1/8
🧵Γιατί οι ευρωναζί των Βρυξελλών & τα ανδρείκελα της ευρωκρατίας στα κράτη-μέλη της 🇪🇺#ΕΕ έχουν ήδη περάσει σε υβριδικό πόλεμο vs 🇮🇹#Ιταλία (όπως ήδη κάνουν για την 🇭🇺#Ουγγαρία )❓ - έξι βασικά σημεία:

↪️νήμα ↩️
2/8
♦️1- Η 🇮🇹#Ιταλία μη θέλοντας να οδηγηθεί αυτοκτονικά στην κατάρρευση απ' τις πολιτικές της 🇪🇺#ΕΕ φέρνει στη διακυβέρνηση έστω & με στρεβλό εκλογικά τρόπο μια μη συστημική συντηρητική συμμαχία,
3/4
♦️2- η οποία θα εκδιώξει, ή έστω θα περιορίσει, από τα κεντρικά πόστα της κρατικής εξουσίας τους εγκάθετους φιλελεύθερους παγκοσμιοποιητές τεχνοκράτες της υπερεθνικής ολιγαρχίας.
4/8
♦️3- Η 🇮🇹#Ιταλία μπορεί ν' αρχίσει την υπόσκαψη των αποφάσεων των 🇪🇺Βρυξελλών σχετικά με κρίσιμα θέματα ( 🇷🇺#Ρωσία ενέργεια μεταναστευτικό LGBTQI / μεταφυλισμός κοκ) διευρύνοντας τον εσωτερικό διχασμό στην 🇪🇺#ΕΕ
5/8
♦️4 - Ο ρεαλισμός των #Σαλβινί & #Μπερλουσκόνι περιλαμβάνει την διάθεση διαπραγμάτευσης με τη 🇷🇺#Ρωσία (όπως ο #Ορμπάν ). Η ίδια η #Μελόνι παρά τον ατλαντιστικό προσανατολισμό της (η οποία είναι μέλος του 🇺🇲 Aspen Institute) & τώρα στηρίζει 🇺🇦#Ουκρανία ,
6/8
αντιτάχθηκε στις #κυρώσεις της 🇪🇺#ΕΕ vs 🇷🇺#Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 ενώ στο βιβλίο της "I Am Giorgia" το 2021 έγραφε ότι η Ρωσία του Πούτιν "υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες και τη χριστιανική ταυτότητα".
7/8
♦️5-Το σύστημα του ευρώ βασίζεται σε 3 κεντρικές τράπεζες: Γερμανίας Γαλλίας Ιταλίας. Η ανάπτυξη της συγκρούσης 🇮🇹Ρώμης 🇪🇺Βρυξελλών θα επιταχύνει την κρίση του οικονομικο-πολιτικού οικοδομήματος της 🇪🇺#ΕΕ
8/8
♦️6-Η 🇮🇹#Ιταλία πάντα ήταν ένα πολιτικό εργαστήριο & οι τωρινές εξελίξεις ενδεχομένως να λάβουν μεταδοτικό χαρακτήρα προοιωνίζοντας μια γενικότερη πανευρωπαϊκή κρίση νομιμοποίησης της 🇪🇺#ΕΕ & των θεσμών της.

@threadreaderapp unroll

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Γιώργος Καπαρός

Γιώργος Καπαρός Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @GiorgosKaparos

Sep 24
1/4
🧵🇷🇺#Ρωσία - Υπάρχει κάτι χειρότερο από τη σκανδαλώδη ανταλλαγή & την απελευθέρωση στελεχών Azov & ξένων μισθοφόρων.

bit.ly/3SAgv4J

🛑Κι αυτό είναι ότι το ίδιο το νεοβογιαρικό καθεστώς συνιστά το πρώτο πρόβλημα στην πολεμική κινητοποίηση
2/4
♦️Είτε γιατί στη διεύθυνση του ΥΠΑΜ & του στρατιωτικού μηχανισμού βρίσκονται οι ακατάλληλοι,
απ'τον Sergei Shoigu ή τον καρατομηθέντα σήμερα Vitalyevich Bulgakov & αρκετούς άλλους,
3/4
♦️είτε επειδή πολλοί ντόπιοι οικονομικοί ολιγάρχες καθώς & φιλελεύθεροι αξιωματούχοι του νεοβογιαρικού καθεστώτος όπως πχ η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina ο πρωθυπουργός Mikhail Mishustin
Read 4 tweets
Sep 19
1/6
🧵#Παρατεταμένος_πόλεμος στην 🇺🇦#Ουκρανία

↪️νήμα ↩️

🔴Ο #Πούτιν στη συνάντηση της #SCO στη Σαμαρκάνδη μεταξύ των άλλων είπε πως το σχέδιο της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" δεν υπόκειται σε προσαρμογή. Ο ρυθμός της δεν είναι γρήγορος, αλλά η 🇷🇺#Ρωσία δεν βιάζεται.
2/6
🔴Το ότι Κρεμλίνο & επιτελείο πορεύονται προς ένα παρατεταμένο πόλεμο δια της "ειδικής επιχείρησης" αντί τον ολοκληρωτικό πόλεμο δια της γενικής άμεσα αποτελεσματικής κινητοποίησης ενέχει δυο κινδύνους:
3/6
➡️η πρωτοβουλία των κινήσεων να μετατοπίζεται βαθμιαία προς τη πλευρά του επανδρωμένου με Ουκρανούς αποικιακού στρατού του #ΝΑΤΟ , ο οποίος διαθέτει άφθονες εφεδρείες δύο επιπέδων: α) το αναλώσιμο & β)το καλά εκπαιδευμένο & εξοπλισμένο δυναμικό.
Read 6 tweets
Sep 19
1/4
🧵"Ενότητα αντιμάχων":

