در ۲۲ تیر ۱۳۸۸ دو وبلاگ ناشناس خبر مفقود شدن و گزارشی دربارهی یکی از بازداشتیهای اعتراضات جنبش سبز، به نام #ترانه_موسوی منتشر میکنند. لیلا محمدزاده و رضا ولیزاده دو خبرنگاری بودند که در این دو وبلاگ، خبر از وقوع تجاوز به این دختر ۲۳ ساله میدادند.
یک پرستار از داخل بیمارستان این اخبار را به بیرون درز داد که «ترانه موسوی را بیهوش به بیمارستان آوردند در حالی که پارگی مقعد داشت، مدتی بستری بود و همانطور بیهوش از بیمارستان بردنش» کمی بعد از این، خبر پیدا شدن جسد سوختهی ترانه در یکی از بیابانهای اطراف تهران منتشر میشود.
به مادرش گفته بودند «جنازه سوخته دخترت رو حوالی قزوین پیدا کردیم، بیا تحویل بگیر، ولی اینجا نمیتونی دفن کنی. ببرش شهرستان. بیسروصدا تحویل بگیر و ببر شهرستان! وگرنه همین رو هم بهتون نمیدیم».
در آن زمان در نبودن فضای مجازی، امکان تحریف اخبار برای حکومت آسانتر بود. کُندی انتشار اخبار به حکومت این امکان را میداد تا فرصت داشته باشد با ساخت چندین سناریوی دروغ، ردِ جنایت خود را در مورد بازداشتیهای ۸۸ پاک کند یا لااقل نگذارد به درستی ثبت شود.
داستان جعلیای که در آن زمان حکومت برای قتل #ترانه_موسوی ساخته بود این بود که ترانه، به گفتهی خودشان، «مشکل اخلاقی» داشته و فراری بوده، به همین خاطر هم جسدش در خرابههایی در اطراف تهران پیدا شده.
از ترفندهای دیگر برای خدشهدار کردن حقیقت، گزارشهای جعلی تلویزیونی و دروغهای رسانههایی مانند رجانیوز بود. حکومت در تلویزیون اعلام کرد ۳ ترانه موسوی در آمار ثبت احوال وجود دارد، یکی از آنها متولد ۱۳۶۳ در پاریس است، دیگری چهار ساله و از کشور خارج شده و آن یکی هم دو ساله است
کمی بعد هم دو زن را در یک مصاحبه تلویزیونی آوردند و مدعی شدند خواهر و مادرش هستند، ترانه زنده است و در ایران زندگی نمیکند.
یکی از کسانی که در آن زمان تلاش فراوانی داشت که روایت وجود ترانه موسوی را دروغ جلو دهد «حسین طائب» مسئول فعلی اطلاعات سپاه و فرمانده اسبق بسیج بود.
حسین طائب، مسئول فعلی اطلاعات سپاه، به کمک دستگاههای امنیتیِ نزدیک به خود و عوامل سرکوبگر در سپاه، مدعی شد که ترانه موسوی در کاناداست و این اتهام برای بدنام کردن سپاه توسط «جنبش سبزیها» ساخته شده است.
در سالهای بعد و با فراهم آمدن امکان بررسی گزارشهای بازداشتگاههای ۸۸ و منتشر شدن روایت شاهدان، مشخص شد که ترانه در بازداشتگاه مخفی مقر حسین طائب بوده
بعدها با درز اطلاعاتی از گزارشهای خود وزارت اطلاعات، وقوع چند فقره تجاوز در مقر سابق «حسین طائب» در خیابان سئول تهران حتمی شد.
مواردی دیگر از ربودن زنان و خشونت جنسی نیز در اعتراضات ۸۸ وجود دارد که حکومت با موفقیت توانست روایتهای حقیقی آنها را مخدوش کند.
نمونه دیگر آن #سعیده_پورآقایی بود که تا امروز هم روایت آنچه بر او رفته در سایهی ابهام باقیست. زنی که از او تنها یک جنازهی سوخته به مادرش نشان دادند
به گفته خواهرش سپیده، نمیتوان حتی به قطع گفت که جسد سعیده بوده یا نه. در مورد سعیده هم حکومت با انتشار یک اعتراف اجباریِ از پیش ضبط شده از او، در زمانی که اذهان عمومی خبر مرگ و امکان تجاوز به او را دنبال میکرد، توانست این شبه را ایجاد کند که او زنده است
این الگوی اختلال ایجاد کردن در خبر و ساختن چندین سناریوی دروغ، در فجایع ۸۸ تا حدی بود که حتی بسیاری از وقایع تکاندهنده بازداشتگاه «کهریزک» (از جمله وجود تجاوز به مردان در آن بازداشتگاه) هنوز هم به صورت کاملا شفاف مستند نشده است.
