McDonald’s’ın kuruluş hikayesini anlatan filmde, insanların zaman zaman ticari amaçları uğruna etik değerleri hiçe sayabildiğini göreceksiniz.
2⃣ Yüz Numaralı Adam ▶️IMDB 7,7
Evet, bir Türk filmi. Durun durun, pazarlama ve ticari zekanın birleşmesi ile ortaya çıkabilecek harika sonuçları gösteren bu film, doğru gözle bakıldığında bize ticaretle ilgili çok şey öğretecek.
3⃣ Sosyal Ağ / Social Network ▶️ IMDB 7,8
Facebook'un kuruluşunda yaşanan çalkantılı olayları anlatan filmde, bir insanın hırsları uğruna ne kadar değişebileceğini görüyoruz.
4⃣ Asfaltın Kralları / Ford v Ferrari ▶️ IMDB 8,1
İki otomotiv devi marka arasındaki rekabeti anlatan filmden, ticaret hayatında karşılaşabileceğiniz zorlu rakipler ile nasıl başa çıkabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
5⃣ Büyük Açık / The Big Short ▶️ IMDB 7,8
Gerçek bir hikayeye dayanan filmde, 2008 emlak krizini önceden tahmin eden Adam McKay'in ticari zekasına hayran kalacaksınız.
6⃣ Silikon Vadisi’nin Korsanları / Pirates of Silicon Valley ▶️IMDB 7,2
Paul Freiberger’ın kitabından uyarlanan 1999 yapımı filmde, Apple ve Microsoft’un kuruluş aşamalarında yaşanan enteresan olaylar anlatılıyor.
7⃣ Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler / Thank You for Smoking ▶️IMDB 7,7
Zararları tartışılmaz olan sigaranın bile nasıl pazarlanabileceğini gösteren, üstün ticari zekaların ürünü pazarlama faaliyetlerini anlatan ilham verici bir film.
8⃣ PadMan ▶️ IMDB 8,0
Hindistan'da geçen gerçek bir girişim hikayesini anlatan filmde, eşinin ihtiyaç duyduğu kadın pedinin pahalı olmasından dolayı buna bir çözüm üretmeye çalışan girişimcinin hikayesinden bahsediliyor.
9⃣Tesadüfi İmparatorlukların Yükselişi / The Triumph of the Nerds: The Rise of Accidental Empires ▶️ IMDB 7,5
1996 yılında çekilmiş belgesel tadındaki bu filmde, Apple ve Microsoft’un ilk dönemlerine dair son derece ilginç bilgiler anlatılıyor.
🔟Adidas ve Puma’nın Hikayesi / Adidas vs Puma ▶️ IMDB 6,9
Adidas ve Puma'nın hikayesini anlatan bu film, bir satıcının baskıcı bir ortamda edindiği tecrübeleri bize sunuyor.
1⃣1⃣ Glengarry Glen Ross ▶️ IMDB 7,9
Dört gayrimenkul satıcısının hayatlarını konu alan filmde, hedefleri olan satıcıların nasıl ticari bakış açısına sahip olmaları / olmamaları gerektiğini çok iyi anlatıyor.
Ticaret ve e-ticaret ile alakalı daha birçok içeriğe bizi takip ederek ulaşabilirsiniz. @eticareturkiye 😊
Ayrıca bunlar kurgu, bana gerçek hikaye lazım derseniz; YouTube kanalımızdaki girişimcilerle yaptığımız röportajları izleyebilirsiniz. 🤩👇
İngiltere’de şirket kurmak isteyenlerin bilmesi gereken farklı vergi türleri bulunuyor. Bunlardan ilki kurumlar vergisi. İşletmenizin elde ettiği kâra uygulanan bu vergi %19 oranında ve şirketin mali yılının sona ermesinden sonra 9 ay içinde hesaplanıp beyan edilerek ödeniyor.
