#copaganda Ας δούμε τα στοιχεία προπαγανδιστικής γραφής σε αυτό τον τίτλο. Καταρχήν έχουμε παθητική σύνταξη η οποία απομακρύνει από το κάδρο τον δολοφόνο αστυνομικό.
Δεν πυροβόλησε ο αστυνομικός. Απλώς τραυματίστηκε ο 16χρονος κατά τη διάρκεια καταδίωξης, (την οποία ο ίδιος προκάλεσε). Το θύμα πρέπει πάντα να έχει προκαλέσει την εναντίον του βία.
Επίσης το θύμα δεν πέθανε (δολοφονήθηκε κτλ) αλλά έφυγε από τη ζωή. Δευτερεύων σε σχέση με όλα τα άλλα αλλά απαλύνει τη σκληρότητα της πράξης.
Το θύμα δεν έχει όνομα ώστε να αποφευχθεί η συναισθηματική ταύτιση. Σε άλλες περιπτώσεις όταν πρέπει να ταυτιστούμε με το θύμα χρησιμοποιείται πάντα το μικρό του όνομα και φωτογραφία του.
Ο τίτλος στο εσωτερικό έχει βελτιωθεί ελαφρώς και αναφέρει (Πέθανε ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε αστυνομική καταδίωξη). Προφανώς υπήρξε παρέμβαση γιατί στο URL παραμένει η αρχική διατύπωση. Προστίθεται βέβαια η φράση «Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ για αποτροπή τυχόν επεισοδίων»
Η παθητική σύνταξη και η μεταφορά του δράστη στο τέλος της πρότασης είναι από τις κλασικότερες πρακτικές που χρησιμοποιούν τα γραφεία Τύπου της αστυνομίας σε όλο τον κόσμο ύστερα από δολοφονίες πολιτών. Ας δούμε πως παρουσίασε η αστυνομία τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ:
«Άνδρας πέθανε ύστερα από ιατρικό περιστατικό κατά τη διάρκεια αλληλεπίδρασης με την αστυνομία».
Στο βιβλίο Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση εξηγούμε με παραδείγματα κάθε ένα από τα βήματα που χρησιμοποιεί η ΓΑΔΑ και το ΑΠΕ για να επηρεάζουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Αυτό το ποστ είναι θρυλικό για δύο λόγους: Καταρχήν όπως σημείωσαν αρκετοί γιατί ο ισπανικός εθνικός ύμνος δεν έχει στίχους.
Άρα έχουμε δύο φιλελε έξαλλους με το γεγονός ότι οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές δεν τραγουδάνε κάτι... που δεν υπάρχει (και αυτό λέει το έπαθαν γιατί έχουν "λαθρομετανάστες" ?????)
Το δεύτερο είναι ότι ο εθνικός ύμνος της Ιαπωνίας αποτελεί ένα βασικότατο στοιχείο διχασμού των σύγχρονων Ιαπώνων. Ο λεγόμενος Kimigayo (που σημαίνει "η εξουσία της αυτού μεγαλειότητας του αυτοκρατορα") ...
Σχόλιο περί copaganda. Το ενδεχόμενο ο αστυνομικός που πυροβόλησε να είναι χρυσαυγιτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να προωθήσει τη λογική του "σάπιου μήλου".
Εάν δηλαδή αισθανθούν ότι χάνουν επικοινωνιακά τον έλεγχο Θα εστιάσουν στην ευθύνη ενός ανθρώπου που πρέπει να τιμωρηθεί. Και έτσι θα προσπαθήσουν να αποκρύψουν το δομικό ρατσισμό και τη βαναυσότητα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.
Είναι το 3ο από τα 4 βήματα της copaganda που περιγράφω στο βιβλίο Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση: 1) Το θύμα προκάλεσε την εναντίον του βία 2) είναι μεμονωμένο περιστατικό 3) ο δράστης bad apple 4) Διαρροή στοιχείων παραβατικότητας για όσους έχουν κοινά στοιχεία με το θύμα.
Thread (οι υποκλοπές ως εθνική προδοσία) Τον Αύγουστο θέσαμε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο Info-war το ερώτημα τι θα συνέβαινε εάν ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε μέλη της κυβέρνησης του και συγκεκριμένα τον υπουργό εξωτερικών. info-war.gr/kai-an-to-isra…
Σε δημοσιογραφικά γραφεία και συγκεκριμένα στους διαδρόμους τηλεοπτικού σταθμού κυκλοφορούσε έντονα αυτή η φήμη.
Δεν γνωρίζω αν αυτοί που την διέδιδαν είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες ή απλώς θεωρούσαν πολύ πιθανό ο Μητσοτάκης να παρακολουθούσε τον Δένδια ως έναν από τους σημαντικότερους εσωκομματικούς αντιπάλους του.
Thread-άκι Με νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού επαναλαμβάνει ότι πέτυχε τον "επαναπατρισμό" των 161 αρχαιοτήτων της συλλογής Στερν. Παραλείπει να αναφέρει ότι α) ότι δεν θα επιστρέψουν για μισό αιώνα αλλά θα μείνουν στις ΗΠΑ.
β) οτι δεν θα ανήκουν στον ελληνικό λαό αλλά στην οικογένεια Γουλανδρή γ) ότι ο «συλλέκτης» Στερν δεν έχει τεκμηριώσει που τα βρήκε αλλά το υπουργείο με προσωπικές, μυστικές συνομιλίες της Μενδώνη δεν τα διεκδίκησε για το ελληνικό κράτος.
δ) ότι μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο γιός του Στερν και ο οικονομικός διευθυντής της επχιειρηματικής αυτοκρατορίας του.