چرا حمایت از پیشنهاد اسماعیلیون برای اخراج سفرای ج ا کار درستی است؟
یک) «مرگ بر دیکتاتور» و «جمهوری اسلامی نمیخوایم» در کنار «زن، زندگی، آزادی» شعارهای اصلی بودهاند که مردم در خیابانها جانشان را برای دادن آنها به خطر انداختهاند. این شعارها یک پیام روشن را مخابره میکنند:
۱/۱۲
از نظر ما، مردم ایران، ج ا مشروعیت ندارد. جهان نیز نباید به آن مشروعیت دهد. ما به ازای عملی این پیام چیست: اینکه سفرای ج ا نباید به عنوان نمایندگان ایران بهرسمیت شناخته شوند و به کار خود مثل معمول ادامه دهند در حالی که کودکان در خیابانها و مدرسهها کشته میشوند.
۲/۱۲
دو) وضعیت در ایران، عادی نیست و این وضعیت غیر عادی باید خودش را در اقداماتی که ما از جامعه جهانی میخواهیم نشان دهد. به بیان دیگر خواستههای ما باید متناسب با اضطراری بودن شرایط باشد و نه اینکه در چارچوب خواستههای همیشگی که در سایر موارد نقض حقوق بشر طلب میشود باقی بماند.
۳/۱۲
دو) بهعلاوه، از ابتدای اعتراضات این سوال مدام از سوی رسانهها و سیاستمداران تکرار میشود: توصیف شما از این وضعیت چیست؟ و پاسخ ما: آنچه در ایران در حال وقوع است، یک انقلاب است؛ به معنای خواست تغییر کل نظام.
وضعیت انقلابی، خواستههایی انقلابی از جامعه جهانی را طلب میکند.
۴/۱۲
دو) بیشتر اعضای موثر جامعه جهانی تا کنون اقداماتی چون صدور بیانیه در محکومیت قتل #مهسا_امینی و سرکوب معترضان، تحریم نهادها و مقامات ناقض حقوق بشر، و حمایت از قطعنامه آتی سازمان ملل درباره وضعیت ایران انجام دادهاند. تمام این اقدامات اولیه، لازم بودهاند اما هنوز کافی نیستند.
۵/۱۳
برای توقف کشتار در ایران، جامعه جهانی باید در حمایت از مردم ایران گامهایی بردارد که اثری جدی و فوری بر ج ا داشته باشد؛ دردش بیاورد. مختل کردن کار نمایندگیهای ج ا در خارج از ایران یکی از گامهایی است که چنین تاثیری خواهد داشت. ج ا باید برای «بچهکشی» هزینه واقعی بدهد.
۶/۱۲
سه) در چهار دهه گذشته ج ا جنایتهای متعددی مرتکب شده و همواره از عقوبت گریخته. جامعه جهانی هیچگاه نتوانسته ج ا و مسئولان این جنایتها را پاسخگو کند. اساسا #دادگاه_آبان هم در پاسخی به این بیعملی بود. اخراج سفرای ج ا یک مکانیزم پاسخگویی و برونرفت از این بحران مصونیت هم هست.
۷/۱۲
پنج) برخی نگران مختل شدن امور کنسولی ایرانیان خارج گفتهاند که دخلی به اخراج سفرا ندارد اما حتی داشته باشد جواب این است: هزاران انسان از ابتدای ج ا کشته شده، صدها هزار انسان داغدار و دادخواه آنانند، میلیونها تبعیدی گریخته از وحشت شکنجه و آزار از حق زندگی در کشورشان محرومند،
۸/۱۲
حالا چند صباحی هم شما با دادن هزینهای اندک، موقتا سفر نکردن به ایران یا تعلیق امور مالی و ملکیتان در ایران و… گوشهای از این اقیانوس درد شوید و کمک کنید با هم روزی را بسازیم که کشتار متوقف شود، جنایتکاران محاکمه شوند، و دیگر تبعیدی عزای مادر و پدرش را در غربت تجربه نکند.
