Αναμέτρηση Profile picture
οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά
Μαρία η Λονδρέζα Profile picture 1 subscribed
Oct 14, 2022 21 tweets 5 min read
Σύμφωνα με την καταγγελία 19χρονης που έγινε προχθές Τρίτη 11 Οκτωβρίου, οδηγήθηκε από τους 2 αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ σε ένα δωμάτιο εντός του Α.Τ Ομόνοιας όπου τη βίασαν.
Ένα thread για το τί έχει συμβεί στο ΑΤ εδω και χρόνια.
#ΑΤ_Ομονοιας #antireport #βιασμος #αστυνομια Το 1996 ξυλοκοπείται βαριά ένας νεαρός μετανάστης από δύο ενστόλους που τον οδήγησαν στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα, τον πρόγονο του Α.Τ. Ομονοίας. «Ηταν Λιβανέζος και δεν πλήρωσε ένα τηλεφώνημα που έκανε σε περίπτερο», είπαν αργότερα σε δημοσιογράφο που κάλυψε το ζήτημα.
Jun 19, 2022 10 tweets 5 min read
Στις 16 Ιούνη, η Ασφάλεια Χανίων, κατά παραγγελία της Υπουργού Νίκης Κεραμέως, απέστειλε κλήσεις για προανάκριση σε 8 έως τώρα φοιτητ(ρι)ές και ενεργά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Ενιαίου Πολυτεχνείου, ΗΜΜΥ & Αρχιτεκτονικής.
#antireport #κεραμεως Τους προηγούμενους μήνες, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης είχαν πραγματοποιήσει μαζικές κινητοποίησεις σε Σύγκλητο και Κοσμητεία, ενάντια στην εκκίνηση πειθαρχικής δίωξης για αφισοκόλληση σε φοιτητή όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.
#antireport
Jun 17, 2022 6 tweets 4 min read
1/ Βράδυ 9/5/2020, έπειτα από φεμινιστική πορεία, πλήθος κόσμου κατέληξε στην πλατεία Αγ.Γεωργίου στην Κυψέλη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μηχανές της ομάδας “Δράση” εισέβαλαν στην πλατεία και άρχισαν να κυνηγούν και να χτυπούν κόσμο σε όλο το κέντρο της Κυψέλης #antireport Image 2/ Προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές και συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες για να καλυφθεί η απόλυτη αστυνομική αυθαιρεσία. Όλα τα περιστατικά έχουν καταγραφεί εδώ repressionwatch.gr/content/%CE%B5… #antireport
Dec 16, 2021 9 tweets 4 min read
Ανακοίνωση μας για #μελετη_Τσιοδρα
1/ Παρακολουθούμε μια επικοινωνιακή παράσταση της κυβέρνησης. Σκοπός είναι ο θεατής να χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, η πραγματικότητα είναι οι εκατοντάδες νεκροί που μετράμε καθημερινά. 2 / Νεκροί που δεν βρίσκουν αξιοπρεπή φροντίδα και περίθαλψη. Νεκροί που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παλέψουν επί ίσοις όροις με τον κορωνοϊό. Μάχη άνιση που χάνεται καθημερινά για πολλούς. Άνιση γιατί η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά και με σχέδιο να είναι. #μελετη_Τσιοδρα