در نهایت سپاه در مورد سعیده پورآقایی دوباره سناریوی تکراریِ «دختر فراری» را تکثیر کرد.
آگاهیِ امروز مبارزان انقلاب #زن_زندگی_آزادی در مورد ضرورت انتشار خبر بازداشتها و خشونتهای رژیم، چیزیست که میتواند تجربه تلخ تحریف روایت جنایتهای جمهوری اسلامی را غیر قابل تکرار کند.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
▪️گروه تئاتری در بندرعباس در حمایت از زن زندگی آزادی و هنرمندان دربند، نمایش سهیلا گلستانه را بازآفرینی کردند.
▪️ایرانیان برای اعتصاب و اعتراضات هماهنگ در ۱۴، ۱۵، ۱۶ آذر آماده میشوند.
▪️جعفر منتظری دادستان کل جمهوری اسلامی: گشتارشاد تعطیل شد!
▪️در تولد #توماج_صالحی که زیر شکنجه در زندان به سر میبرد، مردم با انتشار عکسهایش و تبریک تولد از او حمایت کردند. گوهر عشقی نیز در ویدیوای از توماج حمایت کرد.
▪️بهراد علیکناری رپر اهل اهواز که در مراسم چهلم حدیث نجفی بازداشت شد، به فساد فی الارض متهم شد و جانش در خطر است
▪️پسر حمید نوری گفت برای پدرم در زندان سوئد چایی نمیآورند و این شکنجه سفید است!!
▪️جان #لیلا_حسینزاده در زندان در خطر است. برادرش در پستی اعلام کرد پزشکان درباره خطر مرگ و نابینایی لیلا هشدار دادند.
▪️میترا حجار، هنرمند و فعال محیط زیست بازداشت شد.
آذر آلکنعان، زندانی سیاسی کُرد، در زندان اقدام به خودکشی میکند. در این باره آذر در کتاب «جنایت بیعقوبت» میگوید: «بعد از تجاوز جنسی، دو بار در زندان تلاش کردم خودکشی کنم. بار اول، رگ دستم را قطع کردم. بار دوم تلاش کردم با قرص خودکشی کنم. نمیتوانستم دیگر تحمل کنم».
آذر جان سالم به در برد، اما «شببو سیدزاهدی» بعد از این که در دادگاه مریوان به اعدام محکوم شد، در زندان اقدام به خودسوزی کرد. برخی معتقدند که او بعد از تجاوز در زندان، اقدام به خودسوزی کرده و برخی دیگر نیز میگویند به دلیل ترس از تجاوز قبل از اعدام خودش را به آتش کشیده است.
برخی زنان، بعد از آزاد شدن به خاطر فشارهای روحی و ترامای تجاوز جنسی در زندان، اقدام به خودکشی کردهاند. نژلا قاسملو دانشجوی دکترا در رشته ریاضیات در دانشگاه برکلی آمریکا بود. در روزهای اول انقلاب به ایران بازگشت و برای سازمان چریکهای فدایی خلق، فعالیت کرد و در سال ۶۰ دستگیر شد
کردستان؛ سرزمین «مادران آشتی»، زادگاه #زینب_جلالیان و #ژینا_امینی زنانی که مقاومت را جانِ تازه بخشیدهاند
زینب جلالیان، زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد، درروز جهانی زن از امید میگوید «پشت این دیوارهای بلند زندان،به این امید زندهام که روزی با آغوشی پر از گل یاس به سویتان بیایم»
نیروهای سیاسی کُرد که امید به دموکراسی در ایران داشتند، بعد از روی کار آمدن جمهوری اسلامی روزهای تاریک و خونین کردستان را به چشم دیدند. دور دوم حملات نیروهای جمهوری اسلامی به کردستان، از اردیبهشت ۵۸ آغاز و تا پایان دهه ۶۰ ادامه یافت
دهها زن و دختر نوجوان و جوان کُرد بازداشت، شکنجه و اعدام یا تیرباران شدند. عدهای از زنانِ دستگیرشده، در دادگاههای چند دقیقهای حکم اعدام گرفتند. اولین زنی که تنها چند روز بعد از تصرف سنندج دستگیر و اعدام شد، یکی از فعالین دانشآموزی اهل سقز به نام «مستوره شهسواری» بود.
