FactNameh | فکت‌نامه Profile picture
Sep 24, 2022 5 tweets 2 min read Read on X
پخش شایعات نادرست و خطرناک درباره اینترنت ماهواره‌ای #استارلینک!
در شبکه‌های اجتماعی ادعا شده که کاربرانی در ایران به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک اتصال دارند و تصویر زیر را هم نشان می‌دهند.
این ادعا کاملا نادرست است و ممکن است امنیت کاربران را به خطر بیندازد.
⬇️ Image
این وبسایت هیچ ربطی به شرکت استارلینک ندارد و وب‌سایت مستقلی برای رصد ماهواره‌های استارلینک، وان‌وب و GPS است.
نقاط سبزرنگ براساس خوداظهاری پر می‌شوند و همه کاربران می‌توانند با کلیک روی آیکن «+» در پایین سمت راست و کلیک روی Join the map مکان خود را روی نقشه اعلام کنند.
⬇️
نقاط سفید ماهواره‌هایی است که در هر لحظه بالای سر ایران حضور دارد.
نقاط قرمز مکان گیرنده‌های زمینی است که اطلاعات را از ماهواره گرفته و به شبکه جهانی منتقل می‌کنند و سلول‌های ۶ضلعی (که اطراف ایران دیده نمی‌شود) نواحی پوشش‌دهی آنتن استارلینک است.

⬇️factnameh.com/fa/fact-checks…
بدون ایستگاه‌های زمینی امکان ارتباطی با استارلینک وجود ندارد. فکت‌نامه قبلا این موضوع را بررسی کرده‌است.
وعده ایلان ماسک برای تحقق اینترنت ماهواره‌ای در ایران، به ماه‌ها زمان احتیاج دارد.
اما این شایعه باعث انتشار یک بدافزار اندرویدی در اینترنت شده‌.

⬇️
استارلینک فعلا برنامه‌ای برای ثبت‌نام کاربران ایرانی از این طریق ندارد.
اصولا ثبت‌نام برای اینترنت ماهواره‌ای از طریق انتشار یک فایل apk در کانال‌های تلگرامی انجام نمی‌شود و این بدافزار احتمالا به قصد جاسوسی از کاربران درحال انتشار است.

Image

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with FactNameh | فکت‌نامه

FactNameh | فکت‌نامه Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @factnameh

Oct 18
در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایران هر چند وقت یک‌بار این سوال که «آیا #تست_باکرگی می‌تواند نشان دهد که زن در گذشته رابطه جنسی واژینال داشته یا نه؟» به محل بحث و اختلاف بدل می‌شود.
پاسخ متخصصان و سازمان‌های جهانی متولی امر بهداشت و سلامت زنان این است که «خیر»، این تست نمی‌تواند به این سوال در مورد زنان پاسخی قطعی و قابل اعتماد دهد./۱
👇
factnameh.com/fa/fact-checks…Image
سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل هر کدام در بیانیه‌های رسمی جداگانه در سال ۲۰۱۸ تاکید کردند هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد انجام «تست‌های باکرگی» بتواند ثابت کند که آیا یک زن رابطه واژینال داشته است یا خیر و این تست‌ها هم غیرعلمی و هم ناقض حقوق بشر هستند./۲
آزمایش «باکرگی» اغلب با مشاهده واژن و «تست دو انگشت» برای بررسی پارگی احتمالی و تعیین اندازه دهانه هایمن یا آنچه «پرده بکارت» نامیده شده، انجام می‌شود. معاینه واژن برای تشخیص میزان سستی و فرسودگی آن بر اثر روابط جنسی متعدد نیز یکی از بخش‌های این آزمایش است./۳
Read 8 tweets
Nov 20, 2022
سال‌هاست حرف و حدیث‌های زیادی درباره نقش «ابرآروان» در توسعه شبکه ملی اطلاعات و محدودیت اینترنت ایران مطرح است، اما تحولات یک ماه اخیر؛ انتشار گزارش تحقیقی رسانه‌های آلمانی و تحریم آن توسط اتحادیه اروپا، ابعاد ماجرای #ابرآروان را وارد فازی تازه کرد.👇
factnameh.com/fa/fact-checks…
⬇️ Image
سه نشریه معتبر آلمانی، ۲۸مهر نتایج تحقیقاتی را منتشر کردند که نشان می‌داد شرکت آلمانی سافت‌کلاود پوششی صوری(Tarnfirma) برای ابرآروان در خارج از ایران است.
ابرآروان می‌گوید سافت‌کلاود، یک شریک بین‌المللی سابق بوده اما شواهد نشان می‌دهد سافت‌کلاد واحدی از ابرآروان در آلمان است.
⬇️
فاطمه روشن‌نفس، مدیرعامل این شرکت همزمان مدیرعامل شرکت دیگری در آلمان است که توسط مهدی کشاورز امیری، از نخستین برندگان مدال طلای المپیاد فیزیک ایران، هم‌بنیانگذار فناپ و شریک حجت شیخ‌عطار (فرزند سفیر سابق ایران در آلمان) در گروه حصین و هیات امنای بنیاد دعبل خزاعی است.
⬇️
Read 6 tweets
Sep 3, 2022
۱- در گیرودار مذاکرات احیای برجام، موضوع «پادمان‌ها» بالا گرفته.
ایران خواستار حل‌وفصل سیاسی ماجراست، طرف مقابل می‌گوید بدون روشن شدن ابهامات پادمانی، خبری از توافق نیست.
ماجرای «پادمان‌ها» چیست؟ ابعاد احتمالی نظامی (PMD) پرونده هسته‌ای ایران چیست؟👇

