History of PERSIA Profile picture
مردمی هستیم که در قهر با گذشته و جنگ با نیاکانمان هستیم
Jan 5, 2023 23 tweets 5 min read
در قرآن، آمده که نخستین سازنده بنای کعبه آدم بوده‌است و سپس بدست ابراهیم و پسرش اسماعیل بازسازی شده‌است.

عمده موجود در مورد کعبه منابع نویسندگان اسلامی است. فارغ از روایات و منابع اسلامی، گزارش و سند تاریخی چندانی مربوط به پیش از اسلام در مورد این بنا در دست نیست. تا کنون هیچ اثر و یا نشانی قابل قبول علمی و تاریخی برای اثبات وجود فرستادگان از طرف خدا!!!؟!!؟ بجز محمد که پیاپی نام انها شنیده میشود در دسترس نیست بجز منابع دینی.
کعبه قبل از گسترش اسلام و تا پیش از فتح مکه به دست ابوسفیان و برادرانش که از بزرگان و ثروتمندان قریش بودند، محل نگهداری
Jan 3, 2023 5 tweets 3 min read
تندیس نقره‌ای گاو نشسته یکی از اشیای باستانی است که متعلق به دوران نیا-ایلامی است. قدمت این تندیس ۲۹۰۰ تا ۳۱۰۰ سال پیش از میلاد است. سر و دستان موجود، گاو است و تن آن انسان می‌باشد. تندیس نقره‌ای گاو نشسته در جنوب غرب ایران کشف شده‌است. این تندیس ۱۶٫۳ سانتی‌متر ارتفاع دارد. Image مجسمه نقره‌ای لباس مخصوصی را بر تن کرده که دارای الگوی پله-پله می‌باشد و به شکلی راه راه آن را مزین کرده‌است. گاو در حال گرفتن یک جام با دهانه لوله‌ای است. تندیس نقره‌ای گاو نشسته در موزه متروپولیتن نیویورک نگهداری می‌شود .
مجسمه گاو ایلامی با لباسی منقوش به طرح پلکانی Image
Dec 28, 2022 12 tweets 3 min read
قرآن قدس نسخه‌ای است از ترجمهٔ فارسی قرآن که گفته می‌شود کهن‌ترین ترجمهٔ قرآن به فارسی است. این قرآن در سال ۱۳۴۵ ش در موزهٔ آستان قدس شناسایی شد و نظر کارشناسان را جلب کرد و معلوم شد یک ترجمهٔ بسیار ارزشمند تاریخی است و در سال ۱۳۵۵ در یک جلد چاپ گردید و در سال ۱۳۶۴ علی رواقی آن را در دو جلد بزرگ منتشر کرد. اندکی از آغاز این ترجمه — از ابتدای قرآن تا آیهٔ ۲۱۳ سورهٔ بقره — و اندکی از انتهای آن — تعدادی از سوره‌های کوچک قرآن — در دست نیست.
اهمیت آن در این است که مشخص شد قدیمی‌ترین ترجمهٔ فارسی از قرآن است که تاکنون باقی مانده‌است. خط آن کوفی است
Dec 22, 2022 4 tweets 2 min read
میدان نقش جهان دومین میدان بزرگ دنیا
بنای جهانی ثبت یونسکو ، دومین میدان تاریخی جهان

دورتا دور میدان نقش جهان اصفهان رو با میخ سوراخ کردند تا پرچم آویزون کنند. از این میدون ۴۰۰ساله یکی بیش‌تر نداریم تو دنیا.
آبانماه 1401 میدان نقش جهان ساخته شده در عصر صفوی گسترده به طول 525 متر و عرض 159 متر طراحی گردیده است، این در حالی است که در همان دوره میدان دوژ پاریس با طراحی مربعی شکل که هر ضلعش تنها 140 متر مربع بیش نداشت به فرمان هانری چهارم درسال 1612 میلادی بنا گردید.
Dec 21, 2022 11 tweets 4 min read
خاطره زیر را به نحو متواتر از اطرافیان و شاگردان نزدیک مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی شنیده ام. متن زیر به نقل از آیت الله احمد عابدینی استاد حوزه علمیه اصفهان است:

اوایل شهریور ۱۳۷۷ بود که برای خواندن کتاب سفرنامه فقهی حج به منزل ایشان رفتم و مثل بقیّه شب‌ها من و او تنها بودیم تازه آقای اسد اللّه لاجوردی را ترور کرده بودند. ایشان فرمودند: امروز هرچه با خودم کلنجار رفتم که برای آقای لاجوردی فاتحه ای بخوانم نشد.

