متن سخنرانی رضاشاه در ۱۷ دی ۱۳۱۴ روز کشف حجاب را بصورت #رشته_توییت میزارم
«بینهایت مسرورم که میبینم خانمها در نتیجه دانایی و معرفت به وضعیت خود آشنا و به حقوق و مزایای خود پی بردهاند. همانطور که خانم تربیت اشاره نمودند،
زنهای این کشور به واسطه خارج بودن از اجتماع نمی توانستند استعداد و لیاقت ذاتی خود را بروز دهند بلکه باید بگویم که نمیتوانستند حق خود را نسبت به کشور و میهن عزیز خود ادا نمایند و بالاخره خدمات و فداکاری خود را آنطور که شایسته است انجام دهند و
و حالا می روند علاوه بر امتیاز برجستۀ مادری که دارا میباشند از مزایای دیگر اجتماع نیز بهرهمند گردند. نباید از نظر دور بداریم که نصف جمعیت کشور ما به حساب نمیآمد یعنی نصف قوای عاملۀ مملکت بیکار بود. هیچوقت احصائیه [سرشماری] از زنها برداشته نمیشد،
مثل اینکه زنها یک افراد دیگری بودند و جزء جمعیت ایران به شمار نمیآمدند، خیلی جای تأسف است که فقط یک مورد ممکن بود احصائیه زنها برداشته شود و آن موقعی بود که وضعیت ارزاق در مضیقه میافتاد و در آن موقع سرشماری میکردند و میخواستند تامین آذوقه نمایند.
من میل به تظاهر ندارم و نمیخواهم از اقداماتی که شده است اظهار خوشوقتی کنم و نمیخواهم فرقی بین امروز با روزهای دیگر بگذارم، ولی شما خانمها باید این روز را یک روز بزرگ بدانید و از فرصتهایی که دارید برای ترقی کشور استفاده کنید.
من معتقدم که برای سعادت و ترقی این مملکت باید همه از صمیم قلب کار کنیم. ولی هیچ نباید غفلت نمایند که مملکت محتاج به فعالیت و کار است و باید روز بروز بیشتر و بهتر برای سعادت و نیکبختی مردم قدم برداشته شود.
شما خواهران و دختران من، حالا که وارد اجتماع شدهاید و قدم برای سعادت خود و وطن خود بیرون گذاردهاید. بدانید وظیفۀ شماست که باید در راه وطن خود کار کنید،
شما تربیتکنندۀ نسل آتیه خواهید بود، انتظارمان از شما خانمهای دانشمند این است که در زندگی قانع باشید و کار نمایید و از تجمل و اسراف بپرهیزید. سعادت آتیه در دست شماست.» #من_وکالت_میدهم
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
به بهانه ی سالروز اعدام دوست محمد خان بارکزهی متنی در فضای مجازی در حال انتشار است که لازم است نکته های زیر را در موردش روشن سازیم:
(اگر تمایل داشتید به اشتراک بگذارید)
۱_ دوست محمد خان بارکزهی اصالتا پشتون بوده است و نه بلوچ. #رشته_توییت
حکومت بلوچستان به معنی وجود نداشته است ولی چون در زمان قاجار مملکت بی در و پیکر بوده در هرجای ایران ملوک الطوایفی مرسوم بوده، برای مثال دوست محمد خان فقط خان منطقه ی خود و اطراف آن بوده و در سرحد بلوچستان اقوام و سرداران سرحدی سیطره داشته اند.
۳_برای حذف دوست محمد خان اقوام سرحد بیش از رضاشاه تمایل داشتند و برای دستگیری و همچنین راهنمایی ارتش مرکزی پیشقدم شدند. (شایعاتی مبنی بر زیاده خواهی دوست محمد خان از اقوام بلوچ وجود داشته است)
انگلیس، هلند، کامبوج و اسپانیا (مجموعا با ۷ تغییر رژیم به جمهوری های مختلف)، همگان به خاطر رهایی از شر آشفتگی، جنگ داخلی و قحطی به «پادشاهی» برگشتند.
