مردم نیستند؟ در بحث صندوقهای بازنشستگی میگفتم این برخی از مردم بودند که با استفاده از نمایندگان مجلس، برای تصویب بازنشستگی زودتر از موعد مطالبه میکردند و این یک فشار مضاعف به صندوقها میآورد. باز گفتند ضد مردمی.
این توئیت و توجهات به آن بهنظرم سطح شعور توئیتر فارسی را در چند جمله به نمایش میگذارد. من در ادامه ۳ جدول از گزارش پر ابهام مجلس را میگذارم. شما به من بگویید کدام یک از ردیفهای آن مصداق «اختلاس» است؟
آیا بیمارستانی که به اجبارِ «مسئولیتهای اجتماعیِ تحمیلی» ساخته شده اختلاس است؟ آیا دلاری که بهواسطه شرایط تحریم نمیتوانیم آن را وصول کنیم اختلاس است؟ بابا ما پول نفتمان را نمیتوانیم وصول کنیم و مجبوریم با هزارتا شرکت کاغذی با ۲۰ درصد هزینه آن را منتقل کنیم!
آیا اینکه فولاد، سود سهام ایمیدرو را به موقع نداده ولی بهشکل بدهی در صورتهای وضعیت مالی خود ثبت کرده اختلاس است؟ آیا اینکه شرکت رفته ویلا یا ساختمانی را که احتیاج نداشته را خریده اختلاس است؟ در بورس سرمایهگذاری کرده و ضرر کرده اختلاس است؟ دوچرخه برقی خریده اختلاس است؟
اگر سرمایهگذار هستید، پیشنهاد میکنم گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد را بخوانید. چرا؟ در این متن، به «علل» بروز اشتباه، تقلب یا فساد اشاره شده است. از آنجایی که گستره شرکتهای خصولتی در بورس ایران وسیع است، احتملاً شما بهصورت مستقیم یا غیر مستقیم به این شرکتها اکسپوژر دارید
اگر هم به این شرکتها اکسپوژر ندارید، باز هم به تعریف حاکمیت شرکتی بد، جاهایی که حسابرسی در انجام وظیفه خود شکست میخورد، نحوه کلاه گذاشتن مدیرعامل و هیاتمدیره بر سر مالکان و بسیاری موارد دیگر پی خواهید برد که برای شرکتهایی که سهامدارشان هستید، مفید خواهد بود.
فایل کامل گزارش را بهصورت PDF (قابل جستجو و نه اسکن شده) در کانال تلگرامم قرار دادم که میتوانید از آنجا دانلود و مطالعه بفرمایید.
از قدیم گفتهاند سنگ بزرگ، نشانهی نزدن است. مشکل رفتارهای رادیکال یک قشری در توئیتر هم همین است. میخواهند یکشبه شیعه و ج.ا را بردارند، عقبماندگی ایران که از دوران انقلاب صنعتی ایجاد شده را جبران کنند، مشکلات فرهنگی ایرانیان را (از عدم احترام به قوانین تا محافظهکاری و
عدم توجه به آزادیهای فردی) را حل کنند. بعد مثلاً نهایت کاری که برای مخالفت با شیعه میکنند، لایک کردن پست مخالفت با پخش نذری، توسط یک فرد بهشدت سانتیمانتال که احتمالاً اختلال شخصیت هیستریونیک هم دارد است. برای حل معضل ج.ا هم یا توئیت براندازهای خارجنشین را لایک میکنند
یا در اقدامی واپسگرایانه، خواستار بازگشت شاهنشاهی هستند. دخترک احتمالاً از روی نقشه هم ایران و مکزیک را اشتباه میگیرد اما اینطرف خوشحالند که یک خانم بالاسر پیدا کردهاند! حق هم دارند، اروپاییان هم هیچوقت دوران باشکوه پادشاهی را فراموش نکردند،