En spændende session på @DJFagfestival i dag kiggede nærmede på en række kuldsejlede medieprojekter målrettet unge.
Her var bl.a. fokus på hedengangne Format fra JP/Politikens Hus, Spektrum fra Altinget og Kiosk, der har relation til Fyens Stiftstidende.
Pointen med sessionen, som @medielajeva var vært for, var ikke at nedgøre indholdet eller de medarbejdere, der givetvis har kæmpet bravt for at få det til at lykkes (hvis man skulle være efter nogen var det ledelserne bag, lød det). Pointen var mere at lære.
Format, Spektrum og Kiosk fik hver især mediestøtte - henholdsvis 3,3 mio, 2,9 mio og 3,0 mio kr. I alle tre tilfælde var der tale om nogle af de højeste beløb i de pågældende runder. Alligevel har de efter alt at dømme haft meget svært ved at skabe en bæredygtig forretning.
Undervejs blev der henvist til denne artikel om, at ingen endnu har knækket koden med et medie til de unge.
Men hvor sikre er vi på, at der er en kode at knække? Det fik jeg lejlighed til at spørge medieforsker @AskeKammer, der også talte i sessionen om, efterfølgende.
Og nej - det er vi faktisk ikke sikre på. Det er ingen naturlov, at et (digitalt) medie målrettet unge kan blive en bæredygtig forretning.
I loven om mediestøtte lyder det ellers, at det er en betingelse for tilskud, at der er en "rimelig grund til at antage, at det nyhedsmedie, der etableres, efter udløbet af støtteperioden vil kunne blive økonomisk selvbærende.”
En fundamental fejl, mange også begår, lød det, er at se unge som én homogen gruppe. 15-18-årige kan være ekstremt forskellige, ligesom 55-58-årige kan være det.
Alt i alt mener jeg, at det i hvert fald vil kræve en endog rigtig god begrundelse, hvis Slots- og Kulturstyrelsen igen-igen vil udskrive tre millioner kroner eller mere, til nogen, der hævder at have knækket koden med et nyt medie til de unge.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Elon Musk vil gøre Twitter til verdens mest præcise kilde til information ved hjælp af et indtil for nylig ukendt værktøj 🧵
Navnet er Birdwatch, det blev oprindeligt lanceret som pilotprojekt af Twitter i januar 2021, og det går helt overordnet ud på at give brugerne mulighed for at tilføje og diskutere kontekst til tweets, som de mener er misvisende eller falske.
Efter at have været testet blandt en mindre lukket gruppe blev det for en måned siden frigivet mere bredt i USA, hvor brugerne altså begyndte at se de såkaldte Birdnotes under nogle tweets.
Jeg har interesseret mig for teknologi i omkring 25 år, og jeg har ikke været så mind-blown af noget nyt som med AI-værktøjet DALL-E 2.
Her nogle eksempler på, hvordan det vil kunne forandre industrier. 🧵
.@OpenAI, der står bag DALL-E 2, kalder det selv et system til at skabe realistiske billeder og kunst ud fra en beskrivelse i naturligt sprog. (Navnet er i øvrigt en sammentrækning af WALL-E og Dalí.)