Σύμφωνα με την καταγγελία 19χρονης που έγινε προχθές Τρίτη 11 Οκτωβρίου, οδηγήθηκε από τους 2 αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ σε ένα δωμάτιο εντός του Α.Τ Ομόνοιας όπου τη βίασαν.
Ένα thread για το τί έχει συμβεί στο ΑΤ εδω και χρόνια.
#ΑΤ_Ομονοιας #antireport #βιασμος #αστυνομια
Το 1996 ξυλοκοπείται βαριά ένας νεαρός μετανάστης από δύο ενστόλους που τον οδήγησαν στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα, τον πρόγονο του Α.Τ. Ομονοίας. «Ηταν Λιβανέζος και δεν πλήρωσε ένα τηλεφώνημα που έκανε σε περίπτερο», είπαν αργότερα σε δημοσιογράφο που κάλυψε το ζήτημα.
Το 1998 ένα μικρό παιδί από την Αλβανία εξιστόρησε σε δημοσιογράφους πώς συνελήφθη σε ένα καφενείο της Ομόνοιας και πώς ο αστυνομικός που το πήγε στο τμήμα το έδερνε μέχρι να τον σταματήσουν οι συνάδελφοί του.
Τον Νοέμβριο του 1998, αποκαλύπτεται κύκλωμα εκμετάλλευσης νεαρών αλλοδαπών γυναικών, με κεντρικό ρόλος ενός εν ενεργεία αρχιφύλακα του τμήματος της Ομόνοιας και ενός συνταξιούχου ανθυπαστυνόμου.
Τον Αύγουστο του 1999 ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας παραβιάζονται κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, κυρίως των αλλοδαπών. Σε απάντηση, ο υπουργός έδωσε εντολή να καθαριστεί το κτίριο...
Οι συνθήκες και οι συμπεριφορές βελτιώθηκαν. Ενδεικτικό είναι ότι στα τέλη Ιανουαρίου του 2000 ένας ανθυπαστυνόμος κούρεψε έναν 16χρονο αλβανικής καταγωγής που είχε συλλάβει κατά τη διάρκεια μαθητικής κινητοποίησης.
Για την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων άλλωστε, τον Μάρτιο του 2000 ένας αστυνομικός απελευθέρωσε έναν κρατούμενο Κούρδο από το Τμήμα Ομόνοιας παίρνοντάς του ένα εκατομμύριο δραχμές.
Τον Μάιο του 2001 δύο υπάλληλοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη συνελήφθησαν και εξευτελίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος της Ομόνοιας. Όταν ενεπλάκη η νομική υπηρεσία του ΔΟΛ, οι αστυνομικοί, όπως καταγγέλθηκε, τους απείλησαν ότι θα τους βάλουν ναρκωτικά στις τσέπες.
Λίγα χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2004, ένας Αλβανός 21 ετών, τόλμησε να διαμαρτυρηθεί σε υπαλλήλους της Νομαρχίας Αθηνών επειδή δεν του ανανέωναν την άδεια παραμονής. Το παιδί συνελήφθη και κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στο τμήμα της Ομόνοιας.
Στις 5 Φλεβάρη 2006 ένας νεκρός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μετανάστης από το Ιράν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
Το Νοέμβριο του 2006 ένας μετανάστης από το Μάγκρεμπ πεθαίνει μετά από πολύωρη κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Η γυναίκα με την οποία θα παντρευόταν κατήγγειλε ότι τον έπιασαν για εξακρίβωση ταυτότητας και όταν τον άφησαν είχε χτυπηθεί βάναυσα.
Τον Ιούνιο του 2007 έρχεται στη δημοσιότητα ένα βίντεο που έδειχνε εξευτελισμό αλλοδαπών από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα ένα χρόνο πριν. Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής κάνει δηλώσεις αποτροπιασμού.
Ακριβώς μία ημέρα μετά, μία 34χρονη από τη Γεωργία μαζί με τη 17χρονη κόρη της αρπάζονται στο δρόμο από τα μαλλιά, δέχονται σεξιστικές προσβολές και αμέσως μετά ξύλο από τρεις συνοροφύλακες του τμήματος της Ομόνοιας.
Στις 22 Φλεβάρη του 2008 ο σουδανός Abdukarim Yahya Idris δολοφονείται στην περιοχή της Ομόνοιας μετά από ξυλοδαρμό από τρεις αστυνομικούς της άμεσης δράσης.
Το 2016 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν την παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης «2ο Φιλοξενείο» (Αχαρνών). Σύμφωνα με καταγγελία, στο αστυνομικό τμήμα τα παιδιά εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά υπό τα βλέμματα των αστυνομικών.
Στις 30 Ιανουαρίου 2018, μια ασκούμενη δικηγόρος που θέλησε να καταγγείλει στο ΑΤ Ομονοίας περιστατικό αυθαιρεσίας σε βάρος μετανάστη, βρέθηκε τελικά η ίδια κατηγορούμενη για απείθεια και εξύβριση, σε μια υπόθεση που επίσης θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, ομάδα ΔΙΑΣ ξεκινάει από το Α.Τ Ομόνοιας. Κάτω από τις μπότες της ψυχορράγησε ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh. Οι δολοφόνοι του αντιμετωπίστηκαν με τον σεβασμό που αξίζει σε νοικοκυραίους.
Στις 8 Φλεβάρη 2019, ο Νιγηριανός Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ πεθαίνει μυστηριωδώς στο Α.Τ. Ομονοίας. Σύμφωνα με γνωστούς του, ο Εμπουκά είχε προσαχθεί ξανά πριν 8 μήνες και τον είχαν χτυπήσει άσχημα οι αστυνομικοί μέσα στο ασανσέρ όπου δεν υπήρχαν κάμερες.
Στις 12 Αυγούστου 2022, ο αναρχικός Αντώνης Ζήβας χτυπήθηκε από τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ στις τουαλέτες του Α.Τ. Ομονοίας με μπουνιές στο κεφάλι. Μάλιστα οι άνδρες δεν αρκέστηκαν στον ξυλοδαρμό του και έστησαν κατηγορητήριο για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής.
Αυτό είναι το #ΑΤ_Ομονοιας.
Το ΑΤ Ομόνοιας πρέπει να κλείσει.
Τα ΑΤ Ομόνοιας πρέπει να κλείσουν.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση μας
anametrisi.gr/ta-a-t-omonoia…
#antireport #ΑΤ_Ομονοιας #αστυνομια

