Μια σύνοψη από τους εξαιρετικούς συναδέλφους Giorgos Kaltsas και Nota Protonotariou ενόψει 700.000 πλειστηριασμών που θα πετάξουν στο δρόμο 1.000.000 (ολογράφως: ένα εκατομμύριο Έλληνες), όπου αποκαλύπτεται
#Ειδικο_Δικαστηριο #Καλογριτσα #Παππα #μητσοτακη_παραιτησου #ΝΔ_Χουντα
όχι μόνο το στημένο της υπόθεσης προκειμένου να αχθεί η υπόθεση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με τα αποτελέσματα που διαβάζετε αλλά και η ζημία του ελληνικού δημοσίου (περίπου δύο μνημόνια) από τις εταιρείες κελύφη και τους μικρούς ή μεγάλους
Πάτσηδες που κρύβουν εντός τους:
Ο Γιώργος παραθέτει γεγονότα που ακόμη και ο πλέον ανόητος - να περάσει δεν βρίζω η ανοησία είναι κατάσταση και ως τέτοια αναφέρεται - ψηφοφόρος του Κούλη μπορεί να καταλάβει πού αποσκοπούσαν:
"""'Στις 19 Οκτωβρίου ο Υπουργος των Οικονομικων Χρήστος Σταϊκούρας, αφού «μπινελίκωσε» τους εκπροσώπους των servicers , όπως μας ενημέρωσαν εγκύρως τα πετσοταισμένα συστημικά ΜΜΕ,
ωσάν να είχε κληρονομικό χάρισμα, προέβλεψε οτι το φλέγον ζήτημα της νομιμοποίησης των servicers να διενεργούν πλειστηριασμους θα επιλύετο στην Ολομελεια του Αρείου Πάγου. Ωs εκ θαύματος στις 10.11 δημοσιευθηκε η παραπεμπτική απόφαση του Τμήματος του ΑΠ στην Πληρη Ολομελεια.
Λίγες μέρες μετά ο επικεφαλής της ΤΤΕ Γ. Στουρνάρας, ωσάν και αυτός να έχει κληρονομικό χάρισμα, προέβλεψε τη θετική για servicers και funds έκβαση της υπόθεσης .
Η Ολομελεια του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύνθεση συνεδρίασε στις 26.01, με την Εισαγγελία (Ντογιάκος) και την εισηγήτρια Δικαστή να τάσσονται κατά των δανειοληπτών. Σε χρόνο ρεκόρ, σημερα 08.02 δηλαδή 12 μέρες μετά, η Πλήρης
Ολομέλεια διασκεφθηκε και όχι μόνο τάχθηκε υπερ των funds, αλλά θεώρησε ορθό, προκειμένου να δώσει το κατάλληλο μήνυμα στα κατώτερα δικαστήρια, να διαρρεύσει το αποτέλεσμα της διάσκεψης, πριν τη δημοσίευση της απόφασης.
Πρόκειται για θεσμική εκτροπή , αντίστοιχη του ζητήματος των υποκλοπών. Καληνύχτα σας."""""""
Η Νότα περιγράφει για ποιον λόγο ΟΛΗ Η ΝΔ θα φάει με χρυσά κουτάλια από το ρουσφέτι δισεκατομμυρίων ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ την πρώτη κατοικία:
"""""Αφού κυκλοφόρησε ΗΔΗ απο χτες, από όλα τα sites, όχι μόνο το περιεχόμενο της απόφασης από την Ολομέλεια του ΑΠ υπέρ των funds, αλλά και η τρομερή πλειοψηφία 56-9, ας δούμε υπέρ ΠΟΙΩΝ ψήφισαν οι κύριοι Αρεοπαγίτες:
Ο νόμος 3156/2003 παρέχει στα funds 14 απαλλαγές από φόρους, τέλη κ.λπ., κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μη απόδοση στο Ελληνικό Δημόσιο τεράστιων ποσών (ζημία 58,80 δισ. ευρώ).
Μόνο από τη μη απόδοση φόρου εισοδήματος το Δημόσιο έχασε 15,2 δισ. ευρώ και από τον φόρο μεταβίβασης δεν μπήκαν στον κρατικό κορβανά 12 δισ. ευρώ. τέλη χαρτοσήμου (14,4 δισ.), ΕΝΦΙΑ (2,5 δισ.), εισφορά νόμου 128/1975 (2,4 δισ.),
δικαιώματα συμβολαιογράφων (8 δισ.), τέλη και δικαιώματα Υποθηκοφυλακείου (2 δισ.), δικαιώματα υπέρ Δημοσίου (0,10 δισ.) και δικαιώματα Ταμείου Νομικών (2 δισ).
Παράλληλα, οι περισσότερες εξ αυτών των εταιριών-κελυφών, όπως τα έχουν ονομάσει (ποιον κρύβει το κέλυφος δε μας έχουν πει), παρουσιάζουν μετοχικό κεφάλαιο από 100 ως 1000 ευρώ!!!
Εσύ δεν μπόρεσες να διαπραγματευτείς καν τους όρους αποπληρωμής του δανείου σου;;;
Δε σου δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να προτείνεις έστω, αποπληρωμή με βάση τις αντικειμενικές δυνατότητές σου;;;
Δεν πειράζει, δεν ήσουν ο κύριος μέτοχος της Kleptapodoxon United Ltd, αυτοί ΞΕΡΟΥΝ πώς θα το κάνουν, όπως σοφά προέβλεψε
& ο τραπεζικός μας κλειδοκράτωρ, Στουρνάρας, πριν καν συνεδριάσει η ΟλΑΠ.
Yγ. το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε με τον Ν. 4654/2015 τον 3156/2003 & απαιτούσε με το άρθρο 3 του νόμου, πριν τη μεταβίβαση του κόκκινου δανείου σε fund, την προηγούμενη κλήση του
δανειολήπτη για την ενημέρωσή του περί της πρόθεσης της τράπεζας να εκχωρηθεί η απαίτηση της σε fund. Αυτό βέβαια προέβλεπε & ενημέρωση για το ύψος της εξαγοράς, ώστε αν τυχόν είχε τη δυνατότητα, να προηγηθεί ο δανειολήπτης στην αποπληρωμή του δανείου του.
Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τις τράπεζες & έτσι προέκυψε η 822/2022 απόφαση του ΑΠ η οποία έκρινε παράνομες τις μεταβιβάσεις αυτές & απέκλεισε τη δυνατότητα από τα funds να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης κατά του δανειολήπτη (κατασχέσεις, πλειστηριασμούς).
Εξαιτίας αυτής της απόφασης επέσπευσαν οι τράπεζες & τα funds την κρίση της υπόθεσης νομιμοποίησής τους στην Ολομέλεια του ΑΠ. """"
Καταλάβατε δεξιοχαρούμενοι ψηφοφόροι του Κούλη τι κάνατε ή θέλετε και υπότιτλους;

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ 2

ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ 2 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(