#رشتو
بولیوی که زمانی یکی از فقیرترین کشورهای منطقهاش بود، اما به سریعترین اقتصاد در حال رشد تبدیل شد
حال صندوق بینالمللی پول IMF، گزارش و نسخهای شدیدا نئولیبرالی برای بولیوی پیچیده:
کاهش حقوق کارگران، کاهش سرمایهگذاری های عمومی، افزایش قیمت سوخت و پایان دادن به کنترل ارز
بین سالهای 2006 و 2019 (دوره ریاست جمهوری اوو مورالس) تولید ناخالص داخلی سرانه دو برابر شد و نرخ فقر شدید، از ۳۸ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت. نرخ فقر از ۲۲/۲۳ درصد در سال 2000 به ۱۲/۳۸ درصد در سال 2010 کاهش یافت.
علاوه بر این، ضریب جینی از ۰/۶۰ به ۰/۴۶۶ کاهش یافت. بولیوی کمترین تورم انباشته شده با تورم را در بین کشورهای آمریکای لاتین در سال 2021 داشت.
وزیر اقتصاد بولیوی، قاطعانه گزارش و نسخه IMF را رد کرده و اظهار داشت:
«آنها دستورالعمل های قدیمی را از چندین دهه پیش تجویز میکنند ... ما این توصیهها را نمیپذیریم، زیرا کشوری مستقل هستیم و سیاست اقتصادی مستقلی داریم.»
(رونوشت به آقایان میرکاظمی، صالحآبادی و خاندوزی)
رئیس جمهور بولیوی در سخنرانی اخیر خود در برزیل اظهار داشت که «رشد چشمگیر این کشور به دلیل رد توصیههای صندوق بین المللی پول است. ما در شرایط بهتری هستیم زیرا از سال 2006، بولیوی یک توافقنامه واحد با صندوق بین المللی پول ندارد.
در سال 2020 با دولت دوفاکتو سعی کردند وارد یک برنامه وام با IMF شوند که به محض ورود به دولت آن را متوقف کردیم، وام صندوق بین المللی پول را معکوس کردیم زیرا معتقدیم بهترین راه برای سیاست گذاری اقتصادی داشتن یک حاکمیت پولی و سیاست اقتصادی بدون تسلیم شدن به هیچ ارگان بین المللی است»
حال فهمیدید چرا اقتصاد ایران سامان نپذیرفته است؟
متوجه شدید ایراد اصلی از مجریها نیست، بلکه از نسخه است؟ نسخهای که تربیت شدههای غرب یا همان #بچههای_شیکاگو برای دولتهای مختلف ما مینویسند.
به قول یکی از دوستان، IMF که با یک دستش به دنبال #تحریم ماست، چگونه با دست دیگرش برای ایجاد #رمز_ریال به ما مشاوره فنی میدهد تا بوسیله آن تحریم ها را دور بزنیم؟
گلوبالیستها از مدتها پیش در حال القای سیاستهای خود به دولتها، از زبان مجامع بینالمللی هستند.
به عنوان مقاله زیر که در سایت #صندوق_بین_المللی_پول آمده توجه کنید:
«قیمت گذاری #کربن چقدر به نفع خود کشورهاست؟ نقش بحرانی منافع مشترک»
۱۰ نشانهای که نشان میدهد جنگ در اوکراین بخشی از باز تنظیم بزرگ (Great Reset) است:
۱- جنگ بین روسیه و اوکراین در حال حاضر باعث اختلال بیسابقه در زنجیرههای تامین جهانی شده، گرانی سوخت را تشدید کرده و سطوح مزمن تورم را ایجاد میکند.
۲- پیامدهای اقتصادی جنگ منجر به کاهش چشمگیر نیروی کار جهانی خواهد شد.
۳- جنگ به طور قابل توجهی اتکای اروپا به بخش انرژی روسیه را کاهش داده و محوریت اهداف #توسعه_پایدار سازمان ملل و انتشار "صفر خالص" را که در قلب Great Reset قرار دارد، تقویت کرده است.