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Αναμέτρηση

Αναμέτρηση Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @anametrisi

Jun 19
Στις 16 Ιούνη, η Ασφάλεια Χανίων, κατά παραγγελία της Υπουργού Νίκης Κεραμέως, απέστειλε κλήσεις για προανάκριση σε 8 έως τώρα φοιτητ(ρι)ές και ενεργά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Ενιαίου Πολυτεχνείου, ΗΜΜΥ & Αρχιτεκτονικής.
#antireport #κεραμεως
Τους προηγούμενους μήνες, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης είχαν πραγματοποιήσει μαζικές κινητοποίησεις σε Σύγκλητο και Κοσμητεία, ενάντια στην εκκίνηση πειθαρχικής δίωξης για αφισοκόλληση σε φοιτητή όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.
#antireport
Κατάφεραν, μάλιστα, όχι μόνο να τη σταματήσουν αλλά και να τοποθετηθεί δημόσια η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου παίρνοντας σαφή θέση ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.
#antireport
Read 10 tweets
Jun 17
1/ Βράδυ 9/5/2020, έπειτα από φεμινιστική πορεία, πλήθος κόσμου κατέληξε στην πλατεία Αγ.Γεωργίου στην Κυψέλη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μηχανές της ομάδας “Δράση” εισέβαλαν στην πλατεία και άρχισαν να κυνηγούν και να χτυπούν κόσμο σε όλο το κέντρο της Κυψέλης #antireport Image
2/ Προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές και συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες για να καλυφθεί η απόλυτη αστυνομική αυθαιρεσία. Όλα τα περιστατικά έχουν καταγραφεί εδώ repressionwatch.gr/content/%CE%B5… #antireport
3/ Ανάμεσα τους ο σύντροφός μας Γ.Κ., κάτοικος Κυψέλης, που ακούγοντας τη φασαρία κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του μηχανάκι της Δράσης έπεσε πάνω του, αστυνομικοί τον έριξαν κάτω και ξεκίνησαν να τον χτυπάνε synantisi.org/keimeno-toy-sy… #antireport
Read 6 tweets
Dec 16, 2021
Ανακοίνωση μας για #μελετη_Τσιοδρα
1/ Παρακολουθούμε μια επικοινωνιακή παράσταση της κυβέρνησης. Σκοπός είναι ο θεατής να χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, η πραγματικότητα είναι οι εκατοντάδες νεκροί που μετράμε καθημερινά.
2 / Νεκροί που δεν βρίσκουν αξιοπρεπή φροντίδα και περίθαλψη. Νεκροί που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παλέψουν επί ίσοις όροις με τον κορωνοϊό. Μάχη άνιση που χάνεται καθημερινά για πολλούς. Άνιση γιατί η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά και με σχέδιο να είναι. #μελετη_Τσιοδρα
3 / Μειωμένος προϋπολογισμός για την υγεία, καμία ουσιαστική κάλυψη των κενών, ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό, δυσμενέστεροι όροι νοσηλείας στη περιφέρεια. #μελετη_Τσιοδρα
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(