Kennismaken met het echte #FVD aan de hand van stemmingen op Kamermoties. Een draadje. 🧵
2/ Wagner Groep, ex-gedetineerde huurlingen die vrouwen verkrachten, burgers martelen, eigen soldaten met voorhamers de schedel inslaan en plunderen.

Heeft FVD geen probleem mee.
3/ Taliban, radicaal-Islamitische beweging die systematisch vrouwen onderdrukt, mensen stenigt, ledematen amputeert en zelfmoordaanslagen pleegt. Zelfs volgens Rusland een terroristische beweging.

FVD: geen probleem.
4/ Iraanse revolutionaire garde: elitekorps van het Islamitische regime dat o.a. als "zedenpolitie" fungeert en demonstranten onderdrukt, martelt en executeert. Trainen en bewapenen Hezbollah en Houthi-rebellen.

FVD, dat zo voor "vrijheid" is, vindt dat wel best.
5/ Andrew Tate, mysoginist die per besluit van de Roemeense rechtbank in voorlopige hechtenis is gemomen op verdenking van mensenhandel, verkrachting en georganiseerde misdaad.

FVD: fijne jongen, "zou 'm crypto FVD'er noemen".
6/ Nederland moet steun verzamelen bij EU-bondgenoten voor procedures voor de strafrechtelijke vervolging van Rusland en Poetin naar aanleiding van conclusies van het JIT. Kamer staat unaniem achter de vele Nederlandse slachtoffers.

FVD: geen steun.
7/ Het in kaart brengen van de bezittingen van het selecte clubje hyperrijke oligarchen die nauwe banden hebben met Poetin, hem in zijn oorlog steunen en er ook van profiteren. Zodat ook zij gesanctioneerd kunnen worden.

FVD: tegen.
8/ Erkennen van de soevereiniteit van Oekraïne.

FVD, zelfbenoemd patroon van de natiestaat: welnee.
9/ Initiatief voor een stevigere aanpak van antisemitisme.

Alléén het FVD van Thierry "bijna iedereen die ik ken is antisemiet" Baudet, die geregeld antisemitische complotten en hondenfluitjes verspreidt, stemt tegen.
10/ Voorstel voor het verhogen van minimumjeugdloon.

FVD, partij van graaiende baantjesstapelers die zeggen op te komen voor "de gewone man", heeft als enige lak aan de minder bedeelden in ons land. Het lijkt er zelfs op dat ze die willen verlagen.
11/ Motie die ervoor pleit dat Afghaanse meisjes gewoon weer naar school moeten kunnen. De Taliban verbiedt dit voor meisjes van boven de 12.

FVD vindt onderwijs voor vrouwen maar overbodig. Je kan je afvragen hoeveel gedachtegoed ze met de Taliban in gemeen hebben.
12/ Hoe FVD stemt met betrekking tot Rusland en de veroordeling van Poetin's invasie van Oekraïne, dat moge duidelijk zijn.

13/ FVD verzet zich geheel in lijn met QAnon-dwaallichtjes tegen zogenaamd "sadistisch / satanisch ritueel kindermisbruik", want dat bekt lekker spannend en verdacht.

Maar wanneer het aankomt op werkelijke bescherming van het welzijn van jongeren dan bekent de partij kleur.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Farts of the Mind

Farts of the Mind Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @fartsofthemind

Nov 28, 2022
Is FVD tot een rasechte sekte verworden, met Baudet als "groot, charismatisch leider"? Voor deze classificatie moet aan een aantal criteria worden voldaan. Die neem ik in dit draadje één voor één door aan de hand van enige voorbeelden. 🧵
1. Toont de groep een onvoorwaardelijke toewijding aan zijn leider?

Het maakt niets uit wat je tegen FVD'ers zegt. Ondanks alle fraude, zelfverrijking, drogredenen, opruiing, overtreding van regels en zelfs prietpraat over reptielen houden ze Baudet tóch de hand boven het hoofd. ImageImageImageImage
2. Worden twijfels en vragen ontmoedigd of bestraft?

Henk Otten werd geroyeerd en gediskrediteerd toen hij in een interview kritiek op Baudet had geuit. Mensen van JA21 worden uitgemaakt voor Judassen. Spijtoptanten krijgen een stortvloed aan drek over zich heen (zie reacties). ImageImageImageImage
Read 13 tweets
Sep 22, 2022
Hoe vuistdiep heeft Rusland dankzij #FVD onze democratie geïnfiltreerd en hoezeer is Baudet gecompromitteerd? 🧵

cc @mmeeuw
#Laughland: Hier op beeld naast Lavrov, tevens commentator bij het door Rusland gefinancierde RT en voormalig directeur IDC, eveneens gefinancierd door Russische NGO's. Nu: directeur FVD International. Schreef mee aan Baudet zijn proefschrift.
Baudet met #Doegin (2018): In de jaren '80 was Doegin cofounder van de Nationaal-Bolsjewistische Partij. Later verliet hij deze partij en raakte hij betrokken bij de neofascistische Eurazische Partij.
Read 8 tweets
Jul 6, 2022
Goh, Raisa is weer eens trending hoor. Wat wil zij nou eigenlijk? Welk doel motiveert haar? Het antwoord staat als je het mij vraagt recht voor onze neus, en ze spaart kosten noch moeite om dit te verbloemen. Ik denk er zo het mijne van. 🧵1/...
Raisa heeft niet voor niets een fascinatie met de Weimarrepubliek, het Duitsland tot begin jaren '30 waarvan de parlementaire democratie is vernietigd. Het is bovendien de materie waarin @UniLeiden haar heeft toegelaten te promoveren. Haar boekje heeft ze nu te koop gezet. Image
Dit was een periode die grossierde in desinformatie, complottheorieën, antidemocratische sentimenten en antisemitisme. Bovendien was er sprake van crises als inflatie waar rechtextremisten en conservatieven handig op in speelden. Al met al symptomen die nu ook de kop op steken.
Read 20 tweets
Jun 20, 2022
Laten we eens kijken naar "Ninefornews", een notoire bron van desinformatie die zich voordoet als "alternatief nieuwsmedium". Onder andere pro-Russische oorlogspropagandist @JoostNiemoller citeert er gretig van. Wie zitten hier precies achter? 1/... Image
Als we kijken naar wat Ninefornews over zichzelf zegt staat er dat het geen platform is dat "waarheid" brengt. Dat is alvast een opmerkelijke constatering want dat impliceert dat de informatie die het brengt evengoed *onwaar* kan zijn. Iets dat "goed voelt" maakt nog geen feit. Image
Dus wie of wat gaat er schuil achter dit medium? Met een simpele whois lookup komen we uit bij "Innerworld Creation LLC". Dit wijst op een zogeheten "Limited Liability Company", gevestigd in de Verenigde Staten...
sidn.nl/whois?q=ninefo… Image
Read 11 tweets
Nov 18, 2021
Een samenvattende draadjes-draadje 🧵ter verheldering, met onderbouwde antwoorden op een reeks vragen omtrent Baudet en zijn FvD. 1/11
2/11 Om met de deur in huis te vallen: is het aannemelijk dat Baudet antisemitische en neonazistisch ideologie belijdt? Ja, daar is ruimschoots bewijs voor.
3/11 Liegt Baudet? Hoe zit het met die enorme oversterfte waar Baudet laatst over riep? Dat was dus volstrekt verdraaide bullshit, zie hier waarom. Bekende truc is het weglaten van essentiële details en cherrypicken uit verschillende bronnen.
Read 15 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(