در سال ۲۰۰۸ باستانشناسان ایتالیایی بقایا و استخوانهایی که به احتمال زیاد به لشکر کمبوجیه تعلق داشته و در حدود 2هزار و 500 سال پیش در شنهای صحرایی در غرب مصر مدفون شدهاند را کشف کردند.
سلاحهای برنزی، دستبند نقره، یک گوشواره و صدها قطعه از استخوان انسان در بخشی
وسیع از دشت صحرا در نهایت امیدهایی را در رابطه با کشف سپاه مفقود شده پادشاه ایرانی کمبوجیه دوم زنده کرده است.
بر اساس شواهد تاریخی 50 هزار جنگجوی این سپاه توسط طوفان شن وحشتناکی در 525 قبل از میلاد مدفون شده اند.
این کشف در واقع اولین نشانه باستان شناسی از داستانی است که هرودت مورخ یونانی آن را به ثبت رسانده است.
بر اساس نوشتههای هرودت، کمبوجیه پسر کورش پس از نافرمانی کاهنان معبد آمون از خواستههای وی 50 هزار جنگجو را از تبس برای حمله به واحه سیوه در مصر اعزام کرد که این سپاه
پس از 7 روز پیاده روی در بیابان به واحهای به نام El Kargha رسیدند که پس از خروج از آن دیگر هرگز دیده نشدند.
هرودوت مینویسد: بادی قدرتمند و کشنده از جنوب برخاسته و تودههای عظیمی از شن را به همراه آورده است و تمامی نیروهای این لشکر را در خود مدفون کرده است.
افسانه لشکر ناپدید شده کمبوجیه به تدریج در غبار تاریخ به فراموشی سپرده شده بود تا اینکه این دو دانشمند ایتالیایی اعلام کردند نشانههایی را از لشگر ایرانی که توسط طوفان شن بلعیده شده بودند، کشف کردهاند.
در کنار این اجساد صخرههایی به شکل یک پناهگاه طبیعی
در ابعاد 35 متر در 1.8 متر در 3 متر کشف شده که به دلیل ابعاد بزرگ، مکانی مناسب برای پناه گرفتن از طوفان شن به شمار میرفته است.
ابزار آلات و سلاحهایی که از این منطقه کشف شدهاند از این نظر که اولین اجسام متعلق به دوران کمبوجیه هستند بسیار ارزشمند به شمار میروند.
همچنین بررسی این اجسام از تعلق داشتن آنها به دوره هخامنشی خبر میدهد.
محققان ایتالیایی برخلاف دیگر باستان شناسان، مسیری متفاوت از مسیرهای مورد مطالعه را از سمت جنوب بررسی کرده و موفق به کشف بقایای این لشگر بزرگ شدند.
همچنین در میان استخوانهای یافته شده قطعاتی از پیکان تیرها و دهانه اسبها به چشم میخورند که با آنچه در نگارههای اسب پارسی به چشم میخورد برابری میکند.
در میان اجزای یافت شده در محل کشف بقایای لشکر کمبوجیه، تیم باستانشاناسان ایتالیایی یک دهانه اسب پیدا کردند.
این دهانه اسب با دهانه اسبی که در یکی از حجاریهای قدیمی متعلق به دوران هخامنشی به چشم میخورد، مطابقت دارد.
در این تصویر و با توجه به تطابق اسب حجاری شده با قطعه فلزی محل استفاده از این قطعه مشخص شده است.
سربازان پارسی اغلب از جواهرات و گوشواره استفاده میکردند این یکی از گوشوارههایی است که در محل پیدا شدن لشگر کمبوجیه در صحرای افریقا کشف شده است.
با مشاهده چهره این سرباز هخامنشی حجاری شده در کاخ آپادانا واقع در تخت جمشید مشخص میشود که سربازان پارسی از گوشوارههایی
مشابه آنچه در محل کشف بقایای لشکر کمبوجیه پیدا شده استفاده میکردند.