اما یه عده میگن، ما نباید به عقب برگردیم!
این استدلالها، معروف هستند به «مغالطه پهلوان پنبه».
این رشتو رو حتما بخونید: 👇
۱. هلند، دو نظام جمهوری «متفاوت» و نهایتا: جایگزینی پادشاهی
جمهوری اول هلند: حکومتی بود که در میان سالهای ۱۵۸۱ تا ۱۷۹۵ تشکیل شد. بخشی از این دوره به نام «هلند هابسبورگ» شناخته می شد، چرا که تحت فرمان این امپراتوری بود.
در پی جنگهای خونین و ۸۰ ساله، در سال ۱۶۴۸ میلادی از سلطه امپراتوری اسپانیا خارج شد.
جمهوری دوم هلند: با نام جمهوری باتاو، حکومتی بود که در سال ۱۷۹۵ پس از حمله مشترک ارتش فرانسه و انقلابیون هلندی، جانشین جمهوری اول شد.
شاهدخت نور پهلوی:
این یادداشت را مینویسم تا بگویم که فداکاری عظیم ایرانیان چه نتیجهای در سطح جهانی داشته است و نظرات خود را درباره کارهای دیگری که باقی مانده است نیز در میان بگذارم.
-«در بازدید از سنای فرانسه و دیدار با قانونگذاران برجسته در پاریس، از نزدیک مشاهده کردم که آنها میخواهند برای حمایت از ایران و انقلابش، گامهای عملی بردارند.»
-«اروپا سرانجام نسبت به اینکه جمهوری اسلامی نهتنها برای مردم ایران، بلکه برای مردم جهان یک تهدید است، آگاه شده است.»
-«دولت کانادا ۱۰ هزار عامل وابسته به رژیم جمهوری اسلامی را از پناه بردن به آنجا و پنهان کردن پولهایی که از مردم ایران دزدیدهاند، منع کرده است. در آمریکا قانونی برای تحریم علی خامنهای و ابراهیم رئیسی به دلیل جنایتهایشان علیه هموطنان ما وضع شده است.»
رشته توییتی کامل از رضاشاه
اگه دوست داشتین به اشتراک بگذارید
و نشر بدین تا نسل جدید این مرد
بزرگ بهتر و بیشتر بشناسن
🔻 #مهسا_امینی
ایران در آستانه سلطنت رضا شاه آباد نبود، این آباد نبودن حتی در مقایسه با کشورهای همسایه ایران نیز در آن روزگار به چشم می آمد، نهادهای اقتصادی ایران بدویی و جامعه هنوز دهقانی بود، چند شهر مهم ایران همچنان بافت قدیمی داشتند و بیشتر به روستا شباهت داشتند تا یک شهر قرن بیستمی
کوچه ها تنگ و تابستان پر از گرد و غبار و زمستان پر از گِل و لای میشد و رفاه برای مردم مفهومی نداشت، رضاشاه پیشتر و در کارنامهاش نشان داده بود که فردی اجرایی و مرد عمل است، سالها در میدانهای نبرد سراسر کشور را از نزدیک دیده و پیموده بود،
#رشته_توییت
لطفا مطالعه کنید و اگه دوست داشتین
ریتوییت کنید
از زمانی که رضاشاه در کابینه سید ضیاالدین طباطبایی وزیر جنگ شد علیه جداییخواهان و یاغیان در کشور ایران جنگید.
در ۲۵ خرداد ماه ۱۳۰۰ خورشیدی امیر موید سوادکوهی با پسران خود و شماری از خانهای مازندران در سواد کوه علیه دولت مرکزی در تهران آشوب برپا کردند.
در همین زمان یاغیان دیگر چون احسان الله خان و ساعدالدوله نیز به تنکابن یورش بردند. ۲۶ خرداد میان نیروهای نظامی به فرماندهی سرهنگ فضل الله خان زاهدی با نیروهای کمونیسیت زیر فرمان احسان الله خان و ساعدالدوله روی داد و کمونیستها شکست خوردند و واپس نشستند.