۹/۱۲
شش) برخی گفتهاند انزوای ج ا و بستن راههای گفتگو با آن به ضرر مردم ایران است. از اینان میخواهم بروند و با یک سند، فقط یک سند برگردند که در کجا، گفتگوی غرب با ج ا، ماشین کشتار را متوقف یا حتی کند کرده؟ و اگر ندارند سکوت کنند و بیش از این منافع خود را پشت این پنهان نکنند.
۱۰/۱۲
برعکس این استدلال پوچ، وقتی بعد از روشن شدن نقش سفارت ج ا در بن (تحت زعامت حسین موسویان)، اروپاییها سفرای ج ا را اخراج کردند، ج ا امتیازات زیادی داد تا وضعیت به حالت عادی برگردد؛ همینطور وقتی بعد از فتوای ارتداد رشدی انگلیس رابطه دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد.
۱۱/۱۲
آخر) من این پتیشن را امضا کردم. امیدوارم علاوه بر اعضای گروه G7 به سایر دولتها هم فرستاده شود. امیدوارم پس از امضای پتیشن، با تمامی ابزارهای دیگری که داریم به دولتها فشار بیاوریم که این خواسته را عملی کنند.
۱۲/۱۲
پنج) برخی نگران مختل شدن امور کنسولی ایرانیان خارج شدهاند که البته دخلی به اخراج سفرا ندارد اما حتی اگر داشته باشد جواب این است:
تکلمه: الان دیدم بعضیها هم که پیشینه ننگین سیاسیشان در دفاع از حکوت جنایت روشن است خواست اخراج سفرا را بدون هیچ استدلالی به تحریم و جنگطلبی و… ربط دادهاند. با لولوخورخورههای معمولتان دیگر نمیتوانید کسی را بترسانید. جنگ ما با دروغپردازیهای شما بخشی از نبردمان با ج ا است.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۱/۸. کیفرخواست ۴۳ صفحه ای منتشر شده از سوی دادگاه فدرال نیویورک درباره توطئه ربودن مسیح علینژاد نکات مهم زیادی دارد که در این رشته توییت برخی از آنها را مینویسم.
👇🏼 justice.gov/opa/press-rele…
۲/۸. چهار متهم اطلاعاتی پرونده از داخل ایران، و بی اینکه پایشان را به خاک آمریکا گذاشته باشند، تحت عنوان شرکتی در دوبی که برای یک مشتری که پولش خورده شده اطلاعات جمع می کند، یک کارآگاه خصوصی را مامور کرده بودند تا از خانه و رفت و آمد مسیح و خانوادهاش فیلم و عکس بگیرد و بفرستد.
۳/۸. همین افراد، تحت پوشش مشابه (شرکتی در دوبی که مشتری مالباخته دارد) شرکتهای خصوصی کارآگاهی را استخدام کرده بودند تا خانه و محل کار سه نفر در کانادا و یک روزنامه نگار صاحبنظر در امور سیاسی مقیم انگلیس را تحت نظر بگیرند و فیلم و عکس و اطلاعات درباره خود و خانوادهشان بفرستند.
۱/۷درحاشیه انتصاب رابرت مالی به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران: سال ۲۰۱۰، به عنوان بخشی از جایزه لاله حقوق بشر هلند، وزارت خارجه این کشور سفری به بروکسل را ترتیب داد تا با سیاستگذاران اروپایی و سازمانهای بین المللی دیدار کنم. یکی از آن سازمانها گروه بین المللی بحران بود.
۲/۷هیچوقت حس خشمی که پس از ملاقات با لوییز آربور، رییس وقت این سازمان داشتم را یادم نمی رود. طبیعتا صحبتهای من در آن ملاقات هم مثل بقیه ملاقاتها، حول محور وضعیت حقوق بشر در ایران و نقض شدید آن در جریان اعتراضات پس از انتخابات ۸۸ و لزوم اتخاذ سیاستی موثرتر توسط اروپا دور میزد.
۳/۷ اما در ذهن من، لوییز آربور با سیاستمداران اروپایی یک تفاوت داشت. او، به عنوان کمیسیونر سابق حقوق بشر سازمان ملل و دادستان دادگاههای یوگسلاوی و رواندا، یک الگوی حقوق بشر بود. اما از همان لحظه اول، فهمیدم که هیچ علاقهای به شنیدن حرفهای من درباره وضعیت حقوق بشر ایران ندارد.