حساس شدم که مگر او چه کرده است؟ سؤال کردم، ایشان در تردید بود که برایم توضیح بدهد یا خیر، امّا بالاخره اموری را گفت که اکنون پس از گذشتن
Dec 20, 2022 17 tweets 5 min read
اسب سلطنتی یک نژاد باستانی و منقرض شده از نژادهای اسب است. این نژاد در اصل بومی شهر نیسایا بود که در دشت‌های نسایی (در قسمت جنوبی از دامنهٔ کوه‌های زاگرس )، واقع شده بود. سری ستبر و نیرومند داشتند که مشخصه اسب‌های جنگی بودند. یونانیان باستان آن را به خاطر نیسا که محل پرورش آن اسب بود، اسب نسایی می‌گفتند و چینی ها آن را اسب آسمانی یا اژدهای گیاهخوار می‌گفتند! آن اسب با ارزش‌ترین اسب در دنیای باستان بود. اسب‌های نسایی سلطنتی نشانی از اشرافیت در ایران باستان بودند. دو اسب نسایی نر سفید، ارابه سلطنتی را می‌کشیدند در حالی که چهار تا از این اسبان شاهی
Nov 22, 2022 12 tweets 4 min read
گارد جاویدان (Immortals) و یا جاویدانان ایرانی نامی است که هرودوت، تاریخ‌نگار شهیر یونانی، به گردان نخبه ده هزار نفری پیاده‌نظام سنگین اسلحه ارتش هخامنشی داده‌است. یونانیان از این جهت آنان را «جاویدان» می‌خواندند که برخلاف روال معمول در جهان باستان، این گردان یک سپاه همیشگی بود.
از زمان داریوش بزرگ هخامنشیان دارای سپاه ثابتی به نام «جاویدان ها»بوده‌اند، که متشکل از ده هزار نفر بوده است. این گارد از این رو گارد جاویدان نامیده می‌شد که در صورت بیماری، زخمی شدن یا مرگ یکی از اعضاء بی‌درنگ کسی از ذخیره‌ها جای او را می‌گرفت.
Nov 17, 2022 11 tweets 4 min read
در سال ۲۰۰۸ باستان‌شناسان ایتالیایی بقایا و استخوان‌هایی که به احتمال زیاد به لشکر کمبوجیه تعلق داشته و در حدود 2هزار و 500 سال پیش در شن‌های صحرایی در غرب مصر مدفون شده‌اند را کشف کردند.