کاخ بیستون یک کاخ ویران شده ساسانی است که در ۲۰ کیلومتری کرمانشاه قرار دارد. این کاخ در نزدیکی سنگنوشته بیستون و در رو به روی آن، جایی در مسیر راه باستانی که کوه بیستون و دریاچه بیستون را به هم متصل میکند، جای دارد. در فرهنگ و سنت ایرانی این کاخ محل اقامت شیرین بانوی خسرو پرویز
پادشاه ساسانی کمی پیش از حمله اعراب به ایران بودهاست. این کاخ جزو میراث جهانی یونسکو در ایران است. کاخ ناتمام ساسانی در بیستون از سال ۱۳۵۵ خورشیدی تاکنون بهصورت متناوب کاوش باستانشناسی شدهاست. تاکنون در این محدودهٔ تاریخی، شش بار کاوش باستانشناسی انجام شدهاست.
کاوشگران در این شش فصل حفاری به اطلاعات نسبتاً خوبی دست یافتهاند. براساس اطلاعات بهدست آمده، این منطقه در دوران ساسانی در حال تبدیل شدن به یک کاخ بود که به دلایلی، ناتمام باقی ماند و در دورههای بعد به کاروانسرا تبدیل شد؛ اما این کاروانسرا بر اثر یک زلزله کاملاً تخریب
دبیرستان انوشیروان دادگر اولین دبیرستان دخترانه و زرتشتی تهران
یکی از مدارس تاریخی تهران است که در شهریور سال ۱۳۱۵ مطابق کتیبه سَردَر ورودی بنا گشایش یافت.
.در مراسم جشن سنگ بنای دبیرستان در دوم شهریور سال ۱۳۱۳ بانی مدرسه خانم "راتن بایی بانجی" معرفی شد و نام مدرسه
به یاد پدر ایشان "انوشیروان جی راتن جی تاتا"به نام "انوشیروان دادگر" نامیده شد.
طراحی وسبک معماری بنابه دلیل شباهت با دبیرستان البرز و مدرسه ژاندارک به نیکلای مارکوف نسبت داده شده است.
دبیرستان انوشیروان دادگر بنایی آجری در دو طبقه با ۱۲ کلاس درس میباشد.
وجود۴ستون اصلی
و دو نیم ستون در ایوان ورودی و فرم کنگره ای در رخ بام ورودی برگرفته از معماری دوره های هخامنشی و ساسانی است.
قوس های ایرانی پنجره ها و نمای آجری تلفیقی از معماری قبل و بعد از اسلام را تداعی می کند.
در دو طرف تالار اصلی پلکان ارتباطی طبقات وجود دارد
تزئینات بنا شامل
بعضی در تعجب هستند که چگونه ممکن است حکومتی خود را چنین دچار انواع بحرانهای اقتصادی، انزوای بین المللی، بحران مشروعیت و خطر شکاف اجتماعی کرده و اقدامی در جهت رفع آنها نکند؟!
پاسخ به این پرسش در ذات نهاد روحانیت و حکومت دینی نهفته است.
*روحانیت در اسلام و ادیان دیگر از
دو عنصر جَهل و فَقر در جامعه تغذیه میکند.*
مادامی که این دو عنصر در جامعه وجود داشته باشند روحانیون صاحب قدرت هستند و میتوانند حکومت کنند.
انقلاب ۵۷ در ایران بر بَستر یک جَهل عمومی به وجود آمد که این جهل تا پایان جنگ ایران و عراق و مرگ خمینی غالب بود بنابراین خیال
حکومت دینی از بابت جَهل جامعه راحت بود اما نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی که در حکومت قبلی پایه ریزی شده بود نسلی را در دَهه هفتاد بوجود آورد که جهالت نسل پیش از خود را نداشت.محمد خاتمی نتیجه موقت تاثیرگذاری نسل غیرجاهل جدید بود. بعلاوه در دوره خاتمی رونق اقتصادی، عنصر دوم
16 مهر روز جشن مهرگان، سالروز خروش کاوه آهنگر بر علیه ضحاک تازی است... . امروز پس از هزاره ها، مهرگانی دیگر در حال رخ دادن در ایران است... خروش مردم ایران بر علیه اندیشه و سنت تازیان...