↪️νήμα ↩️

🔴Στην #Ελλάδα μεταξύ ενός τμήματος των υποστηρικτών του "πατριωτικού χώρου" & αυτών του εθνομηδενιστικού οικουμενισμού, μπορεί να υπάρχουν αντιθέσεις, όπως εάν:
2/4
➡️ο #λαθρομεταναστευτικός_εποικισμός συνιστά #μεγάλη_αντικατάσταση ή αναγκαία λύση στο #δημογραφικό

➡️η ιδεο-πολιτιστική επικυριαρχία LGBTQI & #μεταφυλισμός ορίζει μια σχεδιασμένη απ' τις τρανσουμανιστικές #ελίτ ανθρωπολογική μετάλλαξη ή αποτελεί προοδευτική εξέλιξη
3/4
➡️η πληθώρα των πάσης φύσεως #ΜΚΟ είναι προϊόν της ολιγαρχικής αποδιοργάνωσης της δημόσιας σφαίρας ή έκφραση της "κοινωνίας πολιτών"

♦️Αλλά μεταξύ τους λειτουργεί & ο νόμος των "συγκοινωνούντων δοχείων". Δυο σημεία:
Read 4 tweets
Sep 10
1/11
🧵🇷🇺#Ρωσία - 🇺🇦#Ουκρανία / 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#Δύση
Το Κρεμλίνο αιθεροβατεί.

↪️νήμα ↩️

🔴Η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στη #Χερσώνα ήταν ταυτόχρονα ένας αντιπερισπασμός. Κύριο μέτωπο στο #Χάρκοβο & εδώ τα γεγονότα για τη Μόσχα μπορούν αναντίρρητα να ονομαστούν καταστροφή.
2/11
🔴Μεγαλύτερης σημασίας απ' την εγκατάλειψη του μετώπου του Κιέβου στις 2/4. Και κάποιοι απ' τους πολιτικούς & στρατιωτικούς ιθύνοντες για τούτο πρέπει να λογοδοτήσουν.
3/11
🔴Κι αν οι μάχιμες ρωσικές δυνάμεις θα γλυτώσουν τη σφαγή δύσκολα θα συμβεί το ίδιο στον άμοιρο ρωσικό πληθυσμό της περιοχής. Τώρα το στοίχημα για το Κρεμλίνο & προσωπικά για τον #Πούτιν είναι πως θα αποτρέψει την κλιμάκωση μιας μεγάλης επιχειρησιακής ήττας σε στρατηγική.
Read 11 tweets
Sep 9
1/4
🧵Στην 🇪🇺#ΕΕ δεν υπήρξε συμφωνία για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο αφού αυτό θα εκτόξευε ακόμη περισσότερο τις τιμές των υδρογονανθράκων στο επόμενο διάστημα, καθώς:
2/4
➡️Η 🇷🇺#Ρωσία απειλεί να διακόψει πλήρως την άμεση τροφοδοσία ενεργειακών πόρων στα εχθρικά κράτη της 🇪🇺ΕΕ & ενόσω ο οικονομικός & εποχιακός Χειμώνας έρχεται δριμύς.

➡️Δεν υπάρχει κανείς να αντικαταστήσει το ρωσικό πετρέλαιο & φυσικό αέριο στην ευρωενωσιακή αγορά.
3/4
➡️Το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των 🇺🇲#ΗΠΑ είχε τη μεγαλύτερη πτώση 24,2 % στο 8μηνο του 2022. Και από 449 εκατομμύρια βαρέλια το 1984, 727 εκ.β. το 2010 μειώθηκε εφέτος στα 450 εκ.β. ήτοι στο χαμηλότερο των 38 ετών. Αυτό εξηγεί γιατί εν όψει & των ενδιάμεσων εκλογών
Read 4 tweets
Sep 4
1/11
🧵Η #πράσινη_μαφία μες τη #βαθιά_εξουσία είναι αυτή που καθορίζει τις κυβερνητικές πολιτικές στη συλλογική #Δύση

↪️νήμα ↩️

🛑(Δεν στέλνει στο διάστημα μόνο τις τιμές του φυσικού αερίου αλλά και το "φθηνότερο" πετρέλαιο θα ξεπεράσει το Δεκέμβριο τα 140 $ το βαρέλι):
2/11
➡️ατζέντες #πράσινη_μετάβαση / #GreatReset

➡️απαγόρευση των αναγκαίων επενδύσεων στα #ορυκτά_καύσιμα (όπως κάνει η "αδιάφορη" #ΕΕ για τους υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια)

➡️αντιρωσικές #κυρώσεις
3/11
➡️απόφαση των υπουργών Οικονομικών #G7 για πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου & η εξ αντιδράσεως απάντηση της Μόσχας με την #Gazprom ν' απενεργοποιεί πληρως τον αγωγό #NordSteam
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(