سلاح‌های برنزی، دستبند نقره، یک گوشواره و صدها قطعه از استخوان انسان در بخشی وسیع از دشت صحرا در نهایت امیدهایی را در رابطه با کشف سپاه مفقود شده پادشاه ایرانی کمبوجیه دوم زنده کرده است.
بر اساس شواهد تاریخی 50 هزار جنگجوی این سپاه توسط طوفان شن وحشتناکی در 525 قبل از میلاد مدفون شده اند.
Nov 15, 2022 4 tweets 1 min read
کاخ بیستون یک کاخ ویران شده ساسانی است که در ۲۰ کیلومتری کرمانشاه قرار دارد. این کاخ در نزدیکی سنگ‌نوشته بیستون و در رو به روی آن، جایی در مسیر راه باستانی که کوه بیستون و دریاچه بیستون را به هم متصل می‌کند، جای دارد. در فرهنگ و سنت ایرانی این کاخ محل اقامت شیرین بانوی خسرو پرویز Image پادشاه ساسانی کمی پیش از حمله اعراب به ایران بوده‌است. این کاخ جزو میراث جهانی یونسکو در ایران است. کاخ ناتمام ساسانی در بیستون از سال ۱۳۵۵ خورشیدی تاکنون به‌صورت متناوب کاوش باستان‌شناسی شده‌است. تاکنون در این محدودهٔ تاریخی، شش بار کاوش باستان‌شناسی انجام شده‌است.
Nov 15, 2022 4 tweets 1 min read
دبیرستان انوشیروان دادگر اولین دبیرستان دخترانه و زرتشتی تهران
یکی از مدارس تاریخی تهران است که در شهریور سال ۱۳۱۵ مطابق کتیبه سَردَر ورودی بنا گشایش یافت.
.در مراسم جشن سنگ بنای دبیرستان در دوم شهریور سال ۱۳۱۳ بانی مدرسه خانم "راتن بایی بانجی" معرفی شد و نام مدرسه Image به یاد پدر ایشان "انوشیروان جی راتن جی تاتا"به نام "انوشیروان دادگر" نامیده شد.
طراحی وسبک معماری بنابه دلیل شباهت با دبیرستان البرز و مدرسه ژاندارک به نیکلای مارکوف نسبت داده شده است.
دبیرستان انوشیروان دادگر بنایی آجری در دو طبقه با ۱۲ کلاس درس میباشد.
وجود۴ستون اصلی
Oct 3, 2022 19 tweets 6 min read
بعضی در تعجب هستند که چگونه ممکن است حکومتی خود را چنین دچار انواع بحرانهای اقتصادی، انزوای بین المللی، بحران مشروعیت و خطر شکاف اجتماعی کرده و اقدامی در جهت رفع آنها نکند؟!
پاسخ به این پرسش در ذات نهاد روحانیت و حکومت دینی نهفته است.
*روحانیت در اسلام و ادیان دیگر از دو عنصر جَهل و فَقر در جامعه تغذیه میکند.*
مادامی که این دو عنصر در جامعه وجود داشته باشند روحانیون صاحب قدرت هستند و میتوانند حکومت کنند.
انقلاب ۵۷ در ایران بر بَستر یک جَهل عمومی به وجود آمد که این جهل تا پایان جنگ ایران و عراق و مرگ خمینی غالب بود بنابراین خیال
Oct 2, 2022 7 tweets 2 min read
16 مهر روز جشن مهرگان، سالروز خروش کاوه آهنگر بر علیه ضحاک تازی است... . امروز پس از هزاره ها، مهرگانی دیگر در حال رخ دادن در ایران است... خروش مردم ایران بر علیه اندیشه و سنت تازیان...

مهرگان جشنی است که حتی از نوروز نیز گرامی تر است، بدلیل رخدادهای تاریخی که در آن افتاده، زیرا ما پیش از نبرد قادسیه، در تاریخمان قادسیه دیگری داشته ایم در زمان جمشید شاه پیشدادی که توانسته ایم بر آن چیره شویم و این نویدی است که ما باز هم خواهیم توانست...

مهرگان سالروز پیروزی فریدون بر ضحاک تازی که هزار سال بر میهن اهورایی ما سلطه داشت
Dec 28, 2021 8 tweets 2 min read
سرگذشت «ریال» (۱۳۱۱- ۱۳۹۶ ش.)

«ریال» (رویال: شاهی) نام سکه نقره اسپانیا و پرتغال است که در این دو کشور و مستعمرات آنان رواج داشت و ارزی جهانی بشمار می‌رفت. در اواخر سده هیجدهم میلادی، در ایران سکه «ریال» معادل یک هشتم تومان ارزش داشت. در زمان شاه طهماسب_صفوی (سده شانزدهم میلادی)، واحد پول ایران «تومان» (سکه طلا) و واحد کوچک‌تر «شاهی» (سکه نقره) بود.