▪️جمعهای دیگر؛ #زاهدان و نقاط دیگر بلوچستان به پا خاست. زنان بلوچ شعار دادند: «چه با حجاب، چه بیحجاب
پیش به سوی انقلاب»
▪️كانادا ۴ مقام و ۵ نهاد جمهوری اسلامی را تحریم کرد. در میان نامها #مرتضی_طلایی فرمانده سابق نیروی انتظامی استان تهران به چشم میخورد.
▪️ویدیویی از لحظه بازگشت به خانه #مینا_یعقوبی، معترض اراکی در شبکههای اجتماعی منتشر شد. بر اساس گزارشها، او با قرار وثیقه آزاد شده است. در این ویدیو آثار کبودی ناشی از شکنجه روی چشم خانم یعقوبی ۳۳ ساله دیده میشود و زنان دیگری که به استقبالش رفتهاند شجاعتش را تحسین میکنند.
▪️گزارشها حاکی از آن است که روسیه در حال ارسال کمک به جمهوری اسلامی برای سرکوب مردم است.
▪️جامعه به اتهامات محاربه و فساد فی العرض کودکان در کرج واکنش نشان داد.
▪️زنان بیشتری با لباس سرگذشت ندیمه در خیابانهای ایران به صورت نمادین دست به اعتراض زدند.
دوره اصلاحات است و حکومت در یکی از بزنگاههای حفظ بقای خود و قربانی کردن یکی از یارانِ دورانبهسرآمده!
در خرداد ۱۳۸۰، پس از خودکشی #سعید_امامی معاون سابق وزیر اطلاعات در زندان اوین، «فهیمه دری نوگورانی» همسر او بازداشت و تحت بازجویی همراه با خشونت و آزار جنسی شدید قرار میگیرد
روایت فهیمه به وضوح خشونت و آزار جنسی کلامیست. آملی، بازجویی که توسط فهیمه به این نام خوانده میشود، با طرح افسانهها و تصویرسازیهای جنسی، به مثابه شکنجه، زن را وادار به صحبت راجع به زندگی جنسیاش در فضایی وحشتناک و عذابآور میکند.
«آملی» در جایی از بازجوییها پس از ایجاد موقعیت آزاردهندهای از ترسیم فضای رابطه جنسی فهیمه با همسرش و دیگر مردان، در قبال سکوت او خطاب به بازجوی دیگری که در اتاق حضور دارد میگوید: «بریم بچهها رو بیاریم اینجا بشونیم دونه دونه رابطههاشونو با این بگن»
خاوران، اسم رمز مادران دادخواهی که مفهوم مبارزه و مقاومت را در تاریخ ایران تغییر دادند. خاوران دیگر یک آرامگاه معمولی نیست، چهرهی رنج و بیعدالتیست، میدان مبارزه «مادران خاوران» است. مادرانی که پس از آذر ۱۳۶۷ هر جمعه به خاوران میرفتند.
آری، زنان همدیگر را پیدا کرده بودند.
زنانی که در جنگی نابرابر برای حفظ این مکان، هر یک به شاهدان تاریخچه این خاک تبدیل شدند.وقتی برای اولین بار خودشان را به خاوران رساندند،بعضی با دستهایشان خاک را کندند تا یک تکه پارچه یا بدن فرزندشان را پیدا کنند.چون کشتهها را دسته جمعی و سطحی خاک کرده بودند، بوی بدی در فضا بود
پاسداران به مادران میگفتند «اینها کافرند، به این خاطر بو گرفتهاند».
فحاشیها، ضرب و شتم، بازجویی و تهدیدها این زنان را از همدیگر و از هدفشان جدا نکرد. آنها هر بار برای رسیدن به خاوران، از صف پاسداران حکومت میگذشتند و به مناسبتهای مختلف نهال بر مزار عزیزانشان میگذاشتند