مهرگان جشنی است که حتی از نوروز نیز گرامی تر است، بدلیل رخدادهای تاریخی که در آن افتاده،
زیرا ما پیش از نبرد قادسیه، در تاریخمان قادسیه دیگری داشته ایم در زمان جمشید شاه پیشدادی که توانسته ایم بر آن چیره شویم و این نویدی است که ما باز هم خواهیم توانست...
مهرگان سالروز پیروزی فریدون بر ضحاک تازی که هزار سال بر میهن اهورایی ما سلطه داشت
و روز ملی درفش میهن، درفش سرفراز کاویانی، که نخستین درفش در تاریخ جهان است.
مهرگان، سالروز خروش کاوه آهنگر و پیروزی فریدون شاه بر ضحاک تازی و برافراشته شدن درفش کاویانی در سرتاسر ایران بزرگ فرخنده باد!
ضحاک تازی هزار سال بر ایران اهورایی مان فرمانروایی کرد و ستم بسیار نمود.
«ریال» (رویال: شاهی) نام سکه نقره اسپانیا و پرتغال است که در این دو کشور و مستعمرات آنان رواج داشت و ارزی جهانی بشمار میرفت. در اواخر سده هیجدهم میلادی، در ایران سکه «ریال» معادل یک هشتم تومان ارزش داشت.
در زمان شاه طهماسب_صفوی (سده شانزدهم میلادی)، واحد پول ایران «تومان» (سکه طلا) و واحد کوچکتر «شاهی» (سکه نقره) بود.
در این زمان، واحد پول انگلستان پوند استرلینگ (برابر با ۲۰ شیلینگ) بود و یک تومان ایران معادل ده پوند انگلستان ارزش داشت!
در سال سیام سلطنت #فتحعلی_شاه قاجار (۱۲۴۲ ق./ ۱۸۲۷ م.)، سکه نقره بنام «صاحبقران» ضرب و ارزش آن معادل یک دهم «تومان» تعیین شد.
نام این سکه به اختصار به «قران» تبدیل شد. «شاهی» به کوچکترین واحد پول ایران و معادل یک بیستم «قران» تبدیل شد یعنی ۲۰۰ «شاهی» برابر با یک «تومان» بود.
ابوریحان محمد بن احمد بیرونی (۳ ذیحجه ۳۶۲–بعد از سال ۴۴۲ ه.ق)، دانشمند و ریاضیدان، همهچیزدان، ستارهشناس، تقویمشناس، انسانشناس، هندشناس، تاریخنگار، گاهنگار و طبیعیدان ایرانی در سدهٔ چهارم و پنجم هجری است. بیرونی را از بزرگترین دانشمندان مسلمان
و یکی از بزرگترین دانشمندانِ ایرانی در همهٔ اعصار میدانند. همچنین، او را پدرِ انسانشناسی و هندشناسی میدانند. او به زبانهای خوارزمی، فارسی، عربی، و سانسکریت مسلط بود و با زبانهای یونانی باستان، عبری توراتی و سُریانی آشنایی داشت. بیرونی یک «نویسندهٔ بیطرف»
در نگارشِ باورهای مردمِ کشورهای گونهگون بود و بهپاسِ پژوهشهای قابلِ توجهش، با عنوانِ اُستاد شناخته شدهاست.
در سالهای اخیر از طرف اشخاص غیر دولتی طرحی برای بازسازی مقبره وی ارائه شده که هنوز ساخته نشده، اما سوال اصلی اینجاست که با تمام هزینه های ایران در سوریه و یمن