در این زمان، واحد پول انگلستان پوند استرلینگ (برابر با ۲۰ شیلینگ) بود و یک تومان ایران معادل ده پوند انگلستان ارزش داشت!
Dec 28, 2021 4 tweets 2 min read
ابوریحان محمد بن احمد بیرونی (۳ ذیحجه ۳۶۲–بعد از سال ۴۴۲ ه‍.ق)، دانشمند و ریاضی‌دان، همه‌چیزدان، ستاره‌شناس، تقویم‌شناس، انسان‌شناس، هندشناس، تاریخ‌نگار، گاه‌نگار و طبیعی‌دان ایرانی در سدهٔ چهارم و پنجم هجری است. بیرونی را از بزرگ‌ترین دانشمندان مسلمان و یکی از بزرگ‌ترین دانشمندانِ ایرانی در همهٔ اعصار می‌دانند. همچنین، او را پدرِ انسان‌شناسی و هندشناسی می‌دانند. او به زبان‌های خوارزمی، فارسی، عربی، و سانسکریت مسلط بود و با زبان‌های یونانی باستان، عبری توراتی و سُریانی آشنایی داشت. بیرونی یک «نویسندهٔ بی‌طرف»
Dec 28, 2021 4 tweets 1 min read
‍ حجامت
1/4
تصویری قدیمی از نحوه " حجامت" در دوران قاجار
این عکس توسط "آلفرد هینک " عکاس و شرق شناس که در سال 1299 هجری خورشیدی به ایران سفر کرده بود گرفته شده است.
این عکس از زنی در حال حجامت کردن مردی که به پشت نشسته گرفته شده است و نحوه حجامت در ایران قدیم 2/4
توسط مردم کوچه و بازار را نشان می دهد.
بیرون کشیدن خون از بدن یا حجامت از جمله اعمالی است که در تمدن‌های بسیار قدیمی مانند تمدن‌های مایا،آزتک، مصر و بین النهرین وجود داشته و به منظور رهانیدن بیماران از بیماری و درد صورت می‌گرفته است.
Dec 27, 2021 4 tweets 1 min read
نیایشگاه پارس بانو یا پیربانو از مکان های شناخته شده زرتشتیان ایران است و زرتشتیان اعتقاد دارند كه بانویی پاكدامن در آنجا از دست دشمنان پناه گرفته است.