⬇️ factnameh.com/fa/fact-checks…Image
۲- پادمان‌ها، مجموعه تدابیری از سوی آژانس @iaeaorg برای سنجش تعهدات کشورها و پایبندی آنها به جلوگیری از تبدیل مصارف صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای به استفاده‌های تسلیحاتی و ابزارهای انفجاری هسته‌ای است. مسائل پادمانی، سوالات آژانس درباره چهار مکان است:

⬇️iaea.org/sites/default/…
@iaeaorg ۳- انبار اتمی تورقوز آباد: در این مکان، تجهیزات باقی‌مانده از پروژه آماد (ساخت ۵ کلاهک هسته‌ای) مخفی شده‌بود. آژانس می‌گوید در این مکان ایزوتوپ‌هایی از اورانیوم را کشف کرده که از مکان ناشناخته دیگری آمده‌‌اند.
⬇️ Image
Read 7 tweets
May 15, 2022
طرح «اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ای» با افزایش قیمت مواد غذایی در ایران رقم خورده است. طرحی که ابهام‌های زیادی درباره آن وجود دارد، اما بازخوانی برخی فکت‌ها می‌تواند شمایی کلی از واقعیت ترسیم کند.👇
factnameh.com/articles/2022-…
⬇️
نان، مرغ، تخم‌مرغ، شیر، روغن، ماکارونی از کلیدی‌ترین مواد غذایی مورد استفاده خانوار در ایران هستند. آخرین داده‌های در دسترس هزینه و درآمد خانوار در سال ۹۹ نشان می‌دهد این مواد حدود ۶درصد کل هزینه خانوار شهری به خود اختصاص می‌دهند. این نسبت در دهک اول(کم‌درآمدترین) ۱۴درصد است.
⬇️
فقر مطلق در ایران ابعاد بحرانی دارد. طبق آخرین برآوردهای رسمی (۱۳۹۸) یک سوم جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق قرار دارند که بر اساس استاندارد دسترسی به حداقل غذا تعریف می‌شود. هزینه کلی خانوار طی سه سال گذشته در اثر تورم دست کم ۲/۵ برابر شده و احتمالا نرخ فقر مطلق افزایش یافته است.
⬇️
Read 6 tweets
May 14, 2022
احمد وحیدی، وزیر کشور: «قطع اینترنت در اهواز شایعه است». به استناد گزارش‌های معتبر از داخل و خارج از ایران، این ادعا نادرست است. شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی هم گفته این قطعی «طبیعی» است و مساله را فنی دانسته که این هم به ۴دلیل نادرست است:👇
factnameh.com/fact-checks/20…
⬇️
۱- تا کنون به جز دو اظهارنظر از سوی مقام‌های سیاسی و امنیتی، گزارشی فنی درباره دلایل این اختلال منتشر نشده‌است.
۲- یکی‌بودن مکان قطعی اینترنت با نقاطی که اعتراض‌های مردم در آنها روی می‌دهد، گمانه عمدی بودن اختلال را تقویت می‌کند.
⬇️
۳- کیفیت این اختلال‌ها شباهتی با اختلال‌های فنی ندارد. مثلا یه جای اینکه اینترنت در یک منطقه یا بخشی از استان قطع شود، اختلال‌هایی در شهرهایی از شمال، جنوب و غرب خوزستان گزارش شده است.

⬇️
Read 4 tweets
May 6, 2022
پس از درگذشت #نادرطالب‌زاده شایعاتی درباره یهودی بودن خانواده او مطرح شده. تحقیقات ما نشان می‌دهد اگرچه خانواده نادر طالب‌زاده به نسبت مواضع سیاسی و فرهنگی او نامتعارف به نظر می‌رسند، اما ادعای مطرح شده درباره تبار یهودی او پایه و اساسی ندارد.👇
factnameh.com/fact-checks/20…
⬇️
پدر نادر طالب‌زاده، منصور اردوبادی از فرماندهان عالی‌رتبه ارتش در دهه ۱‍۳۳۰ است. در برخی منابع، از جمله خاطرات اردشیر زاهدی از نقش او در وقایع ۲۸مرداد صحبت شده که نادر طالب‌زاده آن را تکذیب می‌کند. تاکنون کسی درباره یهودی بودن منصور اردوبادی حرفی نزده است. ⬇️
مادر نادر طالب‌زاده، سیده وحیدالملوک امیرشرفی است. بعضی اعضای خانواده او را «ماری» صدا می‌زدند، برخلاف شایعات، او آمریکایی نیست، تبار یهودی ندارد و در یک خانواده اسما مسلمان به دنیا آمده. ماه‌های آخر عمر در تهران بوده و در مقبره خانوادگی در امامزاده عبدالله دفن شده است. ⬇️
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(