Maaş ve kişisel gelir gibi şahsi edinimlerinizden tahsil edilen vergi ise gelir vergisi. Bağımsız ticari faaliyet gösterenler için beyan ettikleri kâr esas alınarak hesaplanan bu vergi limited şirket gibi işletmelerden ise kazanç bazlı ödeme sistemiyle tahsil ediliyor.
Emekli maaşınızın artmasını ve kamu hizmetleri için bütçe yaratılmasını sağlayan bir diğer vergi ise sosyal güvenlik primidir. Yine limited şirketler için kazan öde sistemiyle hesaplanan bu verginin bireysel tahsilat süreci ise farklılık gösteriyor.
18-29 Yaş Arası Gençlere Devletten Girişimci Desteği📢
Eğer 18-29 yaş arasındaysanız ve iş kurmak istiyorsanız:
📌3 yıl boyunca 75.000 TL'ye kadar gelir verginiz,
📌1 yıl boyunca Bağ-Kur primeri
hazine tarafından karşılanır.
Peki, kimler nasıl başvurabilir? 👇
-Thread-
Kimler başvurabilir?
📌 Bağ-Kur kapsamında ilk defa sigorta yaptıracaklar
📌 Serbest meslek sahibi olarak ilk defa mükellef olanlar
📌 Şahıs şirketi ya da adi ortaklık kurmuş olanlar
📌 18-29 yaş arasında olanlar
📌 Başka bir şirkette ortak olmayanlar
Nasıl başvurulur? 👇
Nasıl başvurulur?
Aşağıdaki linkten İnteraktif Vergi Dairesi'ne e-Devlet bilgilerinizle girip başvurunuzu yapabilirsiniz. bit.ly/2HdY01t
Destekten faydalanmak istediğinizi belirten bir dilekçe yazarak vergi dairesine elden de verebilirsiniz.
📌YouTube'dan Para Kazananlar İçin 880 Bin TL'ye Kadar VERGİ İSTİSNASI📢
Eğer YouTube'dan veya sosyal medyadan gelir elde ediyorsanız şirket kurmadan, fatura düzenlemeden, defter tutmadan, beyanname vermeden vergi istisnasından faydalanabilirsiniz. 😮
📌İkametgahınızın bağlı olduğu vergi dairesine giderek YouTuberlar için düzenlenen vergi istisnası belgesini almanız gerekiyor.
📌Daha sonrasında istisna belgesini YouTube gelirlerinizin yatırıldığı bankaya vererek bu belge ile yeni bir hesap açmanız gerekiyor.
👇
📌Birden çok bankada hesap açılabilir
📌Açılan bu hesaplara yatırılan gelirlerinizden %15 stopaj kesilecek
📌Stopajın dışında hiçbir kesinti yapılmayacak. Böylece YouTuberlar hem şirket, fatura, defter işlerinden kurtulacak hem de %45'e kadar olan gelir vergisini ödemeyecekler.
Evde yaptığı ürünleri internet üzerinden satanların 240 bin TL'ye kadar olan kazançları gelir vergisinden muaf tutuluyor. Hem de şirkete gerek yok. 🥳
Evde yaptığı ürünleri satmak isteyenler kesinlikle incelesin. 💵
İşte detaylar 👇
2021 yılında gelen bu muafiyet sayesinde evde kendi ürünlerini yaparak internetten satan kişilerin 240 bin TL'ye kadarki gelirlerinden vergi alınmayacak.
Muafiyetten faydalanma şartları:
1⃣ Şirket sahibi olmamak
2⃣ Satışlarını internet üzerinden yapmak
3⃣ Eleman çalıştırmamak
+
4⃣ Bir organizasyona bağlı olmamak
6⃣ Ürünleri başvuranın kendisi üretmesi
6⃣ Evde kullanılan gündelik aletler dışında makine kullanılmaması
7⃣ Bankada ticari hesap açılmalı ve tüm gelirler bu hesaba yatırılmalı
8⃣ 240 bin TL'ye kadar olan kazançlar için geçerli