یزدگرد پس از شکست از مسلمانان به خراسان گریخت و در آنجا به دست آسیابانی کشته شد. با شایع شدن خبر مرگ یزدگرد، Image خانواده وی در یزد با یکدیگر وداع نموده و هر یک به سمتی از اطراف یزد متواری گردیدند.
پارس بانو و مهربانو به سمت شمال غربی یزد متواری شدند. این دو درحدود ارجنان از هم وداع نموده، مهربانو به سمت عقدا گریزان می‌شود که بر اثر بی‌غذایی و رنج راه در عقدا فوت می‌کند.
Dec 27, 2021 4 tweets 1 min read
با عبور از پل هوایی گرمسار به طرف تهران و طی مسافت حدود ۳ کیلومتر از جاده اصلی می توان غار نمکی یکی از جاذبه های طبیعی گردشگری گرمسار را دید.
غار نمکی گرمسار که به غار نفت دره در کوه اژدهای گرمسار معروف است، بر اثر سیلاب ها و شسته شدن صخره های نمکی به وجود آمده است. Image این غار بنا به اظهار نظر برخی کارشناسان زمین شناسی در دوره دوم زمین شناسی بوجود آمده است که انواع و اقسام استلاتیک ها و استلاکمیت ها یا ناودیس ها در آن وجود دارد. هوای این غار به لحاظ اینکه از درون لایه های نمکی عبور می کند بسیار پاکیزه و سالم است
Dec 26, 2021 6 tweets 1 min read
ﺯﻧﯽ ﮐﻪ ﻋﻠﯽ ﺭﻏﻢ ﺗﻤﺎﻡ ﺳﺨﺘﯽ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ ﺯﻥ
ﮐﺸﯿﺪ ﻫﯿﭻ ﻭﻗﺖ ﺁﺭﺯﻭ ﻧﮑﺮﺩ ﮐﻪ ﻣﺮﺩ ﺑﻪ ﺩﻧﯿﺎ ﺁﻣﺪﻩ ﺑﻮﺩ .
ﺯﻧﯽ ﮐﻪ ﭘﯿﺸﺮﻭ ﺑﻮﺩ، ﺳﺮ ﺧﻢ ﻧﮑﺮﺩ ﻭﺗﻘﺪﯾﺮﺵ ﺭﺍ ﺧﻮﺩﺵ ﺭﻗﻢ ﺯﺩ . Image ﺯﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﯿﺴﺖ ﻭ ﺩﻭ ﺑﺎﺭ ﺩﻣﺎﻭﻧﺪ ﺭﺍ ﻓﺘﺢ ﮐﺮﺩ،
ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺯﻥ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻫﯿﻤﺎﻟﯿﺎ ﺭﻓﺖ،
ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﮔﺮﻭﻩ ﺷﺶ ﻧﻔﺮﻩ ﯼ ﻣﺮﺩﺍﻧﻪ ﺍﯼ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﮐﻮﻫﺴﺘﺎﻥ ﻗﺎﺗﻞ ﻧﺎﻧﮕﺎﭘﺎﺭﺑﺎﺕ ﺭﺍ ﻓﺘﺢ ﮐﺮﺩ
Dec 15, 2021 4 tweets 1 min read
گفته می‌شود سبلان مقدس‌ترین کوه ایران است. محلی‌ها معتقدند زرتشت در قله‌_سبلان، زیر تخته‌سنگی کنار دریاچه آرمیده است. نوشته‌های کهن سبلان را محل عبادت زرتشت معرفی کرده‌اند؛ در کتاب «چنین گفت زرتشت» نوشته‌ نیچه، به پایین آمدن زرتشت از سبلان اشاره شده. عشایر شاهسون و محلی‌ها همچنان به سبلان سوگند می‌خورند و مقدس می‌دانندش.

کوه سبلان که در زبان ترکی آذربایجانی « ساوالان » و در زبان تالشی «سفلون» نامیده می‌شود، از دره قره‌سو در شمال غرب شهر اردبیل شروع شده و در جهت شرقی- غربی به طول 60 کیلومتر و عرض حدود 48 کیلومتر
Dec 13, 2021 4 tweets 1 min read
با درگذشت کریمخان زند در ۱۱ اسفند سال ۱۱۵۷ آغامحمدخان قاجار که برای جلوگیری از عصیان به مدت ۱۴ سال در شیراز تحت نظر بود از این شهر گریخت تا خود را به زادگاهش استرآباد (گرگان) برساند؛ با این هدف که ایل قاجار را با خود متحد کرده سرتاسر ایران را زیر فرمان خود در آورد. مدتی بعد از بازگشت آغامحمد خان از استر آباد و ورود به ملک ری و اُتراق در حوالی تهران، وی بنا به دعوت مجنون خان پازوکی به خوار (گرمسار) و ورامین آمد و برخی از ایلات این منطقه با او عهد دوستی و اتحاد بسته و آغامحمدخان را در سعدآباد ورامین به تخت نشاندند. میرزا محمد خان دولّو،
Oct 17, 2021 9 tweets 2 min read
اسطوره های پارسی
ورثرغنه یا بهرام ایزد جنگ و جنگاوری است و همکار میترا ایزد پیمان و خورشید و ایزد نور و باروری می‌باشد. در زمان هخامنشیان و پس از آن در زمان اسکندر ایزدان و ایزد بانوان بسیاری وجود داشتند که عبارتند از مهر، آناهیتا، بهرام و تیشتر.
1/9 Image بهرام فرشته انتقام‌جوی ایزد مهر می‌باشد. آنها در حالی که سوار بر گردونه‌ای هستند که چهار اسب سفید که سم‌های پیشین طلایی و سم‌های پسین نقره‌ای دارند، به سوی زمین می‌تازند آنها می‌خواهند تا پیروان ناراستی را سخت مجازات کنند و به پرهیزگاران پاداش دهند
2/9 Image